pensionare

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cool spune:

nu este valabil!
Era valabil pe legea veche a pensiilor, Lg nr. 3/1977

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lumitan@k.ro spune:

mai am o intrebare;cind va fi recoreleta urmatorea pensie[sau poate trebuia ]
vechime in munca ani,luni,zile 41,10,17,intregita la 42ani din care vechime efectiva in grupa a doua ani ,luni,zile,30,6,13,
in grupa a 3 a ani,luni,zile 3,10,4
perioada de conttributie la pensie supl 32ani9luni,din care 3% 13ani3luni
drepturile au fost stabilite incepind cu 1 10 99, data nasterii10 9 43
sper ca am dat toate datele necesare

Mergi la inceput

HOTĂRÂRE Nr. 963 din 15 iunie 2004
privind aplicarea în luna iulie 2004 a ultimei etape de recorelare a pensiilor din sistemul public, prevăzută de Hotărârea Guvernului nr. 1.315/2001

ART. 3
(1) De măsurile suplimentare de recorelare a pensiilor, acordate potrivit prezentei hotărâri, beneficiază pensionarii pentru limită de vârstă cu vechime integrală și pensionarii urmași, ale căror drepturi de pensie s-au deschis PANA LA DATA DE 1 ianuarie 1999 și al căror punctaj mediu anual, corectat conform prevederilor art. 2 din Hotărârea Guvernului nr. 1.315/2001, este mai mic de 3 puncte.

***intrucat persoana in cauza s-a pensionat la data de 01.10.1999, nu a beneficiat de recorelarea de la 01.07.2004.

Dupa cum spune titlul Ordonantei...se pare ca aceasta a fost ultima RECORELARE DE PENSII. De acum incolo pensionarii nu mai au nici o grija, au pensii recorelate, indexate, ce sa mai vorbim...traiesc la nivel SUPER-EUROPEAN :((((

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lumitan@k.ro spune:

saracul batrinel o sa-i dau o veste rea
mersi mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana78 spune:

As dori sa va intreb si eu cand poate iesi la pensie (lal limita de varsta) socrul meu - daca are o vechime in munca de 20 ani si 9 luni
( 1972 - 1993 ) , a beneficiat 9 luni de somaj ,intre 1993-1997 nu a avut nici o forma de venit, iar din 1997 e in pensie de boala
gradul 2. Mentionez ca e nascut pe 05.06.1951.
Va multumesc!
Exista posibilitatea sa iasa la cerere...daca da, care este diferenta?

Mergi la inceput

Socrul Dvs se poate pensiona pt limita de varsta la data de 05.06.2016.
Ar fi putut sa se pensioneze anticipat partial cu 5 ani mai devreme, adica la 05.06.2011, daca la acea data avea o vechime in munca de 35 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca_B spune:

Buna ziua,

As dori sa va intreb daca studiile superioare se iau ca si vechime la pensie in cazul pensionarii anticipate partiale.

Va multumesc

Mergi la inceput

Studiile superioare se iau ca si vechime numai pentru:
-pensie limita de varsta
-pensie invaliditate
-pensie urmas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca_B spune:

Iti multumesc COOL pentru raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiti spune:

Buna ! Eu de fapt am intrat pe google sa caut ceva informatii despre pensionare dar v-am gasit pe voi! Soacra mea vrea sa se pensioneze, are 52 ani, 30 ani vechime in munca si un salariu net de 3.600.000 lei! Lucreaza la o firma de incaltaminte cu toxicitate destul de mare , program de la 7-18 si vrea cu orice pret sa se pensioneze chiar daca nu se incadreaza la varsta.A cerut informatii la servici dar nu i s-au dat,cica ar umbla cu spaga pentru dosarul de pensionare! As vrea sa stim care sunt actele necesare si cu ce pensie ar iesi sau unde ne putem interesa pt amanunte!
Multumim mult pentru informatii!

Mergi la inceput