despre babisme si obiceiuri
Raspunsuri - Pagina 4
madadum spune:
si eu mi-am facut toate pregatirile inainte. eu am intrat in concediu la sf de mai si am nascut pe 9 iulie. in tot acest timp mi-am cumparat de toate pentru bb - carut, patut, lucrusoare, cosmetice, pampersi, prosopele, biberoane, suzete.. nu mai stiu.. tot
cand am plecat la spital aveam 2 gentute - a mea si a lui bb. si tati mai bine a stat cu mine la spital decat sa colinde orasul dupa cumparaturi. cand am venit toti 3 acasa, am instalat-o pe mara in camera ei unde totul era pregatit si frumos aranjat.
mada
Maruta spune:
Dragele mele ce bina ca v-am citit ... incepusem s-o iau razna ....
Nu sunt superstitioasa de felul meu ... dar dupa 2 sarcini pierdute ... incepi s-o iei razna si sa te intrebi daca nu cumva ai gresit cu ceva ... ma refer la superstitii.
La ultima sarcina o prietena mi-a dat un costumas pe care sa-l port cand oi avea burta mare, desigur ca l-am luat (lucrurile de gravida sunt cam scumpe si nu le porti decat in perioada respectiva) si l-am pus bine in sifonier. Dupa ce am pierdut pe bb la ceva timp am gasit acest costum. Va dati seama ca atunci cand omul sufera incepe sa-si aduca aminte de tot felul de lucruri ...
Nu am dat costumul inapoi de teama sa n-o jignesc pe prietena mea.
Iar acum ca v-am citit mi-am dat seama ca bine am facut.
Chiar daca nu s-a gasit nici o explicatie pentru sarcinile mele pierdute, stiu acum ca nu au nici o legatura cu superstitiile. Doar atatea dintre voi ati procedat astfel si aveti copii minunati si sanatosi!
Pe urma ma gandesc ca as vrea sa cumpar copilului meu lucrurile pe care mi le doresc EU si nu sa-l trimit pe sot care nu se pricepe, sau pe mama, soacra-mea care au cu totul alte gusturi.
E un lucru bun ca ati abordat acest subiect ! Va multumesc !
Maruta "aspiranta"
" Cind trupul iti patimeste alearga la doctor, iar cind sufletul iti patimeste cheama un prieten, caci dulcele glas al prietenii este cel mai bun leac al durerii."
I. Golescu
Samy spune:
Si eu i-am luat pampersi, costumas, caciulita, body de corp, paturica, bonetica, crema de corp, sapun, sampon, suzeta.
ATENTIE!!! Lapte praf si biberon. Daca nu ai lapte (cum a fost cazul meu)? Stai sa alergi de nebun dupa lapte praf si copilul iti urla de foame? Patutul era deja pregatit acasa. Sunt uneori superstitioasa, dar de data aceasta n-am tinut cont! Am gandit realist! Cand vii de la spital nu stii ce sa faci mai repede. Copilul iti urla de foame la 2-3 ore, n-ai timp de nimic, daramite sa alergi dupa ceva. In toate cartile de specialitate scrie ca trebuie sa te pregatesti. Si asa trebuie!
Jackie spune:
In primul rind, sarcina usoara si un bebe sanatos!
Apoi, treaba cu legatul picioarelor poate fi chiar periculoasa. Fata mea s-a nascut cu luxatie de sold si a trebuit sa stea cu doua rinduri de pampers pe ea, deci cracanata bine, mai multe luni. Un copil in asemenea situatie daca mai sta si legat poate sa se nenoroceasca pe viata. (Bine, eu eram oricum impotriva infasatului si m-am certat din maternitate cu doctorita ca nu-i lasa miinile libere copilului.)
Iar despre cumparat, eu am pregatit tot ce era necesar dinainte pentru ca mi s-a parut mai practic asa si pentru ca mi s-a parut nemaipomenit de placut. Eu sint categoric contra ideilor babesti. Pe de alta parte, trebuie sa faci cum te indeamna inima. Chiar daca nu iei dinainte, se va gasi o solutie. Ai putea sa-i faci "bucuria" asta sotului. Nu stiu daca ai idee ce amuzant e un proaspat tata la magazin incercind sa se descurce cu cumparaturi la care nu se pricepe deloc. Super!
alem spune:
Acum ca tot am lansat subiectul, dupa ce m-am sfatuit cu voi prin intermediul forumului sa va spun ce am facut: am facut o lista cu cele necesare inspirata din conversatiile de pe forum si m-am mai sfatuit cu prietene care sunt proaspete mamici si cu lista in brate am facut inspectie pe internet pe site-uri pentru cumparaturi, apoi prin magazine si am cumparat totul mai putin carut si patut pe care le voi achizitiona in urmatoarele 2 saptamani. Vreau sa va spun ca in momentul cand am intrat in magazin si am vazut lucrusoarele alea mici parca pentru papusi am zis " mai dale in colo de babe nebune ca nu ma pot abtine sa nu cumpar ceva". Vorba voastra daca este sa se intample cava rau se va intampla oricum. Acum era cineva care a scris ca a pierdut 2 sarcini, gandind din punctul ei de vedere cand ai cumparat hainute si te-ai pregatit pentru marele eveniment si apoi pierzi sacina, cred ca socul emotional este mult mai mare, deoarece iti raman lucrusoarele care le vezi tot timpul in casa si te gandesti cu cat drag le-ai cumparat. Sper sa fie cat mai putine femei care sa treaca prin asa ceva si daca se intampla cu Dumnezeu inainte, trebuie sa ne incurajam singure si sa speram. Eu de 4 ani am descoperit ca am listeria, incerc sa o tratez, mananc ampicilina de nu mai stiu eu cata am luat, ca sa nu mai zic ca sunt si alergica la penicilina si de cate ori fac tratament ma scarpin de imi iau pielea de pe mine. Acum in timpul sarcinii am facut 3 reprize de tratament ca sa nu fac un avort spontan sau sa ii dau copilului listeria.Dar daca Dumnezeu vrea sa fie bine este bine, anul trecum am avut o sarcina toxica de imi doream moartea si ma rugam de doctor sa-mi faca mai repede intreruperea de sarcina, anul acesta cand mi-a zis doctorul ca sunt insarcinata am ramas muta,unde mai pui ca am folosit si prezervative. Acum sunt in luna a 8 a si nici nu stiu cum a trecut timpul, nici macar nu am simtit sarcina aceasta si am luat doar 12 kg.in greautate. Asa ca fetelor obiceiurile fac parte din viata noastra, din cultura noastra, asa le-am pomenit, dar sa nu exageram, lumea si conceptile se mai schimba.
anemona spune:
Jos cu superstitiile! Si pe mine m-a certat cumnata ca de ce i-am taiat fetitei unghiile inainte de botez (cica pana la botez trebuie sa le rupi! vai de mine! cum sa rupi unghiile copilului?!). Soacra a auzit ca are piciorusele mai cracanate si si-a dat si ea cu parerea de ce nu i le legam fedeles. Las' ca se indreapta ele, ca nici unul din noi nu e cracanat!
Cat despre cumparaturi, tot cumnata a intrebat de ce nu mai avem rabdare, iar soacra a zis ca aduc ei de toate, sa nu cumparam nimic. Eu nu m-am lasat si am cumparat tot strictul necesar. Urmarea? Au venit abia la cateva zile dupa ce am iesit din maternitate, deci daca nu aveam eu acasa tot ce-mi trebuia, ar fi trebuit sa astept cu copilul ore intregi ca sa vina sotul de prin magazine. In plus, ce iei tu ca mama nu se compara cu ce iau altii, asa ca cel mai bine e sa va faceti cumparaturile din timp. Chiar de pe la 7 luni, ca dupa aia va e mai greu cu burtica de 8-9 luni sa va plimbati prin magazine. Mie tare bine mi-au prins toate. Pana la urma mi s-au rupt si membranele plimbandu-ma dupa patut, dat asta e, tot trebuia sa nasc o data!
Nadia1976 spune:
NASTERE USOARA SI TOATE CELE BUNE. Sa-ti spun drept, daca as ramane insarcinata, m-as apuca de cumparaturi din primele 3-4 luni... si, intre noi fie vorba, nici nu sunt insarcinata (sunt doar planuri de viitor) si am cateva lucrusoare de bb bine ascunse in casa... (sa nu le gaseasca viitorul meu sot...) Si e asa de placut sa cumperi hainutele alea miiiiiiiici, mici, mici... TOATE CELE BUNE, SI SA DEA DUMNEZEU SA FIE BINE!