despre babisme si obiceiuri

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns symaco spune:

eu nu cred in babisme si superstiti de genul asta.am cumparat hainute,patutul deja isi astepta stapanul.
toate le-am avut pregatite(credeam eu..dupa nastere iti dai seama ca ai nevoie de mult mai multe)inclusiv geanta de´´voiaj´´pt spital!
iar cu legatul picioarelor...nu cred in asa ceva,sybille nu a fost nici o secunda legata.

tu trebuie sa faci exact asa cum te conduce instinctul,dc tu crezi ca nu trebuie sa cumperi hainute atunci nu o fa..pt linistea ta.
nu baga in seama ce zice lumea..tu stii mai bine cum trebuie sa te ocupii de copil!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami-florina spune:

sautare
sunt cami o mamica de 32 de saptamani
desi toata lumea imi spune ca nu este bine sa cumperi lucrusoare pt bebe dinainte m-am hotarat si saptamana viitoare voi cumpara cele necesare.
Eu cred ca atata timp cat le iei cu credinta nu are ce sa se intample.
Si despre legatul picioruselor mai conteaza si genele.

cami-florina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

Am avut la scoala o lectie despre superstitii si mi-am rugat elevii sa adune de prin parinti si bunici toate superstitiile auzite...
Nu ma asteptam dar au venit cu liste de cate 100-150 de superstitii adunate...
Mi se pare aberant sa stai pana in ultima clipa, plus ca dupa nastere nu poti sa iesi imediat sa te duci in liniste si sa-ti faci cumparaturile cum a facut cumnata mea care m-a trimis pe mine sa=i cumpar si am stat si m-am jelit in fatza standurilor ca nu stiam ce sa aleg sa-i placa ....
Ex:
- sa nu treci peste picioarele unei gravide ca iese copilul olog
- sa nu lasi scutecele copilului la uscat dupa ce apune soarele ca nu mai doarme copilul
-cei care vin sa vada copilul sa lase o scama ca sa doarma bine copilul
etc....
In ce secol traim?
Cum spunea si cineva mai devreme... se intamplau accidente pe vremea cand o sarcina nu putea fi monitorizata si ajutata in caz de ceva...
Priviti la cei de afara... Abia afla ca sunt gravide si se si apuca de decorat camere si de cumparaturi..
Si nu stiu, mie mi se pare ingrozitoare asteptarea ..si sa nu te poti bucura si tu de perioada de sarcina mergand la cumparaturi pentru bebelusul tau si lasand asta in grija altora.. ca tu n-o sa ai cum sa iesi in primele saptamani din casa...
Daca e sa se intample vreo nenorocire se intampla oricum...

cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

unul din avantajele de-a fi mama este si acela ca ai motiv sa faci cumparaturi pentru copil, nu-ti refuza placerea de-a pierde vremea prin magazine si de-a alege lucrusoarele copilului doar din cauza unor superstitii. Cat despre legatul picioarelor: nu chinui copilasul, acea pozitie este 'anormala' pentru un nou-nascut si daca ar fi ceva adevarat in superstia asta, numai romanii ar avea copii cu picioare drepte .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Melania, draga mea, fa asa cum vrei tu sa faci !
Daca vrei sa-i cumperi lucrusoare, cumpara-le linistita !

Uite, chiar daca as fi vrut sa nu cumpar nimic pentru bebelusa mea inainte de nastere, nici nu s-ar fi putut, pentru ca la internare mi-au cerut bagajul pentru bebe: scutece, caciulite, servetele umede, pampersi, sapunel, prosopel.

In plus, si eu am fost de parere sa-mi aleg eu hainutele pentru bebelina.
Am aranjat camera ei inainte de a ajunge la maternitate, patutul, cearceafurile, pernutele.
Singurul obiect pe care l-a cumparat tati a fost caruciorul si n-am fost prea multumita de ce a ales.

Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
http://community.webshots.com/user/oana_maria100
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alesandra spune:

doar romanii isi legau (leaga) copiii? nu stiam...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

quote:
Originally posted by alesandra

Hai ca vin eu cu argumente contra...

Eu sunt una care (daca se va intampla) n-o sa pregatesc nimic si nici n-am sa-mi fac probleme ca sotul o sa aibe multa treaba (oricum nu poate avea mai multa decat mine), sunt cumparaturi pe care le faci in cateva ore ... in asa fel stau linistita si nu ma gandesc...
.

Hainutele trebuiesc si spalate si calcate, inainte de a-l imbraca pe BB cu ele.

Saphir si Amos Daniel (26.02.04)
...si pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

Eu, am cumparat pentru BB incepand cu luna a 8-a tot ce i-a fost strict necesar. Hainutele, le-am spalat, calcat si le-am aranjat in dulapiorul lui. Patucul nu l-am aranjat, l-a montat tati, cand eram inca in spital si carutul, l-am cumparat tot dupa aceea. Dar satisfactia a fost maxima, cand m-am intors de la maternitate si am gasit casa curata, totul era pregatit pentru pui, totul mirosea a proaspat ...si mai ales stiam ca sunt facute de mine.
Orice altcineva ar face, nu e ca atunci cand faci si aranjezi dupa bunul tau plac.
Asa am facut la primul BB si asa am sa fac si la cel de-al doilea.

Saphir si Amos Daniel (26.02.04)
...si pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

eu nu am cumparat hainute inainte de nastere.

rezultatul???

doctorul mi-a dat voie sa merg acasa mai devreme decit ne asteptam cu totii si, desi era si mama la noi, ea si sotul meu abia au reusit sa pregateasca hainele si patutul.
astfel incit cind am ajuns de la maternitate m-am apucat de facut ordine prin casa ca ei nu avusesera timp tot pregatind hainute.

daca mai fac un copil pregatesc totul din timp.

pe Matei nu l-am infasat deloc si are picioarele foarte drepte.
ba o doctoritza mi-a zis ca daca pui la un copil pampers si il infesi poti sa-i luxezi piciorul deoarece cu pampers sta putin flexat si cu fasa in indrepti cam fortat.
iar de renuntat la pampers nu cred ca se pune problema, nu?
nu cred ca vrei sa-l tii in pelinci

nastere usoara si sa fiti sanatosi

Anca si bebitza Matei (data nasterii - 1 ianuarie 2004)

http://community.webshots.com/user/ancutza124

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dena spune:

Am lansat subiectul la serviciu :). Se pare ca est-europenii toti au aceasta superstitie (ei ii zic "obicei", adica o traditie)de a nu cumpara sau face (manual) nimic pt bebe inainte de a se naste. Canadienii au acel "baby shower" care este un party surpriza, organizat de prietenele viitoarei mamici si se face undeva intre luna 6 si 8 asa incat mamica sa poata manca in voie, dansa nitel si petrece cateva ore bune. Participantii aduc tot felul de cadouri pt bebe, de la carut, patut pana la obiecte de imbracaminte si igiena copilului. Se fac o gramada de poze haioase cu "burtica"in centru.
Cei din Africa mi-au spus ca la ei e un obicei din vechime sa se lucreaze (sau mai nou sa se cumpere) lucrusoare pt copii deabia dupa ce copilul a miscat, asa incat pe cand bebe vine pe lume are totul la indemana. Cat despre ...picioare drepte... monitorizati cum se cuvine calciul bebeului si e suficient. Legatul acela de picioare nu face decat sa produca stari anxioase bietului bebeu.
Personal cred ca este mult mai comod si de ajutor sa vii de la maternitate, cum spunea cineva mai sus, si sa gasesti totul aranjat, curat si la indemana in camera bebeului...

Denisa si bebica din burtica - 23 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi

Mergi la inceput