Mamici de septembrie-octombrie 2004 (23)
Raspunsuri - Pagina 11
cristina78 spune:
Buna burticilor!
Bine ai venit Cami-Florina!
Georgiana Sa stii ca si eu am avut probleme din astea dar pe la inceputul sarcinii ( dar eu de felul meu am probleme cu , constipatia ) si s-au rezolvat de la sine fara nici un fel de tratament.
Fetelor am fost Sambata la nunta si l-am dansat pe bebe de ma dureau toti muschii a doua zi dimineata, ideea e ca m-am simtit super.
Mi-am adus aminte ca vroiam sa va intreb ,voua v-a dat medicul de familie sau obstreticianul sa luati pastilute cu iod?
Mie mi-a dat medicul de familie vreo 100 de tablete sa iau cica cate una pe zi.
M-am uitat la termenul de valabilitate si expira la inceputul lui August.Imi venea sa-i dau cu o caramida in cap si pe deasupra mai vroia sa-mi faca si vaccin antitetanos
Cristina (30 saptamani ) & Cristina
mari74 spune:
Neata burtici! Ce-i drept ca scriu mai rar dar asta nu inseamna ca nu va citesc zilnic . Deh leana asta .... Si noi am fo la eco si am vazut bebelina care conform spuselor dc e normal dezv pentru varsta ei. Ce nu inteleg io este cum de va spune voua cam ce greutate are ca pe aici nici vorba de asa ceva....
Cristina78 si io iau iod cate o pastiluta zilnic insa de vaccin antitetanos sincer nu am auzit sa mi faca .
Burticile ce au miopie avansata ce v-a sfatuit dc??? Ca io acu bat pe la usa oftalmologilor sa si dea cu parerea ...
Dc aveti chef de vorba pe YM va dau si id meu mariana_achihaei
numai bine,
mari
danyce spune:
Buna dimineata, burtici,
Eu ma grabesc acum sa pregatesc cate ceva ca o prietena din timpul liceului trece azi pe la mine si e insotita de alte 4 persoane, asa ca va dati seama acu' ce stres pe capu'meu. Ei, nu e chiar asa de rau cu stresu', glumeam eu, dar tot trebuie sa fac o prajiturica rapida si sa iau de baut si rontait pana atunci. Mai am 2 ore si jumatate la dispozitie. Si cum cu irascibilitatea mea de ieri (deh, de la bebelusa, bineinteles)l-am cam stresat pe fratele meu, eu nu stiu cum imi car proviziile.
Va mai spun ca noi suntem OK in continuare, slava Domnului! Burtica nu imi cauzeaza probleme majore, doar ma oboseste mai repede si piciorusele sunt umflatele ca de obicei. In rest, mademoiselle e tot activa, pana si noaptea o simt cand ma trezesc sa merg la baie, asadar nici cand dorm eu nu doarme (cel putin asa cred) sau se trezeste automat cand ma trezesc eu.
Fug acuma, dar revin eu mai pe seara. Asadar pupici burticutelor voastre si o zi cat mai placuta,
Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem
mina spune:
Salut, frumoaselor!
Am fost cam lenesa zilele astea. Nu stiu de ce dar as dormi tot timpul. Noaptea nu am somnul prea bun. Ziua insa, daca fur un somn de o ora doua sunt cea mai fericita.
Mari, la miopie se cam recomanda cezariana. Mie doctorii mi-au spus ca se poate si nastere naturala, eventual cu forceps daca lucrurile nu merg f bine, dar pentru linistea tuturor e preferabila cezariana. Eu, vorba ta, am tot batut pe la usa oftalmologilor sa-si de cu parerea, si m-au dezorientat cu parerile lor. Ba ca da se poate dar cu riscuri, ba ca hai sa mai vedem, ba ca sigur se poate.... pana la urma am decis sa urmez sfatul ginecologilor, ca au vazut mai multe mioape nascand..... nu? Si eu la inceputul sarcinii visam sa nasc natural (inca imi mai doresc, dar nu se poate).
Cristina, si mie mi-a dat medicul de familie sa iau iod. Am intrebat ginecologul daca sa-l iau sau nu si a zis ca daca nu am avut carente pana acum, si daca la masa folosesc sare iodata mai bine sa nu-l iau. In schimb mi-a zis sa accept sa fac acel vaccin diftero-tetanic.
Mirela, fii prudenta cu ceaiurile. Si mie mi-au spus doctorii ca, in general, in sarcina e bine sa limitezi la minim consumul de ceaiuri, in special din cele medicinale, pentru ca nu e f clar stabilit ce efecte au diversele plante asupra sarcinii. Eu, de ex, sunt mare fan al ceaiului de soc, e minunat vara, rece, cu lamaie si miere. Dr mi-a zis ca max un pahar la doua zile, daca nu ma pot abtine. In schimb ceaiul de fructe e permis in cantitati mai mari. Prin urmare e mai bine sa discuti cu medicul optiunea ta de a bea ceai de coada calului.
Cami-Florina, bine ai venit si sper sa fie toate bune cu bebele tau!
Mada, si eu tot asa cu piersicile. De fapt cu toate frucetele, acuma ca au aparut si pepenii sunt cea mai fericita. Sa stii ca si mai eficient la constipatie ca piersicile este sa mananci piersici si apoi iaurt de fructe ! Hm, efect garantat!
Raisa, intr-o situatie similara mie mi-a dat voie medicul sa masez locul respectiv cu Nurofen gel. Sau poti merge la o farmacie naturista sa iei ceva gel pt masaj, parca cei de la plantavorel au ceva extrem de eficient. Imi scapa acum numele unguentului, daca-mi amintesc revin. Al meu bebe sta numai pe dreapta.
Fetelor, va pup pe toate si pe puiii mici, si ma duc sa mai iau o pauza la orizontala. Poate dorm iar ....
Mina
sapt 34
lorena_andreianu spune:
Pupici pe burtici.
Fetelor, am reusit sa ne mutam, suntem cu amenajatul... Imi pare rau ca nu am mai scris, asa cum am promis, insa abia aseara tarziu ne-au conectat internetul Mi-ati lipsit !
Abia am reusit sa citesc ce s-a mai intamplat pe aici... cat ati mai scris in lipsa noastra
Bun venit cami-florina. Un bebe cat mai sanatos!
Ma bucur ca am reusit si noi sa ne instalam... in final... Suntem inca cu amenajarile pe aici, insa avem tot timpul. Ma bucur ca bebe va vea camera lui, pe care insa nu am amenajat-o total insa incetul cu incetul.
Am fost si noi ieri la doctor, ca tot asa, pleca in vacanta si totul e bine. Mi-a dat sa iau o fiola de nu-stiu-ce ca sa previna carenta de vitamina D. Stiam si eu de vaccinul antitetanos insa nu stiu daca aici se face... stiu ca sora mea l-a facut in tara. Nu mi-a venit in cap sa intreb dr. ieri...
Am mai luat un kilogram... am ajuns la 56... oricum nu am limita la nimic, asa ca ma asteptam sa fi pus ceva pe mine.
Iar am carcei la picioare... mi-a dat iar sa iau Mg. Nu m-a tinut decat perioada tratamentului (10 zile) si apoi cateva dupa... acum parca sunt mai dureroase... Sper sa ma tina mai mult de data asta.
Bebe e jucaus, a suportat cu bine mutatul, se rasuceste prin toata burtica, cat o mai putea! Are momente cand se impinge de ma doare tare si ia burta niste forme...
Am pofta in ultimul timp sa mananc pepene rosu... de fapt am pofta asta de asta iarna. Acum chiar profit ca sunt mult mai dulci ca asta iarna si in fiecare seara mananc cate un felioi. Problema e ca trebuie sa ma duc de vreo 5 ori pe noapte la baie...
Ce s-a intamplat cu Adela?
Cam astea pe moment, ma bucur ca v-am putut reintalni si sper sa imi reiau bunul obicei de a scrie in fiecare zi.
Va pupacim pe toate.
si bb Radu (DPN 20 oct.) - Centre Hospitalier de Saint-Cloud
georgiana.david spune:
Dragelor, ma gandeam sa atingem si un subiect mai delicat, mai exact cat va ganditi sa le dati dr. pt. nastere prin cezariana? E trist faptul ca trebuie sa discutam asa ceva dar asta este realitatea romaneasca!
Geo DPN 06 oct.
Spitalul Municipal Dr. Valeriu Horhoianu
http://photos.yahoo.com/giorgios72
cali spune:
buna la toate burticile,
revenim si noi dupa o pauza cam mare de 3 saptamani si ceva (am fost in concediu de odihna), si tare mi-a fost dor de voi! Acum sunt la servici, mai am cateva zile pana intru in prenatal, nu am apucat sa citesc tot ce ati scris, dar sper ca totul este bine.. mai citesc cand am timp..
bun venit noilor burtici..
Lorena..ma bucur ca ai terminat cu mutatul..
georgiana, ai atins un subiect intr-adevar delicat.. dar asta-i realitatea.. aici in Cta se vehiculeaza sume cuprince intre 200-300 usd sau eur, depinde de dr.. asta fara sa mai punem la socoteala anestezist, asistente etc..
Noi suntem bine, contractii mai am, dar mai rar.. in schimb placenta nu s-a ridicat mai deloc, deci se pare ca voi naste prin cezariana.. bebe e activ, dar mai ales noaptea.. ziua este tare lenes, de-abia daca mai da vreun semn.. ma gandesc poate ca lichidul amniotic scazut, nu prea e comfortabil ptr el.. sper doar sa fie bine pana la capat..
Va doresc o zi frumoasa si.. ma apuc de citit, printre picaturi cand am timp..
Cali, 30 sapt 6 zile
roandre spune:
Salut burtici!
Fetelor ce v-a spus despre vaccinul antitetanos?
Eu am auzit ieri de la o doctorita de el dar nu am crezut ca trebuie facut. Spune ca din luan a 7-a trebuie facut in fiecare luna. Mie nu mi-a zis nimic de el nici medicul de familie nici medicul ginecolog si nici iod nu iau. Pt ce se face?
Georgiana, nu stiu cat se da pt o nastere prin cezariana dar as vrea sa aflu si eu. pt o nastere normala eu as da 100euro. Am inteles ca anestezistului (pt epidurala) trebuie sa-i dai cam 1-1,5 mil lei. Prietena mea care a nascut acum o luna cu acelasi medic ca al meu a zis ca toata nasterea a costat-o cam 10 mil., cu toate spagile incluse si tot ce i-a trebuit ei. Mi-a zis ca trebuie sa am bani multi de 50000 si 100000 lei pe care sa-i impart in stanga si in dreapta.
Va pup
Mihaela si puiul mic de 31 saptamani si 4 zile
Dr Ciulcu, Cantacuzino
http://community.webshots.com/user/roandre
mel_g spune:
Roandre sa-ti traiasca bebelina si sa creasaca mare si frumoasa! Mai dar mari mai sunteti! Eu am fost ieri la eco la Mediplus (dr Poiana). Super eco! Incerc sa va pun poze sa vedeti si voi minunea mea care la 31 sapt are 1,764 g. Si el a spus ca pare a fi fetita. Voua cum v-au spus doctorii sexul? Au lasat loc unei marje de eroare? Mie mi-a scris pe hartiuta pe care mi-a dat-o sex probabil feminin.
Ia cineva calciu supliment? Daca da cate pastile pe sapt?
roandre spune:
Adela bine ai revenit! Ne lipseau mesajele tale si te inteleg perfect cum a fost fara net. Eu ma simteam ca legata de maini si picioare doua sapt cat nu mi-a mers netul.
Cat de scurt ai colul? Si mie mi-a zis ca e scurtat si intredeschis si mi-a zis doar sa nu fac efort....nu mi-a mai zis de repaus la pat.
De hidratare buna stiam si eu, asa ca ma plimb cu sticla dupa mine. Si mananc pepene mult care e plin de apa!
Cu carceii nu am mai avut probleme in ultimul timp, dar nu vreau sa ma laus ca parca vad ca diseara imi fac surprize. Problema la mine e acum cu picioarele umflate. Cum stau putin in picioare sau chiar si pe scaun, mi se umfla picioarele. Singurul remediu la mine e sa dorm cu picioarele mai sus.
Mihaela si puiul mic de 31 saptamani si 4 zile
Dr Ciulcu, Cantacuzino
http://community.webshots.com/user/roandre