"Copii de bani gata".......explicatii

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danna2002 spune:

copilul de bani gata mi se pare un concept inventat nu stiu de cine dar cred ca de cei care nu aveau cat isi doreau.SI CAND VEDEAU C ALTZII ISI PERMIOT TTO CEEA CE EI NU POT ...AU ZIS..HMM ASTA ARE BANI..AU MAI STAT CEI FARA ..SI AU MAI VAZUT CA CEI CU SI AU MAI LUAT CEVA SI INCA CEVA..SI CUM CEI CU NU AVEAU BANI..AU ZIS ..IOTE COPII DE BANI gaTA .....Bun s a inventat si acum incet incet ...cum legenda se perpetueaza unii i AU INTRODUS IN CATEGORIE PE ALTZII..PRIVITA DE LA NIVELUL INDIVIDULUI NU EXISTA CATEGORIA DE OAMENI CU BANI GATA ..SAU dE COPII PT CA CEI CARE AU VOR MAI MULT SI NU le ajunge ..adica unu care are bani nu o s a zica ..gaat nu mai vreau ba din contra...MAI VREAU si aia si aiaa ..si masina aia ca a aoarut acu..si tot asa...si asta e cel mai mare risc al patintzilor care dau tto copiilor tto ce vor...sa ajunga sclavi ai dorintzelor care mai de care mai cretze ale copiilor......la nivel general exista paturi socilale care mai de care mai pestritze mai cu mai fara bani...dar....sa va spun ...am o vecina care are un copil un baiat care tot asa cand era mic..era puiu maiii acum..vrea bani si iar bani pt diverse lucruri..daca nu i se dau isi bate parintzii..da atzi auzit bine isi bate parintzii sau amenintza ca da foc la casa...despre evolutzia lui o sa va tzin la curent daca va mai exista forumul cand va ajunge on in toata firea si daca am sa mai fiu eu sanatoasa...si daca nu am sa ma mut.pana la urma banii gata nu duc la nimik bun..;) si ca sa nu ne impovaram cu CONCEPTUL..SA CONSIDERAM CA NU EXISTA ...ADICA OARE DE CE SA DUCEM UN MIT MAI DEPARTE...OARE NU PUTEM SA NE VEDEM DE ODORUL NOSTRU CEI CARE IL AU ...SI ATAT ADICA SA NU IL MAI COMPARAM PE AL NOSTRU COPIL CU AL LU x sau Y....???

danna2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

dana2002, nu stiu daca ai copii, dar atunci cand ai un copil bun si serios si il vezi dat la o parte de altul cu mult mai putine calitati dar cu "spate", crede-ma ca nici n-o sa-ti convina, nici n-o sa mai poti spune ca nu exista, nici n-o sa mai poti cere altora sa nu se "incarce" cu conceptul sau sa nu "perpetueze mitul"... cu regret!
Eu am avut colegi o gramada de copii de bani gata si ii miros de la o posta - intelegandu-i prin aceasta nu pe cei care proveneau dintr-o familie instarita, ci pe cei care au o anumita mentalitate, pe care am descris-o in alta postare. Nu e mare lucru de capul lor, dar au avut suficiente relatii sau suficienti bani ca sa ia cele mai bune posturi, posturi care se cuveneau in mod normal altora, mai capabili.
Eu nu am nici o problema cu ala care preia conducerea firmei lu ta-su, daca ta-su il considera suficient de capabil pt asta, sau il poate sustine acolo cu ajutorul altora, e firma lui, e ok. Problema mea este cu cei care isi cumpara cu bani sau relatii avantaje care de drept s-ar cuveni altora. Atat.

To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danna2002 spune:

quote:
Originally posted by cataghe

dana2002, nu stiu daca ai copii, dar atunci cand ai un copil bun si serios si il vezi dat la o parte de altul cu mult mai putine calitati dar cu "spate", crede-ma ca nici n-o sa-ti convina, nici n-o sa mai poti spune ca nu exista, nici n-o sa mai poti cere altora sa nu se "incarce" cu conceptul sau sa nu "perpetueze mitul"... cu regret!
Eu am avut colegi o gramada de copii de bani gata si ii miros de la o posta - intelegandu-i prin aceasta nu pe cei care proveneau dintr-o familie instarita, ci pe cei care au o anumita mentalitate, pe care am descris-o in alta postare. Nu e mare lucru de capul lor, dar au avut suficiente relatii sau suficienti bani ca sa ia cele mai bune posturi, posturi care se cuveneau in mod normal altora, mai capabili.
Eu nu am nici o problema cu ala care preia conducerea firmei lu ta-su, daca ta-su il considera suficient de capabil pt asta, sau il poate sustine acolo cu ajutorul altora, e firma lui, e ok. Problema mea este cu cei care isi cumpara cu bani sau relatii avantaje care de drept s-ar cuveni altora. Atat.

nu am inca ...si mai e ceva e rau sa fie copilul meu dat la o parte de tembeli cu bani..dar pana la urma nu conteaza cum obtzi un post pt ca selectia naturala spune ca daca nu eshti capabil pierzi postul...asa cred eu ca eu sunt INCA NAIVA...

danna2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by danna2002

nu am inca ...si mai e ceva e rau sa fie copilul meu dat la o parte de tembeli cu bani..dar pana la urma nu conteaza cum obtzi un post pt ca selectia naturala spune ca daca nu eshti capabil pierzi postul...asa cred eu ca eu sunt INCA NAIVA...

danna2002

Sa-ti dea Dumnezeu copii buni, atunci cand ii vei dori.
In legatura cu "selectia naturala", atata pot sa-ti spun, ca in momentul in care pierzi un concurs pe post in fata unuia cu bani sau pile, putin te mai intereseaza cat rezista el in postul ala, pana una-alta el e bine-mersi, iar tu esti tot in drum! Ca sa nu mai vorbim de faptul ca mie, dupa 5 ani de la terminarea facultatii, mi-a "murit" o buna parte din naivitate, si nu cred in aceasta "selectie naturala" decat in cazuri foarte rare. Si stii de ce? In momentul in care pe tine, cel care organizezi concursul, te intereseaza calitatea candidatilor, nu accepti "cai laturalnice" de la bun inceput. Daca nu te intereseaza la inceput, nu te mai intereseaza nici dupa aceea, sau daca chiar vezi ca ai promovat o catastrofa si ai facut-o pe pile sau bani, pile sau bani se vor gasi in continuare pentru a mentine pe post catastrofa respectiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana spune:

quote:
Initial creeata de criistian

unde ajung in genere "copiii de bani gata" ?

Unii oameni aduc fericire oriunde se duc. Altii numai cand se duc.

Eu as intreba unde ajung , in general , copiii care nu sunt "de bani gata". O parte dintre acestia, ajung la fel de bine ca ceilalti, sau mai rau, sau mai bine??
Normal ca depinde de cat de destept e fiecare si muncitor, dar sa fin seriosi: banii care ii au unii initial, de la parinti + pilele care vin tot de la parinti, constituie un avantaj enorm si asta e ! Asa-i in tenis...
As avea multe raspunsuri la intrebarea asta, eu personal, exemple cam triste..., dar nu am timp sa le pun aici.
Di

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aura 1974 spune:

Copiii "de bani gata" sau ce nu sint de bani gata, eu am vazut tineri a caror parinti aveau foarte bune resurse economice insa nu au stiut cum sa le dea o buna educatie de aceea au esuat, insa in acelasi timp am vazut tineri ce au inceput sa traiasca pe propriile picioare si le merge destul de bine chiar si fara ajutorul parintilor.Cei ce au esuat au fost cei ce au primit totul fara sa li se ceara ceva in schimb spre exemplu : o meserie, o diploma , ceva ce sa rasplateasca ajutorul parintilor. Un exemplu printre prieteni, un tinar de 25 ani , tatal o persoana de afaceri , avea tot ceea ce-si dorea insa nu a tinut in cont ca oricind lucrurile pot schimba. Decedeaza tatal de un infart si totul ii ramine fiului .Problema vine acum cind se vede singur si nepriceput , fara studii ,fara nici o idee de cum poate duce inainte afacerile. Ce face? Vinde totul iar in doi ani ramine fara nimic, iar acum se intilneste cu o problema destul de grava . Problema e ca nu stie ce sa faca , nu are nici o profesie si munceste in o fabrica unde este cunoscut ca cel mai inutil si primul ce va fi expulsat.

cuerpo sano , mente sana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Mai! Copiii de bani gata nu ajung bine, daca e sa o luam logic. Adica: parintii cu bani nu au timp sa se ocupe de educatia copiilor. Asta e clar. Ca banii aia cer sacrificii, nu pica din cer. Si primii sacrificati pe altarul banilor sunt copiii. Eu una nu-i invidiez deloc pe copiii de bani gata. Prefer o familie obisnuita, unita in jurul copiilor, parinti care au timp si disponibilitate sa stea de vorba cu copiii lor, sa-i tina aproape, sa le transmita un sistem de valori corect. De cele mai multe ori nici parintii cu bani nu sunt la fel de morali si corecti ca oamenii simpli, saraci, care muncesc 8 ore, apoi fac piata, merg acasa si se ocupa si de gospodarie, de lectii cu copiii, stau seara impreuna la un singur televizor.
Stiti ca doua-trei televizoare intr-o casa, calculatorul, DVD-ul, dezbina o familie? Daca am avea un singur televizor si atat, am fi mult mai apropiati, am impartasi aceleasi gusturi, ne-am uita la aceleasi emisiuni, am comenta impreuna, ne-am cunoaste mai bine.
Cu cat ai mai mult, cu atat vrei mai mult.In felul asta fericirea este din ce in ce mai departe.

http://www.babiesonline.com/babies/i/ilincuta
http://community.webshots.com/user/danaf123

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_io spune:

danutza e inca o naiva...
iar cataghe are mare dreptate...
la asta se rezuma totul...au mama/tata banutzu sa il arunce pt. postul meu, bun shi caldutz? banii shi/sau relatziile imi vor pastra in continuare postul...cat or vrea mushkii mei...nu va veni nici un sef de promotzie sa mi-l ia, ca am "spate"...la asta se rezuma totul, sau aproape totul...shi io ii pot face oricarui deshtept semnul internatzional al automobilistului...
cinism? da...am trecut prin asta, imi trebuiau 10.000 de parai ca sa ocup un loc la shcoala postuniversitara de pregatire, nu postul direct...probabil ca pt. un post acolo unde voiam io, mai trebuia sa decartez la sfarsitul shcolii inca pe atat? habar nu shtiu..., deci nu mai conteaza....asha ca am plecat in jerma...ca s-a ivit ocazia...io privesc plecarea asta nu ca pe o victorie, ci ca pe o fuga...de trecut, de vise visate shi neimplinite...shi ma ascund aici ( cat timp inca? ) de visele mele, care ma urmaresc shi vor sa ma traga de raspundere...
aaaaa...shi inca ceva...am avut o colega...fata buna de altfel...era din zona ungurimii...shtia romana cam jumatate din cat shtie iliescu engleza...sau cam 45% din asta...a luat licentza...mirarea a fost ca a luat-o cu 10...nemirarea a fost ca a venit cu cheile unei mashini...facuta cadou habar nu am carui membru al comisiei...nu ma intrebatzi ce fel de facultate a fost shi despre ce fel de post era vorba...ca va ia cu brrr...
cam asta e cu copiii de bani gata...or fi shi persoane de calitate printre ei...dar cum a povestit una din voi...tatikul ii aranja sa lucreze in perioada vacantzei...nu cauta de una singura...
catzi copii, dintre ai voshtri, creschtzi mari shi frumoshi shi educatzi, nu vor dori sa lucreze in vacantza? shi catzi vor reushi sa gaseasca locuri? pt. ca postul de camerista la hotelul unde ar dori una din fiicele voastre sa lucreze va fi rezervat pt. fiica primarului, care trebuie sa invetze cum se cashtiga banul de inghetzata...etc.etc.etc....
posibil ca relatziile dintre membri unei familii cu bani sa se deterioreze in timp...dintr-un anumit punct de vedere....dar pacatele parintzilor vor fi iertate dintr-un foc atunci cand ii vor cumpara copilului postul pe care l-a visat dintotdeauna...in defavoarea unuia din copiii voshtri supradotatzi care ar fi trebuit sa ajunga acolo...
asha ca...nu inecatzi copilul in bani shi in tot ce ishi doreshte, ca sa nu duca lipsa...gasitzi-i posturi de sezon, shi punetzi ban pe ban sa avetzi cu ce ii cumpara un loc buuuuuun de munca...
io atat am avut de spus...nu fitzi suparate pe mine, poate ca am vorbit de pe partea cealalta a baricadei, pt. unele din voi...dar asha se vede din partea asta...parol!

Mergi la inceput