Bebelusi de iunie-iulie 2003 (25)
Raspunsuri - Pagina 6
Cornelia spune:
DESTEPTUSIFRUMOSUSISCLIPITORUSICUMINTELE David, pupici de la Mariuta mototoluta
Elena, felicitari pt. alegeri, sensibilos tare Mihai cu ingerasul. Daca as fi mai organizata (ceea ce nu e cazul) as nota alegerile bb-ilor nostri, ca sa vedem peste ani legatura, cum zicea si Dana.
Andra, inainte sa postezi tu, chiar vroiam sa va intreb ce parere aveti de faptul ca imi doresc inca un copil repede si uitandu-ma la Maria imi vine sa mai fac vreo trei. Eu deja sunt privita circumspect de colege cand le spun ca mai vreua un bb, daca imi dezvalui si gandurile ascunse, dar sigur nerelizabile (mi-a mai ramas si mie ceva minte) referitor la mai multi copii, cred ca ma trimit sa ma tratez. Acum cativa ani, cand am aflat despre prietena unei prietene ca are doi copii mici (ceva de genul 3 si 2 ani) si este din nou insarcinata, am judecat-o f. aspru ("s-a pus pe turnat copii", "ce-i pasa, are bona, menajera si o intretine sotul"), dar acum imi musc limba. Ma uit la mine si ce vad, mama exemplara nu sunt, impiedicata si pierduta in spatiu ca si pana acum, dar mai vreau copii. Nici nu imi pun problema situatiei materiale care nu e chiar roza. Deci, sunt nebuna?
Si ca sa revenim la alte probleme, ca tot vorbea Dana de ortoped si ipohondri. A mai fost o data discutia despre soti ipohondri, dar cum nu eram in apele mele, nu am participat la ea. Doru este primul pe lista ipohondrilor. E bolnav de absolut tot ce aude (bine ca nu a facut medicina) si e in stare sa ia medicamente in prostie. La medic ajunge rar, doar pe mine ma terorizeaza. Acum are o problema, care e serioasa, dar nu pot sa nu imi plang mie de mila. De luni de zile il doare spatele, durere care s-a accentuat in ultimele saptamani. A ajuns azi la medic, si are discopatie lombara. Sincer, nici nu stiu daca e o afectiune banala sau ceva grav. El oricum e f. grav si bolnav. I-a zis medicul si ceva de o operatie, dar la genul "sa speram ca nu o sa fie cazul", de proceduri si instilatii (brrr). Deocamdata face proceduri si poate se opreste aici. Nu are voie sa faca nici un fel de miscare, trebuie sa stea intins in pat, l-ar fi internat in Eforie Sud, dar cum sta aproape trebuie sa vina el zilnic la proceduri si sa stea in pat restul timpului. Mie asta imi suna a scenariu horor. In primul rand el nu are stare sa stea acasa 2 ore, dar in pat. Pe de alta parte, tinand asa de mult la sanatatea lui, o sa "reuseasca", dar cred ca eu o sa o iau razna cu un bolnav la pat... Imi plang de mila. Si imi vine sa plang pt. ca doar ce va ziceam ca plecam in august in concediu, dar cum el are concediu fortat acum, tare vad naruindu-se planurile noastre de concediu si reducandu-se la cel mult un week-end.
V-am povestit asta, ca ma gandeam ca va e dor de lamentarile mele .
Va pupam
Cornelia si Mariuta
bibi spune:
Acum stiu ca nu-i de gluma, da zau ca mai imi vine inima la loc cand mai vad alte femei ca suporta asa greu bolile barbatilor lor. Ma gandeam ca poate eu nu-l iubesc pe al meu, ca poate nu sunt suficient de simtitoare, da uita ca, cel putin cu tine ( care-ti faci probleme de concediu) m-am scos.
Hai ma, capul sus! Te incurajez eu, caci eu mi-s aia cu drumurile la urgenta in miez de noapte si cu un consort care si-a fotografiat toti dintii odata, ca sa scape de stres...adica se poate si mai rau.
Cornelia spune:
Tocmai imi spunea o colega ca sunt egoista ca ma plang eu, cand de fapt el e bolnav.
Este acasa de o ora (in pat, probabil) si m-a sunat deja de 4 ori. Pana acum ma rugam de el sa ma sune sa se intereseze de soarta mea si acum se distreaza colegele mele ca imi suna tel. prea des. Faza cu concediul, recunosc, nu am inima, dar sunt asa de disperata dupa o vacanta. Nici nu va spun de cand nu am mai fost plecati impreuna undeva.
Ma pregatesc sufleteste sa ingrijesc bolnavul . Si, gata nu ma mai plang.
Pupici!
Cornelia
Kehleyr spune:
Credeam ca eu sunt singura denaturata care cand barbatul ii zice ca il doare capul sau se simte nasol, primul lucru gandeste "aoleu, fix vinerea cand trebuie sa plecam din Bucuresti ti-ai gasit si tu" .
Oricum noi avem antecedente din tinerete, in care el avea febra 39 de grade si eu il duceam pe plaja sau sa faca baie pe ploaie...
Fruntea sus ca nu o fi dracul atat de negru. Poate reusiti totusi sa plecati si in concediu. Doctorilor le si place sa puna raul inainte...
madishor spune:
Salutare dragi mamici,
Matei a ramas sambata fara mot si a trecut oficial in randurile copiilor. In ciuda dorintelor noastre materialiste, s-a hotarat sa devina un adevarat intelectual si a refuzat cu indarjire banii pe care ii pusesem chiar in fata lui. A ales in ordine: mouse-ul (o fi genetica inclinatia spre calculatoare?), stiloul si cartea (Mircea Eliade deh) pe care a rasfoit-o pe urma vreun sfert de ora si ar mai fi citit-o o vreme daca nu venea tortul in care sa-si bage toate deshtele. Pozele le-am uitat la Constanta dar mai avem si 2 filme de developat si scanat si abia astept sa le vina randul (desi inca mai avem vreo 7 nescanate filme din concediu).
Am citit mai pe diagonala, dar am vazut ca se vorbea despre Priorix asa ca va spun ce stiu eu: este anti oreion, rubeola si rujeola, vaccinul obligatoriu (si gratuit) este doar anti-rujeola. Se face tot la pediatru, dar trebuie intrebat intai dr daca il are sau trebuie cumparat din farmacie. Alt vaccin optional dar tare folositor e cel anti-varicela (Varilix) care se face ceva mai incolo - daca tot intrebati dr de Priorix, intrebati si de asta pentru ca varicela poate fi groaznica si scade imunitatea pe timp de vreun an.
Dragi brezoience (sau poate brezoiae? ), stiti vreo pensiune simpatica la Breaza unde am putea si noi sa ne mutam gasca vesela prin cate un week-end (si sa va vedem si pe voi cu aceeasi ocazie)?
pe curand,
madishor
bibi spune:
quote:Eu, una, habar n-am.
Dragi brezoience (sau poate brezoiae? ), stiti vreo pensiune simpatica la Breaza unde am putea si noi sa ne mutam gasca vesela prin cate un week-end (si sa va vedem si pe voi cu aceeasi ocazie)?
Vezi mai cum sunt parintii? Cei ai caror copii au pus mana pe bani se vaita ca nici nu s-u uitat la carte si cei ai caror copii au pus mana pe carte se vaita ca nici nu s-u uitat la bani. Cine sa-i mai inteleaga si pe parintii astia!?! Cred ca e greu sa fi copil in conditiile astea!
Bibi si David
http://community.webshots.com/user/bgoran
bychi spune:
Buna la toata lumea,
Asadar, am ajuns sa-l cunosc pe Flaviu ca tare mai eram curioasa sa vad bb mergator, nazdravan, catarator, curios, gospodar, mester… Ziceam despre al meu ca trebuie sa stai permanent cu ochii pe el, dar pentru Flaviu nu-ti ajung doar o pereche de ochi. Tot timpul parca e pus pe shotii. Mihaela, plecaciune.
Flaviu e tare dragut si chiar a vrut sa interactioneze cu Tiberiu dar sensibilosul meu copil urla ca din gura de sarpe cand ii lua palariuta din cap, canuta cu apa, chiar si cand il atingea. Asta e, trebuie sa socializez copilul.
Insula unde ne-am intalnit e tare frumoasa si linistita si are o terasa faina unde dl Flaviu mai serveste cate un suc. A facut el niste cuceriri si ca atare are asigurata bauturica si turul de rigoare prin spatele barului si pe terasa.
Curtea familiei P. e numai buna de explorat de catre copii: catelusi, pisicute, nisip, jucarii… A, si Flaviu, pe post de constructor, tare fain; de-abia astept sa vad ce a filmat Ovidiu.
Mihaela, din pacate nu mi-au reusit toate pozele, dar ce e mai fain pun pe net. Off, daca nu e Liviu sa faca poze, eu sunt mai anti-talent; el stie sa surprinda bine anumite faze. Ma bazez pe Ovidiu cu poze faine.
Deci, ceva poze pe: http://community.webshots.com/user/tibicu
Si Tibi baga in gurita tot ce vede pe-afara (chiar a lustruit ceva pietricele din curtea Mihaelei) si cateodata ii mai pun suzeta in gurita. Nu-i bine nici asa dar macar o perioada e safe.
Imi pare rau Cornelia de sotul tau dar nu cred ca e asa de grav si poate plecati totusi in concediu.
Carmenutza, noi n-am stat decat 2 zile la mare dar o piscinuta, galetusa cu lopatele, minge de plaja si colac, cred, sunt suficiente ca sa tina copilul ocupat pe plaja. Tibi nu a vrut deloc sa mearga singur pe plaja, probabil il intepa nisipul, nici incaltat nu a vrut sa mearga. Asa ca m-am scos. Dar noi am fost mai multe persoane care ii mai cantau in struna. Si a dormit tare mult pe plaja si a avut si pofta de mancare.
Va pupam cu drag
Bychi si bb Tiberiu
Marox spune:
Cornelia, multa sanatate sotului si curaj tie ca sa uiti de concediu!
Si pentru ca vorbiti de copii "multipli": cumnata unei verisoare de-a sotului n-a vrut copii pina la 30 ani. La 31 l-a avut pe primul. Era acum 12 ani...anul asta l-a avut pe-al 6-lea!!! Adica la 43 ani!
Acum citiva ani am cunoscut o familie de francezi, foarte catolici, in general in familiile astea sint copii multi. Ei aveau 5 si au mai adoptat unul, trizomic, un sugar. Din punct de vedere financiar nu le era deloc usor, doar tatal lucra. E drept ca aveau si o gramada de ajutoare din partea statului si a bisericii.
Felicitari pt alegerile facute de copilasii cu motul taiat! Ii taiem si noi virfurile (ca mai mult ar fi pacat, ca tot n-are par!-adica n-are prea mult, nu e chel, chel!) duminica viitoare, pe 1 aug, cind vom fi in România!
alinuta spune:
Multumim de urari! Gata, gargarita e si ea copilas de 1 anisor si ma tot intreb cind a crescut,cind a trecut timpul? Ei, usor-usor,uneori mai greu, iata ca a trecut.
Am avut emotii ieri, simteam asa fluturasi la stomac si aschiute prin tot corpul si toata povestea a culminat in momentul in care ne-am semnat amindoi pe felicitare "mama si tata". Noroc ca batistuta era pregatita.
Inca nu i-am luat din mot, duminica va avea loc petrecareala, ne-am hotarit noi sa o sarbatorim la un restaurant romanesc in New York. Abia astept sa-mi vad motata alegind si ea de pe tava una-alta.
De citeva zile sta singurica in picioare, asa cite 4-5 secunde, cu minutele sus ca un soldatel care se preda si e mindra si chiuie nevoie mare. Merge bine tinuta de minute, singurica inca n-are curaj s-o ia din loc.
Avem un Furby, stiti voi de care, si tot ne jucam cu el ca vorbeste si se misca si Alexunei ii place tare de el. Cind bat de 4 ori din palme maimutoiul incepe sa se agite si spune "dance-dance". Ei bine, iaca a-nceput si maimutica sa danseze. Cind aude "dans-dans" hop si ea agale din poponeata. E haioasa rau!
Pupacim toate mamicile si pe toti copilasii!
Alina si Alexandra
Cornelia spune:
Buna dimineata!
Am vazut pozele cu mergaretii Flaviu si Tibi!
Madishor, intr-adevar, Matei a facut cele mai "intelectuale" alegeri. Parca e singurul care nu s-a orientat si spre lucruri mai practice.
Alinuta, petrecere frumoasa duminica! Si aveti grija cum asezati obiectele pe tava .
Fetelor, vazand eu ca nu mi-ati raspuns la intrebarea despre dorinta de a avea mai multi copii, banuiesc eu cam care ar fi raspunsul .
Ma cam caiesc de hazul pe care l-am facut ieri pe seama sotului meu. Acum sunt chiar ingrozita. Are, de fapt, hernie de disc si toata lumea il sperie ca o sa ajunga la operatie. Of, dar tot nu pot sa nu ma gandesc la concediu (el mi-a promis ca plecam, oricum, dar eu vreau intai s aaud ca fizioterapia a avut succes).
Romana, ce mai faci? Bb mic iti da mult de lucru? Cristi s-a facut bine?
Va pupam
Cornelia si Mariuta