Un vis care moare

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Lulu, parerea mea difera de cele postate pana acum. cred ca cel mai bine ar fi sa nu mai insisti zi de zi cu cicaleala sa isi reconsidere decizia. poate ar fi mai bine sa il anunti ca ti-ai luat si TU un timp de gandire sa te linistesti, sa incerci sa intelegi ce se intampla cu tine in momentele in care iti pierzi cumpatul si incepi cu tipetele, sa te analizezi putin si sa stabilesti niste metode prin care sa eviti pe viitor astfel de iesiri temperamentale. spune-i si lui ca ii respecti decizia de a fi singur pentru o vreme, mie , una, mi se pare extrem de normala reactia lui. poate ca unii oameni chiar nu pot, vor, admit sa traiasca in certuri repetate, in ciuda impacarilor dulci. problema e cu tine si, uite, e una serioasa, ca risti sa iti pierzi casnicia. o intrebare: esti asa numai cu el, sau este manifestarea ta tipica in situatii de criza? daca esti asa numai cu el, aveti o problema comuna, gandeste-te ce anume din ce face sau spune iti provoaca reactia asta disproportionata. daca asa esti si cu restul lumii, atunci problema iti apartine exclusiv.

scrie pe hartie, pe puncte, gesturi, fapte, cuvinte, situatii care te scot din sarite. tipetele nu sunt neaparat o exprimare de atitudine agresiva, sa stii ca poate fi si o manifestare defensiva, de teama mai ales. scrie deci pe o hartiuta ce te nelinisteste si gandeste-te putin cum se declanseaza mecanismul tipetelor. daca e vorba de cuvinte anume, scrie in rubrica separata cum anume te-ai simti in siguranta sa ti se vorbeasca despre un anumit subiect. idem cu celelalte. la sfarsitul perioadei de auto-analiza, intalneste-te cu sotul tau ca doi prieteni foarte buni care se cunosc extrem de bine si cere-i opinia, fara sa amestecati in discutie decizia lui de divort. spune-i ca ai nevoie de opinia lui cum ai putea sa ITI rezolvi tu problema asta. ii vei castiga respectul si ii vei oferi DOVADA ca dorinta ta de schimbare este reala, ai luat problema in serios si VREI sa o rezolvi. vorbe n-ar mai crede nici un copil, faptele sunt importante. in ultima instanta, tu ai o problema de comunicare si de interpretare a ceea ce ti se transmite de sot, etc prin cuvinte, gesturi etc. aici trebuie sa lucrezi singura, nimeni n-o va face in locul tau. chiar daca va impacati azi, asta nu va rezolva nimic, are dreptate sotul tau ca peste o saptamana vei tipa din nou. reamenajarea apartamentului n-ar trebui sa fie un asa stress incat sa duca la ruperea casniciei. nu vreau sa te intristez prin ce iti spun acum, dar ca sa iti dau un exemplu ca se poate si altfel: noi ne mutam si impachetam lucrurile cand separat, cand impreuna. atunci cand suntem amandoi, pai parca e la picnic cu bairam, e muzica in casa, dansam, radem, mai impachetam, mai una-alta...hai ca nu e greu...trebuie doar sa te regasesti si sa descoperi singura ce te sperie asa de tare de te face sa tipi crezand ca in felul asta obtii controlul asupra situatiei?

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

eu zic ca e "ceva putred in Danemarca" daca pentru atata lucru a hotarat (unilateral) sa va despartiti....

Anca si bebelina Alexandra (10 nov.2003)
==================================
http://www.vectornoise.com/Alex/index.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by anca tanasica

eu zic ca e "ceva putred in Danemarca" daca pentru atata lucru a hotarat (unilateral) sa va despartiti....

hehehe, pentru "atata lucru" si eu m-as fi despartit. nu m-am casatorit ca sa aud "muzici" in fiecare zi.

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu75 spune:

Imi ies din fire si in alte situatii, nu doar cu sotul meu. Certurile din ultimele zile au fost legate de faptul ca imi exprimam si eu o parere despre modul de amenajare a ap si de foarte multe ori ma respingea pt ca era foarte nervos. Greseala mea este ca vazand reactiile lui, trebuia sa tac si sa evit astfel de discutii. Imi iubesc sotul si daca imi trecea macar prin cap ca se ajunge la asa ceva, as fi discutat cu el doar in momentele in care era mai calm. Sotul meu este un om stressat de felul lui, deci cunoscandu-l ar fi trebuit sa evit aceste conflicte. Acum insa regretele sunt tardive. Amenajarea ap nu s-a terminat, insa sunt linistita ca o stiu pe mama lui langa el in aceste zile si stiu ca are cine sa aiba grija de el.

Luminita

http://photos.yahoo.com/lumylorv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

quote:
Originally posted by conchita

quote:
Originally posted by anca tanasica

hehehe, pentru "atata lucru" si eu m-as fi despartit. nu m-am casatorit ca sa aud "muzici" in fiecare zi.
Authority Zero

Eu nu! Daca dupa sapte ani ma hotarasc sa ma casatoresc, nu ma despart dupa 10 luni, ci incerc sa vad de unde se da sonorul mai usor.

Rectific, mai incet

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lulu75

Ne cunoastem de 7 ani. Tipam si inainte de casatorie.

Luminita

vezi, chinchita, stia omu' ce ia....
d-aia mi se pare ciudata hotararea lui....

Sunt doua variante:
1.s-a saturat omu sa fie insurat si atunci a cautat (si gasit) nod in papura....asa ca lasa-l sa se duca....oricum daca s-a saturat...s-a saturat
2.face "fitze", adica asteapta indelungi siruri de scuze si bla-bla-bla-uri ca sa-si gadile orgoliul sau ranit de decibeii tai

oricare ar fi varianta, eu una l-as parasi eu pe el, pentru ca mi se pare un copilas imatur si prostut nu un barbat adevarat...
Chiar arata-i mesajul sau spune-i tu ca o nebuna de pe forum a zis ca nu e barbat, ca barbatii nu procedeaza asa, ci discuta problema...orice se poate rezolva pe lumea asa....
vorba lu' tatai-miu (Dumnezeu sa-l odihneasca in pace): din betie te trezesti, din prostie niciodata....

Mergi la inceput

Nu va imaginati ca tip la el non-stop. Imi este foarte drag si cand ajungem acasa de la serviciu sau in week-end il pup, il mangai, il tin in brate. Cateodata noaptea ma trezesc si il pup, iar diminetile il trezesc tot cu pupici. Imi place sa il alint si ne potrivim foarte bine la. Diferenta dintre noi este ca eu spun ce am de spus iar in scurt timp imi trece si il iau in brate, iar la el supararea tine ceva timp. Saptamana trecuta insa, ne-am ciondanit de mai multe ori, avand si stressul cu casa, a iesit acest necaz.

Luminita

Mergi la inceput

lulu draga...chiar crezi ca s-au terminat barbatii?
poate ai noroc si gasesti unul care sa nu mai fie asa sensibilos la decibelii tai....
oricum, incearca sa-ti revii si sa infrunti problema....poti plange o zi, doua, trei...dupa aia gata...fii barbata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Anca, faza cu "cauta, draga, altu, ce, s-au terminat barbatii??" nu are ce cauta intre doi oameni care sint impreuna de aproape 8 ani!...de fapt, nu cred ca are ce cauta intre doi oameni care inca se mai iubesc si fac tot posibilul sa se adapteze unul celuilalt...
Eu cred ca ei trebuie sa incerce sa repare ce se mai poate repara, iar de-abia in momentul in care amindoi se dau batuti, dupa repetate incercari de a-si mentine casnicia, si cad de acord ca nu se mai poate face nimic cu relatia lor, de-abia atunci pot sa-si ia fiecare viata de la capat!

Iren burticoasa & Bogdanelu nazdravanu

Mergi la inceput

Vreau sa va mai spun ceva: imi iubesc atat de mult sotul, incat nu stiu ce m-ar putea determina vreodata ca acest sentiment sa dispara. De 7 ani inima mea bate doar pentru el si el stie asta. Eu nu m-as desparti de el pt nimic in lume pt ca parerea mea este ca atata vreme cat exista sentimente frumoase, nu exista: NU SE POATE REZOLVA. Cand el este vinovat pt ceva si ne certam , noaptea astept sa adoarma ca sa il pot pupa in somn. De nenumarate ori m-a intrebat: " de ce ma iubesti asa de mult?" Mi se pare ziua prea scurta ca sa am timp sa-l alint cum mi-as dori.

Luminita

Mergi la inceput