Legende urbane- Buhuhu! (2) concurs Halloween

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Melatonina influenteaza si bioritmul (am citit undeva - nu mai stiu unde, asa ca scuzati ca nu va dau sursa) si asta m-a dus cu gandul la tic-tac-ul biologic ...

... si iata ce am gasit (de data asta am sursa )
Ceasul biologic al corpului nostru functioneaza datorita glandei pineale. Multi cercetatori cred ca aceasta glanda are rolul de a indica organismului virsta sa, ca un ceas biologic. Toate acestea par a fi ca si cum acest ceas tine corpul intr-o sincronizare constanta cu mediul inconjurator. Datoria glandei pineale este de a anunta restul corpului care sint partile sale bune sau rele, cind este timpul sa fie treaz sau in stare de alerta, ori sa se pregateasca pentru odihna.
Atunci cind glanda pineala opreste eliberarea melatoninei imbatrinim (deci atentie fetelor, treceti la culcare intre orele 22-02 - cel putin – nu bantuiti pe net cu o mica exceptie, forumul ; poate de aici si expresia “somn de frumusete” ) pentru ca organismele noastre nu vor mai fi mult timp capabile sa functioneze cu eficienta.
Dimineata, cind apar primele raze de lumina, secretia de melatonina scade ( o fi avand vreo legatura cu vampirii si teama lor de lumina si consecintele luminii asupra lor? ) si este stimulata productia altor hormoni pentru inceperea celorlalte activitati ale corpului.

http://www.inoan-press.com/san/c/c068.html

Cam atat de data asta, vorba Doniei sunt multe de spus. Revin cu un execitiu yoga de "deschidere" a ochiului al treilea


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irimell spune:

Fetelor, foarte interesant ce spuneti voi...Mai aprofundez!!!

Numai bine si buhuhu,
Irimell

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

"Ahahahahaaaaaaa....Conchita....unde-i Observatorul astronomic????"

Cutitul de argint Nr. 5 Sector 4, Bucuresti

Alin


*Ex astris, Scientia*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Buhuhu

Si pentru ca am pomenit vampirii iata cateva fragmente din cele citite de mine pe aceasta tema. Mi-ar place sa discutam in special despre ultimul pasaj.

Vampirii sunt fiinte moarte care revin la viata. In unele legende vampirul devine vampir doar dupa moarte. In altele, vampirul se naste vampir. Pentru a fi nascut vampir, copilul poate fi fiul sau nepotul unui vampir. Oamenii devin vampiri de obicei daca sunt muscati, dar nu ucisi, de un vampir. Alte legende spun ca trupul devine vampir atunci cand o pisica sau un caine sare peste el, iar conform altora vrajitoarele sau vrajitorii devin vampiri cand mor.

http://www.paranormal.ro/fantome/vampiri.htm

Vampirii, oameni bolnavi?
Interesant este faptul ca existenta unor boli, destul de rare, a contribuit in mod substantial la dezvoltarea legendelor despre vampiri si la intarirea credintei populare ca aceste creaturi exista cu adevarat. Cea mai cunoscuta boala este porfiria, care se caracterizeaza printr-o neregularitate in producerea in singe a unui pigment bogat in fier. Oamenii care prezinta forme severe de porfirie sint extrem de sensibili la lumina, au dureri abdominale si pot suferi chiar de un delir acut. Se spune ca un posibil tratament impotriva acestei boli l-ar reprezenta consumul regulat de singe, dar nu exista nici o proba in acest sens. Unii bolnavi pot prezenta o inrosire accentuata a gurii si a dintilor. Boala este ereditara.
O alta boala o reprezinta catalepsia, o conditie psihica specifica, asociata cu epilepsia, schizofrenia si alte dezordini care afecteaza sistemul nervos central. In timpul unei crize de catalepsie, musculatura devine foarte rigida, corpul se intareste accentuat, bataile inimii scad, iar respiratia devine tot mai inceata. Astazi, medicii stiu cum sa trateze aceasta boala, dar in trecut oamenii se luau dupa aparente, considerindu-i pe bolnavi ca fiind morti. Asadar, nu este deloc de mirare ca unii in momentul in care erau dusi la groapa se ridicau din sicrie alimentînd în acest fel legendele despre vampiri.

http://www.evenimentul.ro/local/article/82834,8,baseArticle.html

Cei cu o cultura a ezotericului destul de dezvoltata stiu ca intotdeauna a existat o forma de vampirism, dar nu are nimic in comun cu actiunea de a bea singele oamenilor, ci adevaratul vampir fura bani, suflete si energiile naturale ale victimei.
Nu intotdeauna ne dam seama ca persoana de linga noi este un vampir, dar toti am trait un fel de stare de epuizare fizica si psihica, ca si cum toata energia ne-a fost stoarsa din organism dupa ce am avut contact fizic cu o persoana. Aceasta pur si simplu ne-a furat energia si ne-a lasat epuizati, cu senzatia ca am avea nevoie de un pui de somn

Deci chiar exista. Au fost printre noi de mii de ani, probabil de la începuturi. Majoritatea fura energie in mod constient, voluntar, intentionat, dar exista oameni care nu stiu ca poseda aceasta capacitate. Pentru ei, furtul de energie este ca o ceasca de cafea dupa amiaza ca sa-ti dea putina energie in plus.
http://www.inoan-press.com/para/b/b119.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Bu-hu-hu la toata lumea!
Ce activitate intensa ati avut! O sa-mi ia ceva timp, sa ma pun la curent cu toate noutatile.
Adela, ca tot vorbeai de vampiri, cica ar fi si in America un soi de vampiri, dar...lilieci vampiri. Au nasul sub forma de frunza si se hranesc cu sange din ranile pe care le fac animalelor: gaini, vite, cai, porci si, uneori, chiar oameni. Nu mai stiu unde am citit asta, mai demult.
Am gasit ceva legat de traditiile de la noi, in noaptea Sf. Andrei. Face referiri la strigoi, vampiri si pricolici. Redau mai jos:

"Ziua Sfantului Andrei se cheama si Ziua lupului sau Gadinetul schiop. Se stie ce a simbolizat lupul pentru daci, daca insusi steagul lor avea infatisarea unui balaur cu cap de lup. Se credea si inca se mai crede si acum ca in ziua de 30 noiembrie, lupul devine mai sprinten, isi poate indoi gatul teapan si nimic nu scapa dinaintea lui. De aici si credinta ca "isi vede lupul coada". Ziua se serbeaza prin nelucru in casa, ca sa nu strice lupii vitele. Primejdia nu este numai pentru vite, ci si pentru oamenii care indraznesc sa plece la drum, in ziua cand porneste si luparia.

In noaptea de 30 noiembrie lupii se aduna, iar Sf. Andrei imparte prada, pentru iarna care incepe, fiecarui lup. Ca sa-si apere gospodaria de lupi, se obisnuieste si astazi la tara sa se unga tarusii de la poarta, ferestrele si pragul usilor cu usturoi. In unele parti se ung cu usturoi chiar si fantanile. Alti gospodari fac o cruce de ceara si o lipesc la vite, insa numai la cele de parte barbateasca: boi, berbeci, armasari, tapi, si anume pe cornul din dreapta.
Tot din cauza lupilor nu se matura toata ziua, nu se da gunoiul afara, nu se ranesc grajdurile, nu se piaptana, nu se fac zgarieturi, nu se face pomana si nu se da nimic cu imprumut. Daca stapanii casei nu muncesc, lupul nu se poate apropia. Totusi, cand soarta scrie altfel, primejdia nu se poate indeparta, caci peste cele hotarate de Sf. Andrei, nimeni nu poate trece.

În acea noapte vorbesc toate animalele, dar cine le asculta ce spun, moare. La miezul noptii de Sf. Andrei se deschid cerurile.

Noaptea strigoilor
In credintele poporului roman de pretutindeni, in noaptea de catre Sf. Andrei, pe 29 noiembrie, ies sau umbla strigoii. Cine sunt strigoii? Sunt spirite ale mortilor, care nu ajung in lumea de "dincolo" dupa inmormantare, sau refuza sa se mai intoarca "acolo" dupa ce isi viziteaza rudele, la marile sarbatori calendaristice.

Strigoii morti devin foarte periculosi pentru cei vii: iau viata rudelor apropiate, aduc boli, grindina si alte suferinte. Dupa relele provocate si locul unde activeaza, ei pot fi de apa si de uscat, de vite si de stupi, de ploi si de foc. Ei calatoresc pe Pamant si pe ape, strigand si miorlaind, calare pe melita, pe coada de matura, pe butoi sau in butoi.
Prin unele parti, se crede ca acesti strigoi iau coasele si limbile de melita pe care le gasesc pe afara, prin curtile oamenilor si se duc la hotare, unde se bat cu ele. Femeile au grija ca asemenea obiecte sa nu fie lasate afara. Se mai spune ca ei danseaza pe la raspantiile drumurilor, pana la cantatul cocosilor. Ei se bat cu strigoii vii, adica cu strigoii-oameni. A doua zi, acestia se cunosc dupa zgarieturile ce le au pe fata.

Babele sau oamenii-strigoi, inainte de a iesi din casa pe horn, se ung pe talpi cu untura. Adeseori ei trag si clopotele pe la biserica. Cand nu au cu cine sa se razboiasca, se duc pe la casele oamenilor, dar toate gospodinele au luat masuri de aparare: au mancat usturoi, s-au uns pe frunte, pe piept, pe spate si la incheieturile trupului. Au uns ferestrele, usile, hornurile, scarile, clantele usilor, boii si vacile la coarne, clestele, lada si toporul. Pe alocuri, usturoiul este tavalit mai intai prin funingine. Unii astupa si hornul sobei. Daca strigoii nu gasesc nici un loc pe unde sa intre in casa, atunci cauta sa-i cheme afara pe cei dinauntru. Strigoiul vine si striga la fereastra: "Ai mancat usturoi?". Daca omul raspunde, il muteste; iar daca tace, se duce in treaba sa si incearca pe la cei care n-au mancat usturoi.

Noaptea vrajilor si a farmecelor
Noaptea Sf. Andrei este una dintre cele mai importante din an, pentru vraji si farmece. Fetele masoara noua cescute cu apa pline, si le toarna intr-o strachina, care se pune sub icoana. A doua zi, in zori, se masoara din nou, cu aceeasi cescuta, apa din strachina. Daca va mai ramane pe fundul strachinii apa, fie si cateva picaturi, atunci vor avea noroc; dimpotriva, daca ultima cescuta va ramane neumpluta cum trebuie, atunci nu vor avea noroc si nu se vor marita. In noaptea de Sf. Andrei, ca sa-si viziteze ursitul, fata isi pune sub cap 41 de boabe de grau si daca viseaza ca-i ia cineva graul, se va marita.

Unele fete isi pregatesc turta, pentru ea aducand apa cu gura. Pentru acest colac aduc apa neinceputa, iar produsele din care se prepara turta (faina si sare) sunt masurate cu o coaja de nuca. Dupa ce au fost coapte pe vatra, fetele isi mananca turtitele preparate, convinse fiind ca ursitii vor veni, in vis, cu apa sa le potoleasca setea. Fetele mai fac un colac din paine dospita, punand in mijlocul lui cate un catel de usturoi. Dus acasa, colacul este asezat intr-un loc calduros, unde este lasat vreme de o saptamana. Daca rasare usturoiul din mijlocul colacului, fata cunoaste ca va fi cu noroc. Daca nu rasare, fata se intristeaza si spune ca va fi lipsita de noroc. Unele fete merg in aceasta noapte la fantana, aprind acolo o lumanare de la Pasti si o afunda cu ajutorul galetii. Cand fata apei este luminata bine, fata zice:
"Sfinte Andrei,
Scoate-i chipul in fata apei,
Ca in vis sa-l visez,
C-aievea sa-l vaz!"
Atunci, apa din fantana se tulbura si fata isi vede, se spune, chipul ursitului. Unele isi fac de ursita cu 9 potcoave, 9 fuse, 9 ace, 3 cutite si o coasa, toate infierbantate in foc. Dupa ce s-au inrosit, se scot afara, se sting in apa si apoi se descanta.

In seara Sfantului Andrei, toti ai casei, mai ales fetele mari si baietii, seamana grau in cate o strachina sau glastra cu pamant. Aceluia ii va merge mai bine, va fi mai sanatos si mai norocos, caruia i-o rasari graul mai bine si o creste mai frumos.

Usturoi miraculos
Tot in seara de 29 noiembrie, se aduna la o casa mai multi flacai si fete. Pe o masa, ei pun mai multe caciuli de usturoi, imprejmuite cu tamaie, smirna si cateva lumanari de la Pasti aprinse. Pun apoi pe masa diferite feluri de mancare, mananca, vorbesc si rad in toata voia buna, pana cand apar zorii zilei. Fetele isi impart intre ele usturoiul, pe care il duc a doua zi la biserica, pentru a-l sfinti preotul. Acest usturoi se pune pe policioara la icoane, fiind bun de facut de dragoste.

In alte zone din tara noastra, pazitul usturoiului se face in felul urmator: intr-o casa de gospodar se strang 10-12 fete, avand fiecare fata cate o paine, trei capatani de usturoi, un fir de busuioc, legate cu o ata rosie si o sticla de rachiu. Aceste lucruri se pun pe o masa, intr-un colt al casei, si se acopera cu o broboada rosie. Langa lucruri, pe masa, sta un sfesnic c-o lumanare aprinsa, care arde de cu seara si pana in ziua. Langa masa, una in dreapta si una in stanga, stau de straja doua babe, care baga bine de seama ca sa nu se fure din lucruri, ori sa nu puna cineva mana pe ele. Ele stau acolo neclintite pana dimineata. La aceasta petrecere, vin si baieti cu lautari. Se canta si se petrece pana in zori. Cand s-a facut ziua, hora este jucata afara. Un flacau joaca in mijlocul horei toate lucrurile fetelor, pazite de batrane. Dupa joc, fetele isi iau lucrurile si le impart flacailor. Painea se mananca, rachiul se bea, usturoiul se pastreaza de leac. Cand vitele-s bolnave, li se da mujdei in bors ori vin si le trece. Daca se fura din usturoi, nu-i bine deloc: fetei nu-i va mai merge bine. Usturoiul pazit este semanat primavara. Daca pleci la drum lung, sa iei putin usturoi cu tine. De la pazitul acestui usturoi s-a nascut zicala: "Parca a pazit usturoiul", care se da celui ce se cunoaste ca a petrecut o noapte fara somn.

Tot in aceasta noapte se fac observatii meteorologice: daca luna va fi plina si cerul senin, se zice ca iarna va fi cu moina. Daca luna va fi plina si daca cerul va fi intunecat, daca va ninge sau va ploua, peste iarna vor fi zapezi mari si grele.
De la aceasta zi si pana la Craciun, gospodinele nu mai tes in razboi si nu torc, de frica sa nu se supere Maica Domnului pe dansele.

Sfantul Andrei este socotit inceput de iarna, numindu-se din aceasta cauza "Andrei-de-iarna".

Strigoi
In latina, "strigosus" insemna "descarnat" ("strix" = pasare fabuloasa in superstitiile romane, care seamana cu bufnita si care, noaptea, suge sângele pruncilor din leagan). Strigoiul (sinonim cu fantoma) este mortul pedepsit sa bântuie noaptea prin lume. Babilonienii numeau "etemmu" orice fantoma, cu sens de spectru al mortului, adica ceea ce credeau ca supravietuieste trupului material. Mai târziu, in superstitiile popoarelor, strigoii apareau ca morti blestemati sa-si paraseasca noaptea mormintele, pentru a peregrina prin lume. In mito-superstitiile folclorice românesti, strigoiul a fost asimilat adesea vampirului, socotindu-se ca noptile preferate sunt cele cu Luna Noua. In mitologia româneasca, strigoiul e numit si "moroi" si se crede ca fie se naste asa, fie devine dupa moarte, fiind pedepsit pentru faptele sale, un duh rau ratacitor (asimilat adesea stafiilor). Superstitia folclorica afirma ca orice strigoi poate fi indepartat din case prin ungerea cu usturoi a clantelor si zavoarelor de la usi (mai ales in noaptea Sf.Andrei). Unii cercetatori au facut diverse asocieri intre strigoi si oamenii-lup (germ. "Werwolf", fr. "loup-garou"), incluzând credinta printre formele de lykantropie.


Vampiri
Vampirul se intâlneste mai ales in folclorul mitologic si in superstitiile mai multor popoare si apare ca omul mort care - in urma unei pedepse ori a unui blestem - isi paraseste noaptea mormântul si rataceste printre oamenii adormiti pentru a le suge sângele viu, unica lui hrana. Dupa credinta generala, trupurile vampirilor nu putrezesc in morminte. Uneori, vampirul este confundat cu strigoiul. Omul se apara de vampiri folosind usturoiul, fierul, dangatul clopotelor.

Pricolici
In mitologia româneasca, pricolici este un duh rau, cu actiuni nefaste. De structura demonica, el este imaginat ca un om cu coada, nascut dintr-o legatura incestuoasa, de aceea este pipernicit, umblând fara astâmpar, deplasându-se rapid si manifestându-se mai ales in aparitii nocturne. In relatia cu diavolul, sau atunci când vrea, se poate metamorfoza in lup sau in câine, dându-se de trei ori peste cap. In superstitia folclorica româneasca, pricolici este omul prefacut in câine care se amesteca in haitele lupilor. Dupa traditiile românesti ale motilor din Muntii Apuseni, oamenii-lupi sunt sortiti din nastere sa devina periodic lupi autentici, ipostaza in care pot fi imblânziti cu o bucata de pâine sau mamaliga."



Luat de aici:

http://bendis.ebony.ro/r-traditii.html


Buhuhu! Revin!

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Si am gasit si vampirii energetici de care vorbea Adela, cine credeti ca sunt? Scorpionii!!!
"... Adesea privirea este atat de patrunzatoare si magnetica incat putini o suporta in mod direct. Au o vibratie aparte, greu de suportat de tipurile slabe, chiar se numara printre ei asa numitii vampiri energetici. Scorpionii au o privire paralizanta..."

Extras de pe :

http://reclama ilegala - conmsidera acesta un avertisment/content/horoscop/zodiac_european/more_info.php3?q=scorpion


Buhuhu!


Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Revin cu exercitiul de deschidere a ochiului al treilea.
Dupa ce m-am chinuit cu traducerea lui din suedeza in romana, l-am gasit pe engleza

Iata-l:

http://www.geocities.com/darkistrein666/awaken01.html

Daca cineva il testeaza, va rog sa ne anuntati daca efectele asteptate vin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Claudia deci de scorpioni trebuie sa ne ferim si nu numai de cei din desert cu opt picioare?

P.S. esti cumva Scorpion?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katarina spune:

Claudia,seman io cu un vampir,huh? Ia nu mai raspandi tu informatii ce-mi dauneaza la imagine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Pineala contraataca II

Va anunt ca am inceput exercitiile pentru trezirea celui de-al treilea ochi(sper sa imi aduc aminte sa le fac si maine si poimaine.)
Se pare ca dupa trei zile voi putea experimenta tot felul de chestii interesante. O sa va tin la curent.

Paranormala de serviciu.

Mergi la inceput