Cum vi se pare viata in Japonia? (15)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jojo spune:

Sa stiti ca japonezii zic la fel si despre noi,romanii precum ca am fi niste oameni foarte reci,si toate le rezolvi numai daca scoti banul,bine ca sotu meu cind a fost in tara s-a lovit de astfel de situatii,si,deaceea ia ramas asa prima impresie despre romani.
Eu din contra cred ca japonezii sint din cale afara bagareti si te^-ntreaba toate si mai toate(sau poate unde stau eu , e doar asa)citeodata mi-as dori sa fie mai reci si distanti.
Am o vecina care,daca as lasa-o ,cred ca si ziua ciclului mi-ar calcula-o tot ea...

Scuzati exemplu,dar asta inteleg eu prin spargere de intimitate
Deci totusi,nu poti generaliza,cred eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina-Alexa spune:

quote:
Originally posted by michiyan

Sorina -Alexa,te duci cu trenul pana in Shinbashi ,asta daca vrei de la Tokyo,sau cu Ginza sen (metrou)din Ueno,tot pana-n Shinbashi.De acolo iei YURICAMOME si ala taie toata Odaiba.Poti cobora si la Fuji tv si la Palette Town.Cred ca are patru statii in Odaiba.Il recomand pentru ca trece pe sub pod,este rapid si privelistea este superba.

bm

Multumesc,Michiyan,si varianta expusa de tine este simpla si rapida.Insa am optat pentru varianta cu vaporasul. Este muult mai romantica si placuta o calatorie cu vaporul. Chiar n-avem idee ca se ajunge cu vaporul in Odaiba,asa ca nu ratam ocazia.
Ne rasfatam si noi un pic !

Sorina.
"If you respect others,they will respect you!"
http://community.webshots.com/user/sorina1982

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina-Alexa spune:

Si eu sunt de parere ca japonezii sunt niste firi foarte bagarete si indiscrete. Insa sunt si foarte reci ,calculati si practici.Au extrem de multe tabieturi si nu-i scoti din ale lor.Nu pot generaliza,desigur,dar nu sunt ca romanii.Japonezii ,intre ei,nu prea leaga prietenii trainice care sa dureze ani de zile,ori sa-si dea camasa pentru prietenul cel mai bun.
Impresia asta o am,sunt reci si pragmatici.Nu aruncati cu rosii in mine...este parerea mea,pur personala.

Ca Romania este o tara corupta,asta stie toata lumea,insa contextul este de asa natura - oamenii recurg la metode mai putin ortodoxe din pricina lipsurilor si problemelor. Nu vorbesc de cei cu functii inalte care accepta mita ca sa-si rotunjeasca contul din banca - ci de omul simplu,caruia ii plang copii de foame acasa si accepta un compromis de dragul familiei. Nu-i decizia cea mai buna,dar la ce-i foloseste ca sufletul il are curat daca statul nu-l ajuta?
Am cam divagat,dar Jojo spunea ca-n Romania rezolvi ceva numai daca scoti banul,dar ce poti face cand preturile cresc,cresc si salarile stagneaza?!

Sorina.
"If you respect others,they will respect you!"
http://community.webshots.com/user/sorina1982

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYUMI spune:

Irimell,am vorbit cu ai mei si mi-au spus ca atunci cand mi-au trimis cartile nu au platit vama.Am inteles ca i-au dat ceva tipului de la posta si s-a rezolvat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irimell spune:

quote:
Originally posted by AYUMI

Irimell,am vorbit cu ai mei si mi-au spus ca atunci cand mi-au trimis cartile nu au platit vama.Am inteles ca i-au dat ceva tipului de la posta si s-a rezolvat.

Multumesc frumos, Ayumi! Abia astept sa ii spun mamei sa imi trimita niste carti...Sper sa se descurce cu coruptia...hihi...

O zi frumoasa iti doresc,
Irimell

Mergi la inceput

Cu multa placere!O zi buna si tie.Te pupik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dan_jp spune:

quote:
Originally posted by Irimell

quote:
Originally posted by AYUMI

...Sper sa se descurce cu coruptia...hihi...

[

N-ar trebui sa se puna problema asa ...cand comanzi carti de la orice librarie online ( de ex. Amazon) nu platesti nici o taxa vamala ,mai mult de pe amazon.co.jp daca comanda e peste 1500jpy ,transportul e gratuit.
Mai bine intrebati regulamentul internal vamal ...sau cum s-o numi .Stiu ca lu' ala de la posta ii e foame ...

Life moves pretty fast. If you don't stop and look around once in awhile, you could miss it .
//Dan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Osashiburi! Ana multa sanatate si mult laptic pt Pyty. V-am vazut pozele si puiul tau e dulce tare!!! Oricum toti trei sunteti niste frumosi!

Fetelor si in Ro e mare zapaceala cu schimbarea pasaportului. Unele presoane "binevoitoare" m-au sfatuit sa nu apelez la nimeni caci o sa am pasaportul in 20 de zile. PE DRACU'!! Foamea e mare in Ro, la orice ghiseu gasesti un disperat care sta cu mana intinsa si isi asteapta "dreptul". Birocratia e in floare si sistemul e de maaare rahat. Trebuie sa ai 2 chitante de la trezorerie - care intre noi fie vb, in Iasi trezoreria e la mama naibii fatza de Serviciul pasapoarte. Aici sunt vreo 6 ghisee care la ora 10 dimineatza erau full. Un miros si o caldura de dai pe spate. Apoi cu chitantele astea si cu un dosar plic m-am dus pa Pasapoarte. Acolo se impart cererile tip pt schimbarea de pasaport la anumite ore: 8, 10 si 12 dimineatza. Ala care nu poate veni la orele astea a dat de dracu' caci nu mai exista nici o alta posibilitate sa obtii una. Si pe fiecare cerere tip exista si data cand cica esti programat sa vii si sa iti depui dosarul. Eu am fost pe data de 19.07 si cand m-am uitat sa vad pe ce data m-au programat nu mi-a venit sa cred okilor: PE 6 SEPTEMBRIE!!! Deci sa fim clari: pe 6 sept ar fi trebuit sa vin si sa imi depun dosarul si apoi sa mai astept inca 20 de zile lucratoare. Deci mie mi-ar fi eliberat pasaportul undeva pe la sf lui septembrie, inceputul lui oct. Bataie de joc!! Nu s-a schimbat nimic de la ultima mea venire in tara: asa cum spuneam toti isi asteapta "dreptul". In momentul in care iti gasesti " cunoscuti" si ai pile reusesti sa iti obtii pasaportul mai repede, ba chiar daca "scapi" cat trebuie " s-ar putea obtine pasaportul in regim de urgenta. Oricum, abia astept sa ma intorc in Jp! Aici orice interferenta cu sistemul birocratic e o adevarata aventura, te transforma din cel mai calm si politicos om intr-un pachet de nervi . Cumplit! Partea buna e ca am mancat si sarmale ,si mici, si tochitura moldoveneasca Acum am descoperit si un salon de masaj fain si o sala de fitness super si ma chinui sa dau jos kilul care l-am pus de cand am venit. O alta chestie faina: spre deosebire de Jp vremea de aici e blanda si parca nu sufar la fel de mult din cauza caldurii. Parazitii au scos o melodie faina " Jos cenzura" si Ombladon- "Egali din nastere". Daca asculti astea doua melodii iti poti face o imagine clara despre tara noastra draga. Adevarul e ca am luat-o pe o panta nasoala. Nu contest faptul ca mai sunt oameni cu calitati morale deosebite, dar incet incet o sa ii inghita Marea Masa. Pacat!

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Ralucami sa ai grija de tine si sa ne mai scrii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

PAi ,Raluca la faza asta chiar ma bucur ca nu am fost sa-mi fac singura pasaportul in ro.II las pe altii sa se chinuie.BAfta!

Lidia ,Tiara si David D.

Mergi la inceput