Frustrarile unei tinere sotii

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

quote:
Originally posted by slakje

quote:
Originally posted by marius

Stii cum vad eu lucrurile? Nu ti-ai trait tineretea. Ai visat un sot cu bani, atent, romantic, sa faca rost de bani dar sa te ajute acasa, sa stea cu copilul, sa mergeti in excursii, in voiaj, la iarba verde...dar sa aduca bani, sa zambeasca, sa aduca flori, sa mergeti la restaurant, dar ....sa aduca bani....si asa mai departe.
Realitatea dura insa este alta. Banii se produc greu. O alta realitate dupa mine in proportie de peste 75% este ca un barbat nu a fost si nu va fi femeie niciodata asa cum nici o femeie nu a fost si nu va fi barbat niciodata. Ca ne place sau nu sa acceptam aceasta realitate (atentie!) naturala e cu totul altceva. Tot eu vin si spun in nume personal ca omul ca e barbat ca e femeie nu are limite. Limita este doar acel prag la care a ajuns. Dincolo de el e urmatoarea limita pe care va dori sa o atinga.
Tot din perspectiva barbatului casatorit si cu doi copii pot sa spun ca timpul va va schimba pe amandoi. Pot sa te asigur ca e foarte greu sa traiesti cu vise si intre dorintele spuse sau nespuse si realitatea cotidiana e extrem de mare diferenta.

*nota:
"Tot ceea ce am scris mai sus este cu titlu strict personal si nu are nici o legatura cu pozitia de moderator."

Marius (www.desprecopii.com)

Marius parerea mea e ca ai perfecta dreptate.

Ma intreaba cineva aici cipcipcip cred ceva:Cipicipcip eu una sincer nu m-am maritat la 20 de ani si nici nu am facut copil la 21.La 22 de ani eu inca vagabondam prin discoteca si pe la mare cu colegele de apartament din studentzie.

Alina.

Slakje, ce legatura are virsta in problema asta? Eu am 30 de ani si vreu sa ies la plimbari cu sotul meu sau in concediu o data pe an. Ce vrei sa spui, ca dupa ce te mariti s-au dus distractiile? Pe bune, nu te inteleg. Sau poate tu traiesti intr-o astfel de relatie si atunci ti se pare ca e normal...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Nu vrabiutza am vrut sa spun ca eu nu eram pregatita la varsta aia pentru casatorie si copil si probabil ca la fel as fi reactzionat si eu ca si fata asta.Caci e mult mai greu sa fii si sotzie, si mama, si studenta si abia acolo un tzaruc abia iesit din adolescentza.SI IN ROMANIA.(Foarte important aspect).

Citeste pana la sfarsit postarile mele, si nu-tzi da cu presupusul si fa scenarii care nu-si au nici o baza reala.
In rest esti libera sa-i dai sfaturi, chiar as fii curioasa ce sfaturi i-ai da tu.Tin sa iti spun ca sunt femei care tzin si casa ca fata asta, au si copil si mai merg si la serviciu.Si mai au vreme si sa-si faca unghiile si sa se dea cu ruj.
Asta-i viatza papusa si daca nu-tzi convine ai o cale foarte simpla: renuntzi.Nu mai faci nimic, arunci copilul in bratze la soacra-ta si ii spui sa-l creasca si nu mai faci nimic.Ca doar tie ti-a trebuit maritat si famile.Nu?La 20 de ani.
De fapt nici nu stiu ce ma mai chinui.Fata asta are cum spune familia alaturi, soacra, sa o sfatuiasca ei ce sa faca daca e chiar asa greu.

In ceea ce priveste iesirile papusa eu am iesit si m-am distrat la mare si soare cand mi-a fost vremea.Acum am alte prioritatzi si cum nu am castigat inca la LOTO sa permit sa huzuresc (si nici soacra nu am nici mama sa ma ajute) trag sa fac bine in viatza cu barbatu-meu.
Sper ca te-am lamurit ca vad ca tare mai curioasa esti.

Filozofia chibritului.
Alina.

Mergi la inceput

Si cipcip hai sa fim realisti: cand l-ai luat l-ai luat pentru ce are bun(un barbat) nu pentru ce are rau(ca partzi rele totzi avem).Daca recunosti ca e om bun, familist , are grija de familie si cel mai important IUBESTE atunci da: rabzi si ai rabdare ca a fost alegerea ta, si e cam devreme zic eu sa zici: pana aici.Si aici intervin anii despre care vorbeam.O femeie matura stie cum sa puna problema, are mai multa rabdare si intzelegere, nu se da de ceasul mortzii ca trebuie sa tzina o casa si are si rabdare pana vin zilele in care FAMILIA isi permite sa mearga in concediu.Si intzelege ca barbatul e obosit si numai de plimbare nu-i arde cand vine rupt de la serviciu, etc.Aici intervine varsta.In momentul in care te-ai saturat de romantisme fara baze reale.Si intri in realitate: CASATORIA.Lumea in care trebuie sa invetzi sa lasi de la tine.Cand e cazul.Si aici e cazul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mag_d2002 spune:

Eu am un singur sfat pe care l-as pune in aplicare imediat. As angaja femeie sa ma ajute in casa la toate, curatenie si spalat si eu mi-as petrece tot timpul cu copilul si lucrurile pe care vreau sa le fac si imi plac. Daca sotul lucreaza atat inseamna ca isi poate permite o femeie care sa ii ajute sotia si sa il suplineasca pe el la treburile casnice. Va spun cinstit ca aceeasi situatie a avut-o sora mea si acum sunt cei mai fericiti oameni. Lucreaza amandoi pana la 9 seara, impreuna, in firma lor si au o femeie care face totul perfect in casa. Singura deosebire este ca desi isi doresc mult copil inca nu il au.
E doar parerea mea (care ar rezolva o parte din probleme poate...)

Mergi la inceput

quote:

Nu vrabiutza am vrut sa spun ca eu nu eram pregatita la varsta aia pentru casatorie si copil si probabil ca la fel as fi reactzionat si eu ca si fata asta.Caci e mult mai greu sa fii si sotzie, si mama, si studenta si abia acolo un tzaruc abia iesit din adolescentza.

Citeste pana la sfarsit postarile mele, si nu-tzi da cu presupusul si fa scenarii care nu-si au nici o baza reala.
In rest esti libera sa-i dai sfaturi, chiar as fii curioasa ce sfaturi i-ai da tu.Tin sa iti spun ca sunt femei care tzin si casa ca fata asta, au si copil si mai merg si la serviciu.Si mai au vreme si sa-si faca unghiile si sa se dea cu ruj.
Asta-i viatza papusa si daca nu-tzi convine ai o cale foarte simpla: renuntzi.Nu mai faci nimic, arunci copilul in bratze la soacra-ta si ii spui sa-l creasca si nu mai faci nimic.Ca doar tie ti-a trebuit maritat si famile.Nu?La 20 de ani.
De fapt nici nu stiu ce ma mai chinui.Fata asta are cum spune familia alaturi, soacra, sa o sfatuiasca ei ce sa faca daca e chiar asa greu.

In ceea ce priveste iesirile papusa eu am iesit si m-am distrat la mare si soare cand mi-a fost vremea.Acum am alte prioritatzi si cum nu am castigat inca la LOTO sa permit sa huzuresc (si nici soacra nu am nici mama sa ma ajute) trag sa fac bine in viatza cu barbatu-meu.
Sper ca te-am lamurit ca vad ca tare mai curioasa esti.

Filozofia chibritului.
Alina.

Slakje, stilul tau de-a scrie mi se pare cam ciufut, ca sa nu spun deplasat si la fel si comentariile scrise sau modul de adresare. Iar curiozitatea mea in privinta persoanei tale este inexistenta, iti dai prea multa importanta. Eu de-acum inainte am sa-ti ignor mesajele, sper sa faci la fel.
O zi buna.

Mergi la inceput

Cipicip tu esti cea care mi te-ai adresat si ti-ai permis sa faci scenarii referitoare la viatza mea.
Puteai sa ignori mesajele mele de la bun inceput, nici o problema, crezi ca de asta nu mai pot eu.

Mergi la inceput

Cipcip imi cer scuze, intr-adevar am vorbit cam aiurea si m-am adresat cam aiurea tzie, nu ma baga in seama, m-a deranjat presupunerile tale care nu-si aveau rostul.
Sfatul meu pt ea a fost unul de bun simtz: cu rabdarea treci si marea.
Imi cer scuze.

Alina.

Mergi la inceput

quote:

Cipcip imi cer scuze, intr-adevar am vorbit cam aiurea si m-am adresat cam aiurea tzie, nu ma baga in seama, m-a deranjat presupunerile tale care nu-si aveau rostul.
Sfatul meu pt ea a fost unul de bun simtz: cu rabdarea treci si marea.
Imi cer scuze.

Alina.

Scuzele acceptate Si eu imi cer scuze pentru presupuneri

Mergi la inceput

mercic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

ce-ti doresti tu sol de fapt de la sotul tau?
ce facea inainte de casatorie si nu face acum
sau ce facea inainte de venirea copilului si nu mai face acum
tu lucrezi undeva?

cami

Mergi la inceput