retete cu vinete

retete cu vinete | Autor: Andra_

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,

va citesc de mult, dar pina acum am preferat sa printez retete decit sa ma bag. Dar cum simbata am facut o chestie de care sint super-incintata, trebuie sa va dau si voua retete, macar atita... la schimb ptr tot ce-am primit pina acum.

Marea mea problema cu salata de vinete era ca trebuie coapte, aragazul arata horror dupa, trebuie curatate de arsura, lasate la scurs... bleah!!! Reteta pe care mi-a spus-o cineva te scapa de tot acest calvar, plus infernul pe care il presupune coptul vinetelor la 38 de grade afara...

Deci: se iau 2-3 vinete medii, se curata de coaja, se taie rondele groase de un deget, se pun pe o farfurie si se baga la microunde 15-20 de minute. Se pot pune pe rind, oricum trebuie mutate dupa un timp cele de deasupra dedesubt, intoarse etc ca sa se faca toata cantitatea, apoi se baga la mixer cu ulei, ceapa etc. si se gatesc in maniera clasica. Chiar daca dupa 20 de minute miros ciudat si nu par facute (mie asa mi s-a intimplat), sint ok, bagati-le cu incredere la mixat.

Eu am fost sceptica cind am auzit reteta, dar a mers de milioane, cum ceapa nu mai aveam ca o pusesem pe toata la salata de rosii am pus putin praz maruntit, 2 linguri de maioneza din comert - apoi am descoperit ca era dulce de la maioneza, asa ca am dres-o cu iaurt de baut si gata: a iesit super-buna si mai dietetica decit in mod normal.

Pofta buna!

pup,
Andra

http://www.geocities.com/luca_obejdeanu

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fabya spune:

Multumesc mult Andra ,sunt convinsa ca sunt bune nu stiu dece dar convingere deplina nu vad de ce nu ar fi bune.Eu inca nu am facut inca anul acesta salata de vinete desi am de gind dar numai din cauza ca in urma lor ca ca se face asa multa murdarie si nu mai zic de miros cel am in bucatarie,ce sa mai zic de fapt i-mi este si mila de noul aragaz de ceramica pe care l-am cumparat recent.Ma gindeam ca as mai incerca in cuptorul de la aragaz dar parca sau inegrit ultima data cind am facut anul trecut.Merci mult de ideea ta sunt convinsa de ea.
Numai bine iti doresc si mai da-ne idei de genul astea sunt bine venite ori cind.

Fabya
" Dragostea inseamna suferinta, si cum multi fug de suferinta, putini sunt cei care iubesc cu adevarat.''
http://f1.pg.photos.yahoo.com/ph/sella1be/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungureaa spune:

Da...e tentant ! Insa salata de vinete fara gustul ala de ars...parca e pacat, nu?

Adina si Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Inainte de a le coace eu invelesc vinetele in staniol, le pun pe ochiul de la aragaz si le intorc sa fie uniform coapte. Ies bune si putin fum, scuze ca m-am bagat la vinete.. .necoapte.
Am sa incerc azi si la microunde, sunt sigura ca sunt bune.

There is a difference between knowing the path and walking the path.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Scuze ca ma bag si eu asa,dar parca si mie mi se pare ca daca nu miros a fum nu sunt bune,vorba Adinei....nu contest reteta ta,insa eu vreau sa va spun ca le-am facut in cuptor din cauza ca nu am altfel cum sa prajesc pe aragaz,si nu au iesti ca cele la flacara coapate,nu au acelasi gust.....in microunde sunt mai sceptica,dar cine stie,daca tu zici ca sunt bune....poate am sa incerc si eu o data,sunt preferata mea maincare salata de vinete!....Va pupicesc si sanatate voua si la bebei!...Mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

Ei vinetele astea, bate-le vina. Eu doi ani le-am dus dorul, ptr. ca nu am cum sa le coc la aragaz sau in cuptor, totul fiind electric, dar anul trecut cand am inceput sa facem gratar in fiecare saptamana in gradina (mai bine zis pe terasa), mi-a venit ideea sa incerc sa coc o vanata (imi era frica sa nu explodeze), asa ca am pazit-o si a iesit o bunatate. Rar cumparam vinete (ca-s scumpe tare), dar ies o bunatate si la gratar afara.
La microunde eu nu am curaj ca m-am incumetat cu un cartof sa-l coc si chiar daca era ins taniol a facut BUM si eu am facut slugi trei zile sa curat cuptorul cum trebuie.
Pofta buna la salata de vinete.

Am uitat sa va intreb, voi ce parere aveti de salata de vinete cu usturoi in loc de ceapa. Am mancat o data la niste prieteni din Siria si a fost o bunatate. Ati incercat vreodata????



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

quote:
Originally posted by roxanak


La microunde eu nu am curaj ca m-am incumetat cu un cartof sa-l coc si chiar daca era ins taniol a facut BUM si eu am facut slugi trei zile sa curat cuptorul cum trebuie.



Ai inebunit, la microunde nu se pune nimic cu staniol, sau orice metal... ma mir ca ti-a mai mers cuptorul dupa experientza asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Hahahah...da,ROXANA,amuzanta faza cu microundele,dar intradevar nu se pune staniol sau nimic metalic ,ca explodeaza....stiu ca vinetele facute pe gratar sunt cele mai bune,parintii mei in Romania fac asa in fiecare an cand fac zacusca,pt ca nu se face mizerie....si eu sunfar pt ca totul e electric aici si nu am cum sa fac,iar eu din pacate nici pe gratar nu pot,decat foarte rar...iar despre usturoi,e foarte bun in salata de vinete,dar nu foarte mult ca o sa o amareasca....tot de la ai mei stiu,pt ca ei fac si cu ceapa si cu putin usturoi...eu una nu manac usturoi ca nu imi face bine....eu va doresc sanatate la toate si pofta buna la cele care faceti salata de vinete!...norocoaselor!!!!!!!....va pupicesc,Mirela si bebele(26 saptam)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa spune:

Eu pun folie de aluminiu pe aragaz si nu se murdareste nici cand coc vinete si nici cand gatesc. Protejeaza foarte bine, aragazul ramane curat tot timpul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

quote:
Originally posted by alexa

Eu pun folie de aluminiu pe aragaz si nu se murdareste nici cand coc vinete si nici cand gatesc. Protejeaza foarte bine, aragazul ramane curat tot timpul.

Exact acelasi lucru fac si eu si totul e curat luna dupa. De scurs le pun pe un fund de lemn pus in chiuveta in unghi cam de 45grade.



Karina+ Bogdanel

Nu traim ca sa mincam, ci mincam ca sa traim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

Na...ca ma bag si eu....
Auzisem de reteta ta si intr-adevar e super.

Va postez si eu una:
SNITZEL DE VINETE
Se iau vinetele, se taie feliute subtiri (necuratate de coaja) se sareaza si se lasa 2 ore la scurs, dupa aceea se dau prin ou batut si pesmet (faina) si se prajesc

Tb.sa caut reteta de zacusca de vinete necoapte si fara prajeala....

Anca si bebelina Alexandra (10 nov.2003)
==================================
http://www.vectornoise.com/Alex/index.html
==================================

Mergi la inceput