Fetele din USA, poftiti la o barfa! (23)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Da, Anda, intr-adevar erai nauca, sigur iti trecuse cand ai scris mesajul? Nu te supara, dar tot ce-ai scris suna foooarte haios si ma alatur si eu tizei cu aceeasi intrebare despre pesti si maimuta. Speculez ca ala mic ti-o fii adus maimuta in tigaie, nu?

Io scurt pe doi m-am usurat azi dimineata de $1,500. Ieri s-a stricat pompa de la fantana (noi avem well si septic, de, ca la tzara). Am chemat din Yellow Pages meseriasul (sotu' e in Ro) si mi-a zis aseara ceea ce am banuit si eu, ca s-a dus pompa, de aia noi nu mai aveam apa in casa. Azi dimineata mi-a venit la 6:30 (auzi sunt si americani punctuali, dar la banii astia, cred) si in doua ore mi-a pus una noua. Sper ca weekend-ul sa nu-mi mai aduca si alte surprize.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

si io ma usurez rapid tot de atatia bani ptr un bilet de avion....mama,ce scumpe sunt!!!!!!!!!!
in rest toate bune sa zicem ,adica nu ma simt eu prea grozav,dar nici sa ma vait prea tare...
ma duc sa pap o ciorbita la rest.italian de-aia ca la mama acasa ..ma cunosc aia ca pe un cal breaz ca o cer mereu strecurata..nu imi plac veggies sau pastele in ea deloc...va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Intrai si eu pe la voi, ca de obicei, ca sa vad ce mai faceti si ce mai spuneti... si am inteles multe din mesajele voastre: ca sinteti frumoase, ca v-ati intilnit, ca ati mincat bunataturi, ca vreti sa va faceti testamente si nu stiti cum... am vazut si niste poze de la cules de visine, chiar si la urda stiu acum se spune pe la voi... dar chestia cu pestii si maimuta din tigaie, cu toate eforturile mele, nu am inteles-o si pace... si m-ati facut chiar curioasa. Andrada, ne explici si noua, te rog! Va pup pe toate!

Agata a implinit 3 ani pe 28 iunie!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

La Multi Ani pentru Agata, sa va traiasca! Ce tort a avut Agata? (mi-e pofta de prajitura si am zis ca nu mai cumpar :-()
A nu se intelege ca in chestiunea maimutei tonul ar fi cumva critic; nuuuu, eu nu am copil mic, dar incep sa cred ca am unu mare, pe 100F noi am fost la zoo sa vedem ursuletii panda, eram singurii fara copil de acolo, asa ca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Ok, deci, maimutza n-are voie in bucatarie pentru ca e o pernutza din aia de plush, pentru git, in forma de maimutza, iar Marcu o zvirlea ieri prin toate partile pina a aterizat in tigaia cu pricina.
Uleiul era iarasi incins pentru ca uitasem tigaia pe foc suparata ca pestii de la ferma aveau un vierme si inca nu ma hotarisem sa plec inapoi la ferma cu ei (cu pestii, nu cu maimutza sau marcu) imbracata in trening si cu portofelul cu actele umflindu-mi ne-elegant buzunarul lateral.
Numai cafeaua cu sare se mai obisnuieste in bucataria mea pentru ca am containerele de sare si zahar la fel.
Laura are dreptate insa, nu o bausem inainte de a scrie.
Si in fundal Marcu inca mai ma ruga cu lacrimi in ochi sa nu-i dau cu sapun in ochi maimutzei cind o s-o spal.
Mi-as cere scuze de incoerentza, dar ma tem ca nici acu n-am fost mai buna...
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

anda ,esti mortala! you made my day!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Andreea, felicitari si sarcina usoara!

Nelia, la multi ani Agatei scumpe!

Laura T, daca veniti incoace trebe musai sa dati un semn de viata, io is prin zona toata luna august.

Fetelor, am nevoie de un sfat, is singurica in varful patului, cu temperatura si frisoane si nu stiu ce sa fac. Ieri m-au apucat din senin frisoanele, nu ceva ingrozitor incat sa nu mai pot lega doua vorbe sau sa nu pot sta in picioare, dar suficient cat sa ma sperie, ca nu se mai opreau. A trebuit sa-l chem pe prietenul meu sa ma duca acasa, el saracu' a fost un dulce si a stat cu mine, m-a ingrijit, mi-a cantat, mi-a facut de mancare si m-a obligat s-o mananc, dar azi a trebuit sa se duca la laborator asa ca sunt singura si cam speriata, eu mai fac infectii pe axa oto-rino-laringo da' temperatura asta si frisoanele sunt din senin si habar n-am care ar putea fi cauza. S-ar putea sa aiba legatura cu faptul ca sunt cam extenuata, am muncit foarte mult zilele astea, toata ziua alergand dintr-o parte in alta, foarte stresata (mult mai mult decat ar fi cazul, dar asta e alta poveste) in plus m-am mai apucat si de aerobica si in loc s-o iau catinel catinel, io m-am bagat direct la exercitii foarte solicitante, si am facut si o febra musculara de toata frumusetea, deci nu stiu daca toate lucrurile astea ar putea avea vreo legatura.
Imi dau seama acum si cat sunt de ignoranta in ceea ce priveste sistemul medical de aici, ca pana acum orice chestie majora mi/am rezolvat-o in Romania, iar pentru raceli/gripe usoare sau ce stiu eu ca mi se mai intampla, imi aduc medicamente din Romania si cu asta basta. Dar acum nu am nimic la indemana, nici carmol sa/mi fac o frectie, nici supozitoare, nici vreo alta idee despre cum as putea sa fac sa scada temperatura. In afara de asta imi dau seama ca sunt tufa de Venetia in ceea ce priveste asigurarea mea medicala, pe care am primit-o de la universitate - pana acum n-am fost decat la policlinica din campus, si stiu ca in general, ca sa iti acopere asigurarea o vizita medicala in afara, tre' sa ai mai intai trimitere de la policlinica asta din campus. Da' daca nu sunt in stare sa ma deplasez pana la policlinica, oare ce fac? e considerat un caz special, o 'urgenta'? sun la 911, unde sun? daca vine un doctor la mine acasa sa ma vada, cum platesc pentru asta?..
v-am impuiat capul, stiu si ca probabilitatea sa/mi raspundeti la intrebarea cu asigurarea e mica, fiind fiecare altfel, dar poate..
daca mi-ati spune si ce pot eu sa fac acasa ca sa lupt cu 'dusmanul' ar fi tare bine, sau ce sa-i spun prietenului meu sa-mi ia de la farmacie? in momentul asta nu-i decat Advil in casa, mai departe nu ma duce capul..
sa va mai intreb ceva, ce sa mananc in mod special si de ce sa ma feresc, nu-i nimic de mancare in casa in momentul asta, nu ca mi-ar fi foame, da' ma gandesc ca ar fi bine sa mananc ceva, colegul o sa se intoarca mai devreme da' nu poate mai devreme de 3, el mi-a sugerat pana atunci sa comand ceva la telefon, da' in afara de pizza si chinezesc, care cred ca as varsa instantaneu daca le-as vedea in fata ochilor acum, nu-mi vine in minte nimic. si lui ce sa-i spun sa aduca cand vine?
help, ma lasa neuronii
ma mai simt si foarte vinovata pt. ca elevii mei au examen partial luni si eu azi n/am fost in stare sa ma duc sa le tin seminarul, care i-ar fi ajutat pentru examen, a trebuit sa-l rog pe prietenul meu sa se duca la prima grupa sa le dea niste worksheets, si pe un alt amic sa se duca la grupa a doua..offf.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Eu crez ca e o gripa deocamdata asa se manifesta. Ca o regula generala daca temperatura crezte brusc, inseamna ca e virala, dara creste mai catinel pe parcusrsul citorva zile atunci e bacteriala (sint si exceptii fireste).
Tot ca o regula generala, la medic in US te duci dupa 3 zile de febra. Incearca sa iei Tylenol (acetaminofen) sau Advil (ibuprofen) ca sa-ti scada febra si sa te mai lase dureriele. Bea lichide multe si supe simple, piine prajita, lucruri usor de digerat, iar la febra nu e buna carnea.
S-ar putea sa fie si un virus la stomac (se intmpla des in scoli, universitati, gradinitze) si atunci e bine, pe linga cele de mai sus sa incerci sa maninci mai putin si sa bei multe sucuri.
Cu asigurarea trebuie sa ceri carticica sa iti citesti drepturile si sa vezi care sint medicii la care te poti duce. Dar pe card ai un numar de telefon care te poate indruma mai bine. Ceri toate informatiile care le vrei inclusiv cel mai apropiat doctor de rezidenta ta, daca ai asigurare pentru medicamente..etc. Apoi suni la doctor si faci programare si ii mai intrebi odata ca sa fii sigura cit e copayment (adica cit dai jos din buzunar ptr fiecare vizita) si daca iti accepta asigurarea.
La urgentze te duci numai daca situatia devine critica, iar in America medicii nu vin acasa.

Sanatate multa,
Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Multumesc pt invitatie, Lai, mi-ar face placere sa ne vedem! Insanatosire grabnica!
Anda, ca regula generala pt mine de cand sunt in US, nu ma duc deloc la dr decat daca nu poci sufla, si nimic din farmacia personala nu-mi ajuta. Farmacia mi-o reimprospatez de cate ori vine cineva din Ro, sau pe posta mi-o trimit ai mei, in special antibiotice, Faringosept, Paracetamol. Acuma cum esti? Ti-au trcut toate baiurile? Speram ca da si esti fresh pt weekend.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Ah si eu care credeam ca Marcu are o maimutica adevarata...

Mergi la inceput