Intilnire DC in Montréal – 8 august

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by nelia

Din partea mea poate sa fie si pe 8 august. Daca incepem sa „negociem“ ziua si ora, nu ne mai intilnim vara asta, asa ca eu m-am gindit sa fac asa. Propun o zi, o ora si un loc si cine poate vine, iar pentru cei care nu pot in ziua si la ora fixata, putem aranja o alta intilnire, eu voi fi prezenta (ma rog, nu iau in calcul aici neprevazutul...). Deci, eu propun data de 8 august – ca sa poata veni si Dana (nu de alta, dar e asa de simpatica, si familia ei la fel, ca ar fi pacat sa nu-i cunoasteti!). Ora 11 – nu e nici cald, nici ora de somn (decit pentru puiutii mici de tot, dar care taaree bine pot dormi in carut, in parc). Parcul Mont-Royal – stiu ca nu sint originala, ar trebui sa mai schimb parcul, dar cum data trecuta toti cei implicati in intilneala au optat pentru acest parc din diverse motive, mi-am zis ca nu are rost sa schimb parcul numai ca sa mai umplem vreo dou-trei pagini la acest subiect cu propuneri de parcuri. Pe Mangovi ii voi anunta eu. Ramine numai sa gasim un loc de intilnire in acel parc. Ce spuneti?

Agata a implinit 3 ani pe 28 iunie!!!!!!!!!

Mersi, eu vin . Si eu vreau tot in Mont Royal, daca se poate. Exista un loc amenajat pt. copii si cu banci pt. mamici mai sus putin de Lacul Castorilor. Cred ca acolo ar fi f bine.

Sa inteleg ca ramane pe 8 ? Perfect, deci noi vom fi 3 !

Numai bine tuturor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

e, uite ca am si eu o intrebare scurta si raspunsul tot scurt sa fie.
Urmeaza sa nasc oct. si undeva in luna aia (daca braiele ma tin pana-atunci) o sa intru in maternity leave.
Am inteles ca banii pe care-o sa-i iau reprezinta 55% din salariul meu actual (de fapt e alta formula de calcul, tinandu-se cont de ultimele 6 luni lucrate, dar cum eu nu am salariu variabil si nici surse de venit multiple practic calculul se reduce la simpla formula de 55% din salariu).
Intrebari:
- 55% aplic la salariul net sau la salariu brut?
- daca se calc. 55% din brut, astia 55% se mai impoziteaza?
- exsita si alte indemnizatii suplimentare sau asta e tot : 55% din salariu (nu ma gandesc la indemnizatia copilului)
- suma e fixa pe toata durata celui 1 an de zile cat e maximul de stat acasa? Sau e diferentiata ca-n Ro (85% pentru concediu de maternitate si apoi 6.5 milioane pe perioada concediului de crestere a copilului)?
Stiu unde sa gasesc legea si mi-aduc aminte ca am citit-o acum cateva luni, dar n-am gasit chiar raspuns la toate si oricum ma enerveaza sa caut iar.
Daca e cineva care poate sa-mi raspunda punctual...
Danke...

24+ sapt DNP 31 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocs spune:

Try, daca vei naste in octombrie , vei fi in urma mea exact cu un an.Sa fie intr-un ceas bun si sa nasti un bebe sanatos, ca frumosi sunt toti, chiar daca fiecare il vede pe al lui cel mai...si cel mai.
Am sa incerc sa-ti raspund la intrebarile tale, nu stiu insa daca toate raspunsurile se potrivesc si la Ontario, eu locuiesc in Montreal.
-Concediul de maternitate se acorda 52 saptamani, cu conditia sa fi lucrat in ultimul an 910 ore ( daca nu ai cerut pana acum ajutor de somaj, n-am inteles ce are una cu alta ! dar asta e) si circa 600 de ore daca ai aplicat si pentru ajutor de somaj candva in trecut. Asta nu scrie exact pe nici un site , dar asa sunt regulile ;
-Primele doua saptamani dupa ce ai incetat lucrul nu se platesc.Exista insa un ajutor numit " alocatie de maternitate", suma fixa 360 cad in cazul in care venitul familiei pe anul precedent nu depaseste 55000 cad. Asta se acorda o singura data, iar aplicatia poti sa o faci pana cand copilul implineste un an;
-Procentul de 55% ptr. maternity leave se calculeaza la salariul brut, dar am impresia ca nu poate depasi 1600cad( la mine nu a fost cazul).
-In Quebec pa lanaga alocatia federala mai exista si o alocatie provinciala.Nu stiu daca in Ontario exista sau nu, calculeaza tot in functie de venitul familiei.

Oricum despre aceste chestii vei afla intr-o brosura pe care ti-o vor da la maternitate.Daca mai ai intrebari ...iti stau la dispozitie cu ceea ce stiu.

Pana atunci...numai bine si sa-ti creasca burtica!
Rocs

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

uite ca am si eu o intrebare scurta si raspunsul tot scurt sa fie.
Intrebari:
- 55% aplic la salariul net sau la salariu brut?
Raspuns: Din salariu brut dar nu mai mult de 35K pe an (s-ar putea ca acest maxim sa se fi schimbat, asa era acum 4 ani :-). Cu alte cuvinte, la salarii mari, primesti mai putin de 55%.

- daca se calc. 55% din brut, astia 55% se mai impoziteaza?
Raspuns: Da, din pacate :-(

- exsita si alte indemnizatii suplimentare sau asta e tot : 55% din salariu (nu ma gandesc la indemnizatia copilului)
Raspuns: Cam asta e tot din cite stiu eu

- suma e fixa pe toata durata celui 1 an de zile cat e maximul de stat acasa? Sau e diferentiata ca-n Ro (85% pentru concediu de maternitate si apoi 6.5 milioane pe perioada concediului de crestere a copilului)?
Raspuns: Suma este fixa

Mult noroc si nastere usoara,

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocs spune:

oops...am uitat un punct. Suma este ...relativ fixa....adica mie mi-au marit-o odata cu o suma infima.Habar n-am de ce , de atunci nu s-a mai intamplat nimic si din ea se retin si cativa dolarei impozit ...15-20cad.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanel spune:

e o idee super sa avem un loc de intalnire,chiar daca e virtual.AS VREA SA MA AJUTATI DACA SE POATE-PRETTY PLEASE-sotul meu si cu mine vrem sa o aducem pe mami a mea aici prin nov.ca sa fie aici cand o sa nasc primul ei nepotel(nepotica),asta fiind undeva la inceputul lui dec.Problema este ca nu avem nici o idee despre cum trebuie sa arate invitatia aia,stim doar ce trebuie sa contina.Poate cineva sa ne ajute?!!

aveti grija de voi si de ceilalti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CataD spune:

Roxanel, ti-am trimis un pm.

Catalina si Laura (12 ian 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemo spune:

TVR International devine disponibil prin cablu in Canada:

http://www.cablecastermagazine.com/article.asp?id=32747&issue=07152004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Am si eu un model de invitatie, dar este in calculatorul de acasa. Cand ajung ti-l trimit prin PM. Unul in plus nu strica.

La invitatia asta noi am atasat adeverinte de la servici in care sa se specifice firma la care lucram, pozitia pe care lucrezi (titlul), salariul anual, data la care a fost facuta adeverinta. Cauta sa imprimi aceasta adeverinta pe o hartie cu antetul firmei (adica sa existe si informatiile de contact ale angajatorului). daca lucrezi intr-o firma mare e posibil ca ei sa aiba un formular tip pentru o astfel de adeverinta, daca nu, fa-o tu la calculator, noi asa am facut-o si am dat-o sefului s-o semneze si sa puna o stampila.
Socrii au primit viza fara probleme, e adevarat ca ei inca lucreaza, amandoi, si probabil ca a contat si asta si nu i-a mai bagat in nici un interviu la ambasada canadiana din Romania.
Sa ii pregatesti tu si sa-i instruiesti sa nu spuna cumva (la ambasada cand vor fi intrebati de ce se duc in Canada) ca se duc sa-si creasca nepoata sau variatiuni pe tema asta. Sa spuna ca merg sa-si viziteze fiica, nu v-ati vazut de x ani si merge in vizita la ea.

Nu mai stiu daca am atasat si o copie dupa ultimul statement de banca (al contului nostru) ca stiu ca ne tot indrumau si pe noi altii ca trebuie sa atasam si asta. Altii ne spuneau ca nu trebuie. Nu mai stiu in final daca am trimis hartia asta.

24+ sapt DNP 31 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

Strig si eu prezent pentru 8 august impreuna cu bebeul Mihnea

Nicoleta

Mergi la inceput