ora ovulatiei

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns natalia26 spune:

monu,am citit tot pe forum ca testele pt ovulatia se numesc maybe baye, mie mi-a facut doctorita testul de glera cervicala la lab, si spune ea ca e bine, ca ovarele mele, desi au chisturi mici, functioneaza. Mai sint si alte teste de ovulatie, intreaba la farmacie. Pupici si sa auzim de bebe.Eu ma chinui deja de un an....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia26 spune:

As vrea sa stiu cum e cu temperatura, eu am avut-o peste 37 in zilele 17,18.19. Azi, ziua 21 a scazut la 36 cu 8. am citit pe forum ca, in caz de sarcina se mentine ridicata peste 37 cel putin 18 zile. Nu imi fac sperante? Cara test de sarcina e cel mai rapid,eventual la 5 zile dupa ultimul contact. Monu, am scris gresit, testul se numeste maybe-baybe. Va pup pe toate.Natalia, o aspiranta optimista, inca.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MRL spune:

Oana_B, multumesc pentru raspuns.
Pentru mine este mai usor sa urmaresc mucusul cervical (o simpla vizita la baie) decat sa folosesc termometrul in fiecare dimineata la aceeasi ora. Ideal ar fi sa combin cele doua "indicii" dar ....
Azi am folosit si aparatul Maybe Baby si imi arata o feriga frumoasa (mai sunt si niste mici punctisoare pe ici pe colo dar nu le iau in seama). De aseara a inceput sa ma doara foarte putin spatete si ovarele. Mai astept putin si am sa fac si un test de ovulatie sa vad daca se confirma ovulatia.
Inca o data multumesc pentru raspuns
LilianaM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina7 spune:

Monu, si eu am CM de 24 zile, ovulatia vine atunci cam in ziua 10-11 (se scade din nr. de zile CM o medie a fazei luteale de 14 zile, are o eroare de +2 sau -2, avand in vedere ca faza luteala este intre 12-16)
asa ca ai grja, "prestarea" sa o incepi mai repede, de exemplu zilele 8, 10, 12 neaparat !

succes !
Sorina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MRL spune:

Am facut si un test de ovulatie. Doar o liniuta.
Oricum, sunt putin in ceata... Aparatul Maybe Baby arata feriga (ziua 10), test ovulatie imi arata negativ (tot ziua 10), mucusul cervical exista din ziua 8 (abundent, aspect albus ou). Oare ovulatia a avut loc? Oare Maybe Baby da eroare sau testul de ovulatie? Nu stiu ce sa mai cred...
LilianaM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dedi spune:

Buna la toata lumea,
sunt nou-nouta printre voi, adica va citesc de cateva saptamani, dar nu prea am avut in ultimul timp "evenimente", pe care sa le mentionez si sa le impartasesc cu voi.
Am gasit asta pe un alt site:

Momentul ovulatiei este determinat hormonal. In cadrul unui ciclu menstrual regulat de 28 de zile, ovulatia se situeaza la mijlocul acestuia. Foliculul ce a eliminat ovocitul se transforma in corp galben (luteal). Durata pana la o noua menstruatie reprezinta faza luteala si dureaza 14 zile. Ovocitul este captat de trompa uterine si prin patrunderea unui spermatozoid se realizeaza fecundatia, rezultand oul (zigotul). Perioada de viata a unui ovocit este de 24 ore, pe cand spermatozoidul supravietuieste aproximativ 3 zile.

Ciclurile ovulatorii sunt in general cicluri menstruale regulate.

Exemplu: daca un ciclu menstrual regulat are o durata de 32 de zile, atunci momentul ovulatiei se situeaza la 32-14 (faza luteala normala) = ziua 18 a ciclului menstrual.

oare asa sa fie?
eu am avut ovulatie in ziua 17 si nu stiu cand sa astept rushii.
voi ce ziceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

in ziua 32 (ciclul de 31 de zile)

bine ai venit la

Mergi la inceput