fibrom uterin (2)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

FANTA
Multumesc din suflet pentru tot.
Nici nu aveam de gand sa nasc aici, eu m-am orientat spre Bucuresti-Municipal, unde am facut embolizarea si medicii stiu ca situatia e altfel.
Fibromul meu a ajuns praevia, deci nu se pune problema ca as naste normal. Nici sa mai pierd copilul, caci e atat de jos in calea colului ca nu mai trece nimic pe acolo. Ieri la eco doctorul era asa demoralizat ca l-am incurajat eu pe el. Spune ca nu stie cum s-ar putea la cezariana sa taie uterul fara sa afecteze fibromul, si ca uterul gravid sangereaza rau si sa nu fac hemoragie mare. Asta e. Nu ma mai chinui eu sa ii explic faptul ca exista si alta varianta decat histerectomia, ca nu pricepe. I-am zis ca daca eu am facut embolizare, fibromul nu mai e alimentat din uter, ci doar dintr-o ramura a arterei ovariene, si a spus ca el nu intelege. Ma rog, era si obosit, si el o tine una si buna. Asa e, cum ai spus si tu, eu aleg. Numai sa ma hotarasc odata.
La Giulesti am auzit ca Dr Ion are un aparat care doar aspira nodulul. Asta pentru voi, ca la al meu nu se ajunge pe cale vaginala. Dar probabil ca e mai in domeniu. Oricum nu pun problema ca as vrea si cezariana si miomectomie in acelasi timp, ca as fi prea pretentioasa. Desi Dr Dumitrascu, specilaist in operatii, si in miomectomie, a zis ca el ar incerca. Asta a fost pe vremea cand nu eram insarcinata. E rau ca sunt departe de Bucuresti si nu pot merge lunar la el la control sa vada el evolutia sarcinii si a fibromului. Oricum stiu ca el are si alta optiune decat histerectomia la nastere si isi va da interesul pentru asta, fata de dr meu.
Fanta, multumesc mult!

PS:am pus poze cu burtica

Rici 21 sapt. si "minunea lumii" din burtica

Poze:
http://community.webshots.com/user/Rici_intalnire_DC
http://photos.yahoo.com/rachelowen77
http://community.webshots.com/user/rici_o (Rici si burtica magica)

„Dumnezeu sã te tinã în palma mâinii Sale, iar îngerii sã te îndrume mereu.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fanta spune:

Ti-am raspuns la PM Rachel. Si am uitat sa-ti spun ca nu esti singura cu problema asta (cu nodul fibromatos si sarcina) . Iti repet, Dr.meu mi-a spus asa: in cazul in care ramaneam insarcinata cu acel nodul fibromatos de care am scapat, la operatia de cezariana il scotea si pe EL, deci se poate, dar depinde f.f.f. de DR.

Fanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenus spune:

Vreti sa vedeti cum arata monstrii nostri?

http://www.aly-abbara.com/livre_gyn_obs/images/gif/fibrome_uterin/fibrome_uterin_aspect_macroscopique.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

Hai ca ai fost "sadica"!
mai bine nu ma uitam, pfuuuui!
Mai vazusem si eu cativa pe un site romanesc, dar parca nu erau asa de scarbosi (erau "de-ai nostri").
Vio

http://community.webshots.com/user/famhoff

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryd spune:

Multumesc RACHEL pentru nr de telefon.O sa incerc luni sa-l contactez pe medic pentru programare, pentru ca astazi nu a raspuns nimeni,daca nu il gasesc, voi merge la Municipal.Acum mai am o grija in plus.O colega de birou a fost descoperita cu TBC la un control medical de rutina pe care l-a facut in aceasta dimineata...Medicul care a consultat-o ( nu stiu ce analize afacut)a spus ca ar fi infectata de aproximativ 4 luni.Acum sant obligata sa-mi las celelalte probleme si sa ma ocup de altele.Sant putin speriata pentru ca nu cunosc prea multe despre TBC.Acum ma pregatesc sa bantui pe net in cautare de informatii legate de aceasta problema.Ma gandesc ce expusi santem in fiecare moment...,cand te astepti mai putin te mai trezesti cu ceva!Avand in vedere faptul ca persoana respectiva are o conditie materiala foarte buna,nu bea ( nici macar cafea ),nu fumeaza (nu a fumat niciodata ),are o viata cat se poate de echilibrata si numai 25 de ani,am ramas fara cuvinte.Nu stiu daca s-a prins si de mine TBC-ul,avand in vedere faptul ca ne-am mai imprumutat cate o cana ...,in plus ma simt slabita( nu stiu daca de la raceala).
Sper sa fiu mai otimista data viitoare cand o sa scriu.
MARY

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss1 spune:

Buna!
Am facut ieri echografie la o luna si o sapt de la embolizare, nodulii mei au scazut, unii intre 1 si 2 cm iar unul chiar mai mult vreo 3,5 cm. Parerea mea de rau este ca eu inainte de embolizare nu am facut o echografie, am mers cu echo facut in urma cu o luna si 8 zile, in luna asta pana la embolizare cred ca au mai aparut altii mai micuti, care s-au vizualiat acum si cred eu ca au mai crescut si cei mari care deja erau.Daca ar fi sa mai fi crescut in luna anterioara embolizarii atunci as putea concluziona ca au scazut mai mult. La mine ciclu de dupa embolizare a fost mai lung si cu mult mai multe cheaguri, ma gandesc ca s-ar fi putut sa fie si un nodul (care sa fi fost in interiorul uterului) care s-a eliminat ca a fost asa o "formatiune" ciudata in a cincea zi, mare si care nu semana cu un cheag, iar eliminarea a fost insotita de asa durere..ca aproape eram sa chem ambulanta.Starea mea prezenta s-a imbunatatit simtitor de dupa embolizare, acum am dureri in partea stanga de vreo 6 zile care au aparut dupa ce mi-a fost frig la picioare in una din zile....dar tot ma simt mai bine decat inainte.Nodulii mei nu mai sunt vascularizati cu exceptia a 2 care mai au putina irigare pe care o primesc din artera vaginala, mi-a spus medicul in timpul embolizarii ca ramane asa.Astept cu nerabdare sa merg la Buc, sa vad si parerea medicilor, inca nu am ajuns din cauza serviciului si mai trebuie sa aman inca...
Adina, Mari la voi a fost si uterul marit de volum? La mine este marit si spre deosebire de noduli, el a regresat f putin, ba chiar diametrul AP este mai mare, asta ma face sa cred ca totusi a mai crescut inainte de embolizare, ce rau imi pare ca nu am facut echo in ziua embolizarii ...!Eu inainte de embolizare am stat vreo 2 sapt in piscina cu apa termala si am mai fost si foarte stresata, de aceea ma gandesc ca au crescut "nenorocitii"!Descoperisem uterul polifibromatos in oct anul trecut si pana in iulie au crescut mult, si-au dublat marimea chiar...la mine cresteau cu mult spor, desi am luat f mult duphaston....Stie cineva daca apa termala poate influenta sigur cresterea nodulilor?Acum va pup si va urez sanatate maxima atat voua cat si la bb!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Vai Carmen unde ai gasit uratenia aia. Imi vine sa vomit cand ma gandesc ca exact cam asa ceva (cam la dimensiunile alea) traieste in mine. Nu mai veniti fetelor cu asa ceva ca ma demoralizez.

Fanta, multumesc pt tot. Am citit si pm-ul. O sa iti mai scriu. O sa ma gandesc.

Iriss, uterul e normal sa fie marit in volum daca ai fibrom. Ciclul acela lung si cu cheaguri nu poate fi pt tine dacat motiv de mare bucurie, caci cheguletele alea sunt bucatele din monstrulet. Aia irigati inca o sa iti cam dea bataie de cap, dar problema e in parte rezolvata.

Rici 21 sapt. si "minunea lumii" din burtica

Poze:
http://community.webshots.com/user/Rici_intalnire_DC
http://photos.yahoo.com/rachelowen77
http://community.webshots.com/user/rici_o (Rici si burtica magica)

„Dumnezeu sã te tinã în palma mâinii Sale, iar îngerii sã te îndrume mereu.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinap spune:

carmenus: ih!!! (am si salvat in calc sa ma uit mereu la foto)
eu ii credeam rosii-rosii...

maryd: nr de la rici e bun (e de la cab. privat, pe undeva pe langa polizu)
badea are program marti si joi de la 14 la 18-19, luni si miercuri are program sotia lui si pt programari suna dupa-amiaza. Badea nu are eco la cabinet asa ca sa ai eco facute la tine.
si eu am aceeasi parere (ca alti fibromi mai mici incep sa creasca, ceea ce si badea a zis ca-i posibil), dar inca nu sunt f. sigura de asta...
_

iriss 1: da, uterul era mai mare inainte de embolizare decat acum
(de ex: 11.9/9.2 - 10.9/8.9 - 9.0/7.2)

rici: era bine sa fi scapat de fibrom. S-ar fi auzit tipete de bucurie daca eram aproape de minune. ASA SA FIE!
_

marci: MULTA BAFTA!

si acum, poate ma lumineaza si pe mine cineva:
cred ca ceva din tratamentul liviei nu este potrivit pt fibrom.
se pare ca c... este ceva mai abundent si am scaderi de tensiune inexplicabile.
voi ce stiti?

va pup pe toate si sa fim din ce in ce mai sanatoase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss1 spune:

Buna Adina!
Multumesc pentru raspuns, mi-au mai crescut sperantele.Te pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryd spune:

BUNA FETELOR
ADINA,multumesc foarte mult pentru precizari.
IRISS1,dimensiunile uterului meu au variat astfel:
1. in 30.04.2004 - 100/74/77mm inainte de embolizare
2. 07.05.2004 - embolizare
3. 29.06.2004 - 76/71/80
4. 29.09.2004 - 78/70/80
Ma gandeam sa va spun si diferentele periodice ale , dar nu stiu daca efectul va fi cel asteptat... In linii mari,fibromul care era cel mai mare submucos 5,9/5,2 ar avea acum 50mm, altii cativa s-ar fi marit,unul cu 6 mm si inca 2 cu cate 1 mm fiecare.In plus la aceasta ultima ecografie mi s-a mai precizat un fibrom de 4,7 mm fundic posibil pediculat, fibrom care nu se afla pe nici o ecografie.Medicul de la eco. mi-a spus ca sigur s-ar fi aflat si acesta dinainte, dar nu s-a vazut pana acum...Este adevarat ca la embolizare mi s-a spus ca ar mai fi unul care nu apare in rez. eco. si de aceea nu am fost surprinsa.Nu stiu ce o sa ma fac, pentru ca si ultima data ,acum aprox 2 luni cand am fost sa discut cu med.ginec. de la Municipal, mi-a spus ca este posibil sa repet embolizarea iar dupa aceea sa fac si miomectomie.Asta este,nu stiu ce ma asteapta.Astept insa cu putina speranta consultatia dr.Badea, dupa care voi decide.
Ceea ce vreau sa mai spun este faptul ca sunt foarte suparata din cauza modului "serios"in care se interpreteaza in general rezultatele ecografiilor.Daca pana nu demult se putea da vina poate pe aparatura,acum pe ce se mai da vina? De ce exista o asa graba in ati da rezultatele,chiar si atunci cand dai destul de multi bani,trezindu-te de fiecare data cu inca ceva ( care nu s-a vazut data trecuta...)?Unde am facut eco acum si-au schimbat putin metoda,fac pe langa eco transvaginala si eco pelviana - dr.,a spus ca fiecare metoda are rostul ei- Vad pt.ca acum a vazut si fibromul de 47mm!Ceea ce vreau sa mai spun este ca in acest moment eu mai am o eco din 05.06.2002 in care nu se precizeaza nimic de vreun fibrom si stiu ca mai am pe undeva inca un rez eco la cateva luni de la cea din 2002 fara vreo precizare de fibrom.Am facut destule eco. ptr.ca tineam sub obs. rinichii intrucat aveam niste pietricele .Este normal sa ma indoiesc asupra corectitudinii citirii ecografiilor, in special cele vechi, pe care vi le-am precizat.Problema este ca poate daca as fi stiut mai demult, nu cred ca as mai fi stat ca pe ace cum stau acum...DACA NU AS FI FOST EU ATENTA CU MINE, daca nu mi s-ar fi parut ciudat faptul ca prin palparea burtii se simte ceva tare,poate si acum nu as fi stiut. Poate voi avea si eu o sansa la un BB.M-am chinuit foarte mult pana acum cu diverse probleme,am avut un serviciu destul de greu si obositor, am facut facultatea in aceste conditii, am incercat sa-mi aranjez viata cat de cat bine, sa am un serviciu exat cum am visat, iar acum am senzatia ca nu am realizat nimicCam acestea sant gandurile mele acum,nu prea optimiste din pacate.
Va pup pe toate fetele,
MARY

Mergi la inceput