fontanela
Raspunsuri - Pagina 3
AC spune:
Adicali imi scot palaria in fata flerului lui Oake pentru pediatrii din .ro!
Schimba pediatrul...incearca sa ai macar inca doua sau trei opinii medicale! Doar asa te vei linisti si vei afla mai multe.
Tincutza... asa e daca puii cresc repede se produce o lipsa de vitamina D. Dar pe aici asta nu se trateaza preventiv asa de dur.... Mai intreaba si tu inca un pediatru....
Anne-Sarah si mamica sa Andreea
MLDiana spune:
Tincuta ,si lui David iau scirtiit oasele si nu i-a dat nici un tratament.I-a trecut de la sine.Pe la un an i-a trecut.
Lidia ,Tiara si David D.
Mirunaa spune:
Lui Rares i s-a inchis fontanela pe la un an.Pana la aceasta varsta i-am dat vigantol, doua picaturi.Acum, pe timp de vara doctorita mi-a zis sa nu-i mai dau vigantol.O sa mai vedem in toamna(probabil o sa-i dau in lunile cu "r")
Inchiderea fontanelei ("moalele capului) la varste de 3 luni nu cred ca-i ok.Dar daca doctorul a zis ca-i ok...apoi asa o fi.De ce nu mai ceri si o alta parere de la un alt medic?
Toate cele bune!
sinzi_ana spune:
Uite ce am gasit pe net: However, if the soft spot does indeed close early, it could be a condition called craniosynostosis, which can cause some problems. Craniosynostosis occurs in about one in 2,500 babies and usually requires surgery. If left untreated, compression of the brain may eventually occur and the other bones of the skull become deformed as they grow. This may cause vision difficulties and significant disfigurement of the face.
Deci daca fontanela se inchide intra-devar mai devreme, poate indica "craniosynostosis"(nu stiu cum se traduce), care poate cauza ceva probmele. Craniosynostosis apare la unul in 2500 de bebeusi si de obicei e nevoie de operatie. Daca este lasata netratata se poate produce o compresie a creierului si alte oase ale capului se pot deforma pe masura ce se dezvolta. Aceasta poate cauza dificultati in vedere si importante modificari ale fetei
Si un alt link interesant: http://www.emedicine.com/neuro/topic80.htm
Parerea mea este ca trebuie sa te duci la un doctor specializat, un neurochirurg pediatru...nu cred ca e in regula ca la 3 luni sa se inchida fontanela...
Sinzi si David
http://community.webshots.com/user/sinzi_ana