fontanela

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oake spune:

Pai daca e cea posterioara, s-a inchis intr-adevar in timp bun. Si nu din cauza de lipsa de calciu. Ci din "cauze naturale" ca sa spun asa
AC: calciu, ca si vitamina D (sub formade Vigantol, Vigantoel sau cum s-o numi el in diferite tari), e bine sa le dam bebeilor, dar acuma depinde si de fiecare bebelac in parte. Eu de ex.ii dau la al meu Vigantol, desi il tin destul de mult la soare, dar daca nu il tin atat cat pielicica lui sa produca suficienta vitamina D??? Asa ca ii da mami 3 picaturi de Vigantol pe zi, ca sa nu-llmai chinuie cu injectii. Pe de alta parte stiu ca bebelacii isi iau calciu din laptic, si chiar daca vrem sa suplimentam portia de calciu, e bine sa o facem din toamna pana spre vara (mai spuneam eu de lunile cu r),ca altfel degeaba le dam.
Oricum, in cazul lui Adicali, eu tot zic sa mai mearga si la alt doctor, ca sa nu aiba cumva bebe-ul un exces de calciu in organism.

Multi pupici pt. mamici si pt. pitici
Oake si Bebitza

http://community.webshots.com/user/bebitza_vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Oake ...
Si noi luam vitamina D, pentru laptele meu nu prea contine si evident chestia cu soarele este exact cum zici tu.. Laptele de formula se pare ca ar contine totul necesar. Asa sustineau olandezii depre laptele lor. In State nu m-am interesat, deci nu stiu. Nu stiu nimic nici despre laptele din .ro sau despre necesitatea de a da vit. D si bebeilor nealaptati. Unele tari il dau altele nu... cred ca depinde si de tzari... desi Olanda nu le prea are cu soarele.

N-as putea sa-ti spun de ce nu dau cei de aici calciu separat. Sa evite depuneri aiurea?? Habar n-am, nu te supara..intreb ca poate ma lamuresc.
Vit. D ajuta la fixarea calciului. Corect si super. Stam in case, blocuri, crese nu pe afara toata ziua cu galustile deci pare ff. rational sa aiba nevoie de supliment. Cu masura pt, ca excesele nu-s bune.
Dar ce nu ar primi un bebe alimentat corect tot calciul de care are nevoie... asa ca o medie a.i. sa justifice aditivi pentru o populatie?

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oake spune:

Intr-adevar calciul dat aiurea poate duce la efecte secundare nedorite, se poate depune aiurea sau cum vrei sa o iei. Adica si aici, ce-i prea mult strica
Depinde f. mult de organismul fiecaruia dintre noi. Cum mai povesteam in alt subiect, eu de multi ani fac tratament cu calciu in fiecare luna cu r, iau si vitamina D, si organismul meu tot nu vrea sa asimileze. Pe de alta parte, cat timp am fost insarcinata, am avut valori excelente ale calciului. Ca si cum organismul meu stia ca trebuie sa-i dea si lui bebe calciul necesar. Si in urma analizelor doctorul mi-a recomandat SA NU IAU calciu ca supliment mai devreme de luna a 5-a de sarcina tocmai pentru a evita un exces de calciu la bebelac.
E f..posibil ca un bebe sa aiba nevoie de supliment de calciu tocmai din acest motiv, dar e f.posibil ca altul sa nu aiba nevoie. Oricum, cazurile de "supradoza" de calciu sunt mult mai rare decat cele de deficienta de calciu

Multi pupici pt. mamici si pt. pitici
Oake si Bebitza

http://community.webshots.com/user/bebitza_vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

Adicali ar fi mai bine sa specifici ce fontanela s-a inchis.Si vara nu are sens sa-i dai vigantol.In perioada rece ,da.Ai grija ca nu e bine sa i se inchida prea devreme fontanela anterioara.

Lidia ,Tiara si David D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

Buna la toate mamicile de bb-iti,

asa multe pareri incat incepusem si eu intr-un oarecare moment sa ma ingrijorez.Mihnea al meu a luat vigantol din prima luna pana mai acum 2luni in urma cand am aflat ca daca il expun la plimbari afara cu vreme frumoasa (mult soare) este mai sanatos.Sa stiti ca asa este.Cand am plecat din Ro (cand avea Mihnea 5 luni si juma), fontanela (de deasupra fruntii) era putin mai mare decat trebuia la momentul respectiv.Acum 1 luna am fost la dr aici in Montreal si mi s-a spus ca este ok acum, este spre inchidere (mai are putin, insa are abia 10 luni peste cateva zile).Si aici mi s-a spus ca se va inchide complet cam dupa 1 an si 4 luni, deci mi-au confirmat ceea ce imi spusese pediatra din Ro.
Avem o prietena care a nascut in Canada in luna martie - fetita ei nu a luat absolut nimic pentru asta, in schimb in fiecare zi practic pana cand a venit vremea rece a fost plimbata ore intregi afara.Acum are 1 an juma si o are deja inchisa.

Nicoleta si Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

adicali, stai linistita ca toate astea se pot rezolva...
Fetitza mea are fontanela inchisa de la 6 luni si atunci cand mi s-a spus asa ceva am intrat in panica si am cautat tot ce se poate despre asta.
Tot ce ai de facut este sa ii masori capusorul sa vezi daca ia macar un cm pe luna, dar tine cont si de parerea medicilor, eventual ia o trimitere la un neurolog, ca sa te linistesti. Se pot face niste teste si echografie transfontanelara ca sa vezi daca totul este OK.
Ce poti sa mai urmaresti este sa vezi daca se manifesta normal pentru varsta aceasta.
Sa ii faci curele cu Ca pentru ca este necesar, iar Vigantol doar o picatura pe zi. Daca ai cum sa plimbi copilul la soare, atunci poti sa ii dai si la 2 zile (asa facem noi la sfatul dr.)
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariailin spune:

Si daca v-as spune ca Vladutul meu face luna asta 2 ani si nu are fontanela inchisa.......
I-am dat vigantol din prima luna si inca ia tablete. Ultimul doctor care l-a vazut a zis ca este de fapt inchisa din nu stiu ce unghi si ca nu e nici o problema.
Oare cat o sa i se mai dezvolte creierasul? Cred c-o sa fie un geniu.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ADINUTZA spune:

Si fetita mea care are 7 luni are fontanela anterioara (asa numitul moalele capului) aproape inchisa. I-am facut analize: calcemie, sideremie, etc si sunt in regula. Chiar daca se inchide de tot creierul mai creste pt ca suturile oaselor capului sunt dehiscente adica se vor mai modifica. Vigantol - o picatura pe zi, soare mult si incredere ca totul va fi bine.

Sa vezi ca sa prevezi, sa prevezi ca sa previi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adicali spune:

MERCI MULT PT RASPUNSURI.AM SUNAT-=O PE DR MEA SI I-AM SPUS CA MI-A ZIS O FARMACISTA CA DACA SE INCHIDE FONTANELA ANTERIOARA NU SE MAI DEZVOLTA CREIERUL.A ZIS CA ASTEA SUNT POVESTI DIN POPOR SI CA CE SE POATE INTAMPLA E DOAR O SUPRAOZA DE VIT d. NU MAI STIU CE SA CRED

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tincutza spune:

Avem si noi o intrebare....Doctora pediatra ne-a recomandat marirea dozei zilnice de la 2 picaturi de vigantol, la 5, fontanela s-a inchis pe la un an....Nu este cam mult, mai ales ca noi suntem la mare si pe plaja cel putin 3 ore pe zi.
In plus, pentru ca ne "scartaie" oasele, trebuie sa luam 10 fiole de calciu pe luna (una pe zi). Ni s-a spus ca puiutza a crescut prea mult (in inaltime si in greutate) si prea repede.

Miki si bebe Pitzy

http://www.babiesonline.com/babies/p/pitzica/

Mergi la inceput