La France (15)
Raspunsuri - Pagina 5
Samsara7 spune:
http://wwwmed.unice.fr/RepEtudes/RepInscriptions/RepEtudiants%20Etrangers/index_html/view
http://wwwmed.unice.fr/RepEtudes/RepInscriptions/
Uite Geo, unde gasesti informatii despre inscrierile la facultatea de medicina in Franta (in cazul tau). Dar poate ca deja cunosti procedura. Am uitat sa spun ca trebuie sa dai un test lingvistic care se organizeaza in februarie.
Michaela
Chuny spune:
Am scris ieri un mesaj mai lung, dar l-am pierdut. Ce nervi am avut! am avut norocul sa lucrez iar la creveti saptamâna asta si sunt foarte bucuroasa. Poate ma mai cheama si saptamâna viitoare. Dar e de la 4 dimineata asa ca apoi toata ziua sunt cu ochii cât cepele.
Ma gândesc la un loc de întâlnire la Nantes, am mai multe optiuni si o sa vi le scriu ca sa alegem împreuna locul de întâlnire.
Am gasit în sfârsit o mutuelle care rambursesaza din momentul afilieriii. La unele trebuia sa astept câteva luni.
Oana, da-ne un semn!!!!
Sibylle
Ferigutza spune:
Fetelor,
Va multumesc inca o data mult de tot. Toate informatiile imi sunt extrem de folositoare. O sa incercam sa rezervam camere de hotel de pe internet, poate saptamana ce vine cel tarziu, sper sa avem noroc si sa fie decente si curate.
Sunt foarte nerabdatoare sa ajung si deja am inceput sa ma antrenez la mersul pe jos.
Am auzit ca in perioada asta sunt reducerile de vara la magazine. Ce-mi recomandati in Paris?Sper sa mai fiu in stare sa cutreier si magazinele dupa cate muzee sunt de vazut.
Va pup si multumesc foarte mult
delia
Otilia spune:
quote:Hehe, soldurile au inceput pe 23 iunie si cele mai bune afaceri se fac in prima zi de solduri... daca apuci si daca iti place sa "lupti" in aglomeratie...
Originally posted by Ferigutza
Am auzit ca in perioada asta sunt reducerile de vara la magazine. Ce-mi recomandati in Paris?Sper sa mai fiu in stare sa cutreier si magazinele dupa cate muzee sunt de vazut.
Nici nu stiu cind se termina, dureaza o luna? In sfirsit, nu mai conteaza cit dureaza ca tot ce e interesant oricum pleaca imediat de pe rafturi.
Asa ca nu-ti face iluzii cu "reducerile de vara"...
Oricum, poti gasi "promo" in orice perioada a anului.
Eu ti-as recomanda sa te duci pe la Hale (les Halles), este imens si plin de boutique-uri scumpe, ieftine, de toate felurile pentru toate gusturile. Plimba-te pe rue de Rivoli pentru "shopping" si mai bine lasa muzeele si du-te sa vezi Montmartre cu Sacre-Coeur, Place du Tertre unde sunt toti pictorii... Si Place de Vosges este foarte frumoasa cu Squarul Louis XIII si Cartierul Evreiesc. Ti-as mai recomanda parcul Buttes-Chaumont, este superb!!! Pentru plimbari si cafenele este frumos si Bd. Saint-Germain des Prés si ... nu rata Cartierul Latin, Notre-Dâme si Place Saint-Michel!!! Ah, da, si Ile de la Cité cu Ile Saint-Louis! Ar fi bine sa iei vaporul si sa faci o tura pe Sena, este un ghid care da explicatii in limbi straine si plimbarea e grozava, vezi o gramada de frumuseti!!! Mai exista si niste autobuze pentru turisti care fac un traseu "cheie" prin principalele puncte de atractie din Paris, cu explicatii. Mi se pare ca se ia de la Turul Eiffel. Iar apoi prin Montmartre exista un bus (cum ii spune??? Montmartrebus?) si un trenulet... Oh, Paris, Paris!!!
Vacanta placuta! (urarea e pentru toate fetele care pleaca in vacanta )
~Otilia&LaAdelita~ www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
cataghe spune:
Mai, eu cum tot tin un ochi pe Franta (prietenii stiu de ce!), ma bag si eu in vorba referitor la situatia lui Geo. Din cite stiu eu mai exista inca internatul pentru straini - este o forma de rezidentiat a francezilor prin care iti faci specializarea la ei dar la sfirsit nu ai, legal, drept de practica in Franta, se presupune ca trebuie sa te intorci in tara ta (acuma, ca eu n-am vazut pe nimeni intorcindu-se, e alta poveste!) Nu stiu care este situatia daca in timp ce faci acest rezidentiat primesti nationalitatea, dar oricum, in principiu, Geo, poti da acest concurs pe baza diplomei de medic obtinute in Romania, daca licenta este in toamna, cel mai devreme prin mai anul viitor (cred ca in mai, dar bineinteles ca trebuie verificat totul). Concursul nu e usor deloc, e la fel de greu ca si internatul pt francezi, tematica e aceeasi, dar e bine ca gasesti toate subiectele in Impact Internat (o colectie de reviste cu sinteze alcatuite tocmai in acest scop care se reactualizeaza la citiva ani - acum tocmai s-a reactualizat in anii trecuti). In continuare, daca intre timp nu se mai schimba lucrurile si nu primesti dreptul de practica la sfirsit (dupa legea actuala din pacate nu cred ca il primesti) poti sa dai un concurs prin care ti se recunoaste specialitatea in Franta chiar daca esti strain si nu ai tot parcursul profesional acolo (conditiile pt dreptul de practica sunt sa fii cetatean francez/UE si sa ai toate studiile medicale facute in Franta/UE). Acest concurs se va tine incepind din martie anul viitor si deocamdata e cunoscut sub denumirea de NPR - Nouvelle Procedure de Recrutement - sper ca am scris corect!
In concluzie, daca informatiile pe care le am eu sunt corecte, Geo, ai doua alternative:
1. refaci anul I si anul VI - in acest caz dezavantajele sunt ca trebuie sa faci doi ani in plus, examenele de la sfirsitul anului I care am inteles ca sunt grele, pentru ca practic acolo se face selectia (cred ca Michaela iti poate spune mai multe despre asta); in continuare, examenul de admitere in internatul pentru francezi, alt examen greu; avantaj - te tii de planul tau, nu te casatoresti pina nu ai licenta si cu toate astea te poti duce in Franta in curind; dupa legea actuala este cel mai clar parcurs pe care il poti alege.
2. iti dai licenta, dai examen de admitere pentru internatul pentru straini, deci un examen greu, apoi dupa specializare dai acest examen de recunoastere a specialitatii, alt examen greu (scris, practic si limba franceza); dezavantaj: tu stii daca te tin curelele sa si lucrezi, sa si inveti, asta in eventualitatea in care ramai la planul de a merge acum in franta (nu ma refer neaparat la invatatul pentru licenta, cit pentru examenul pt internat); avantaj: cistigi doi ani.
Nu stiu cit de clara am fost, si sper ca internatul pt straini sa fie inca in vigoare, ca sa nu fi scris degeaba si aiurea (anul trecut in toamna inca era, asta stiu sigur, dar cu toate schimbarile care au loc acum...) Oricum, poate ca merita sa te interesezi si in directia asta.
Numai bine si succese,
Catalina.
This is the first day of the rest of my life!
Aurelia spune:
"Buna dimineata mai Ioane"ma trezii si eu acum sa-i spun fetei(dama parca) ce zicea ca-i ultima care-i ureaza Adelitei "La Multi Ani" ca de fapt nu e ea ultima!
IO sint ultima na! caci ma lua valul si am uitat! ei si daca perecerea s-a terminat Otilia eu tot o sa-i urez domnisoarei ,o cariera frumoasa in muzica (caci asa simt eu ca pe acolo bate ea ,dupa tot ce ne-ai povestit tu) multa sanatate! (caci este importanta pentru toti dintre noi) si sa -ti aduca numa bucurii si fericire de aici inaite!
Ferigutza ! vrei sa faci soldurile la Paris dupa cite vad eu ,ascult aaici la mine dute pe la "Hale" nu-i greu de gasit pe orcine intrebi te paote indruma nu o s aregreti ce ai s avezi pe acolo ,insa totusi nu astepta ultimele zile de solduri caci atunci nu mai pot sa-ti garantez mare lucru!
Sibylle cind te aud ca te duci la giob la 4 dimineata iar ma furnica pe spate si ma umplu de admiratie pentru tine caci i-ti spun sincera ca sportul asta il faceam si eu cind aveam 20 de ani dar acum nu mai tin "la route" ora mea de trezire este la 10 si 10 dimineata
Geo ,gata am fost si am vazut pozele mercic de remarca se vede ca trebuie s aschimb ora d etrezire caci nu dorm de ajuns!
Am fost le-am vazut mi-au placut ,m-am bucurat si am simtit asa un pic prin ochii tai febra ultimeleor zile de scoala !oau! ce senzatie de neinlocuit!
In rest fete dragi si cucuete va doresc un week-end placut si s aprofitatid e soare!
Aura&Luca,2 ani si 3luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://www.yamafoto.com/?ref=10692
http://www.yamafoto.com/?ref=6542
Mirunda spune:
Fetelor, pe unde sunteti, ati disparut cu toatele la strand si la bronzat? Mai, ce va mai invidiez, pe aici mai am putin si incep sa fredonez "te uita cum ninge, decembre..."
Nu-i nimic, sunt optimista, ca saptamana viitoare in Vendče o sa fie mai bine...
Draga Sibylle, apropos de asta, eu zic ca e cazul sa ne hotarim pe la un loc de intalnire, ca eu peste 4 zile plec! Si cum nu ma stiu deloc, ba chiar de-a binelea deloc prin Nantes, nu am chef sa ratacesc cu copilul ore intregi cautandu-va, asa ca mai bine as sti de pe acum, sa ma pot uita in Internet cum ajung. Noi vom fi sambata, pe 24.07 la ora 11am la Nantes Gare, il ducem pe Andreas la gara, ca el se intoarce o saptamana mai devreme. Crezi ca am putea stabili vreun loc prin apropierea garii, pe la ora 12? Ce parere aveti, fetelor? Yupiiiii, abia astept sa va vad!
Fetelor de prin Paris, daca faceti vreo intalnire in jur de 01-02.08, dati-mi de veste, noi suntem pana pe 31.07 in Les Sables d`Olonne, si pe urma, in drum spre casa (actuala) ne vom opri vreo 2 zile in Paris. Deci, daca va intalniti pe atunci, venim si noi!
Uff, abia astept sa vina odata concediul...mult a fost, putin a ramas...numai 4 zile...uraa!!!
Va pup, si va urez o seara faina!
Cu drag, Mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
lu.more spune:
Dragele mele dragi, toti copiii nostri sunt minunati, dar cum sa nu ma laud cu asa mandreti de fete?
Azi am sarbatorit cei 10 ani ai Oliviei. Petrecere restransa daca pot spune, fiindca Olivia a preferat o dupa amiaza linistita in familie. Ce copil intelept !
Pozele le vedeti mai jos...
http://community.webshots.com/album/161934375KYIXJm
O seara buna si o saptamana minunata!
« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld
Aurelia spune:
Mirunda cred ca pentru mine e ok pe la ora prinzului la gara ,il intreb pe sotul si-ti spun!
Aura&Luca,2 ani si 3luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://www.yamafoto.com/?ref=10692
http://www.yamafoto.com/?ref=6542
oana cretu spune:
La multi ani, Oliviei! Sunt niste scumpe toate trei, sa va traiasca! Inteleg si eu sa fiti mandri cu asa fete frumoase si destepte...Mai am putin si o sa fiu si eu mandra...De fapt o sa fim si noi mandri!
Va pupam!
oana si bb din burtica (15 saptamani)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."