La France (15)
Raspunsuri - Pagina 12
delphin spune:
lu.more Marineland daca tii neaparat.
Cum am scris la repezeala nu am mai facut corectie!
Oana, noi plecam pe 25 de aici, nu stiu cum ne vom misca, lasa-mi un nr. de tel pe PM si poate te sun sa-ti spun cand suntem acolo.
http://community.webshots.com/user/delphinoi
Samsara7 spune:
...."sunt grabita, sunt grabita, ca mi-i casa ne-ngrijita" iar maine am (ufff!) ultimul examen de pe sesiunea de vara. In plus sunt nu stiu ce probleme, ca sunt deconectata cand mi-e lumea mai draga iar dupa aceea nu mai pot deloc accesa DC-ul (desi alte site-uri functioneaza).
Lulu, treci pe la mine incapand cu vineri incolo (inainte de plecarea in Romania).Mai stam la taclale !
Nu va spun ca am si musafiri pe nepusa masa din Romania (trimisi cineva , fara sa fiu intrebata de sanatate), tocmai acum cand sunt in toiul examenelor si doritoare de somn, nu de gatit.
Mda, lasa ca nu e bai, problema este ca pe neanuntate asa, nu digerez prea bine mai ales cand e vorba de 4 persoane . Oi fi imbatranit oare de imi trebuie timp sa ma pregatesc " pisicologic" pentru orice? Cred ca trebuie sa privesc cu mai mult umor, ca Julie, totul.
Da, cam lancezeste subiectul nostru!Ia iesiti cu mic si mare si mai scrieti cate o impresie, cate un gand, o intamplare, o amintire. Ca acusica vin si va fac o injectie!
Michaela
Otilia spune:
Si eu sunt pe-aici, va citesc intr-una... dar nu prea am timp sa scriu. Tocmai acum am mai vazut o mamica cu un baietel... Si a trebuit iar sa curat toata casa.
Michaela, multa bafta la ultimul examen!!!
Chatonel, am primit cintecele, merci! Dar eu tot mai sper sa gasesc varianta originala (pe tiganeste)
Ia uite ca acuma vad ca voi toate aveti soti muzicieni! Pai sa facem si noi un club, ca si al meu tot... Poate ne intilnim vreodata si punem de-o cintare!
Aurelia, cum sa fiu draguta suparata??? Nu stii ca-i mai bine mai tirziu decit niciodata? Si ce, si eu i-am urat cam tirziu lui Luca... Hihi, acum o sa ne tot cerem scuze pina la anu'.
Gata, in luna august o sa incep si eu lucrul... Am un baietel care o sa vina la noi! De abia astept!!!
Va , vorbaretelor!
~Otilia&LaAdelita~ www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
dama spune:
Fetelor si eu mai trag cu ochiul din cand in cand pe aici, iar de scris nu mai vorbesc. Dar suntem in febra cautarii unui apart de inchiriat mai mare pt ca il asteptam pe bebe . Si avem mari dificultati in a gasi pe placul nostru si ca pozitie si ca forma si nu in ultimul rand ca pret. Si am uitat sa va spun ca de fapt ar fi trebuit sa plecam in Belgia (sa ne stabilim) daca nu dadea norocul sa-si gaseasca sotul un post pt inca 2 ani. Tare ne place la Toulouse si parca nu stim cum sa tragem de timp sa mai ramanem. Deci 2 ani tot pe La France voi fi cu voi (si sper ca mai activa la anul), care-mi suteti foarte dragi. Eu am terminat examenele, iar in septembrie mai am doar sustinerea, dupa care ma voi dedica lui bebe mic.
Ieri m-am super enevat. Am fost la eco din al doilea trimestru la o nesuferita de dr, care nu a stiut sa colaboreze cu mine si nici nu am inteles mare lucru din ce ne-a spus (mie si sotului) despre bebit, decat ca e bine. Si in final uitase sa ne spuna sexul si cand sa-l caute, bebitul nu a mai vrut nici in ruptul capului sa ne arate. Tinea piciorusele incrucisate peste sex. Oricum fie ce-o fi numai sa fie sanatos si cuminte. Dar am plecat de acolo tare nervoasa (am si plans putin), iar sotul cred ca nu o sa mai vrea sa vina vineri cand mi-a dat dr RDV pt o noua eco.
Delphin sa ai vacanta frumoasa pe coasta, iar fetele care plecati in Ro sa va ganditi si la noi cele ramase aici si sa ne aduceti putin aer romanesc
Otilia, parca tine te-am auzit ca ai facut cursuri de nounou. Unde le-ai facut, cat timp si cat au costat. Ma bate si pe mine gandul sa fac asa ceva. Poate imi povestesti si mie din experienta ta. Poti sa-mi scrii si pe PM ca sa nu deviem discutia fetelor de pe La France. Iti multumesc anticipat .
Samsara bafta la examene, si sa scapi cu bine si te rog nu ne face injectii, mie mi-e frica de ele .
Hai ca m-am intins acum la vorba. Va pupic
Anca 23 saptamani
http://community.webshots.com/user/amduminica
Aurelia spune:
Anca ,puiule nu te supara prea tare pentru ca nu ti-au spus sexul bebitului ,o sa ti -l spuna data viitoare ,eu am inteles de la cumnatele mele ca daca nu intrebi nu-ti spun sexul aici in franta pentru ca unii parinti nu vor sa-l stie ,pe mine m-a intrebat medicul de doua ori daca sit sigura ca vreau sa stiu inainte sa-mi spuna (sa-mi arate mai mult!!!)
Aura&Luca,2 ani si 3luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://www.yamafoto.com/?ref=10692
http://www.yamafoto.com/?ref=6542
Otilia spune:
Hihi, Dama, n-am facut nici un curs (deocamdata)
Trebuie sa fac 60 de ore de curs in primii 5 ani de agrement...
Dar asta mai e valabil doar putin, caci se va schimba legea si cursurile vor trebui facute inainte de a avea agrementul. Poate daca te grabesti... "L’assistante maternelle qui reçoit un agrément doit suivre une formation dont la durée varie en fonction du type d’accueil."
Mai multe info despre cum se poate obtine agrementul aici:
http://www.assmat.com/defaut.htm
http://www.dossierfamilial.com/html/art_717.html
http://www.infobebes.com/htm/au_quotidien/article.asp?id_article=564&id_sous_rub=105
http://www.assistante-maternelle.org/agrement.htm
"La formation obligatoire
Vous devez suivre 60 heures de formation (en cas d'accueil non permanent), au cours des cinq années suivant l'obtention de votre agrément.
Entièrement prise en charge par le Conseil Général ou par la structure d'accueil dont vous dépendez, cette formation a notamment pour but d'approfondir vos connaissances concernant le monde de la petite enfance.
Votre employeur doit vous rémunérer pendant toute la durée de la formation : c'est le Conseil général qui organise et finance l'accueil des enfants que vous gardez habituellement (mais pas des vôtres !)."
Gindeste-te bine daca vrei sa devii assistante maternelle agréée, din cite stiu esti studenta, deci nu prea ai timp disponibil... Cum o sa faci? Daca mai vrei si alte informatii, iti stau la dispozitie! Eu de abia pe 2 august incep... Pina acum am vazut doi baietei, amindoi dulcei :))) Prin zona asta aproape toti copiii sunt dulci foc, in plus sunt blonzi cu ochi albastri De abia astept si eu sa vad cum o sa ma descurc. Sper sa fie bine!
Multi la frantuzoaice!
~Otilia&LaAdelita~ www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
Marox spune:
Otilia, n-ai vrea sa te muti in Centre, ca pe mine ma tot bate gindul sa iau o alta "nounou"? Si garantez, baietelul meu e un scump, e blond, dar cu ochi caprui, crezi ca "se pune"?!! Sa nu mai spunem ca tare mi-ar place o "nounou" care sa-i vorbeasca in româneste...
Tu ai facut deja contract cu parintii baietelului pe care il vei avea in august? As fi si eu curioasa la cit ati stabilit indemnizatia pt intretinere, noua ne cere 4 €/zi in conditiile in care ii dam totul, mincarea pt copil, pampersi, servetele umede, creme...
Otilia spune:
quote:Ba vreau, cum sa nu, m-am saturat de Bretagne asta unde nu se gaseste nimic de lucru! E calm plat pe-aici, suntem la sfirsitul lui iulie si... tot calm. Va imaginati cum e in ianuarie-februarie??? Se "pun" si ochiii caprui, eu am zis ca baieteii au ochi albastri, dar sincer nu as baga mina-n foc, dar deja cind ii vezi asa blonduti ai impresia ca si ochii sunt automat albastri.
Originally posted by Marox
Otilia, n-ai vrea sa te muti in Centre, ca pe mine ma tot bate gindul sa iau o alta "nounou"? Si garantez, baietelul meu e un scump, e blond, dar cu ochi caprui, crezi ca "se pune"?!! Sa nu mai spunem ca tare mi-ar place o "nounou" care sa-i vorbeasca in româneste...
Tu ai facut deja contract cu parintii baietelului pe care il vei avea in august? As fi si eu curioasa la cit ati stabilit indemnizatia pt intretinere, noua ne cere 4 €/zi in conditiile in care ii dam totul, mincarea pt copil, pampersi, servetele umede, creme...
Cit despre IE, eu zic ca "ta nounou" iti ia cam mult, eu am stabilit doar la 2€/zi, desi celelalte AM din satul meu sunt la 2,30-2,35€/zi, pentru ca mamica imi aduce mincarea, servetele, tot... Dar normal uite care sunt tarifele:
"La référence pour les indemnités d'entretien est basé sur le smic (7,61€/jour) et réparti ainsi:
entretien 40% = 3,04€
repas 45% = 3,42 €
gouter 15% = 1,14€ "
Oricum toate astea sunt negociabile... In plus astea sunt preturile cind AM plateste ea servetelele, produsele de toilette si altele, mamica nu aduce decit chiloteii jetabili si laptele. "L'entretien comprend: eau, electricité, lit, puériculture, jouets, sopalin, serviettes,lingettes,sauf les couches c'est aux parents de les fournirent."
Alt mod de calcul:
45 % repas (midi + goûter)
40% entretien (eau, electricité, serviettes, lingettes ....)
15% fournitures, materiel (lit, puericulture, jouets)
Iti recomand forumul asta:
http://www.forums.assistante-maternelle.org/index.php?sid=ae1d1420ff4a86e1b1038b0e11df037a
Poti gasi raspunsuri la multe intrebari...
Gros bisou si multa bafta pentru o "nounou" mai buna!
Aurelia spune:
Mai Otilia,banuesc ca tu ai spus doi euro pe ora ,nu ce am inteles eu pe zi ,este imposibil!
Pai eu dadeam doi euro pe ora unui elev in vacanta (la negru) ca sa-l las pe luca cind mergeam la munca ,si la Halte Garderie unde se calculeaza dupa venit(si al nostru era dezastruos pe vremea aceia)
i-mi lua tot 2 euro pe ora ,noi dadeam cel mai putin de acolo din halta,eu te felicit pentru cum ai facut ,lasa ca ai sa vezi tu cum or sa dea mamicile buzna peste tine cind o sa vorbeasca mamica asta a baetelului de "nunu" a ei cu casa plina de jucarii ,grijulie cum te stiu eu cu zimbetul pe buze si cu tarife convenabile !
Cumnata mea care face meseria asta tot 4 euros ia pe ora insa cu mincarea pregatita de ea ,caci au oservat mamicile ca copii maninca mai bine mincarea ei proaspat facuta decit petits pots!Alta prietena Marie insa are un forfait cam 270-300 de euros pe luna pentru 20 de zile ,bravo , felicitari si bafta Oti.......!
Aura&Luca,2 ani si 3luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://www.yamafoto.com/?ref=10692
http://www.yamafoto.com/?ref=6542
Otilia spune:
Aura, eu vorbeam de indemnitatile de intretinere, nu de salariu! 2€ pe zi de indemnitati de intretinere, adica apa, lumina, servetele, uzura materialului de puericultura si a jucariilor... Nici pe departe nu vorbeam despre un salariu de 2€ pe zi!!! Nici pe ora!
In satucul meu salariul obisnuit este de 20€ pe zi (8 ore), dar mama de august nu-l lasa pe baietel decit 7 ore pe zi... Nu i-am cerut nimic, mi-a zis ea ca ma plateste ca pe cealalta "nounou", adica 20€ pe zi, de la 10-17.00. Din pacate nu e in fiecare zi... ci doar vreo 15 zile. Si pentru intretinere vroiam sa-i cer 2,35€ (fara mincare, asta mi-o aduce gata-facuta ca sotul ei e bucatar in armata :))), dar cind mi-a zis ca-mi aduce chiar si servetelele si apa potabila, si apoi pentru 7 ore normal ar fi fost sa mai scada putin din aia 20€, nu m-am mai tocmit si cind mi-a zis ca celeilalte ii platea 2€ pe zi am zis OK. E un inceput... Si baietelul are 2 ani si 5 luni, normal, daca e curat, in septembrie merge la gradinita, dar daca nu mi-l lasa pina-n ianuarie. Desi mai am o alta cerere incepind din septembrie. O sa vedem ce si cum, eventual mai cer un agrement pentru un al doilea copil, desi risc sa astept inca 3 luni si... mai vedem atunci... alte contracte. Pentru ca deocamdata am dreptul la un singur copil. Nu e cine stie ce, dar e un inceput. Si sunt multumita ca o sa am in sfirsit niste fise de plata oficiale, cit or fi ele de mici. Ca stiti si voi cum e, peste tot vor sa vada cit cistigi, cind vrei un cont la banca sau un imprumut, cind vrei sa inchiriezi sau sa cumperi... M-am saturat! Si apoi chiar daca o sa am "pauze" o sa am macar dreptul la somaj, la "formation continue" etc. Intru si eu in rindul lumii... Ca n-am fost niciodata... si am 35 de ani! Nu mai zic de pensie etc... N-am pina acum nici macar o zi de lucru acumulata!!!