Conserve si muraturi pentru iarna!!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Salata de gogonele (conservata)

2 kg gogonele, 6-8 gogosari, 1/2 kg ceapa (eventual si 1/2 kg morcov, cui ii place)
Saramura din 3/4 l otet, 2 l apa, sare, piper boabe, foi de dafin
"Maioneza" de mustar din 250 ml mustar frecat cu 250 ml ulei

Se taie legumele pestisori, se oparesc cu saramura fierbinte, apoi se scurg. Se amesteca cu maioneza de mustar, se pun calde in borcane (in mod normal, ramine suficienta zeama in borcan). Borcanele se capseaza si se pun la racit intre paturi (la "dunst rece").
Se folosesc iarna ca muraturi, sau ca garnitura, merg de minune amestecate cu o conserva de peste in ulei, sau in salata de cartofi!

"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Ardei umpluti cu varza- pentru iarna

sheherezada
25/10/2004 : 10:50:12

Se curata ardeii se sareaza in interior pentru a se inmuia;se taie varza fideluta,morcovul se da pe razatoare si se sareaza dupa gust.Ardeii se umplu cu amestecul din varza si morcovi si se cladesc in borcan.Pe fundul borcanului se pun crengute de cimbru.Saramura se face cu apa si sare sau optional si cu otet.

korinna
25/10/2004 : 20:04:56

Dau pe razatoare morcov si telina.Apoi tai subtire si varza.In acest amestec tai si frunza de telina,care pe langa gustul bun,conserva foarte bine.
In aceasta compozitie pun putina sare..nu foarte multa.
Apoi umplu ardeii curatati in prealabil.Intre ardeii umpluti cu varza pun bucati de onopida si radacina de hrean.
Ca zeama:apa-la litrul de apa/1 lingura sare.
Apoi o fierb si spre final pun si conservant Dr Oetker.
Rezista foarte bine toata iarna..si sunt foarte gustosi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Varza la acrit

marius
30/10/2004 : 16:56:32
Cureti varza de foile exterioare care nbu iti plac pana ramane curata, o speli deasupra si scobesti cotorul palnie cu varful unui cutit cat mai adanc dar fara sa tai cotorul in exterior deci peretele exterior sa ramana intact. Trebuie neaparat sare gema de butoi deci nu iodata. Se umple cu sare scobitura din cotor si se apasa ferm. Butoiul trebuie sa fie cu gura larga incat sa incapa verzele. Ai nevoie de hrean (cat de mult) boabe de porumb uscat, boabe de piper negru, boabe de mustar, marar uscat si mere gutui. Ar fi bine sa ai si vreo 3-4 ardei iuti lungi. Se spala mararul uscat sa nu fie cu praf, merele gutui (1-2 mere mai mari si galbene). Pe fundul butoiului se pune un strat de marar apoi se aseaza capatanile de varza cu sarea in cotor pe cat posibil cu cotorul in sus dar pot fi si semiorientate ca sa incapa mai multe. E bine ca verzele sa fie pregatite anterior pe podea pt a le putea potrivi mai bine in butoi dupa dimensiuni.Intre verze se introduce hrean curatat si taiat fasii si marar uscat. De asemenea treptat se pun bucati de mere gutui taiate in bucati potrivite nu subtiri deci obisnuite ca si cum ai manca. SE pun si boabe de mustar si piper fara a exagera cu piperul. Pana la umpertea butoiului se face astfel. Apa: Se pune apa la incalzit (calduta) in care se pune atatea linguri pline mari de sare grunjoasa (de butoi) cati litri de apa sunt se dizolva si se toarna pur si simplu in butoi pana la umplerea acestuia. Se lasa butoiul deschis sau cu capacul usor pus. Nu se tine in frig la inceput si nici nu se ump,e decat doar pana acopera varza. Dupa 5-6 zile incepe sa fiarba (bulbuceasca). E inceputul procesului de murare. Dupa inca 1-2 saptamani maxim se paote completa butoiul cu alte capatani deoarece cele puse se inmoaie si se lasa. Obligatoriu dupa completare sau daca nu se mai completeaza varza sa fie acoperita integral de apa altfel se strica. Pt aceasta se pot face forme de lemn la dimensiunea gurii butoiului care sa se puna deasupra verzei si peste acest cep se aseaza o piatra potrivita spalata in prealabil pt a apasa varza sub apa. Dupa murare este bine sa fie tinuta la rece (balcon) evitate zonele insorite. In lunile geroase e bine sa fie acoperit butoiul cu pleduri groase pt a evita inghetarea verzei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Cred ca subiectul asta e tocmai bun de adus in actualitate .



Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine



Karina + Bogdanel

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bruxinha spune:

Moaaaama, excelent, de cand cautam o reteta de ardei copti pusi pentru iarna. Saru-mana, Idora si Karina !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:


lucia1


Fetelor cum se pune conopida la murat?imi este rusine sa va marturisesc,dar nu stiu cum se prepara.Va rog sa ma ajutati cu retete voastre.PUPICI!

adi_edi


Lucia, este o reteta pe forum, cred ca ii zice salata de gogosari (de la Adriana Fedorca), are in compozitie si conopida. Nu cred ca despre asta intrebai, dar eu de cind am gasit reteta asta nu mai pun alte muraturi!


Darria


Eu o pun dupa reteta simpla printre celelalte muraturi(combinate) sau printre gogosarii pusi la otet sau castravetii murati(cu sare nu otet).
Simpla nu stiu cum se pune dar am banuiala ca ar fi aceeasi metoda.
Inainte de a o pune la murat se desface in buchetele care se pun in apa cu sare pt. a iesi micii viermisori verzi, daca exista. Apoi se clateste si se pune la murat.
Adica, diverse legume cu: hrean, telina frunze si radacina, marar, usturoi, ardei iute(putin) si sare(1 lingurita/l apa).


noi



marius

Simplu de tot.
Conopida o speli inainte dar asta e ceva obisnuit. In functie de recipientul in care vrei sa o murezi o rupi(tai) desfaci in bucati potrivite. Sa nu fie prea mici. Ai nevoie de hrean cat de mult, marar uscat, boabe de mustar si de piper neegru ar fi bine sa ai un mar gutui (nu-i nimic daca nue galben, daca e cu ata mai bine) morcov.

Conopida o introduci in recipientul in care va fi murata (borcan, butoias etc) si o aranjezi treptat fara sa o zdrobesti. In acelasi timp hreanul un prealabil spalat curatat si taiat felii lungi si subtiri il plasezi pe laterare printre oriunde dar sa fie. Mararul uscat si spalat de asemenea. Tot in acelasi timp morcovii spalati, curatatio si taiati rondele se plaseaza pe lateral. Similar feliute de mar gutui. Pe la jumatate arunci boabe de mustar si piper (nu exagerat) peste tot si continui pana se umple. Important (recipientul sa fie plin nu pe jumatate sau 3/4. Deci asa sa-ti calculezi cantitatile sa umpli borcanul sau butoiasul pana sus. Separat incalzesti apa (calda nu fiarta) in care introduci o lingura mare dar nu varf ci rasa cu sare de butoi (grunjoasa) cate 1 lingura la fiecare 1 litru de apa si dizolvi sarea. Apa calda si sarata se toarna peste concopida pana o acopera complet. Ideal este sa fi cat mai sus dar nu ca sa dai pe afara. Daca este borcan se poate capsa sau inchide. Daca este butoias este recomandabil sa pui o farfurioara sau ceva ca sa tina conopida sub saramura sa nu iasa deasupra. Se tine in casa nu afara la inceput. Apoi este recomandabil sa fie tinuta la rece dar fara sa inghete. Borcanul desfacut este bine sa fie consumat pentru ca rasufla in timp. Ideal este sa faci combinatii de legume (muraturi) pentru ca este cu totul altceva. Ar trebui sa fac o poza ca sa vezi cate ceva pus de mine saptamana aceasta.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro


adi2003


Uite de la cine invat eu retete de muraturi. Merci. Poate incerc si eu.

Simina
album foto1 si album foto2




lucia1

Marius,multumesc de reteta.Abia astept sa o pun in practica(miercuri).cred ca esti o bucatareasa super buna.Eu la gatit nu ma laud deloc(nu am cu ce).Va multumesc la tote de retete!Astept in continuare noi retete.PUPICI!


niculae


corect raspunsul lui marius.
trebuie sa aflati cateva principii la muraturi:
hreanul si boabele de mustar mentin muraturile tari. sarea trebuie sa fie naturala, neiodata. (a aparut sare grunjoasa iodata pe piata)
combinatiile de legume-fructe dau gust si arome de mare calitate muraturilor.
puteti pune la murat orice leguma-fruct de toamna romanesc (inclusiv mere, gutui-ce aroma minunata, struguri, prune, pepeni verzi-mici, mere, pere, etc.
mararul uscat (planta cu tulpina si seminte) se rupe si se pune pe fundul vasului si la final, deasupra muraturilor.
nu trebuie uitate: frunzele si radacina de telina, ramuri cu frunze de visin si cimbru (alaturi de marar), multi catei de usturoi pe parcursul umplerii vasului, radacinoase-morcovi, pantrunjei si telina taiati rondele.
saramura este clasica: o lingura de sare mare, grunjoasa, la litrul de apa calduta (eu fierb apa cu sare si o las sa se raceasca)-se amesteca pana la topirea sarii in apa apoi se toarna peste muraturile asezate in vas (borcan, butoias, etc)

www.reclamaaaa





Freia si Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

danitin


Ati pus muraturi? Ce ? M-ar interesa si niste retete mai speciale ...

Mamica de spiridus

Poze cu Loriana
http://community.webshots.com/user/danielactin


b_bea


Sotului meu ii plac ardeii iuti murati. Aveti idee cum se fac, poate ii pregatesc o surpriza

Bea




monagan


poti folosi si reteta care se gaseste in cartea de bucate la gogosari murati in otet.
Eu pun ardei iuti la murat, dar nu am o reteta, doar dupa gust.Apa, otet, putin zahar. Asa o fac cum ti-am scris si vreau sa -ti spun ca nu am avut probleme niciodata.
Nu cred ca ti-am fost de folos, dar daca nu te descurci apeleaza la cartea de bucate, ea te scoate din incurcaturi.

MG


Liana30


eu am pus castraveti,gogosari,gogonele...au iesit beton..
castravetii imi iasa la fel ca cei cumparati..

Liana

"Nimic nu-i imposibil!"


b_bea


Pare simplu fetelor, o sa incerc intr-una din zilele astea. Am vazut ca un kg de ardei iuti e 6 RON,

Aveti idee cam cate borcane imi ies dintr-un kg?

Otetul trebuie sa fie din ala normal, nu de mere, nu-i asa?

Cat trebuie sa astept pana sunt murati?

Scuzati intrebarile mele de ignoranta in ale muraturilor

Bea


april

Am o reteta super pt cei carora le plac muraturile iuti, iuti.
Ceapa cu ardei iute.
5 kg ceapa maruntica rosie se curata si se lasa intreaga daca e micuta sau se taie in 4 daca e ceva mai marisoara.
1 kg. ardei iuti rosii caca se poate se taie in 2-3 pe transversal
Se prepara 6 l apa + 2 l otet, 8 linguri de sare mare, 4 linguri de zahar, foi de dafin, piper boabe si se fierbe . Apoi se toarna peste ceapa cu ardei iuti. Se lasa pana a doua zi acoperit cu un capac (in oala sau castron mare). A doua zi se pun in borcane si se toarna lichidul de asupra.
Se capaceste si in nici o luna e super buna.
Pofta buna.

poze



Liana30



quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by b_bea

Pare simplu fetelor, o sa incerc intr-una din zilele astea. Am vazut ca un kg de ardei iuti e 6 RON,

Aveti idee cam cate borcane imi ies dintr-un kg?

Otetul trebuie sa fie din ala normal, nu de mere, nu-i asa?

Cat trebuie sa astept pana sunt murati?

Scuzati intrebarile mele de ignoranta in ale muraturilor

Bea

--------------------------------------------------------------------------------



da otetul trebuie sa fie cel normal nu de mere..
daca compozitia se fierbe atunci se fac in cateva zile..

Liana

"Nimic nu-i imposibil!"


peca

reteta mea de ardei iuti:
le tai din lngimea coditelor si ii sarez(ii inpoaie putin si intra mai multi in borcan) si il las asa cca. 3 ore...apoi ii asez in borcanase iar intr-o olisoara pun apa+otetv(1 la 1) o fierb, o üun peste ardei pun capacelele si in max. 2 saptamani sunt numai buni de papa

muratura "Adunare Generala"

din: conopida, gogonele, varza, morcov, castravete, hrean, telina, cimbru, marar, boabe piper, foi de dafin, ......se aseaza toate in borcan, sau bidon de plastic......depinde de cat faceti de mult, iar peste se pune apa in care s-a pus sare, proportia este de 1 l apa - 1 lingura sare
si se "agita" ca si varza pusa la murat
(eu mi-am pus in borcane le 3 l, si fiindca imi place enorm conopida asa murata, am pus o conopida la 1 borcan, si ce a mai incaput pe langa din restul)



peca si Niko
_



mamica007


Sunt noua pe forum, si am si eu o intrebare: Conopida se pastreaza la congelator pt iarna?




monagan


mamica007da se poate pastra.

MG


adriana_mihnea


Eu am pus ardei copti, vinete coapte, fasole verde si mazare (mi le-a psu mama!) si...dulceata de ardei iute! Super buna!

P.S. Am vazut ardei iuti: 1 kg = 3 RON.

Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)



m_monique

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by mamica007

Sunt noua pe forum, si am si eu o intrebare: Conopida se pastreaza la congelator pt iarna?


--------------------------------------------------------------------------------



eu pun la congelator conopida fiarta. ocupa mai putin spatiu.

http://photos.yahoo.com/micumonica


Christel


Peca, unde ai gasit gogonele aici? Eu am pus numai conopida cu morcov, sper sa stea bine, nu le-am incercat pana acum.

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by peca

reteta mea de ardei iuti:
le tai din lngimea coditelor si ii sarez(ii inpoaie putin si intra mai multi in borcan) si il las asa cca. 3 ore...apoi ii asez in borcanase iar intr-o olisoara pun apa+otetv(1 la 1) o fierb, o üun peste ardei pun capacelele si in max. 2 saptamani sunt numai buni de papa

muratura "Adunare Generala"

din: conopida, gogonele, varza, morcov, castravete, hrean, telina, cimbru, marar, boabe piper, foi de dafin, ......se aseaza toate in borcan, sau bidon de plastic......depinde de cat faceti de mult, iar peste se pune apa in care s-a pus sare, proportia este de 1 l apa - 1 lingura sare
si se "agita" ca si varza pusa la murat
(eu mi-am pus in borcane le 3 l, si fiindca imi place enorm conopida asa murata, am pus o conopida la 1 borcan, si ce a mai incaput pe langa din restul)



peca si Niko
_





Oana_B


Am pus si eu gogonele si niscai conopida, sunt tare mandra de mine ca n-am mai facut niciodata pana acum luam de la soacra-mea:))) Eu le-am pus in saramura ca mie nu-mi plac muraturile in otet. Abia astept sa le gust sa vad cum au iesit:)))

Oana_B



claudia_a


Ardei iutzi:
Pentru Bea: dintr-un kg iti ies cam 6-7 borcane de 400 gr (depinde cat de tare ii indeshi); eu ii pun numai cu otet...ii asez in borcane, in picioare, pun o linguritza de sare si una de zahar la un borcan si apoi completez cu otet de 9 grade (nu de mere), inchid borcanele bine si le pun in camara! Raman limpezi si in maxim 2 saptamani sunt murati si foarte buni!!! Pofta buna!

Claudia si nasturica
http://www.babiesonline.com/babies/i/ioana%5Fnasturica/


gogosar


b beasi sotului meu ii plac ardeii iuti.
Hai sa av spun o reteta cu ardei iuti pe care eu o pun in fiecare an si pe care sotul meu o mananca si cu felul2.
- ardei iuti
- pastai de fasole
-o cutie de ciuperci
- 2 legaturi de leustean
- cativa ardei gras( eventual rosu, verde si galben pt design)
-sare si otet
Toate ingredientele se toaca marunt, se amesteca intr-un castron, se pun in borcane se pune cam o lingura de sare la borcan si otet pana se umple borcanul.De cat de iute iese, depinde de voi cum va place.Puneti aredei iuti in functie de preferintre.Daca puneti mai putini iese doar picanta.

ANCA
“Capul sus, va rasari soarele si pe strada noastra”




Freia si Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:


april


Ciolomada:
gogonele
varza rosie
ardei
castraveti
Toate in cantitati egale, se taie rondele, se amesteca si se oparesc cu apa sarata. Se lasa pana a doua zi, cand se prepara o fiertura ca pentru castraveti murati: apa, otet, piper boabe, sare, boabe mustar. Se pune amestecul in borcane cu hrean, ardei iuti, cimbru, marar, si ce mai vrei voi.Se toarna fiertura in borcane si se la sa pana a doua zi. Se completeaza cu apa (pt ca scade) si se leaga. Atentie: amestecul nu trebuie presat in borcane. Pericol de fermentare.

pofta buuuuna

poze



otau


Gogosari in otet

10 kg de gogosari
1 kg zahar
400 gr sare grunjoasa
1 litru otet de 9 grade
foi de dafin
hrean
boabe de mustar
frunze de telina

Gogosarii se spala se taie in doua, li se scot samburii, apoi fiecare jumatate se taie in 3 sau 4 felii (depinde cat de mare este gogosaru).
Se pun intr-un vas mare si se pune zaharul, sarea si otetul. Se acopera cu capac. Se lasa la macerat timp de 48 de ore. Eu pun vasul pe balcon. (sa fie umbra si racoare)
In acest timp se mai amesteca cu o lingura cu coada lunga. Vor lasa multa zeama.
Dupa 48 de ore se pun in borcane de 800 gr. Pe fundul borcanului se pune cate o rondea de hrean, boabe de mustar si fruze de telina. Se pun gogosarii si apoi se umple borcanul cu zeama. Se acopera borcanele cu celofan se leaga si gata.
Ies foarte bine si se pastreaza foarte bine pana in primavara.

Aurora, mami lui Vladut (27.06.1998)


Mada


buna fetele, va dau o reteta de care cred ca nu ati mai auzit. eu va garantez ca e excelenta.
30 de gogosari
600 ml ulei
600 ml apa
600 ml otet
600 gr zahar
600 gr pasta de tomate
sare dupa gust, piper boabe foi de dafin
gogosari se spala se taie felii. toate ingredientele de mai sus se pun la fiert le lasati sa dea 2,3 clocote si incepeti sa opariti gogosari acolo, ii lasati sa fiarba 1, 2 minute ca sa ii puteti baga in borcan mai usor.
ii puneti in borcane si turnati sosul deasupra.
asta e tot.
ponturi
30 de gogosari inseamna cam 5 kg de gogosari mari si frumosi, numai ca la canatitatile astea va trebuie cam 7,8 kg, mie asa mi=au trebuit, ca tot imi ramanea sos si ca sa nu il arunc mai cumparam gogosari
sara am pus cam 4 linguri rase
ulei am pus 500 de ml, eu zic ca 600 e cam mul
pasta de tomate trebuie sa fie simpla fara alte adaousuri, fara sare , eu am luat Olympia
si ultimul pont
am taiat tulpina de telina in rondele si am pus di telina ca ii da parca alta aroma
sunt excelenti

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca


monagan


Mada, sa stii ca eu nu am auzit de reteta d-asta, dar suna f. bine si cred ca e si buna. Ar merita incercata.Sint de fapt gogosari in sos de rosii?????????????? Stau fara hrean?????????

MG


Mada


da, mona este fff buna. eu amm ancat asta iarna la o prietena si pur si simplu ii savuram, abia asteptam toamna sa pun si eu.
am uitat sa spun ca am pun si 2 bete de hrean. Ca si telina nu erau in reteta, dar eu am pus pt aroma.


Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca


livia


Va rooog vreau si eu o reteta de gogosari murati dar fara zahar!!!

Multumeeeesc!

livia


micalutza


Va dau si eu o reteta luata din practic .E foarte buna si foarte picanta.
VINETE MURATE

1 litru de otet,2litri de apa,2 linguri de sare,5 kg.de vinete,usturoi si ardei iute.
Vinetele se curata de coaja lasand cate o fasie necuratata. Se spala si se taie in rondele mai grosute.Apa ,otetul,sarea,piperul si foile de dafin se dau in clocat.In acest amestec se oparesc,pe rand, rondelele de vinete.Se scot cu spumiera si se aseaza in borcan ;un rand de vinete,un rand de usturoi si ardei iuti taiati rondele.Se adauga si hrean sa ramana tari si se toarna otetul caldut.Deasupra se pune un strat de usturoi si ardei.Se leaga bine borcanul.

Eu am pregatit reteta asta si sotul meu a fost incantat.





Freia si Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cinta spune:

fetelor, sunt insarcinata si m-a pocnit in plina iarna pofta de zacusca. am tto cautat dar nu am gasit nicaieri minunea.

puteti sa imi dati o reteta?

tin minte ca mama facea cu ardei sau gogosari, morcov mult, vinete, etc

cu siguranta nu avea in compozitie ciuperci sau peste.

va rog sa ma ajutati ca mor daca nu musc dintr-o felie de paine unsa cu zacusca cat mai repede.

cinta

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;47/st/20060809/dt/7/k/080b/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns assa spune:

Cinta, pentru ca esti colega mea de "suferinta" in ceea ce priveste poftele, uite aici cateva retete(le-am gasit in computer) pe care tu le adaptezi/ajustezi cantitatile si sper sa-ti satisfaci pofta:

zacusca de vara

4 vinete
4 ardei se coc si apoi se decojesc.
4 cepe se toaca.se pun vinetele,ceapa si ardeii la calit cu o ceasca ulei.cad devine ceapa sticloasa se adauda 4 rosi mari decojite taiate felii mai subtiri si se fierb la foc potrivit. se pune sare,piper,o foaie de dafin si se lasa sa scada.se pune in 1-2 borcane si se consuma imediat.


Zacusca de vinete
Ingrediente:
15 vinete mari, 30 buc. de gogosari, 1 kg. ceapa, 1 litru ulei, 3 kg. rosii, piper, usturoi, sare dupa gust
Mod de preparare
Se coc vinetele si se curata ca pentru salata. La fel, se procedeaza si cu gogosarii. Se elimina semintele din rosii cu aparatul de stors si sucul obtinut se pune la fiert pina se ingroasa ca o smintina. Intr-un vas mare, se caleste in tot uleiul ceapa, si cind aceasta a devenit aurie, se pun vinetele si gogosarii, apoi se adauga sucul de rosii legat. Se aseaza vasul sa fiarba incet, peste o placa metalica, si cind uleiul se ridica deasupra, se da la cuptorul incalzit in prealabil. Se lasa zacusca la foc mic, se amesteca des sa nu se prinda de vas, si cind compozitia este bine legata, se pune, dupa gust, mujdei, sare si piper. Se pune conserva in borcane fierbinti, se leaga cu celofan si se lasa in tava cuptorului fierbinte, dar fara foc, pina a doua zi.

Zacusca de vinete si gogosari
Ingrediente:
500 grame rosii, 2 vinete mijlocii, 4 gogosari , 1 ceapa (dupa gust), 50 grame ulei, 1 lingura de zahar, sare
Mod de preparare
Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca impreuna pe fund ( se pot toca numai vinetele iar gogosarii se taie felii). Se oparesc rosiile, se curata de pielite si se taie in sferturi. Se pun vinetele, gogosarii si rosiile intr-o cratita cu uleiul, in care s-a rumenit ceapa (dupa gust). Se pune zaharul, se potriveste de sare si se lasa sa fiarba la foc mic, pina mai scade zeama, observind sa nu se prinda de fund.

Sa-mi spui cum a iesit!
Assa, 17+






Assa

Mergi la inceput