moldoveni din toate colturile (3)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nicol3 spune:

Salut pe toti moldovenii! Ai dreptate liviujuristu, moldovenii sunt buni, nu numai in scoli, ci si in majoritatea domeniilor in care lucreaza. Am observat ca si cei care muncesc in Bucuresti sau peste hotare, reusesc sa se impuna foarte repede. Probabil ca fiind vazuti si tratati intr-o anume maniera, incearca sa faca totul ireprosabil. Dar sa nu uitam draga ca suntem dotati si cu minti sclipitoare. Gresesc cumva? Eu nu am mai intrat de prin septembrie pe DC. Ce mai e nou pe aici?
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana3 spune:

Eu sunt olteanca dar acum stau in Moldova.Va spun eu:oameni rai, nespalati, lenesi sunt peste tot, chiar si in Ardeal.Nu putem sa-i bagam pe toti in aceeasi oala.Daca-i oltean e al dracu' si daca-i moldovean e bland.Am vazut olteni painea lui Dumnezeu si moldoveni aprigi ca ardeiul iute.E mai deranjant ca aceia care au mai plecat in strainatate cand se intorc acasa in loc sa se comporte asa cum au vazut pe-acolo fac ceea ce au invatat pe-acasa.Hartii pe jus, scuipat injurat, muzica la maxim din masini bengoase (ca daca nu aude tot cartierul muzica lui nu se simte bine).Eu sunt mandra ca sunt olteanca , dar Moldova-i tare frumoasa.Daca ma privesc aici ca pe masini straine cand vorbesc cu perfectul simplu, nu-i nici o problema.Daca atunci cand ma duc acasa la oltenii mei ma mai scapa cate un "oleaca" , la fel.Acasa imi zic ce cauti printe "soldoveni"??? Aici la fel ??? Important este sa te simti bine acolo unde esti si sa-i faci pe cei de langa tine constienti ca toti avem maini , picioare, ochi in acelasi loc si ca nu suntem "mai tari" in functie de zona geografica, ci dupa alte criterii: altruism, mentalitate, educatie...Un singur lucru nu mi se pare in regula la moldoveni.De ce nu-ti spun in fata reprosurile? Oltenii iti zic verde ce au de spus...Mie mi se pare corect zicala"Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face" si nu "CE TIE NU-TI PLACE FA-I ALTUIA, CA POATE II PLACE"

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanako2004 spune:

Vreau si eu pe lista daca se poate,sunt si eu moldoveanca din botosani!!!!!!desi sunt peste mari si tari tot moldoveanca sunt

ohashi irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviujuristul spune:

Va salut pe toate si pe toti si ma bucur ca ati dat "viata " acestui subiect.
Daca a ajuns o moldoveanca si in Japonia ,inseamna ca ne miscam repede si inteligent.Te salut si nu pot sa ma abtin sa nu te intreb: Cum ai ajuns tocmai acolo?Cine nu viseaza ca intr-o viata de om, sa vada tara "soarelui rasare"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

quote:
Originally posted by liviujuristul
Cine nu viseaza ca intr-o viata de om, sa vada tara "soarelui rasare"?

Liviu, sa fiu putin rautacioasa? Mai tii minte cand ne-ai spus la subiectul "viata in Germania" ca tu ai vazut tari cate noi nici nu ne inchipuim si ca ai un serviciu de asa natura ca-ti permite sa calatoresti de cateva ori pe luna si ajungi si in colturi mai indepartate ale lumii? Pai n-ai ajuns pana acum in Japonia?
Gata cu glumita rautacioasa, propun sa facem pace.

Mergi la inceput

-Nu ma supar de loc si confirm ceea ce am spus.
-Intr-adevar prin natura serviciului am posibilitatea sa merg in alte tari ,dar cum am precizat numai in zona Europa,in tarile unde se gasesc romani la munca sau in alte situatii, unde institutia noastra este abilitata de Guvernul Romaniei sa tina legatura si sa apere interesele cetatenilor romani,in cazul conflictelor de munca,stabilirii cetateniei,adoptie s.a.m.d.,deci unde se poate interveni din punct de vedere juridic in relatiile acestora.Asa ca iti place sau nu,ma refer la mine si la colegele mele,indiferent de timp trebuie sa ne deplasam acolo unde suntem solicitati; avem sansa ,ocazia sa vedem alte meleaguri.
-dar e o diferenta sa ajungi in Japonia sau in nu stiu ce capat de lume,eu imi doresc ,poate si tu si altii dar recunoaste ca sa ajungi pana in Japonia oricati BANI ai AVEA ai simti cheltuiala nu?
-cine nu-si doreste sa ajunga macar o data in viata in Japonia sau China sau India ?
-bine ai venit,imi placi.Salutari si urari de bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

De ce nu mai trimite nimeni poze la album...?Nu vreti sa vada lumea ce frumosi sant moldovenii?

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

quote:
Originally posted by adi69

De ce nu mai trimite nimeni poze la album...?Nu vreti sa vada lumea ce frumosi sant moldovenii?

Adriana

Eu nu prea pricep (ca sa nu spun ca nu pricep deloc). Cum va pot pune poze in albumul cu pricina ? Am o poza cu al meu pui de roman (ceilaltzi doi sunt prea albi) care maninca masline si castraveti murati !

Mik.

Mergi la inceput

La Multi Ani tuturor celor cre poarta numele sfintilor Mihail si Gavril. Atenti este sarbatoare mare,faceti o pauza in treburile casei si mergeti la sarbatoriti cu o sticla de ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

quote:
Originally posted by liviujuristul
Daca a ajuns o moldoveanca si in Japonia ,inseamna ca ne miscam repede si inteligent.Te salut si nu pot sa ma abtin sa nu te intreb: Cum ai ajuns tocmai acolo?Cine nu viseaza ca intr-o viata de om, sa vada tara "soarelui rasare"?

Ei,tre' sa te-anunt ca mai sunt cel putin doua moldovence calitatea I in Japonika!
...Sticla de vin o am,insa n-am "Mihailul" sau "Gavrilul".Cine bea cu mine?
Mik draga,pentru albumel,trimite pe e-mailul meu (vevemic@yahoo.com)!
Pupaceala tuturor si LA MULTI ANI! sarbatoritilor de maine!

Irina,veve & croko
pozici

Mergi la inceput