moldoveni din toate colturile (3)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loredanap spune:

si eu sunt din piatra neamt,mai e loc pe lista?

LORI http://www.babiesonline.com/babies/s/sebipac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviujuristul spune:

Salut Moldova milenara,
Ce mai faceti fratilor.
Bine ai venit colega din Petrodava,orasul de la poalele muntelui "Pietricica" .Frumos oras.
Recomand tuturor ,=care ati facut "greseala" si nu ati trecut prin Piatra Neamt=,sa o faceti si mai ales sa mergeti la manastiri,Varatec,Neamtului,sa mergeti prin Tg.Neamt prin Humulestii lui Creanga;casa unde a locuit Veronica Micle;Cetatea Neamtului de pe muntele Plaesu,si in apropiere casa lui Sadoveanu s.a.m.d. aveti ce vedea si arata copiilor vostrii.Nu lasati sa treaca timpul fara sa vedeti ceva ce incanta ochiul si conteaza la "cultura" fiecaruia.
Poate ma lamureste cineva-de ce autoritatile postdecembriste au schimbat denumirea riului Ozana in raul Neamt?O consider o "crima "la adresa istoriei geografice. Nu au schimbat denumirea comunistii si au schimbat-o "revolutionarii"?Mai bine schimbau stilul de viata din Romania.
Salutare.

Mergi la inceput

Ce faceti fratilor,unde sunteti?

Mergi la inceput

Ce parere aveti ,s-a sarbatorit cum trebuie "500-de ani-Stefan cel Mare" ?

Mergi la inceput

Cum stati cu bucataria de toamna?dar cu aprovizionarea?
Toate cele bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BellaDonna spune:

cu bucataria de toamna si cu aprovizonarea pe aici nu prea exista desi imi de o zacusca ......
da fratilor ce mai face-ti .......

pt liviujuristul, cum vezi moldova si ce progrese se fac , eu stiu ca merge mult mai incet fata de celelante provincii, si de cand nu am mai fost in tara........rcum ceva noutati ...please

Mergi la inceput

liviujuristul, de acord cu denumirea raului Ozana , chiar asa deci de ce ii deranjau denumirea veche.....

Mergi la inceput

Te salut,cum te simti acolo? Totul e o.k. cum spuneti voi?
La noi e bine ,depinde acum cum privesti lucrurile.Lumea alearga sa faca cat mai multi bani prin strainatate,vin acasa si se intrec care mai de care in a construi de a face cate ceva.
Moldova a ramas in urma pentru-ca lumea de acolo a plecat si a construit in alta parte,de ex.multi moldoveni ca si parintii mei au ajuns la Brasov,contribuind la construirea lui.Cand vad Brasovul de azi plin de constructii mari ,parca nu-mi vine a crede cum arata in anii '70,cateva case un singur bulevard daca pot spune,2 cinema,intr-un sfert de ora pe jos il cutreerai,iar acum nu-ti ajunge o zi.
Inbucurator este faptul ca tinerii invata foarte bine,de ex.elevii din jud.Neamt sunt primii in fiecare an la examenele de capacitate si admitere la facultati.
Acum se pregateste toata lumea de alegeri.
Ma bucur ca ai luat legatura cu noi,te mai asteptam.Toate cele bune.

Mergi la inceput

multe salutari si de aici , liviujuristul, sant bine multumesc de intrebare, cu doooorul de tara e mai greu , in special de moldova mea cea draga.
cu toate ca am copilarit in oltenia si banat (parinti moldoveni intorsi pe urma in iasi) cu vacante petrecute in moldova, tot moldova mi-a inttrat la suflet.
Hehe, dar batranetele mele tot in Moldova as vrea sa le traiesc, nu ma vad imbatranind pe meleaguri straine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmag spune:

Si eu, si eu....tot moldoveanca - din Iasi

Mergi la inceput