cum gatiti scoicile?!
noua ne plac mult scoicile.
nu stiu sa le fac decat intr-un singur fel de care ne-am cam plictisit
le-as incerca si altfel dar habar nu am cum...
aveti retete? dar incercate si degustate nu...
ange,mamica de 2 ori
Raspunsuri
Leah spune:
Cand eram mica bunica mea, care locuia aproape de rau, le facea piftele. Le fierbea, le scoatea din cochilie, apoi le dadea prin masina de tocat si facea piftele cum se fac in mod normal.
Cam asta e tot ce stiu!
"I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I--
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference."(Robert Frost)
Fabya spune:
Buna Ange,deci eu asa stiu ca se fac si la restaurante in Belgia,am invatat asta pentru ca acolo am muncit si trait citiva ani:
Deci scoicile astea negre care panuiesc ca le cumperi de la magazin in anbalaj.
Preparare:
1-2 kg de scoici (depinde cite vrei sa faci)
1-2 legaturi de telina dar numai cozile pe care le tai de 1 cm(dar nu radacina si frunzele)
Toate astea le speli inainte,asezi scoicile intr-o oala destul de incapatoare peste care tai cozile de la telina dar fara frunze si radachina,si le pui la foc pe aragaz ....ele singure i-si vor lasa apa necesara pentru fierbere deci nu se pune nici un gram de apa,cind vor fi gata fierte se vor deschide in oala toata frumos atunci poti adauga in ultimul minut un praf de sare numai daca doresti,cind sunt fierte le scoci din cratita dar numai scoicile fara coditele de telina(telina se arunca).
Se pot manca impreuna cu cartofii prajiti(pai) si separat se face un amestec pe care il folosesti ca sos linaga ScOici si Cartofi prajiti(pai) din :Intru-un castronele putin maioneza amestecata cu putin mustar,sare,piper dupa gustul fiecaricaruia ,acest sosuletz se va pune pe margina farfurie si se va manca impreuna cu cartofi parajiti si scoicile.
Sper sa iti fie de folos reteta mea,eu numai asa le fac...
Spor la treaba,numai bine!
Fabya
http://f1.pg.photos.yahoo.com/ph/sella1be/my_photos
babirusa spune:
Eu am facut scoicile pane. Le-am fiert cu sare si piper, se strecoara, se curata bine si se dau prin ou cu faina, cat de condimentate iti plac si se prajesc in ulei. Sunt f. bune dar iau o gramada de timp. Se mananca cu mustar si paine alba.
25 sapt.
rodika spune:
Se fierb scoicile si se servesc cu zeama de lamaie deasupra.
Sau PASTE CU SCOICI :Se fierb scoicile intr-o oala ,iar in alta pastele.Dupa ce scoicile au fiert ,se pun intr-o craticioara ,impreuna cu putin ulei de masline si un pic din apa in care au fiert ;se calesc un pic ,dupa care se adauga vin alb (un paharel),usturoi ,patrunjel ,ardei iute ,sare.Aceasta compozitie se adauga peste paste(care au fost fierte in apa cu un pic de sare si scurse)si se amesteca .Gata .pofta buna!
simonab spune:
Eu iau de aici scoici d'alea negre gata spalate si o punga de legume pentru scoici. Pun apa la fiert, arunc scoicile cand apa fierbe si pun si smantana si vin alb, sare, putin piper si legumele. Se fac repede. Intre timp fac cartofii prajiti. Si asta-i tot ! Dar esentialul este sa iei scoicile gata spalate caci altfel Eu UNA nu am reusit sa le spal bine si tot dadeam de nisip. Uf !
Pofta buna !
Lorelai spune:
ange, vrei reteta pentru clams sau pt mussels? Curatate sau necuratate?
Eu cumpar mussels vii, in cochilie si le gatesc la fel ca si Fabya. Mai schimb sosul sau adaug ceva arome in oala (cilantro, morcovi, un pic de vin).
Se mai gasesc mussels din New Zealand, in half shell, congelate. Astea le dezghet si bag la cuptor cu un sos alb cu vin, patrunjel, cream etc.
Clams cumpar la cutie (conserva) si fac supa (clam chowder). Daca vrei caut reteta si o postez. E delicioasa, mai ales cu baby clams.
simonab, ce contine punga cu legume? aici nu se gasesesc la punga dar e plin de legume. mi-ar placea sa stiu cum sa le combin sa merga bine cu scoicile.
Lorelai
simonab spune:
Lorelai,
Uite ca maine ma duc la supermarket si ma uit si iti spun precis ce legume trebuie....
Idora spune:
Scoici cu ciuperci
Portii: 2
Timp de preparare: 0.5 hours
Ingrediente:
- 50 grame unt (cred ca merge juma' unt, juma' ulei de masline)
- 2 cepe nu prea mari
- 150 grame ciuperci
- 2 rosii
- o capatana , (mai mare) de usturoi
- 1/2 lingurita de praf de ardei dulce,(paprika);
- 250 grame scoici fierte
- o lingura de patrunjel taiat marunt
- zeama de lamaie
- sare si piper dupa gust
Instructiuni pentru preparare:
Se taie ceapa "pestisori" si de rumeneste in unt. Ciupercile se curata, se se taie in felii subtiri si de adauga peste ceapa (se "rumenesc" cateva minute). Intre timp se curata rosiile de coaja, se curata de seminte, se taie in bucatele mici. Se adauga rosiile peste amestecul de ceapa si ciuperci. Se adauga sare, piper, praful de ardei si usturoiul presat (sau taiat foarte-foarte marunt). Se lasa amestecul sa fiarba incet, la foc mic, timp de 10 minute. Se adauga scoicile fierte si se lasa 2-3 minute sa fiarba impreuna cu amestecul pregatit ca mai sus. Inainte de a se servi, se adauga patrunjelul si picaturi de zeama de lamaie (dupa gustul fiecaruia). Se serveste cu franzela. Pofta buna! Ca o remarca: cred ca este bine sa gatiti totul intr-o cratita "de tuci"...ceapa si ciupercile sunt mai gustoase asa...