eu le cumpar curatzate... adeca fara coaja, dar nisip tot am gasit in ele... de preparat le fac cam asa:
pane (cu ou si pesmet) dar la o punga de 0.5 kg stau cam jumatate de ora sa le bibilesc pana le pun in tigaie la prajit. Cum le prajesc: 3 linguri ulei, 1 linguritza unt, 3 linguri vin alb, si la sfarsit, cand sunt aproape facute pun 2 linguri sanatoase de smantana.
salata: le fierb cam 15 minute la foc mediu, le mai spal odata si le pun intr-u castron mare cu salata verde (1 legatura mare), 1 ceapa medie taiata pestisor, 1 morcov ras, 1 telina mica rasa, calamar (200 grame), masline (cam 2 linguri - din cele mici) si daca mai am in congelator pun si creveti. Sosul il fac dintr-un pahar de vin alb, 2 linguri ulei masline, smantana (3 linguri), sare, piper iute - boia (asta imi place mie) si putin coriandru.. dar putin.
omleta : bat trei oua cu lapte , pun o ceapa si pun si scoicile.. arunc putin vin alb si gata... dar atentie, in combinatie cu oul e grea mancarea.
Freia si Alexa
http://community.webshots.com/user/freia_ro
http://community.webshots.com/user/freia_ro_capsunika
Reteta de la marinarii turci:
Inainte de-a le prepara,scoicile curatate se tin 12 ore la frigider intr-un castron in care punem 1 pahar de bere si suc de rosii cat sa le acopere.Sunt mult mai gustoase!
Pofta buna!
July