Desculta
Raspunsuri - Pagina 2
AC spune:
La bunici mergeam mereu descultza... pana am calcat peste un bondarel s-am luat o pauza de un an s-am crescut...
Dar iubesc sa merg pe malul mariidescultza..si fetitza mea face la fel...in patru labute deocamdata. Iar sosetzelele...Ce ne facem cnad s-o face friga... Am inventat poezioare : Unu, doi, trei, fetita are ciorapei! Dar de pomana.Si zau ca prin casa am papuci
!!
Anne-Sarah
si mamica sa Andreea
Gabbriela spune:
eu umblu in casa, prin curte sau in jurul casei descultza, cand merg cu bb la nisip in park imi las papuci in carucior si alerg si eu dup acei mici fara papuci... si pe bb l-am invatzat la fel. Este fff sanatos pe picior. In Romanika numai cand mergeam la bunici la tzara stateam descultza... alergam prin padurice, pe pasunea animalelor (uneori mai aveam noroc sa mai calc in cate ceva
).
Gabbriela
& Julian
web
Laura _Oprescu spune:
subscriu !
imi place sa umblu desculta ... imi place sa stau in ploaie...si lui Rares la fel...
sotul meu insa nu! ...
miguela spune:
quote:
Originally posted by slakje
... eu una nu as fi umblat descultza prin parc prin Cluj unde in fiecare noapte isi arunca siringile pt droguri si prezervativele totzi "veselii" daca intzelegi ce vreau sa-tzi spun(caci ei se intalnesc in parcuri sa-si dea binetze sub clar de luna)
Depinde de parc... in Bucuresti am de unde sa aleg. Din fericire nu amdat peste asemenea "ustensile". Pe oriunde ai umbla, daca esti desculta, trebuie sa fi cu bagare de seama pe unde calci ...
miguela spune:
quote:
Originally posted by Gabbriela
cand merg cu bb la nisip in park imi las papuci in carucior si alerg si eu dup acei mici fara papuci...
Si ce zic celelalte mamici :-) ?
quote:
Originally posted by GabbrielaIn Romanika numai cand mergeam la bunici la tzara stateam descultza... alergam prin padurice, pe pasunea animalelor (uneori mai aveam noroc sa mai calc in cate ceva
Din astea mai pateam si eu (ba mai patesc si acum), dar trece repede daca alergi apoi prin noroi
lai spune:
E o poezie de Borges care mie imi place foarte mult, 'Daca as putea sa-mi traiesc din nou viata', la un moment dat spune 'Daca as putea trai din nou,/ as incepe sa umblu descult primavara/ si as continua astfel pana la sfarsitul toamnei.'
In pofida faptului (sau poate tocmai datorita lui
) ca toata copilaria mea am auzit 'pune-ti ceva in picioare, nu mai umbla desculta, o sa racesti etc.', imi place enorm de mult sa umblu desculta prin casa, si atunci cand este cazul, si pe afara, la mare, sau pe o pajiste, ce minunatie sa alergi descult prin iarba 
Lai
ralucasimarius spune:
Eu nu am fost invatata sa merg desculta asa ca la cei 24 de ani ai mei imi este foarte greau sa o fac.
Ma dor talpile si imediat ma ranesc ca sa nu mai vorbesc de faptul ca ma gidil de fiecare data cind incerc sa o fac.
Chiar si la mare pe nisip am oarece probleme.Imi pare rau ca parintii mei nu m-au obsinuit cu asta dar sint digura ca ai mei copii vor merge desculti de cite ori vor avea ocazia.
Idora spune:
Si mie-mi place sa umblu desculta, mai ales prin iarba, in nisipul de la mare etc.In casa umblu doar desculta, cu toate ca si eu mi-am auzit multi ani atentionari ca o sa racesc,bla, bla, bla.Cred ca m-am calit, cu toate ca-i frig afara si in casa eu nu racesc!!
miguela spune:
quote:
Originally posted by ralucasimarius
Eu nu am fost invatata sa merg desculta asa ca la cei 24 de ani ai mei imi este foarte greau sa o fac.
Ma dor talpile si imediat ma ranesc ca sa nu mai vorbesc de faptul ca ma gidil de fiecare data cind incerc sa o fac.
Inceputul este mai greu, apoi o sa te obisnuiesti. Pentru inceput incearca sa stai desculta acasa, de exemplu in timp ce faci curatenie (inclusiv ca sa nu ai cu ce sa te ranesti), fi insa atenta cum calci dupa ce ai spalat pe jos, sa nu aluneci. Apoi incearc prin iarba sau pe nisip, dupa ce te mai calesti prin padure, si vei vedea ca dupa putin timp o sa poti sa mergi desculta si pe asfalt. Plimba-te cu copiii tai, de exemplu cand ii supraveghezi la joaca, si o sa uiti de gadiliturile din talpa.
miguela spune:
quote:
Originally posted by Idora
In casa umblu doar desculta, cu toate ca si eu mi-am auzit multi ani atentionari ca o sa racesc,bla, bla, bla.Cred ca m-am calit, cu toate ca-i frig afara si in casa eu nu racesc!!
Si bine faci ca nu te iei dupa "medicina babeasca"! Nu o sa racesti numai pentru ca umbli desculta, si, invers, daca e sa racesti, o patesti chiar daca (sau poate mai ales daca) te infofolesti si porti toata ziua sosete din lana...