Bebelusi de Aug-Sept 2003 (27)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

La multi ani pentru piticii sarbatoriti astazi, cele doua micute (vorba vine, micute...) Petre si Radu Petru cel pupacios si lipicios!
Si inca un la multi ani pentru Andra si Michael!

Danateu, pesemne ca glumesti, cum sa-mi placa sa calc rufe? Nu pot sa zic ca mor de nervi, decat daca am vreo nemernica de camasa din bumbac d-ala sifonabil si ma chinui cu ea cate juma' de ora, dar nici nu ma relaxeaza... din fericire, la noi nu exista pretentii de genul: camasa in fiecare zi, lenjerie calcata, nadragi la dunga. Si chiar si asa reusesc sa strang cate un munte de tricouri si hanorace pe care cu greu ma incumet sa le maltratez.

Carmen, imi pare tare rau de concediul vostru stricat...
Si noi vad ca avem probleme, voiam sa luam doua saptamani in august (de fapt, initial voiam iulie, da' nu se poa') si inca doua in septembrie (cand am fi vrut sa mergem cu bebe probabil in Croatia). Acuma sotul meu negociaza cu mai marii si sper sa primim macar 3 sapt in septembrie... Daca fac figuri naspa, cred ca ma apuc de bebe 2 si peste 3 ani le dau papucii!
Naspa e ca nici noi n-am mai avut concediu vara de 3 ani, ultima mare realizare a fost o saptamana "de miere" in luna mai anul trecut. Din care, evident, n-am inteles nimic!

Fiica-mea continua sa faca mutre la masa, azi am aruncat si ciorbica cu paine si legumele pasate, noroc ca exista iaurt pe lumea asta! In "mama si copilul" zice ca dupa 10 luni consumul de lapte poate sa scada (pana la 400-500 ml... da' pana acu' oare cat trebuia sa fie?) si ca e musai sa manance legume si carnita zilnic (sau ou, ma rog), altfel se anemiaza copilul. Oare daca ii explic chestia asta piticei, o sa priceapa?

Iuliana, tare chinuitoare a fost vacanta asta a voastra, cred ca o sa va ia doua luni sa va reveniti de-a binelea. E nasol cand trebuie sa alergi in o mie de locuri, sa te vezi cu un milion de rubedenii, care mai de care mai obositoare si pline de gargauni in cap! Eu is tare fericita ca n-avem familioane foarte mari si nici nu ne vizitam cu toata lumea, altfel o luam razna, ca rabdarea mea e limitata rau.

Ma'c sa vaz ce mai pot sa mesteresc prin casa, avand in vedere ca azi e sarbatoare. Nush' ce sa mai fac de mancare (pentru noi, astia batranii), si mai ales nush' cum sa fac sa nu mai fie nevoie sa gatesc zilnic. Nu de alta, da' dupa un piure si un snitel reusesc sa adun un morman imens de vase murdare, si m-am saaaaturaaat de spalat vase zilnic!

PS Mai, eu stiu ca ROR-ul se poate face pana la 15 luni, deci nu e musai sa-l facem la un an. Poate pana ne-o veni sorocul o sa se stabileasca o data pentru totdeauna daca are sau nu efecte secundare, ca scandalul asta tot reincepe din trei in trei luni.

http://community.webshots.com/user/r0isin
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

mei eu m-am tampit! a fost sf. petru??? sau nu inteleg eu bine???? daca da, si de la andrei pt sarbatorite, si pt sarbatoriti!

noaptea nu stiu daca exagerez, dar ii pun un body subtire cu maneca lunga si pantaloni tot subtiri lungi. sosete nu, caciulita nu. si invelit normal ca nu sta. ma gandesc ca spre dimineata e chiar racoare...

de vaccin n-am auzit nimic, si nici nu am avut vreme sa caut.... nu e nici un subiect postat pe forum despre el? daca nu, cineva care are o legatura de net mai buna, poate posta un subiect si sa vedem ce stie lumea. pls. de riscuri... pai toate vaccinurile sunt cu riscuri, mai ales cele atenuate su nu "moarte". asa ca sa vedem ce si cum. nu stiu cat mai aveti voi pana la 1 an dar noi mai avem putin...

mihaela aventura voastra are o mare doza de curaj, dar in nici un caz nebunie! mie mi se pare ca inseamna a trai din plin. nu te cramponezi de nimic, si asa ai parte de bucurii mult mai mari. si cum nu stii niciodata ce urmeaza, calatoria e si palpitanta! ma bucur ca v-ati descurcat cu centura. un mesaj pt diana: nici noi nu am vazut "casa basmelor". andrei inca nu stie sa citeasca asa incat sa ceara acolo! dar cum o sa ajungem o sa-i povestim...

iuliana rau ai obisnuit copilu' cu tine in pat mei? si mai e si smechera.... verifica daca esti acolo... eu i-am scor lui andrei o parte din gratiile dinspre pat ca l-am prins balanganindu-se peste marginea la patut. azi sunt 4 zile de cand nu mai avem gratii si progesul se simte. intra si iese singurel in patut. mai rau e spre dimineata, cand daca se trezeste vine in pat langa mine... si are un stil de-a dormi de-mi vine s-o iau la fuga. numai de-a curmezisul, sau jumate incaleca pe o perna, sau isi pune picioarele in capul meu... cand o veni tati acasa ma jumuleste!!! ca am "stricat" copilul.
si stii ce trebuia sa-i spui lu' socra'tu??? ca la 3-4 luni este perioada cruciala in cresterea unui copil, si ca prezenta lor a stresat-o atat de tare pe emma la acea varsta ca de-aia e asa mica!!!
cu baita la noi e la fel... nu stam jos... numai in picioare. de bine de rau s-a mai obisnuit cu dusul, nu se mai sperie. dar acum cu revizia... ce dus, nici apa calda... eu stiu ca anii trecuti a durat cam o saptamana si putin revizia, apoi au dat drumul la apa. sper ca si anul asta sa fie la fel, chiar daca anuntau ei ca dureaza 3 saptamani...
si chiar pregatiti 2??? ca sa-mi faceti in ciuda, nu???? eu mai ca nu mai am rabdare pana in toamna. ma uit asa cu o pofta cand vad burticute prin parc!!! abia astept sa simt iar meciurile alea de box cu lovituri la ficat. da' n-o sa fie chiar asa, ca fetitele sunt mai cuminti din fire si tin mai mult la mamicile lor, asa ca iris n-o sa fie ca andrei...

freia am vazut mei pe cine am incurcat.... apropo de chestiile galbene din urechi, de zici tu ca le are fii'ta in plus... daca isi pune fi-miu cercei e si el fetita
sau trb sa-si taie si putza??? daca asta e diferenta....

am inceput si noi sa prindem viteza la ners in 4 labe... nu stiu daca deja a povestit freia, da' azi dimineata la ea, capsunica-in dormitor chicotea, andrei, in sufragerie... si im vedem si pe andrei pornind razand in 4 labe spre dormitor. noi - pandeam si ne ziceam ca se duce andrei sa se joace cu alexa. cand colo, andrei pornise vitejeste in urmarirea , care a avut tupeul sa-si fluture coada pretioasa pe sub nasul lui si sa nu-i dea atentie. de smotocit ce sa mai vorbim... si andrei era asa mahnit... cum adica, sa nu-i cedeze o la zambetul lui cuceritor... normal ca am facut cateva ture prin casa dupa matza, care nu se lasa prinsa... iar cand a tinut-o freia sa puna andrei mana pe era, era bietu' animal asa speriat, ca andrei scotea niste chiote de parca erau strigate de lupta!

danat pe mine ma calmeaza asa de tare calcatul vara ca ma trec toate apele de placerea cine a inventat si calcatul? eu nu suport, calc minimul necesar, ador lenjeriile creponate ca nu trb calcate, si doar iarma ma mai impac cu fierul de calcat, ca e cald si bine langa el. in rest.... cand mai ies si aburi imi vine sa dau cu el de pereti. acum calc in balcon, in casa nici nu se discuta!
voiam sa-ti zic ca la intalnirea cu help net sa iei tricoul nostru... am uiat ca voi nu aveti. asa sigur , daca mai era vreo mamica de pe DC, venea ea la tine!

roisin eu ii tai mancarea(legumele) cubulete mici ca la salata. le mai zobesc un pic cu furculita, fara sa fac piure. si andrei manaca... ma rog, se mai stramba, da' plimba bucatica in gurita pana o rezolva. si tot la legume suntem, atat ca acum mai diversific un pic... pun ceapa si rosii in mazare si spanac. in curand cred ca o sa fac la el si cu cartofii. si am vazut ca se cam stramba la carnea de pui, in schimb adora ficatul!

reby lasa-l sa se uite dupa fuste... daca e orientat corect! eu nu stiu ce sa zic de andrei, cum prinde cate o fetita o smotoceste de nu se vede, ca sa nu spunem ciomagit... petra si alexa au patit-o cu noi! daaaaa, da' exceptie face sara, pe ea a luat-o in brate.

noua runda de tricouri: liliac1 (m=size? + b), cristinamh (2xbebe), tigresa(bebe-portocaliu, 30), roxanica-mamica(mami=size M sau L, bebe= 30 lila/verde praz, la fel cu mami!), NicoletaF (bebe m=28-30, galben sau bleu), mihaela_s (bebe m=28-30, galben, portocaliu sau roz), dana_ene (2 x bebe, orice in afara de crem), rebi (bebe=30, o nuanta de verde sau daca nu orice altceva)lista deschisa pana la 8 iulie


Cristina si Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusipoze.home.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica-mamica spune:

azi marc a plans pt prima ora cand tati a plecat la servici ! Gata , avem baiat mare , ce sa mai !

Roxana & Marc
reclamaMarc-Antonio
www.babiesonline.com/babies/b/bichelu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

M-am hotarit, nu ma duc maine la national la discutia respectiva pt ca se adreseaza in primul rand mamicilor de bebei mici, mici de tot (ai nostri fiind foaaaarte mari deja ). Discutia este tinuta de Vania limban (sau asa ceva) sefa moaselor din Municipal, asa ca imi si imaginam cum m-ar apuca si rasul acolo daca ar incepe sa vorbeasca despre cum se pune pampersul sau cum se aseaza copilasul la san . Asa ca, ma abtin, le-am spus ca nu particip.
Nu stiu cum sunteti voi, dar eu am ajuns avida de vorbit, de schimbat impresii (fie ele si banale) cu oamenii. Inainte nu eram asa de vorbareatza, faceam economie la vorbe, dar acum cum ma intalnesc cu o fosta vecina, sau un mos cu o baba pe strada care se opresc sa-l admire pe Radu, imediat schimb impresii cu ei . Offf, ma gandeam, rau am ajuns.... Nu era de ajuns ca sunt HB acum am si apucaturi de HB!

Pfuaaa, hai ca fug ca am lasat la cuptor o rulada de carne si miroase a fum . Azi am avut avant de hateala...heh...

danat si bb Radu Stefan

http://community.webshots.com/user/danateu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Deci si la voi au inceput piticii sa faca scandal la baie.Si eu care ma gindeam ca o fi din cauza caditei pe care am avut-o cu noi in Ro, dar se pare ca au ei o perioada cind nu le mai convine nimic. Si cu mincarea e la fel. Imi trebuie o rabdare de fier. Azi dimineata cind a vazut laptele, parca am fript-o, asa urit facea. Aseara n-ea trebuit din nou ajutorul lui tati si asta dupa 6 ore nemincate.

In schimb a invatat ca NU inseamna nu si gata. Ieri era in premergator si vroia sa umble la sacosa cu medicamentele ei. Se apropia cu mina si eu ii ziceam NU, se oprea pe la 3/4 din drum si continua jocul. Important e ca a invatat ca NU inseamna ca nu are voie. Si ieri, cu toate ca ametisem de atita dat din cap:)))), a invatat si ea sa faca a NU, dar mi-e ciuda ca nu face tot timpul, ci numai cind are ea chef:))). Uhhh, si a invatat sa si deschida dulapurile. Ma intreb cum, ca eu nu am minere la dulapuri si nici la sertare, dar se pare ca asta nu o impiedica sa le deschida. De fapt ii place sa scormoneasca cu degetelele si ceea ce ii place cel mai mult e sa dea paginile la carti. A prins dexteritate la degetele. M-as duce sa cumpar minuni din alea ca sa securizez dulapurile, dar inca o mai las, ca i se pare funny si e curioasa. Atunci cind am sa o vad ca umbla la lucrurile din dulapuri si sertare, trec la actiune.

De cind am venit acasa (de fapt si in Ro), unde inainte fata mea dormea pina pe la 9 dimineata si mai puteam si eu sa imi trag suflul, acum la 6.30 e fresh si eu inca sint zombi. Deh, ea s-a culcat la 9.30 aseara (culmea e ca nu se mai invirte si intoarce in pat de 50 de ori asa cum facea inainte, ci ii place sa stea cuminte si lipita de noi) si noi pe la 11 ca ne-am spart creierii sa gasim un text pentru invitatia la petrecerea Emmei.

Acum a adormit din nou dupa milogiri de luat in brate, miriieli si scandal, dar am lasat-o in pace si vad ca a adormit singura. Eiii, doar nu am sa ma trezesc pina la 2 ani, mai ales ca vrem si bb 2 si nu cred ca am sa mai fiu in stare. Noi de luna asta incepem "lucrarile" si speram sa nu dureze mult:)).

Nicoleta si Cristina, l-am lasat in pace pe socru-miu ca i-am promis lui Alex ca am sa fiu cuminte si am sa zimbesc profesional, dar asa imi venea sa ii zic ceva de dulceee:))).

pentru Sergiu, Miruna si Raducu, Lisa Marie si Michael. Eu nu am calendar ortodox, deci nu sint la curent cu sarbatorile religioase, dar daca a fost sf Petru atunci La multi ani si pentru Petra si Silvia!!!

http://community.webshots.com/user/emma_ana
http://community.webshots.com/user/emma_ana_musat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Iuliana, m-am topit iarasi in fata pozelor Emmei. Sunt f.f.f. reusite, iar papusica ta e o dulceata, ca de obicei .
He-he-he ! Care va sa zica bebe nr. 2 !? Succes !!!!!!

Roisin, vad ca te plangi si tu de probleme cu mancatul. Of !
Eu una cred ca o s-o iau razna...
Dupa ce ajunsesem cat de cat la un meniu multumitor, acum Oana si-a schimbat iar gusturile. Nu prea-i mai place nici iaurtul. Adevarul este ca i-am tot dat zilnic, eu fiind mult prea multumita ca-l papa bine. In ultima vreme ii dadeam la masa de seara cate 2 iaurturi amestecate cu cereale: ba 2 iaurturi de fructe, ba unul Danone Natural + unul de fructe.
Dar de 2 zile a inceput sa se strambe si la iaurturi .

De banana, nu mai zic, ca nu-i mai place aproape deloc.
Laptele, brrrrr !, nu-l suporta.
Ce-i dau eu copilei asteia sa manance, fetelor ?!!!!!!
Am inceput sa strang tot felul de retete, poate-poate gasesc ceva sa-i placa.

Bine macar ca a ramas cu preferinta la ciorbita, ca de nu-i mai convenea nici ea, nu stiu incotro o luam.

--------------

Hei..! Azi m-au chemat astia la servici, ca sa-mi fac cerere pentru reluarea muncii.
DE LUNI MA DUC IAR LA SERVICI !
Asta e ! N-am ce face...

---------------

Pupam toti sarbatoritii
Sergiu, Miruna, Raducu, Lisa Marie si Michael.

Si alti pupici pentru sarbatoritii de nume Petra, Silvia si Radu Petru !


Daniela si puiul Oana Maria
http://community.webshots.com/user/oana_maria100
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Si uite ca uitasem sa va spun ca m-am uitat si eu la pozele de la intalnire si am regretat ca nu am fost si noi acolo .

Au fost bebei pe care nu-i cunosteam, Silvia, Ioana si Marc !
Frumosi foc toti !
Cei mai cei !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Daniela si puiul Oana Maria
http://community.webshots.com/user/oana_maria100
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anny spune:

Mai da` vaz ca sunteti hotarate sa faceti bebe nr. 2 in curand . Pai va urez succes si s-auzim de vesti bune cat mai curand!
Noi am lipsit de la intalnire din N motive: tati bolnav, eu cu rusi pe cap gramada+dureri de cap cumplite, copil care a dormit vreo 3 ore in ziua respectiva (adica 12.30-15.30) asa ca am renuntat.
Noi sambata plecam la mare, trebuie sa ma apuc de facut bagaje, cumparaturi..... .
Cand ma gandesc cate avem de luat cu noi imi vine sa imi iau campii. Cred ca putem sa umplem un tir....
Asa ca cel mai probabil ne vom auzi si eventual vedea (daca se mai stabilesc intalneli) dupa 11 iulie.

Apropo de baut laptele, noi am trecut la tetina cu un gauroi cat roata de la masina (din aia ptr. lichide groase) ptr. ca domnu s-a smechesrit si ii e lene sa traga din tetina de lapte. Numai asa am reusit sa il facem sa bea laptele, altfel se lasa cu urlete si crize de nervi . Incercati si voi asa, poate e o varianta, cel putin la noi a mers.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaF spune:

azi dimineata Andrei s-a trezit si a s[us un ta-ta soptit , apoi toata ziua a tinut-o ta-ta, ma-ma (mai rar), baba. Ta;su e f ferict, da eu.......... Cum mai sa stea cu mine toata ziua si sa spuna tata. Probabil ca ii este dor de el.

Nici Andrei nu mai vrea banane, nici iaurt, eu am pus chestia cu mancatul pe seama caldurii si a dintilor, da nu stiu ce sa mai zic.
Ii mai place inca ciorbita si piureul cu ficat, dar atat. Nici cereale nu mai vrea. O sa ii fac ardei umpluti maine sa vad ce facem cu ei.
In rest toata ziua canta lala lilula si striga tata. Ce ma fac daca al doilea bb iese tot baiat? Sanatos si voinic sa fie. Om trai si om vedea, nu?

La baie Andrei e in al nouale cer. De cand am inceput sa-l spal in cada, cum intram in baie e in culmea fericirii. Prima data s-a speriat de dus , dar apoi s-a obisnuit si il tine el cu mana.

Ma duc sa-l schimb si sa ma aranjez sa plecam la plimbare.
Nicoleta si BB Andrei Catalin

http://community.webshots.com/user/andreicatalin
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Baia de aseara a decurs omeneste (stateam cu mitza in chiloti), adica nu a plins nu s-au lasat cu "scinduri":)). Deci, probabil, nu i-a placut cadita gonflabila pe care o luasem cu noi in Ro si poate nici locul. De azi incepem sa ne vizitam/mergem la plimbare cu o vecina de a noastra care are un bebe de 4 luni si sintem in culmea bucuriei amindoua pentru ca sintem stay-at-home moms si ne mai luam si noi una cu alta.

Dana_ene, si la noi laptele e o problema, cind il vede si daca ii e foame dupa vreo 5-6 ore nemincate, maninca numai 60 ml cu chiu cu vai; daca i-l fac cu cereale (am gasit in Ro Trigo de la Hero care sint indulcile cu zaharoza si mi-am facut provizii:))....si vad ca ii plac mult Emmei....maninca chiar si 200 ml, care e maximul de lapte pe care il maninca. Azi dimineata m-am sculat la 5.30 sa ii dau sa maninca lapte ca am profitat ca doarme si nu isi da seama.

Anny, distractiune placuta la mare si nu uita ca vrem poze...acu' nu mai ai cum sa o dai cotita.

http://community.webshots.com/user/emma_ana
http://community.webshots.com/user/emma_ana_musat

Mergi la inceput