azoospermie, oligospermie
Raspunsuri - Pagina 5

anemary_M spune:
Buna,
si la noi tot sotul este cu probleme, si mi se par foarte utile informatiile despre doctorii care stiu doar sa ia banii si sa nu rezolve nimic; noua ni s-a recomandat sa mergem la dr.Moisa Anca stie cineva daca are rezultate ? nu as vrea sa mai pierd cativa ani aiurea;am inteles ca are cabinet particular si face acolo si analize si inseminari...poate cineva sa-mi dea ceva relatii?

anemona spune:
Fetelor ai caror soti au probleme de fertilitate, va propun ceva. Sa incercam sa facem o statistica in care fiecare sa spuna ce tratament a luat sotul si daca s-a rezolvat problema sau nu.
Din cate stiu, tratamentele pentru infertilitate masculina nu prea dau rezultate, adica e cam pierdere de vreme cu ele, dar stiu si ca sunt cazuri care au reusit sa obtina o sarcina dupa un tratament la soti.
Hai sa vedem ce au luat sotii nostri si ce s-a intamplat din acel tratament. De asemenea, sa scriem ce sanse si ce solutii au dat medicii pentru fiecare caz in parte. Ar fi interesant sa scrie si fetele care locuiesc in strainatate, sa vedem si parerea medicilor din afara despre infertilitatea masculina si despre cum se trateaza ea sau despre ce solutii exista.
Sotul meu a luat inainte de FIV trei luni de Proviron, fara rezultat. I se recomandase Gonal F, dar era mult prea scump.
In ce priveste sansele care ni s-au dat cu tratamentul, au fost la modul "sa incercam, dar rezultatele nu sunt sigure". Pana la urma am ajuns la ICSI.

mishi spune:
Buna idee!
La noi, dupa ce a vazut spermagrama la Parhon, ni s-a spus: "Tu (catre sotul meu) mai stai ca e prea devreme pentru tine sa-ti dau tratament, ca ea mai are inca probleme si nu faceti copii." Nu am denaturat cu nimic, exact asa ne-a spus un anumit profesor, asta in cazul in care el are oligoastenospermie (16 mil. cu mobilitate 65%).
Adica auziti mai fetelor,adica ceva de genul " tu mai stai fraiere pe tusha ca ea mai face tratament o gramada de luni si de ce sa te tratezi tu din timp, ca si-asa sunteti doua uscaciuni". Pentru mine asa a sunat sfatul lui.
Noi am inceput cu branca ursului, zinc, vit E si o sa facem acum o noua spermograma sa vedem ce a iesit si mergem si la un doctor sa ne prescrie un tratament. Vin cu informatii dupa lucrul asta.
Sotii vostri ce au luat?
mishi
.............
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor.

Floran spune:
Pentru oligoastenospermie, sotului i s-au dat niste injectii preparate la Parhon : Miopeptid, acid folic, varixinal, venoton si optima forte, douo luni, la sfarsitul lui sept. mergem sa repete sper
mograma.
La toxo a iesit IgG- POZITIV DO/CO = 2,05 SI IgM negativ plizzz spuneti-mi daca este bine, astept raspuns .

Tia spune:
IgG pozitiv inseamna ca sotul tau a fost infectat in trecut, IgM negativ arata ca nu mai este si in prezent, adica este o veste buna