Perioada de prestare, excesul e periculos??

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

mai, nu cumva ai progesteronul mic?
vezi poate gasesti un test de sange mai ieftin, pe la cantacuzino cat o fi? sau la giulesti, ca am impresia ca acolo e cel mai ieftin
odata ce ai un astefel de test pozitiv si tu pierzi sarcina vor trebui sa te creada
imi pare tare rau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Diana,parerea mea este ca ai lipsa severa de progesteron.Asa era si papadie,prin saptamana 20 parca avea o scadere brusca si pierdea sarcina.la tine cred ca e la fel,doar ca este sarcina fff mica.Ai facut progesteronul?Cum este?Ar fi bine daca ai lua utrogestan sau duphaston din ziua 15 pina iti vine ciclul din nou.
Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

O partida de sex, o tuse (chiar mai sanatoasa), o scremere sau mai stiu eu ce treburi cotidiene nu afecteaza evolutia sarcinii. Motivul pentru care pierzi tu sarcinile este altul si va trebui sa-l cauti in alta parte. Nu-ti bate capul cu explicatii de genul (nu mai trebuie sa tusesc, nu mai trebuie sa fac aia sau ailalta). Mai ales daca ti se intampla luna de luna sa pierzi sarcina atat de devreme e clar ca e cu totul alta problema. Si eu as suspecta in primul rand tot o cadere de progesteron (sau o productie prea slaba). Progesteronul are rolul de a sustine osarcina. Nivelul corespunzator de progesteron e cel care determina declansarea proceselor de dezvoltare ale embrionului. Un nivel scazut nu mai determina declansarea dezvoltarii si, deci, embrionul inceteaza in evolutie si se elimina. Fiind atat de mic (de fapt nici macar nu-i numit embrion in faza asta, ci blastocit, adica o formatiune de celule), el se elimina imediat cu venirea ciclului. Poate ca blastocitul tau nici macar n-apuca sa se fixeze in uter. Motivul poate fi ori progesteronul scazut, ori ceva probeleme cu uterul sau endometrul (patura ce captuseste uterul in care se fixeaza blastocitul).
E clar ca nu pot fi acuzate cauze de defect cromozomial (diviziunea celulelor dupa fecundare e anormala) din moment ce pierzi sarcina de la luna la luna, una dupa alta.

Ar trebui sa obtii o prescriptie de progesteron (care-l poti intalni in diverse forme: utrogestan, duphaston etc.) oral sau intravaginal (sau si-si), tratament pe care sa-l incepi inca din preajma ovulatiei. De cele mai multe ori progesteronul se prescrie cam din sapt. 5-6 (cand ajungi de regula la primul control de confirmare a sarcinii), dar pentru tine e prea tarziu, tu pierzi sarcina pana la 4 sapt. Si, in plus, ar trebui sa-ti gasesti un medic care sa-ti monitorizeze fiecare faza in parte: ovulatia, nivelul de hCG (inca din prima sapt. dupa fecundare). Un test de urina iti spune numai daca hormonul hCG (hormon specific sarcinii) este prezent in sange, dar nu-ti spune si in ce cantitate. Testul de sange iti spune si cate unitati de hCG ai avut in sange la momentul recoltarii. Daca repeti testul la diferente de 2-3 zile (sa zicem incepand cu ziua a 7-a de la fecundare) poti observa daca nivelul acestui hormon creste sau scade, deci poate fi observat in dinamica. In pierderile tale de sarcina de pana acum el ar putea arata cam asa: prima recoltare-un anumit nivel, a doua recoltare- nivel mai crescut, a treia recoltare-nivel mai crescut, a patra recoltare-nivelul incepe sa scada (asa iti dai seama ca embrionul se va pierde). In functie de cand se intampla aceast lucru poti sa-ti dai seama daca blastocitul apuca sa se fixeze in uter sau nu.
Monitorizarea asta te ajuta doar la aflarea unor raspunsuri, insa tratamentul cu progesteron poate face o diferenta in mentinerea sarcinii tale. Daca nici ajutata cu progesteron, sarcina nu se mentine, atunci ar trebui cautate alte cauze.

Faptul ca tu nu ti-ai confirmat nici una din sarcinile astea cu un test de sange, ii determina pe medici sa nu ia in considerare eventualele tale pierderi de sarcina. Deci nici nu te poate trimite la analize suplimentare. Daca in preajma fiecarui ciclu te-ai fi dus sa ti se faca un test de sange, s-ar fi putut inregistra faptul ca tu ai avut sarcina si ca ai pierdut-o, altfel medicul nu poate lua ca dovada testele tale de urina (mai ales ca n-au fost facute in cabinetul lui si el nu le-a vazut, ci acasa la tine).

Multa bafta, sper ca urmatoarea sarcina sa fie una fara probleme.

22+ sapt DNP 31 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana1968 spune:

Multumesc Try de lamuriri, dar eu am facut analizele de hormoni si stau chiar f.f. bine la proesteron in toate momentele, la limita maxima chiar.
Intr-adevar ar trebui sa-mi fac si teste de sane pt. HCG dar nu mi-a prescris nici un doctor. Toti m-au luat in ras sau nu m-au baat in seama cand am zis ca imi apare a doua liniuta. Ce apare ca din senin? Ba chiar intr-o luna nu am prestat deloc ca sa vad daca apare sau nu a doua liniuta. Incerc sa ajun la Lavinnia Pintea, bioeneroterapeut, poate ea are mai multa rabdare cu mine si are ce sa-mi faca la uterul meu. Si eu m-am anditt ca peretii lui nu sunt buni.

diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by Diana1968

Multumesc Try de lamuriri, dar eu am facut analizele de hormoni si stau chiar f.f. bine la progesteron in toate momentele, la limita maxima chiar.
Intr-adevar ar trebui sa-mi fac si teste de sange pt. HCG dar nu mi-a prescris nici un doctor. Toti m-au luat in ras sau nu m-au bagat in seama cand am zis ca imi apare a doua liniuta. Ce apare ca din senin? Ba chiar intr-o luna nu am prestat deloc ca sa vad daca apare sau nu a doua liniuta. Incerc sa ajung la Lavinnia Pintea, bioenergoterapeut, poate ea are mai multa rabdare cu mine si are ce sa-mi faca la uterul meu. Si eu m-am ganditt ca peretii lui nu sunt buni.

diana

Pai... si in luna in care nu ai prestat ti-a aparut a doua liniuta?

Nu inteleg cum adica nu ti-a prescris nici un medic testul de sange? Adica te-ai dus sa le zici ca esti insarcianta (pentru ca ti-a iesit testul de urina pozitiv) si nu te-au trimis sa faci testul de sange? Pai asta e prima metoda de verificare la care purcede un medic atunci cand o pacienta intra in cabinetul lui si-i spune: "Buna ziua, sunt insarcinata". E cel mai banal test de sarcina posibil.
Ti-au zis sa astepti sa faci testul de sange dupa ce vezi daca iti intarzie ciclul sau n-au vrut sa ti-l faca deloc contestand ca est ide fapt insarcinata?

22+ sapt DNP 31 oct.

Mergi la inceput