Se poate laparo daca mai ai vreo operatie abdomin.
Intrebarea asta a mai fost pusa , iar eu nu tin minte sa se fi raspuns clar la ea. Daca da, imi cer scuze si va rog sa-mi indicati si mie link-ul!
So, am intrebat un medic gineco si mi-a zis ca NU se poate face laparoscopie daca mai ai vreo operatie pe abdomen. In cazul meu, operatie clasica de la un chist + apendicita. Eu imi puneam sperante ca daca nu reusesc nimic cu instilatiile, sa insist/propun o laparo.
Am sa ma mai interesez daca intr-adevar asa este.
Totusi, daca aveti si voi informatii sigure, poate lamurim subiectul.
Ilenya
Raspunsuri
ardit spune:
am pus si eu intrebarea asta o data si nime'n-a stiut. Ma intereseaza inca si poate acum a venit cineva nou care shtie
Garofitza spune:
Schimba medicul.
Eu am avut laparascopia facuta.
Am avut urmatoarele operatii:
1. apenticita.
2. mi-am scos fierea.
3. am o operatie si la ombilic.
Toate facute inainte de laparscopie. Asa ca mai bine incearca o alta opinie, de la un alt medic. Nu inteleg ce are o operatie cu alta?
Bafta si sa auzim de bine!
Garo
Sanatate, ca-i mai buna ca toate.
carmens spune:
Mie doctorul mi-a spus acelasi lucru. Eu am doua operatii clasice, una peste alta ( pentru chisturi si desfundarea trompei, pentru ca eu nu mai am decat o trompa, una mi-a fost extirpata la prima operatie). Doctorul mi-a spus ca principala conditie pentru laparoscopie este sa nu existe aderente pe abdomen, gen operatii clasice ginecologice. Eu am renuntat si m-am orientat spre alta directie: adoptia.
Carmen
psj spune:
Mie mi-a recomandat doct. laparoscopie(pentru verificare trompe si ovare) dar nu m-a intrebat daca mai am si alte operatii sau nu . Nu am alte operatii dar nu avea de unde sa stie .
carmens spune:
Draga Paula cred ca doctorul tau si-a dat seama ca nu ai operatii atunci cand ti-a facut controlul de rutina ( cand te urci pe masa pentru tuseul vaginal, nu ti se palpeaza si abdomenul? ).
Scuza-ma daca gresesc cumva.
lauricipani spune:
carmens, carmens, dragutza pe unde umbli?
Nu mai stiu nimic de tine!
Tu nu ai intrebat la medica ta?
Oricum cred ca nu exista nici o problema sa faci laparoscopic. Eu am avut op. de apendicita si mi-a facut una din gauri chiar pe operatie.
Cred ca nu sunt probleme! Pupici si mai raspunde si tu din cand in cand sa stie omul ce mai faci.
laurici
andrruzza spune:
eu am facut laparoscopie avand deja operatie de apendicita.
acum 3 ani am cunoscut o tipa care facea pentru a doua oara laparoscopie pentru trompe infundate!
succes
Noroc tzie, mie...tuturor!!"Neasteptatul se produce intotdeauna"
ilenya spune:
Fetele, multumesc pt. raspunsuri, abea acum m-am intors la serviciu, am fost in concediu.
Cred ca are importanta si felul operatiei pe care o ai: am operatie clasica gineco, cred ca o simpla apendicita nu ar fi pus probleme.
Ma mai interesez in continuare sa dezleg misterul.
Pupici,
Ilenya
lauricipani spune:
ilenya,
nu cred ca sunt probleme:
1. eu am cunoscut fete care faceau a doua oara laparoscopie si
2. la laparoscopie se fac trei gaurele mici dintre care una este in ombilic. Cele doua care raman nu sunt mai mari de 1 cm fiecare.
Cred cu tarie ca nu este nici o problema la tine, chiar daca ai una clasica. SIGUR.
Pupi mult.
laurici