Colesterol marit... ajutooooor !
Salutari tuturor.
Sotul meu tocmai a facut o analiza de sange si am aflat ca are colesterolul marit.
Cunoasteti ceva retete sau regimuri contra colesterolului?
Va multumim din suflet !
si bb Radu (DPN 20 oct.) - Centre Hospitalier de Saint-Cloud
Raspunsuri
tinatache spune:
in primul rand inlocuieste uleiul de floarea-soarelui cu cel de masline in toata mancarea. Exista ulei de masline rafinat care nu miroase deloc a masline. Crede-ma ca si eu folosesc si multa lume habar n-a avut ca am pus ulei de masline in mancare (de musafiri zic). Inlocuieste margarina cu untul. Si trage cu ochiul pe la retetele Montignac, el pune f mare accent pe mancarurile care nu cresc colesterolul, ba din contra.
Sanatate multa!
Cristina
Lorelai spune:
quote:
Initial creeata de lorena_andreianu
Salutari tuturor.
Sotul meu tocmai a facut o analiza de sange si am aflat ca are colesterolul marit.
Cunoasteti ceva retete sau regimuri contra colesterolului?
Va multumim din suflet !
si al meu a patit la fel, si stim din ce cauza. brinzele pe care le minca aproape zilnic. e adevarat, cu un vin rosu si fructe, dar tot brinze sint. ajunsesem sa avem tot timpul cel putin 5 feluri de brinza in frigider (camembert, blue, stilton, boursin, asiago etc) si fiecare are cel putin 30% grasime. a renuntat la ele si dupa citeva luni a revenit colesterolul la normal.
incearca sa folosesti ulei de masline cum spunea cristina si sa alegi carne slaba pt mincare. scoate pielitele de pe pui si gateste mai mult la cuptor sau la aburi, cu cit mai putina grasime. evita fructele de mare si creierul care au mult colesterol. eu nu am gatit nimic special, am incercat sa reduc grasimea pe cit posibil si deocamdata colesterolul e sub control.
Lorelai
annaa spune:
Cel mai important este sa faca si o analiza mai amanuntita a coleterolului care are doua componente LDL-rau si HDL bun.
Multi medici cum vad analiza colesterolului peste limita te sperie sau te indoapa cu medicamente in loc sa te trimita sa faci o investigatie mai amanuntita, asa ca daca nu a facut aceste componente cel mai bine ar fi sa le faca si sa vada cum stau treburile si daca LDL este cu 20-50 ui mai mare peste limita poate sa-si faca griji si sa urmeze un regim sau un tratament.
Si eu am o asemenea problema, de fapt dislipidemie familiala -hipercolesterolemie deci colsterolul peste 350,(mai mult decat dublu) un regim foarte eficient pentru mine recomandat de dr. este asa cum sa mai spus imlocuirea uleiului si a grasimilor si sa incerce ca doua zile pa saptamana sa manance numai compot de mere -1-2kg. de mere taiate cubulete si fierte in 2-3l de apa fara nici un fel de adaos mai ales -zahar -.
Regimul este foarte eficient, spun din proprie experienta, mai ales la mine care cu toate ca am un regim alimentar foarte strict, datorita problemei genetice coleterolul are tendinta sa creasca, fara nici o legatura cu alimentatia mea.
Ana
lorena_andreianu spune:
Va multumesc fetelor.
Am mai cerut parerea si medicului si ne-am mai linistit. Tare ne speriasem... Inca nu este sub tratament si, cum ati zis, trebuie refacuta analiza sa se stie sigur.
De fapt, annaa, LDL este marit, ca de asta m-ai mult ne-am agitat.
Am inceput de ieri un regim, cel putin pentru acasa. La serviciu este mai greu, cu cantina, insa a invatat lista cu ce e bun si ce nu.
Speram sa fie bine!
Multumim.
elena d spune:
Verifica tensiunea arteriala si "fotografiaza" ficatul si rinichii.
sotul meu are tensiunea cu valori cam mari, e mostenire genetica, cu acel colesterol rau la limita superioara, ptr. analize la standarde romanesti. analizele vest europene la singe au alte limite.
prin regim alimentar se poate regla usor, dar trebuie pastrat ceva timp, macar citeva luni.
multe fructe si legume, carne mai putina, slaba, fripta, fiarta
toate sfaturile scrise sunt f. bune.
Tinatache, uleiul de masline rafinat e cel care e ambalat la sticle de culoare deschisa si are pret la jumatate cit cel extra presat la rece ?
nu am cumparat decit pe cel extra pe care-l beau, dar pe asta descris de tine pot sa-l pun la prajit ? suporta temperaturi mari ?
dadi_t spune:
Super-eficiente sunt suplimentele alimentare pe baza de usturoi si patrunjel-nu miros deloc. Le gasesti la orice farmacie sau produsul Garlic de la California Fittnes.
dady+anduta(14 sept'96)+bibi(14 febr'04)
ionela-roxana spune:
Si eu stiu ca usturoiul este foarte bun pt. a scadea colesterolul!
Este indicat sa se bea un catel de usturoi/zi dimineata!
Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela
otau spune:
O colega de serviciu are probleme u colesterolul. A ajutat-o foarte mult medicamentul FITOLIP. Este naturist si se gaseste la Plafar. Este extrem de eficient.
Aurora, mami lui Vladut (6 ani)
Rebeca spune:
Cateva sfaturi dintr-o lucrare competenta despre scaderea nivelului de colesterol:
-scaderea consumului de carne din mezeluri si pateuri, in special carnea de porc si derivatele ei;
-sa nu se consume mai mult de trei oua intregi saptamanal( pentru albus nu este limita, colesterolul se gaseste doar in galbenus)
-sa se foloseasca de preferinta lapte si produse lactate degresate, evitand in special smantana, untul si branzeturile grase
-marirea consumului de fibra vegetala( cereale integrale, fructe, verdeturi) care absorb in intestin sarurile biliare necesarea pentru formarea colesterolului
-evitarea tensiunii nervoase si a stresului
-cel putin o jumatate de ora de exercitiu fizic in fiecare zi.
Mai jos este o lista cu alimentele ce contin colesterol intr-o cantitate mare:
creier, galbenus de ou, ficat, grasime din carne, stridii, unt, branzeturi grase, mezeluri