Mamici si tatici din Elvetia - partea 2

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Dragele mele, bine v-am gasit! Ginyshor, cu draga inima, nu-i bai! Mi-a facut si mie placere sa va avem de oaspeti!
Camy, ce sa-ti spun? E stresant cu mutatu si dac-ai sta mai aproape, mai c-am face o claca sa te ajutam da asha... pan-ajungem la tine ai ispravit tu singurica :)
Danielutza, bine-ai vinit! Uite, si eu sunt moldoveanca si maaandra, nevoie mare! de bucurie m-am si mutat in cantonul Aargau, care-i un fel de Moldova pentru Elvetia Da nu-i bai, eu mi-s fericita moldoveanca :)
Iren si Adelush, imi pare rau pentru voi, fetili, si daca tot nu va lasa puii sa dormitzi, amenintzatzi-i ca-i iau eu vreo 2 zile si-au terminat-o cu mine :)
Laura, se poate? sigur iti fac invitatia, cum sa nu! trimite-mi puiule textu- poti sa mi-l spui si la telefon si s-a facut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Eh, dupa cum vad numai eu sint singurica in cantonul Ticino. Nu ca as fi vrut sa fitzi toate moldovencele aici, dar macar de samintza vreo citeva. Si de ce toate romancutzele v-ati dus la Zurich, ce italienii nu va plac, al meu e bun ca deja am pus vreo sase chile de cind sint aici. Dar in august plec in concediu si va povestesc daca am slabit sau...
Va trimit de la Melide-Ticino multzi pupici dulci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Lorelei> i-am zis Juliei ca o iei la tine vreo doua zile si uite ca ma lasa sa mai dorm si eu... dar nu prea mult, la 6 dimineata ne trezim!
Maine (imi) sosesc musafirii si am niste emotiiiii sa ajunga cu bine: acum sunt pe drum, cu doubleT.
Danelutza> concediu placut si te asteptam cu povesti.

ps Mai bine schimbam titlul: ca nu suntem toate mamici si apoi tatici n-am vazut pe-aici. Ce spuneti?
~~Adela &Julia -2 ani-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami1974 spune:

Am si eu o intrebare: cum e cu intalnirea de la Bodensee? M-as bucura mult daca as putea participa si eu, dar nu am nici cea mai mica idee ce trebuie sa fac pentru asta sau daca este de fapt posibil sa particip. Hilfeeeee!
Danielutza, si de la mine concediu placut si relaxant.
Poate cineva sa-mi spuna daca se obisnuieste in Elvetia sa se mearga cu copiii in Krabbelgruppen? Puiul meu are 10 luni jumate si tare i-ar prinde bine sa se intalneasca si el si cu alti copii. Desi tare m-ar bucura daca ar fi o grupa romaneasca, dar cred ca e cam greu.
De mine ce sa mai zic, vreau sa mai vorbesc si eu romaneste si nu numai la telefon. Si nici singura
La toate mamicile le doresc nopti pline de somn. Puiul meu doarme noaptea, dar numai daca-l iau la mine in pat.
M-am saturat de ploaie

Mergi la inceput

cami> Daa noi mergem la Krabbelgruppe si la Spielgruppe. Mai ales in perioada iernii tare bine mi-a prins ca mai vedea saracuta si alti copii. Dar din august va merge la gradinita si scap. (sper!)

Fetele, Giny va intreba daca veniti la petrecerea din 21 august in zürich? Apoi urmeaza intalnirea de la Konstanz (la bodensee)pe 18/19 septembrie unde vine cine vrea cu mic cu mare. Inscrieti-va pe www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27812&whichpage=9" target="_blank">lista si mai veniti cu propuneri ce am putea face la intalnire.

pupici

~~Adela &Julia -2 ani-

Mergi la inceput

Adela, wow, ce repede ai raspuns. Si ma bucur de ce citesc.
Ma voi inscrie pe lista si o sa incerc sa vin si cu idei.
Giny, eu citisem de intrebarea pentru 21 august, dar n-am stiut daca sa raspund sa nu ma bag ca musca in lapte. Dar, daca se poate, eu as participa cu mare placere. Poti insa sa-mi dai si mie niste detalii despre ce e vorba exact?
Adela, unde se poate afla pe aici ce Krabbelgruppen exista? In Germania aflam de la cunoscuti, dar aici nu-i am inca... Frumos cu gradinita, si eu abia astept. Chiar asa, pe aici trebuie sa inscrii copilul cu ani inainte la o gradinita? In Germania asa mi se spusese.
Pupicuri la toate si o dupa-amiaza fara ploaie (desi am impresia ca aici unde locuiesc eu ploaia deja exagereaza ])

Mergi la inceput

Unde poti afla de Krabbelgrupe?
- eu am primit de la spital (cand am nascut) cateva pliante cu adrese de Krabbelgrupe la mine in localitate
- am vazut afise la cabinet la pediatru
- sau poti suna la primarie si intrebi
- am vazut chiar si in cartea de telefon ceva numere la Krabbelgruppe sau Spielgruppe
Nu mai stiu la ce adresa pe net am vazut repartizarea pe localitati: (daca ai timp sa cauti? )
-www.kinderkrippen-online.ch
www.kidsweb.ch
www.spielgruppe.ch

Pentru tine e usor ca stii limba. Eu nu prea stiu germana si tot m-am bagat in vorba cu mamici in parc sa mai aflu una alta pentru copil. Asa ca in parc, incet incet acum cand e vara poti afla multe.

Eu am inscris-o pe julia in noiembrie 2003 si in august 2004 i-a venit randul la cresa dar in continuare va trece la grupa de gradinita. (la 3 ani)

pupici de sub umbrele,

~~Adela &Julia -2 ani-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

ADELA,CAMI,va multzumesc pentru urari, si cind ma intorc din vacantza poate va dau o veste buna si ma inscriu in clubul mamicilor, iar pe sotzul meu in clubul taticilor, iar mai apoi tzinetzi-va bine fetelor ca va bombardez cu intrebari despre cum se cresc...
Dar pina pe 8 august ne mai scriem
Pupici pentru toate romancutzele

Mergi la inceput

Adela, multumesc mult pentru raspunsuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Coccinelle spune:

Cami,lasa prejudecatile (de genul"musca īn lapte") si intra īn hora: pe 21 aug.facem un mic bairamunde si tu si toti ceilalti romāni tineri si dornici sīnteti BINEVENITI.Multi dintre cei care ne cunoastem deja sīntem nascuti īn august si de aici ne-a venit ideea sa sarbatorim īmpreuna.Laura a īnchiriat o sala īn ZH ea o sa-ti dea adresa.Noua ne place sa ne īntīlnim si de aceea cautam tot felul de ocazii.
V-as mai scrie fetelor, dar puiutzii mei ma vor chiar acum.
Pupici

Giny

Mergi la inceput