inseminare artificiala [IAS] 9
Raspunsuri
steliana04 spune:
Salutare tuturor!
Eu am facut vineri inseminare la Cluj. Fiind prima, nu am sperante prea mari ( de avut tot am din moment ce am facut-o).
La mine fiind testul postcoitat negativ, în rest totul OK si la mine si la sot, inseminarea si FIV raman alternativele de urmat. M-am gandit sa incerc max. 4 insem. si dupa, sa merg la FIV la Cj.(asta pe la toamna ).
Stie cineva daca pt. FIV este obligatoriu sa se facă 6-7 inseminari sau se poate si la cerere, adica cand vrei.
Anul asta implinesc 12 ani de casatorie, multi ani de asteptare și m-am hotarât sa ma mobilizez intru totul pt. BB.
Asteptam vesti si de la alte aspirante programate pt. inseminare.
Va pup.
nicole74 spune:
Buna Flori!
Se apreciaza ca de la 1 mil, numarul total mobili e ok, nu pe ml. Dar se cunosc reusite si cu cateva sute de mii. Am citit ca au fost reusite si cu < 100.000.
Oricum nu costa mare lucru si nu am ce sa pierd.
Insa nu stiu daca sa fac cu stimulare sau fara. Am sa discut si cu medicul.
Pupici
nounou spune:
Bafta, Nicole, sa ne tii la curent!
Ati refacut spermograma?
Dupa ce o vom reface si noi, prin august, dupa tratamentul cu naprasnic, va fi momentul unei decizii, daca incercam si inseminare sau direct FIV.
De la cat avem acum nu prea are rost sa incerc, nu mai am rabdare .. si rabdare .. si rabdare!
anis spune:
Nicole..daca endometrul e bun si foliculii cresc cat trebuie...nu lua medicamente de stimulare...ci doar pregnylul , ca sa declanseze ovulatia...ca sa stii cand sa faci inseminarea.
AniS
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
nicole74 spune:
Nu am refacut spermograma, dar o vom reface inainte de IUI, daca are sens. Sa vedem ce ne spune doctorul.
dandana spune:
anis, daca endometrul e bun si foliculii sunt ok, pregnylul doar declanseaza ovulatia? adica altfel nu stii sigur cand e ovulatia sau ar putea sa nu se declanseze singura?
nicole74 spune:
La monitorizarea trecuta a fost ok. Sa speram ca asa va fi si la urmatoarele.
Merci de informatii, Anis! Cat dureaza prepararea spermei la noi? Inseminarea se poate face si la cabinetul particular al lui Niculescu sau numai la Giulesti?
Merci
anis spune:
dandana, se poate intampla si ce zici tu..adica foliculi ok, endometru bun si totusi foliculii sa nu se sparga...dar sunt cazuri mai rare..eu am patit-o doar 1 data, in 2 ani.
In cazul in care ovulatia nu e exacta,adica la o data fixa, pt stabilirea datei inseminarii e de ajutor pregnylul, care declanseaza ovulatia in maxim 36 de ore, de regula e vb de 24 de ore sau chiar mai putin, asa ca se face azi pregnylul si a doua zi inseminarea.(trebuie sa existe minim 18 ore intre ele).
AniS
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
anis spune:
Nicole, prepararea spermei la noi dureaza cam 45 de min. Eu am facut 6 inseminari la cabinetul particular si doar una la Giulesti (din nevoie ca nu era dr COcei in Buc.). Dr Niculescu iti administreaza tratamentul si de regula inseminarea o face dr Cocei,care e o dulce.
AniS