Bebelusi de Oct-Noi-Dec 2003 (29)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Julia, cu atat mai mult daca e de casa laptele, fa-i linistita branza din el. Deoarece nu e prea indicat sa le faceti branzica din lapte tratat UHT. Eu pot sa iti spun ca i-am facut lui Matei inainte sa plecam din Romania branza de vaci cu calciu lactic din lapte de vaca de la tarani (si mie imi aducea un nene acasa ) vreo 2 luni ... adica de pe la 5 luni, si nu a avut niciodata nimic ... branza iese mai buna, pentru ca laptele e mai gras ... deci, eu puneam 2 l de lapte la fiert, cand dadea in clocot puneam 6-7 pastile de calciu lactic si zeama de la o jumate de lamaie, si mai fierbeam inca vreo 5 minute, si iesea branzica multa, o strecuram in tifon, o imparteam in portii, le puneam in folie de staniol si apoi la congelator, iar dimineata imi decongelam o portie si asa aveam branza pe cel putin o saptamana. Deci da-i fara probleme.

http://community.webshots.com/user/carmen77102
http://community.webshots.com/user/carmen77104

Carmen si Matei Gabriel - 27.10.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

A, sa nu uit, pastilele de calciu lactic le puneam pisate si amestecate cu putin lapte.

http://community.webshots.com/user/carmen77102
http://community.webshots.com/user/carmen77104

Carmen si Matei Gabriel - 27.10.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Buna, dragi mamici
In primul rand fetelor am mai privit din poze. Am ramas in urma.
Adameasca si Carmen77, pai voi aveti adevarati barbati. Ziceam ca fiu-meu e un maricel, dar pe langa ai vostri e un piticot. Sa va traiasca, sanatosi si frumosi!!!
Yzzy, sa-ti traiasca si tie comoara. E o dulceata. E nemaipomenita poza cu Yael si Nuni. Are niste ochi superbi. Apropos, e culoarea stabilita sau tot in schimbare?
Noi mancam bine si ne jucam mult. Incepem sa vrem mai mult in brate, ceea ce e foarte rau, ca cred ca o sa o luam pe pereti in avion.
Ieri am gatit pentru noi orez cu carne de pui si i-am dat si lui. I-a placut la nebunie. Desert - piersica. Ca mancam eu la ea si s-a facut un pofticios. A venit aproape de mine si incerca sa se urce pe mine ca sa-i dau si lui. Dulcele mamii!
Azi-noapte s-a trezit o data. Dar a fost cumintel.
Ieri am avut niste musafiri, printre care si o fetita de un an jumate. A fost dezastru. Ea vroia jucariile lui Luca, daca nu le primea se punea pe plans, de plansul ei incepea si Luca sa planga si uite asa. Timp de trei ore, noi mamicile, simteam ca o luam razna. Dar a trecut.
Cred ca e tare dificil cu doi copii. Si mai ales cel mare sa fie la o varsta dificila, cum o vad eu pe asta, de la un an juma in sus.
In rest, noi impachetam la bagaje. Am renuntat sa iau tarcul si carutul in Ro. Sunt prea voluminoase. O sa imprumut un carut din ala, cel mai ieftin, ca sa avem sa ne miscam prin aeroporturi.
La noi deja a inceput numaratoarea inversa. Plecam joi dim. si ajungem in Buc. la 2 la pranz. Iar duminica (27 iunie) crestinam Monstruletul.
Pupicioi vioi de la cei doi, Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danateo spune:

Of, mamicilor! Am ramas rau in urma! Nu am timp nici sa respir! Cand nu sunt in parc cu "beleaua" fac supa, cand nu fac supa spal, cand nu spal ma chinuiesc sa-l adorm.... etc, etc, etc!
Azi a scos untul din mine! Tine niste concerte de urlaturi de zici ce-i aia si nu stiu ce are! Acum l-am pus in premergator, se da pe-aici prin casa si pare mai linistit dar tot bombane ceva din gurita nemultumit.
Zilele trecute am prins un moment mai liber si v-am admirat comorile! Doamne, Doamne ce copii frumosi! Noi.... sa ne fie rusinica dar tati munceste asa de mult saracul de mi-e si rusine sa-i mai cer sa ne puna si noua site-ul la punct! S-a facut baiatul mare si frumos si voi nu l-ati vazut! Vreau sa fac si eu site pe Webshots si zau ca nu ma pricep

Acum:

Cirese, piersice si orice alte fructe de sezon(mai putin capsune) i le dau suc, adica trecute prin storcatorul de fructe. Matei nu bea apa, asa ca sucul de fructe, alaturi de lapte, bineintles, este lichidul de baza!

Branzica de vaci i-o fac din lapte de vaca din comert (celebrul lapte la punga) cu 3% grasime sa iasa ceva din el... Lapte gen La Dorna, sincer, nu recomand pt bebei si nici lapte de vaca luat de la tarani. E inca prea devreme, nemaivorbind de riscuri, necunoscand animalul...

Statul in fundulet Nici Matei nu sta neajutat intotdeauna. Are momente de glorie cand sta foarte bine, neajutat si perfect drept, il tine acolo, cateva momente dupa care, brusc, se inmoaie balamalele si se lasa fie in fata, fie intr-o parte. In schimb se impinge in picioruse sa se ridice.


Intalnirea de sambata mai e de actualitate??? As vrea sa vin si eu mai ales ca botezul s-a stabilit pe sambata viitoare! Apropos, voi cum ati organizat masa de dupa fericitul eveniment?

Cam atat deocamdata... Va pup!

Dana si bb Matei
http://www.geocities.com/bebe_matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Fetele cu pompitele, azi va pun la posta pachetele, in cateva minute ma si duc.

Ieri am avut o surpriza tare placuta, Alex a spus "tata" pentru prima oara. A repetat de cateva ori dupa care s-a plictisit. Mananca bine dar imi cam lipseste timpul sa-i variez meniul. I-am dat si iaurt si branza de vaci din comert (amandoua cu grasime redusa) si amestecate cu oiure de fructe facut de mine. La amiaza ii dau legume cu carne de pui, ficat sau galbenus de ou. Dimineata ii dau si o lingura de cereale dupa ce bea laptele, dar nu prea mai incape in stomacel dupa 250ml de lapte. Seara mananca mai bine cerealele, acuma ii dau cu mere si vanilie si ii plac foarte mult. Io i-au facut piure de mango, in blender si pe urma l-am trecut prin sita, pt ca au ramas atze, ii place foarte mult. L-am amestecat si cu piersici si mere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

fetele, intrebarea nr. 3 pe azi
care ati dat calcium sirop la bebei, cum l-ati dat?
eu tocmai am constatat ca in lapte putin mai cald, cum ii place lui Markus sa-l bea, se branzeste.........
si-i dau deja de 3 zile, ce-o fi-n burtica lui??
ma mai mir ca are diaree......se poate sa aiba de la asta???
cum naiba i-l dau altfel???

Venera si Markus (10 decembrie 2003)
http://community.webshots.com/user/rothgross

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Avem si noi azi 7 luni!!!!!
De 2 zile spune ma-ma-ma, care trece in ba-ba-ba.
Eu nu-i dau capsuni sau alte minuntii care pot sa-i provoace alergie, in primul rand ca bebelusul meu nu e un speciment de experimente.
Plus ca are mult timp in fata sa manance tot ce va dori.
Danonino mancam si noi si fara probleme, chiar e fascinant. Branza dulce inca nu i-am dat dar am de gand sa-i iau branza dulce obisnuita din comert, daca mananca Danonino nu vad de ce sa aiba ceva de la branza cumparata.

Ei cam atat, ca nu vrea sa stea locului , s-a plictisit sa mearga de a buselea, vrea in brate.



alina si bb Alex(22.11.2003)
http://community.webshots.com/user/alinkava

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Stire de ultima ora!!! Ne-a iesit un dinte!!!! Tocmai am constatat, asa ca fix la 7 luni a facut aparitia si primul dintisor.


alina si bb Alex(22.11.2003)
http://community.webshots.com/user/alinkava

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

quote:
Originally posted by alinkav

Eu nu-i dau capsuni sau alte minuntii care pot sa-i provoace alergie, in primul rand ca bebelusul meu nu e un speciment de experimente.
Plus ca are mult timp in fata sa manance tot ce va dori.
Danonino mancam si noi si fara probleme, chiar e fascinant.


Ei, da , asta e, unora le plac senzatiile tari, ce sa-i faci......

Iar altora le place sa vorbeasca in necunostinta de cauza.........sunt oameni si oameni......


Venera si Markus (10 decembrie 2003)
http://community.webshots.com/user/rothgross

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

Ven, ciresele si visinele le-am combinat cu branza si banana. dar pe fi-miu combinatia visine + banana il cam constipa, asa ca de maine ii dau doar visine cu branza. Cirese mi-a zis dr sa nu ii dau aproape deloc, mai bine visine. Am uitat sa o intreb si motivul. Calciu i-am dat Pharco, 2,5 ml, dar nu mai stiu de cate ori pe zi. I-l dadeam cu o seringa gradata de Nurofen, de fapt asa ii dau toate medicamentele sirop...

Julia, tot pediatra mi-a recomandat calduros laptele de vaca, dar mi-a zis ca daca am de gand sa-i dau, sa-l fierb 20 de minute inainte de a face ceva cu el, adica branza sau iaurt. Deocamdata nu i-am dat pt ca nu am o sursa de incredere.

Ciuf, o sa stai in Bucuresti? daca da, sper ca vii la intalneala... Ce baiat mare ai, auzi la el, sa pape mancarea voastra... Cu ocazia asta mancati si voi mai dietetic.

Danateo, ce bucurie ca vii la intalneala!!! Sigur ca se tine. Masa de dupa botez a fost la noi acasa, dar nu am avut decat vreo 15 invitati. A facut mama o ciorba de burta si sarmalutze in foi de vita, am avut aperitive si ceva dulciuri si gata.

Laura, felicitari pt vorbaretz! Si de la noi. Io mango i l-am dat cu tot ce ate, ca s-ai pasat la blender aproape de tot si nu a avut nimic.

Alina, felicitari pentru dinte! Si pentru cele 7 luni implinite azi! Si nu cred ca e mai buna branza din comert in comparatie cu aia facuta in casa. E mai acra si mai nasoala la gust. Iar cu capsunile... Cred ca fiecare face ce vrea, nici eu nu i-am dat ca nu am avut curaj, dar dupa cum vezi sunt copiii care le tolereaza foarte bine.

Ileana si Luca (2 octombrie 2003)
http://community.webshots.com/user/adamestii

Mergi la inceput