quote:
Originally posted by mari74
Sa fie varianta cu branza de vaci?
Deci cureti dovleceii, ii dai prin razatoare , ii storci nitel, adaugi 2 oua , 2 ling faina, 2-3 pliculete zahar vanilat si branza de vaci. Amesteci bine compozitia ( eventual dc e prea moale mai adugi 1 ling faina) si cu o lingurita iei din ea si prajesti in uleiul incins.
Eu aici fac cu Feta ca nu gasesc branza de vaci ca in Ro.
pofta buna!
mari
Reteta de gogosi de dovlecei este urmatoarea:
-se dau dovleceii prin razatoarea mare si se lasa la scurs
-intre timp se face un aluat ca de clatite dar putin mai gros (ca o smantana groasa) in care se pune si zahar dupa gust
-se adauga dovleceii rasi
-se incinge uleiul si se pune compozitia cu o lingura in functie de cat de mari vrei sa fie gogosile
-se scot si se scurg de ulei dupa care se pudreaza cu zahar.
Sper ca asta este reteta din copilaria ta.
Pofta buna!
imi sta mintea in loc, e prima reteta de mancare dulce facuta din dovlecei de care aud..o sa o incerc candva
D.