FIV 14
Raspunsuri - Pagina 4
anemona spune:
La Medsana stiu un caz, pacienta dnei dr Protopopescu, a nascut la aproape 50 de ani un baietel superb (l-am vazut si in poza) prin FIV.
Cat despre femei de 35-40, sunt destule. Eu sunt una din ele, am facut deja 37 de ani si in 2-3 saptamani o voi avea pe mititica mea in brate.
Pana la urma si varsta poate fi invinsa, daca vrea Dumnezeu! Asadar, nu va descurajati din cauza asta!
gabid spune:
Anemona,esti o draguta!Chiar m gandeam ca ai nascut deja sau numai poti intra pe internet.Nastere usoara!Numai e mult si visul tau se va implini!Te-ai gandit cum o va chema pe micuta?
Ardit,imi doresc mult sa incep serviciul.Avem o rata de 2.5 mil/luna pt ca ne-a pus naiba saluam in dec TV mare,combina si o biblioteca.Vreau sa vindem cate ceva dar in Bacau nu gasim deloc.Cand vom vinde papucul vom achita datoriile si din ce ramane ma gandesc sa pun deoparte pt FIV ceva.Nici nu ma gandesc sa imprumut bani din banca.La un credit de 32 mil facut in dec pt bunuri platim 2.5 mil pe luna.Nu stiu cand vom reusi sa mai strangem 3000 $.In legatura cu afacerea proprie te asigur ca e mult mai bine sa lucrezi la altul!Nu te doare capul...eu personal numai vreau sa aud de banci,angajati...
Si eu voi avea 37 de ani la anul...in toamna poate ca vom avea banii ajutati de socri.Pe Moni am avut-o la 32 de ani.Sunt mamici si la 42 de ani...
Gabi.
nounou spune:
Gabid, de la primul tau FIV sau acea perioada, ai remarcat cumva o modificare (poate in sensul scaderii) a costurilor acestei proceduri?
ileana spune:
Da, pot sa-ti spun ... pretul scazuse, dosr ca pe urma, l-au modificat in EUR...SI A AJUNS MAI SCUMP...
Stai ca nu ma fac inteleasa... a fost 2 500 ( parca) de USD... l-au facut EUR..si pe urma a scazut la 1900 EUR...
Toate la Medsana, toate fara ICSI.
DAR MEDICAMENTELE S-AU SCUMPIT...si acum exista riscul sa se scumpeasca si in Ungaria...ca doar sunt in UE...iar in aprilie, in Germania pretul era dublu fata de Ungaria.
Tine cont ca a crescut per global in Romania si pretul analizelor...si pretul altor medicamente pe care trebuie sa le iei inainte de punctie, la ET, ETC...SI TI LE DA SA LE IEI 'PE LOC', ITI SI TREBUIE ...NU AICUM SA AJUNGI LA MEDIC DE FAMILIE PT...RETETA SI ALTELE...poti sa cotezi utrogestanul cam la 12 cutii cumparate pana ajungi sa iei una compensata...( sau asa a fost cazul meu...)
CEL MAI BUN SFAT ESTE SA NU FACI NICI UN CALCUL PE TEMA ASTA...eu nici nu am vrut sa merg sa platesc...l-am trimis pe al meu sot...
Sincer...nu fa nici un calcul pe tema asta...nu aduna nimic...ti se face rau...
nounou spune:
Ileana, te cred, nu incerc sa-mi calculez o suma neta, intrebarea fusese pusa in sensul comparatiei intre doua momente de timp diferite, pentru ca in ambele cazuri ritualul e in mare acelasi; in plus, pentru simplitatea raspunsului, m-am referit la costul procedurii in sine, de ex acum la Medsana ar fi 1900+600 EURO (FIV+ICSI), la Giulesti 1900$ acelasi lucru ... intrucat 1000$ conteaza, voi alege Giulestiul ...
Preocuparea e pentru un termen mai lung, daca ar fi sanse ca aceste sume sa se diminueze cumva (again, nu vorbesc de medicamente, costuri de oportunitate, etc.)
inapopescu spune:
Intradevar la Giulesti este 1900$ fiv + icsi iar la medsana 2400 euro. anul trecut la medsana era la fel dar in dolari iar la giulesti anul trecut era la fel ca acum. Important este sa nu se mareasca sau sa treaca la euro pt ca este o diferenta. Eu urmaeza sa incep tratamentul si luna viitoare sa fac fiv+icsi la giulesti. pupici si mai vorbim
anis spune:
Fetele...
Haideti sa facem o listuta cu cine face FIV la toamna si unde!
Eu o sa-l fac la Giulesti ,echipa Niculescu-Cocei.
Nounou,ina?
AniS
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
nounou spune:
Eu il voi face tot la Giulesti, cum spuneam, la Marinescu (inca nu stiu cine e embrioloaga ...)
monbb1 spune:
Bafta tuturor fetelor in toamna. Sa fie multi ochisori ca la ultima tura.
Anemona: Sa fie intr-un ceas bun. Daca nu ma insel faci cezariana pe 5 iulie. Ma gandesc la tine si la momentul cand o vei tine pe bomboana in brate. I-ati ales nume?
Cloe: ce se mai aude la tine, te lasa bebeii sa respiri?
CorinaG: Nici o veste de la tine de mult, sau poate le-am scapat eu. Sper ca toate bune.
Raluca: Vii la tura de toamna? Bebe-ul te asteapta.
Numai bine la toata lumea
Monica