La France (13)
Capitolul 13!!! (sau sa-i zicem 12 bis?)
Ultima pagina din capitolul trecut aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=26836&whichpage=10
~Otilia&LaAdelita~ www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
Raspunsuri
Aurelia spune:
Neata fetelor ! ,am vazut vreo 10 persoane care s-au uitat deja pe aici dar niciuna n-a scris nimic ,asta poate si pentru ca "francezul"din dimineata asta nu are nimic de spus!
Pai cum sa nu avem nimic de spus?
Azi iar votam ! si eu iar nu stiu cu cine!
ma uitai pe pozele candidatilor si mi-a placut asa cum zimbea o tanti de origine necunoscuta si issue de l'immigration!
poate cu ea poate cu altul ,pentru mine chiar ca nu are nici o importanta!
ce mai tura vura ma duc acum sa-mi caut cartea de elector !
si ma prepar caci azi plecam la Brest !
o zi buna tuturor!
Aura&Luca,2 ani si 3luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://www.yamafoto.com/?ref=10692
http://www.yamafoto.com/?ref=6542
Samsara7 spune:
Ajutor! Sunt inundata! Ploua azi, si avem parte chiar de grindina, de tunete si de fulgere bineinteles!
Toata apa din sosea a intrat in curtea noastra, ca o mica Niagara. Scaunele , jardinierele mari si mici, tomberonul plutesc. Primaria spune ca sunt debordati, asa ca am facut si noi ce am putut, am pus lenjerii de pat, plapumi in usa (jos la parter, apa a intrat in camerele din fata). Acum nivelul urca spre etajul unu, primele doua trepte ale scarii au fost deja depasite. Stau si privesc neputincioasa, si mai aplaud un pic cand masinile de pe strada (parca au innebunit, trec in coloana) mai arunca un val de apa pe sub poarta.
Am innotat impreuna cu sotul meu prin apa pana aproape de genunchi (am facut poze pe telefon, dar nu stiu sa le pun pe net, nici nu cred ca merge) dar nu e nimic de facut! La spalatorie apa a intrat in masina de spalat deja, totul e harcea parcea, ca sa nu va mai spun ca atunci cand apele se retrag tot pamantul din gradina va ramane la dispozitia mea, ca mālul fertil al Nilului: o fericire sa curat (sunt 340 m.p de gradina).
M-am amuzat sa cocot tomberonul de gunoi intre crengile joase ale unui leandru batran,ca sa nu ma trezesc cu resturile de la cina pe la usa. Bun, pana la etajul unu mai este, ramane doar balconul o problema, apa curge din toate partile, scurgerile le desfund cu o lingura de lemn si intru iute iute in casa de fiecare data cand pica un fulger mai bengos.
Ei, fetele de pe Coasta de Azur, va astept sa veniti la petrecerea cu maturi? Am avut fum si carbuni aprinsi la gratarelul de acum x saptamani, acum facem o baieta impreuna?
Haideti ca m-am racorit un pic, imi pun pelerina de ploaie si ma intorc la potopul meu!
Michaela
Otilia spune:
Of, Michaela, imi pare tare rau!!!
Trebuie sa fie groaznic!!!
Chiar, n-a intrat apa si-n prize, nu s-a facut scurt-circuit? Mai ai curent electric si conectiune la Internet?
Aveti grija de voi!!!
~Otilia&LaAdelita~ www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
Samsara7 spune:
Parterul are contor separat, si este inchis, deoarece nu locuieste nimeni, sunt doar mobile si bagaje. La etaj totul functioneaza, in schimb la spalatorie nu. Am facut valuri valuri cu maturoiul, si am reusit sa evacuez o parte din apa la scurgerea de la dusul din gradina.Dar a ramas din belsug si pentru maine. Pamantul este saturat, s-a revarsat pe pavaj.Nu va spun cate crengi, frunze si mai ales ce a cazut din pinii care inconjura casa. Am gasit si o piele naparlita de sarpe, nu stiam ca e asa de rezistenta, desi trebuia sa ma gandesc ca e tot keratina (ca si parul si stratul superficial al pielii noastre) ... Apropo, ce se intampla cu serpii cand e inundatie? Se inneaca sau plutesc si ei la suprafata apei? Mi-era groaza sa nu dau peste unul si sa il confund cu vreo radacina.
M-a ajutat si puiutzul meu la operatiunea "asanare', si mi-a pregatit oua ochiuri si cafea calda. Acum am facut un dus fierbinte si sunt multumita ca maine nu voi iesii cu picioarele infasurate in pungi, ca sa ajung pana la poarta. Ca cizme de cauciuc nu am !Bine ca ma voi muta peste cateva luni, tot raul este spre bine! Nu prea m-am bucurat ca s-a vandut casa, insa cred ca tot la apartament voi fi mai linistita! MI-a iesit pe nas malul marii si gradina cu sezlonguri! DEsi nu ma pot impiedica sa nu am o nostalgie pt case....
Michaela
Samsara7 spune:
A, sa nu ma credeti o eroina, partea din spate a casei nu a fost inundata (acolo unde am facut gratarul cu fetele). Totul s-a adunat in fata si pe cele doua laturi. Si toate astea din cauza ca canalizarea pe strada nu a facut fata si totul s-a revarsat in curte.
Michaela
bb_alinus spune:
Sa nu mai aud de tunete, fulgere si ploaie!
Am lucrat pana acum, aeroportul din Nice a fost paralizat timp de o ora, avioanele nu puteau ateriza si dadeau ture pe deasupra, si ca sa vedeti ce pregatiti sunt, a fost o pana de curent de cateva secunde care a blocat tot, ecranele s-au innegrit, tapis-urile ( chestiile pe care merg bagajele) s-au oprit, toti erau derutati!
Si pasagerii, oameni practici s-au intins pe jos si au inceput sa astepte cuminti....ziceai ca eram la razboi!
Si pt ca am avut de toate pe ziua de azi, cand am ajuns in parcare si mi-am vazut masina mi s-a facut rau, uitasem geamul deschis si nu pot sa va zic ce balamuc de apa era inauntru.... si a trebuit sa conduc cu fundu' ( scuze expresia) in apa...
Mi-a ajuns!
Alina
PS: asa ca Michaela, daca vrei voluntare la maturat apa, io spun prezent ca antrenamntul l-am facut deja:))
Chuny spune:
Michaela si Alina, va urez zile cu cāt mai mult soare. Cred si eu ca e foarte neplacut sa ai astfel de surprize, mai ales in week-end. Din pacate nu va pot ajuta cu nimic, sunt prea departe. Sper doar sa fie totul ok.
Sibylle
oana cretu spune:
Imi pare tare erau si pentru tine, Mihaela si pentru Alinus, cu masina! Daca aveti nevoie de maini de ajutor, venim, si eu, si George si bebe. Dar cred ca o sa inceapa iar. Si la noi a fost pana aceea de curent, s-a stins lumina si s-a inchis calculatorul singur. Eram singura acasa, vorbeam cu mami la telefon si m-am si speriat. In plus, mi-a fost si rau azi, am varsat, am stat numai in pat toata ziua, abia am mancat. Abia acum m-am ridicat din pat si eu. Si tot am ameteli si ma doare capul.
Va pup!
oana si bb din burtica (11 saptamani)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."