Fetele din USA, poftiti la o barfa!!! (21)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Laura O, bucura-te ca la varsta asta trece repede, ti-o spun din proprie experienta. Noi am avut o roscata data naibii, care mai "umbla" si cu altii, asta pana la varsta de 4 ani, pe urma o bruneta care era all over him, de saracu' nu stia in ce gaura sa se ascunda, iar in clasa a II-a (acuma) pe inceputul anului, individa in cauza (nu-mi amintesc numele) ii scria pe caiet biletele si ii desena flori, asta in timpul orelor- strigator la cer, nu? I-am sugerat sa-i duca el flori la scoala si mi-a zis ca e embarassing. Oricum fete la ziua lor (gasca lui de baieti) ei nu invita pt ca sunt boring. Noa, sa-i vedem mai incolo, cand nu-i mai adunam de pe strazi, pardon din "dates" si le trebuie linie separata de telefon.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Noi avem vecina de gard din stinga. Nicole e o galesa de poloneza de 9 ani si-i pune pe jar in clipa in care-si aseaza piciorusul in gradina.

Ai mei se posteaza sus pe deck si se incing la taclale peste gard. Sint innebuniti s-o invite la noi, i-ar da toate jucariile sa plece cu ele, o servesc cu cookie si limonada (e un du-te vino la frigider).

Si hoata mica profita daca nu stau cu ochii pe ea (palia o pauzaste jucariile), se invita la pool in zile cu soare si pur si simplu ii foloseste ca pe hamali dar ei sint atit de dulci si fericiti ca nu-si dau seama!!!!!Sa le stric eu bucuria??????

PS - cel mare m-a informat acum ceva vreme ca el vrea sa mearga in urmatoarea vacanta in Hawaii. "ce vrei sa vei in Hawaii?" l-am intrebat. Raspunsul a venit promt fara ezitare: "Hula Girls!!!!!!!"

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex3.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick3.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

DanaR felicitari!
Si noi am cisitgat la loteria vizelor in 2000.
Nu este obiligatoriu sa ai un affidavit support, dar este ceva care-ti mareste sansele la interviu.
Noi am avut o scrisoare simpla de la verii nostrii din US in care ei spuneau ca ne asigura tot ce-i necesar pe o perioada de 1 an de zile.
Daca a cea scrisoare a folosit sau nu , nu putem sti.....
Multa bafta si daca m-ai ai intrebari imi poti da un PM si te ajut cu multa placere.
Si noi sintem bine, burtica creste....si ca sa fie totul complet, ni se muta si jobul in noiembrie...la Richomd, linga San Francisco...deci adio sudul Californiei...
Fetelor din nordul Californiei puteti sa ma ajutati cu ceva informatii....cum este viata pe acolo, vremea, ce fel de magazine alimentare exista (pentru ca am vazut ca lanturile cunoscute gen Vons, Ralphs, Albertson ) lipsesc cu desavirsire, preturile la inchiriat apartamente, reteau BART, spitale (recomandare pediatru).....Nu cunostem pe nimeni in zona asta, asa ca o sa fie un alt inceput pentru noi si de data asta si cu un copil de citeva luni .....nici nu vreau sa ma gindesc...

Astept sfaturi, sugestii...orice este bine venit.
Un weekend placut tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Ura, Kim, ce bine ca vii la noi!
Eu iti pot oferi informatii, dar subiective/partiale, pentru ca sunt studenta, stau in Berkeley, care e un pic diferit de alte orase din zona, n-am familie/copii.
Mie-mi place la nebunie zona asta. Probabil ca ai vazut deja ca exista o oarecare 'competitivitate/animozitate' intre oamenii din sudul si cei din nordul Californiei, ei, animozitate cred ca e prea mult spus, dar asa, un fel de 'noi suntem mai buni' Astia din nord spun ca ei sunt mai 'laid-back', ca nu conteaza atat de mult imaginea etc. ma rog, bineinteles ca o gramada sunt pur si simplu stereotipuri.
Clima e minunata, variatii mici de temperatura de-a lungul anului, in East Bay, unde e si Richmond (si Berkeley) sunt mai multe zile cu soare decat in San Francisco, dar in Berkeley/Richmond nu ajunge sa fie atat de cald cum e olecutza mai la sud, in Fremont de exemplu. Iarna in nopti cu adevarat friguroase se poate ajunge la 0 grade celsius, rar totusi. Cel mai cald e in aprilie-mai-eventual iunie, in iulie-august se face mai racoare. Sunt unele zile cand poti umbla in fustita scurta si tank-top, dar in cea mai mare parte a anului e de mers in pantaloni/bluza cu maneca lunga si eventual o hainuta mai usoara, oricum, sa nu-ti lipseasca din garderoba cateva pulovere si un pardesiu/o hainuta mai grosuta, si, daca te aventurezi iarna la Tahoe la ski, echipamentul de rigoare.
BART-ul e foarte convenabil de folosit, preturile sunt in functie de distanta pe care o parcurgi, in general cativa dolari. Acum poti sa mergi cu BART-ul si la aeroport (SFO sau Oakland). In general reteaua de transport public in zona e bine pusa la punct, sunt si o gramada de autobuze care merg prin si intre orase.
De chirii nu-ti pot spune decat in Berkeley, unde sunt mari, o camera intr-o casa/un apartament pe care o/il imparti cu mai multe persoane e intre 600 si 800 de dolari (se poate in extremis si cu 550, dar de regula exista oarescare probleme cu casa/apartamentul), pe dealuri e mai scump decat in cartierele 'plate', un studio de la 900 in sus, un one-bedroom 1200. In Oakland de exemplu sunt zone unde gasesti mai ieftin, dar sunt zone destul de nasoale. In Richmond nu stiu cum e.
Magazinele mari de cumparat mancare - COSTCO, iar in oras, Safeway, Andronico's (care e nitelus mai scump). Eu am mancat la camin pana acum asa ca nu sunt cea mai in masura sa dau sfaturi in domeniul asta, poate fetele stiu mai multe. In rest in Berkeley, in Oakland, in San Francisco sunt tot felul de magazine etnice pe toate gusturile. In El Cerrito e un complex mare de unde poti cumpara chestii asiatice.
Pt. mobila etc, in Emeryville e un IKEA, probabil ca mai sunt si altele mai la nord dar nu le stiu eu.
Multe din oraselele din zona sunt gen suburbii, Richmondul nu stiu daca se numara printre ele sau nu. Berkeley-ul e un oras cu foarte multa viata, cu un numar impresionant de cafenele si librarii si cu o gramada de evenimente culturale care au loc in campusul universitar dar nu numai. Pentru unii poate parea un oras prea 'nebunesc' pentru ca sunt tot felul de ciudati, homeless (in mare inofensivi, dar unii oameni pot fi deranjati de prezenta lor), orasul nu exceleaza prin curatenie, pe mine personal nu ma deranjeaza toate astea, eu sunt foarte multumita ca orasul este atat de 'alive.'
In San Francisco - de toate pentru toti, mie imi e imens de drag orasul si de multe ori ma duc sa ma plimb pur si simplu pe strazi.
Zona e minunata pt. outdoors activities, o gramada de trasee pe dealuri, niste vederi minunate ale golfului, multe plaji in apropiere, chiar in San Francisco si la sud/nord de San Francisco, in Marin County de exemplu sunt niste plaji foarte frumoase, plus muntisori si o gramada de peisaje impresionante. Da' plajile astea sunt mai mult pentru plimbat/alergat/facut un BBQ, apa nu e niciodata suficienta de calda ca sa te poti imbaia, cat despre prajit la soare perioada in care e suficient de cald pentru asta nu e foarte extinsa.
Lake Tahoe e suficient de aproape incat, daca pleci cu noaptea in cap si esti un pic nebunatic, sa te poti intoarce in aceeasi zi, eu de un an de zile de cand sunt in zona nu am reusit sa ajung, dar planuiesc o excursie in viitorul apropiat, din ce-am vazut in poze si auzit e foarte frumos, vara poti merge pt. lac si plimbari pe munte, iar iarna, la ski.
Despre spitale nu stiu sa-ti spun, eu n-am fost pana acum decat la policlinica din campus si o data am dat pe la un cabinet stomatologic, eu foarte fericita ca cica aveam asigurare medicala de la universitate care acoperea partea de stomatologie, cand am vazut ce si cum trebuia sa platesc din buzunar mi s-a facut rau si n-am mai calcat pe acolo.
Cand ajungeti in zona?

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

DanaR,
din cite stiu eu, Affidavit of Support este obligatoriu sa-l ai, dar poate ca gresesc, mai intereseaza-te pe forum, la cei care sunt in aceeasi situatie. ce stiu cert, este ca acest document trebuie semnat de o persoana care locuieste legal in SUA. prin semnarea acestui Affidavit of Support, persoana respectiva se angajeaza ca va va intretine (pe tine si familia ta) si gazdui pe perioada cit veti fi fara job si casa. nu stiu pe ce perioada se face angajamentul, dar e clar ca ei raspund de voi, atita vreme cit semneaza acea hirtie.

bafta!

_
Confidence is the feeling you have before you understand the situation.

Mergi la inceput

Multumesc Lai ,o sa-ti scriu un PM , nu vreu sa plictisesc lumea cu lamentarile mele.
Mi-a scris si Laura T , asa ca incep sa string informatii.
Un weekend placut la toti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

iaca, am ajuns si eu la ultima zi de munca pe teritoriul SUA deocamdata, am decis sa mai aminam plecarea noastra catre Canada, pentru ca in Calgary nimerim exact cind se dubleaza preturile camerelor de hotel si b&b-urilor... va fi festivalul Stampede, care se intinde din 9 pina in 18 iulie. nu va spun, majoritatea camerelor sunt ocupate, m-am saturat de "no vacancies", si, acolo unde au, te ustura buzunarul.

in concluzie, sotzu' a propus sa facem o mica vacanta pe teritoriul SUA, undeva la ocean, probabil Myrtle Beach sau Savannah, GA. ramine sa vedem ce zice barometrul, si e posibil sa ne urnim saptamina viitoare. ar fi prima oara cind am conduce relaxati, fara stressul ca trebuie sa ne incadram in timp. parca il aud pe consort: <<nu stam mult in rest-area, ca tre sa ajungem la hotel pina la ora x>>, <<nu ne oprim sa admiram peisaje, ca tre sa ajungem acasa la timp pt a dormi si a fi, a doua zi, odihniti la birou>> etc etc

_
Confidence is the feeling you have before you understand the situation.

Mergi la inceput

Aida , mult succes si mai treci pe la noi, pe forum la o birfa....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Aidaaa!! daca vii la savannah poate coborati pe 4 iulie si in Orlando, se strange gasca grozava de americance aici :)) sugestie deschisa tuturor dealtfel.

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Aida, distractie placuta si mult succes mai departe!!!!!!
Mey da' ma faceti geloasa cu intalnirile voastre e, zic si eu asa, dar ma bucur pentru voi si abia astept sa vaz pozici si sa ne spuneti povesti muuuuuulte, oki?
Eu abia pe 4 iulie dimineata ajung in America si tin mortis sa ma benoclez si eu la artificii si alte cele, ca nu stiu cum s-a intamplat da' de atatia ani pe aici nu m-am nimerit niciodata in tara pe 4 iulie.

Lai

Mergi la inceput