Mamica de Mai-Iunie (44)
Raspunsuri - Pagina 14
madutza spune:
O sa va scriu scurt, fara sa raspund la ce ati scris voi, ca nu mai pot. Sunt desfiintata! Voi ce mai faceti sa ii potoliti in crizele de colici? Eu o tin in brate, o legan, ii pun comprese calde pe burtica, o masez in sensul acelor de ceasornic pe burta....Asta pe langa debridat, bonisan si ceai....Va rog, sfaturi!!!! Ma duc acum langa ea ca doarme si sa nu se trezeasca. Poate reusesc si eu sa dorm.
Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
anacami spune:
eu i-am dat inca din prima saptamana (la recomandarea doctorei) Debridat- 1 ml la 8 ore- iar cand este nevoie (cand este f. agitat si se pare ca are probleme cu burtica) Sab Simplex. Pana acum nu am avut probleme cu el.
monet spune:
madutza draga, saracuta ucuta.... of-of. pentru lia, ceaiul 'laricol' face minuni - ii dau cam 15 ml cu fiecare masa aproape. deci cam de vreo 5 sau 6 ori in 24 de ore..... la 15-20 minute dupa ce il are in burtica, se linisteste si se destinde asa de frumos:). mie ceaiul ala mi l-a adus mama unei amice, din romania, de la plafar. eu de debridat, sabsimplex si minunile de care vorbiti, nu am auzit deloc-deloc. doamne da sa-i fie de-ajuns si pe plac liei ceiucu' asta:).
va pup pe toate, va imbratisez. cine a mai ramas sa nasca? laurina?
pupici!!!
ps ce post este?? lia va fi botezata in 27, peste 8 zile!! asta e, ca pleaca preotul in romania pentru 6 saptamini..... de fapt, el ne propusese data asta.... ce sa zic...
mona si lia.
anacami spune:
este postul Sf. Petru si Pavel (pana pe 29 iunie); botezul se poate face si in post, dar noi ne-am gandit sa-l facem dupa, sa nu avem invitati care postesc-pentru care ar trebui sa facem mancare de post
Nally spune:
Mamicute dragute ... a aparut
Bebelusi de Mai-Iunie 2004!!!!
La multi ani bebeilor nostrii!!!!
Nally si Sebastian
http://community.webshots.com/user/nally116
Iulia P. spune:
salutari tuturor de pe forum!
sunt dragos, sotul iuliei p. (multe multumiri lui lorelai pentru anuntul de zilele trecute, noi am fost prinsi chiar dupa nastere cu toate problemele aferente si n-am ajuns in fata unui calculator!)
iulia si thomas sunt inca la spital, pana miercuri (vor sta, deci, acolo, un total de sapte zile). practic, iulia a fost externata ieri(desi a nascut bb-ul prin cezariana si a fost, sigur, un pic mai complicat decat in mod obisnuit), dar sta cu cel mic (pt. alaptare). lui i se administreaza niste antibiotice pentru o saptamana pentru o mica infectie pe care o are la plamani (a inghitit "meconium" in timp ce se afla in burtica mamicii, ceea ce putea duce la complicatii serioase; este bine insa, vioi, voinic, si astepta la ajunga cat mai repede acasa).
ca erata: micutul s-a nascut in 16 iunie (la 3:03 dimineata), nu in 17. a avut la nastere aproape 4.1 kg. (peste 9 libre, in sistem nord-american) si un pic peste 50 cm. lungime. cateva fotografii mai reprezentative de la nastere (restul, eh - i-a mai tremurat mana tatalui, nu a facut bine focus anestezistul, etc. - sunt doar in "hard copy") pot fi gasite la http://f2.pg.photos.yahoo.com/~dragos_popa
salutari, din nou - iulia va reveni in curand cu mai multe detalii (abia asteptam sa ne intoarcem cu totii acasa ).
dragos
alina33 spune:
Felicitari proaspetelor mamici si sa fie sanatosi bebicii si voinici!
Noi ieri ne-am intors acasa ca am fost in vizita 2 zile la buni.Nicicum nu a fost...eu ma bucuram ca pot sta la aer cu el si el asa mofturos a fost....plus ca a avut niste crize de colici de nu mai stiam ce sa ii fac.Mai ca era sa chem doctrorul,asa rosu se facea de plins .Dar i-am dat un pic de sirop sab si dupa un timp s-a mai linistit.Eu il mai pun sub jet de apa calduta la burtica cind are colici asa puternice si se calmeaza.Mi-a zis pediatra si vad ca are efect.Acum e mai linistit de cind e acasa.Se pare ca ii prieste acasa la el chiar daca sta mai putin la aer.
Madutzo si eu m-am speriat cu colicile astea si alt remediu decit asta nu avem se pare.
Noi facem botezul in 3 iulie si vaccinul il facem dupa.Mi-a zis unchiu-meu ca e mai bine un pic mai tirziu ca se pare ca o sa il cam doara la vaccin si o sa fie mofturos fara pofta de minca , plingacios si alte alea.Mi-e mila de el de pe acum.Of, mult se mai chinuie de mici saracutii!
In rest sunt fericita cind imi mai zimbeste si cind termina de mincat se apuca de gingurit.Nici vorba de somn.Ziau doarme mai putin si poate e mai bine ca noaptea doarme 6 ore.Cu o tentativa de trezire la 4 in rest la 6 se trezeste sa manince.
Din pacate eu chiar daca scot vreo 70 ml de la sin el nu mai are rabdare sa suga decit dimineata cind e cam adormit.In rest in cursul zilei face niste crize ca nu pot sa ii dau decit lapte praf.Mi-e frica sa nu il intarc fiindca nu mai vrea sa suga...si atit m-amchinuit cu cu laptele asta!
Monet, ziceai ca e greu la muls,eu ce sa mai zic , ca ma mulg doar 50 ml in 10 min si apoi la celalat parca scade productia ca nu mai scot decit vreo 20 in 10 minute.Am facut intindere la incheietura de la pompa asta.Am incercat sa gasesc una electrica dar n-am gasit.Si sunt sigura ca la noi sunt scumpe.Una manuala ajunge la 2,2 milioane....dara una electrica.
Va pup ca doarme bb si trebuie sa mai fac cite ceva in casa.
Apropo, voi ce mai mincati ca al meu in afara de carne, cartofi si ciuperci face colici de la orice!Mai ales de la lapte!
Alina si bebe Dragos
http://www.inarad.ro/dragos