Cum vi se pare viata in Japonia? (12)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns niponel spune:

Buna Ayumi.In situatia ta sunt si eu cu certificatul de sacasorie il am la primarie si nu pot sa-l mai scot.In cazul asta te pot ajuta eu cu sa procedezi .deci iti trebuie copie dupa cretificat daca ai ,datele mamei tale din buletin si 4000 yeni .deci te duci la ambasada si ceri la conusul o PROCURA pe care trebuie sa o completezi cu datele mamei tale sau a unuia din parinti si adresa unde locuiesti , cum te cheama .... daca nu stii poti sa intrebi la ambasada ca iti va spune consulul .Deci cu procura asta i-o dai mamei tale sau celui care i-ai scris numele si datele din bulet in ea si merge la primaria din tara din orasul in care locuiesti si cu 2 milioane lei si iti faci alt certificat de casatorie .Asa mi-a spus si mie de la primaria din tara si consulul de la ambasada ca sa imi fac alt certificat de casatorie .Pentru mai multe informatii poti sa suni la ambasada si sa vorbestti cu consulul dar daca stai in Tokyo este mai bine sa mergi personal ca si eu am sunat zile la rind si nu l-am gasit pe consul ca este foarte ocupat .Si am fost si eu personal si am discutat problema si asa mi-a spus sa completez o PROCURA . Mult succes sa poti sa rezolva . Niponel si Emmytsu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

quote:
Originally posted by niponel

deci te duci la ambasada si ceri la conusul o PROCURA pe care trebuie sa o completezi cu datele mamei tale sau a unuia din parinti si adresa unde locuiesti , cum te cheama .... daca nu stii poti sa intrebi la ambasada ca iti va spune consulul .

Niponel ai fost simpatica tare cu faza asta.Am intzeles ce vrei sa spui tu, dar luate asa cum le-am subliniat eu iese cu totul altceva Hai te pup si nu te supara Azi am un chef de viatza , ceva de groaza!

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niponel spune:

Buna Ralucami.Nu stai linistita nu m-am suparat si nu sunt o fire suparacioasa .Am gresit dupa ce am dat clik send am citit ce am scris .Deci pe procura trebuie scris bineinteles numele tau cel care completeaza procura si datele si numele mamei sau a celui pe care vrei sa-l imputernicesti sa-ti faca certificatul de casatorie . Niponel si Emmytsu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninaM spune:

Salutare tuturor!
Mai fetelor,(cele care trebuie sa-si schimbe pasaportul)aveti grija si depuneti actele din timp,caci dureaza mai mult de 6 luni(am pati-o pe propria pile).Sfatul meu e sa va faceti pasaportul in tara.E mai sigur si mult mai repede.Daca aveti intrebari,cu cea mai mare placere...

Mey,am scris la mesajul asta 30 minute...Imi vine sa dau cu computeru de pamint.Cred ca-i mina lu` fi-miu...s-a jucat p-aici si acum sare tastatura ca porumbul de floricele!
Hai va pupic si numai bine!
PS:Marti plecam in vacanta in Guam...la intoarcere promit pozici multe...

Nina&Alex
http://www.ofoto.com/I.jsp?c=7texqfb3.a2wxfbbj&x=0&y=epv8q7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

quote:
Originally posted by AYUMI

Tiara in ce oras stai?Am vazut ca stai in Shizuoka-pref.Eu stau in Hamamatsu.

Ayumi eu stau in Shizuoka -shi.
In legatura cu certificatul spunele sa-ti dea o copie dupa el si cu el sa te duci la ambasada sa ti-l autentifice.Ai inteles?Nu mai stiu cum se zice.SAu daca se poate si prin posta e si mai bine.Eu la primarie le-am dat certificatul de casatorie tradus si autentificat(nu gasesc cuvintul).Ce a spus Niponel e mai complicat dar daca alta solutie nu e incearc-o pe asta.
NInaM de ce dureaza asa mult timp?CA am inteles ca nu -l mai trimite cu posta diplomatica ci cu cea rapida.Tu l-ai facut aici sau in tara?DAca ai facut procura ,spune-mi ce acte ti-au trebuit>ca eu sunt in ceata.

Lidia ,Tiara si David D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandra20 spune:

fetelor S.O.S!!ajuta-ti si o nou venita..si pe site si in japan...am nascut de curand..vreau sa stiu ce acte imi trebuiesc pentru copil cand ma duc la ambasada...daca se poate si in japoneza cum se zice....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angel_jp spune:

Sandra bine ai venit daca o sa te uiti mai in urma ,ai sa vezi ce au scris fetele in legatura cu cererea ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandra20 spune:

angi,am cautat toata pagina 9 si 10,nu am gasit nimic...scuze,dar unde?

Mergi la inceput

Lidia,eu mi-am schimbat pasaportul aici,la ambasada si a durat fix 9 luni.Asta acum 2 ani,poate s-a mai schimbat de atunci...
In legatura cu procura,trebuie doar sa stii toate datele persoanei pe care o imputernicesti:data nasterii,codul numeric personal,adresa,iar dupa buletin data expirarii si cea a eliberarii(nu mai stiu exact)
Sper sa-ti fi fost de folos...
Pupici

Nina&Alex

Mergi la inceput

Sandra,bun venit!Uite ceva aici:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=25109

Nina&Alex

Mergi la inceput