inca sub stare de shoooooooooc!!!:)))))))
Raspunsuri - Pagina 5
crimea spune:
quote:
gandacelu wrote
...... noi am fost in quebec si acoloshea am umblat in palton pana la sfarsitul lui mai... iar iarna... umblam numai pe sub pamanat... prin tuneluri... ca afara... mergeam numai 50 de m la -40 si ni se spala creierashu - la propriu, nu glumesc!
adica cam 6 luni pe an nu iese nimeni din case, pustiu pe strazi, shocant de pustiu...
interesanta chestia - as putea zice ca seamana cu Valea Jiului-
dar parca nu este drq asa de negru, sau cel putin asa am auzit despre Quebec ville.
In orice caz la Montreal lumea traieste absolut normal la suprafata pamintului, tot timpul anului si cel putin ultima iarna (pe care au calificat-o meteorologii ca fiind cea mai crunta in ultimii ani) nu ne-a afectat asa cum spuneau povestile similare cu a ta (poate doar la factura de incalzire dar nici acolo).
Nu de alta dar poate citesc si parintii mei acest forum si cine stie ce parere isi mai fac, ca am ajuns in tinutul lui DANTE si in loc sa creda ce le spun eu la telefon, asculta la cine stie ce povesti nefondate.
In rest numai sanatate si multa BAFTA acolo la romanica "tara hotomanilor"(*)
(*) persoanele de pe forumul de fata se exclud- este valabil numai si numai pt cei ceilalti.
cRIMea
_
"Daca nu vedem stelele pe cer in zilele ingnorantei noastre asta nu inseamna ca ele nu exista".
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by crimeaquote:
gandacelu wrote
...... noi am fost in quebec si acoloshea am umblat in palton pana la sfarsitul lui mai... iar iarna... umblam numai pe sub pamanat... prin tuneluri... ca afara... mergeam numai 50 de m la -40 si ni se spala creierashu - la propriu, nu glumesc!
adica cam 6 luni pe an nu iese nimeni din case, pustiu pe strazi, shocant de pustiu...
interesanta chestia - as putea zice ca seamana cu Valea Jiului-
dar parca nu este drq asa de negru, sau cel putin asa am auzit despre Quebec ville.
In orice caz la Montreal lumea traieste absolut normal la suprafata pamintului, tot timpul anului si cel putin ultima iarna (pe care au calificat-o meteorologii ca fiind cea mai crunta in ultimii ani) nu ne-a afectat asa cum spuneau povestile similare cu a ta (poate doar la factura de incalzire dar nici acolo).
Nu de alta dar poate citesc si parintii mei acest forum si cine stie ce parere isi mai fac, ca am ajuns in tinutul lui DANTE si in loc sa creda ce le spun eu la telefon, asculta la cine stie ce povesti nefondate.
In rest numai sanatate si multa BAFTA acolo la romanica "tara hotomanilor"(*)
(*) persoanele de pe forumul de fata se exclud- este valabil numai si numai pt cei ceilalti.
cRIMea
_
"Daca nu vedem stelele pe cer in zilele ingnorantei noastre asta nu inseamna ca ele nu exista".
draga crimea:
1. puteai sa semnezi cu propriul nick, nu sa scoti altul, ca nu ma suparam oricine-ai fi!
2. iaca am aflat cu ac. ocazie ca prima, singura si ultima (sic) iarna petrecuta de mine in america fuse si extrem de crunta! super! am cu ce ma lauda!
3. ma mir ca o astfel de reactie a intarziat asa de mult:
-bineinteles, ce am descris este numai si numai experienta mea (si n-o dau la nimenea!:)
-in montreal recunosc clima este mult mai blanda, chiar daca doar cu cateva grade fata de quebec, dar parca nu-s vifornitele alea ca la noi, parerea mea! - vifornite care scad temperatura, pentru cine nu stia, cu 20 de grade
-apoi, nu am avut masina personala ca sa sar din casa direct in masina incalzita prin telecomanda cu o juma de ora inainte, asa ca am preferat sa ma deplasez (in campus, subliniez, pentru ca in alte parti nu stiu daca mai exista tunele dintr-alea salvatoare) numai underground... vreo 2 luni nu am respirat aer sau vazut soare decat de la geamul propriei camere (inca ceva: sunt dintre aceia care adora frigul si-l preferea de 'jde ori caldurii - mai bine zis, eram
-parca la dante frate era mai cald, si la propriu, si la figurat (dar am mai uitat si noi, poate ne inselam, batranetile, deh!)
-scuze pentru cei care citesc si se SOCHEAZA!!! deh! mai bine de unii sa se socheze din tara, decat sa o faca dupa ce si-au vandut tot si-au ajuns pe aici
repet, am descris o experienta pur personala si subiectiva, un punct de vedere, n-am dat la nimeni in cap, merci pentru urari si nu uita, cu tot mistoul pe care-l faci, ca din romania ai plecat, oricat de mult kkt e pe aici (nu ca-n canada n-ar fi, dar poate frigul mai atenueaza mirosurile, hmm?!)
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
Idora spune:
GandaceluNo more comments ca iese cu si mi s-a cam facut lehamite!!Dar tu intelegi ce vreau sa spun
crimea spune:
quote:
gandacelu a spus
draga crimea:
... puteai sa semnezi cu propriul nick, nu sa scoti altul, ca nu ma suparam oricine-ai fi...
asa am si facut, am semnat cu propriul meu nick... la profilul meu poti remarca (,) ca luna asta am facut un an de cind "bat" acest forum, asa ca nu vad de unde suspiciunea (scuze daca sunt doar la a 2-a postare, dar vorba ardeleanului : ce atita graba?)
quote:
gandacelul a spus
....
repet, am descris o experienta pur personala si subiectiva....
nici nu am pus la indoiala acest fapt, dar totusi cam "hiperbolica" prezentarea....si induce in oroare/eroare (fiecare alege dupa caz).
Mai reciteste odata ce ai scris si vei vedea ce m-a facut pe mine sa las statutul de "cititor" pentru cel de "scritor".
quote:
cu frigu?! glumesti! e mortal, nu rau!
depinde si unde te duci, noi am fost in quebec si acoloshea am umblat in palton pana la sfarsitul lui mai... iar iarna... umblam numai pe sub pamanat... prin tuneluri... ca afara... mergeam numai 50 de m la -40 si ni se spala creierashu - la propriu, nu glumesc!
si ce precizari importante apar ulterior.
quote:
....asa ca am preferat sa ma deplasez (in campus, subliniez, pentru ca in alte parti nu stiu daca mai exista tunele dintr-alea salvatoare) numai underground... vreo 2 luni nu am respirat aer sau vazut soare decat de la geamul propriei camere...
Macar acum cei care citesc pot sa-si dea seama ca ceea ce ai descris (tunele, pustiu, spalat de creierase :) ) se intimpla in respectivul campus si nu se aplica neaparat si pt orasul/provincia Quebec.
In rest cum am stabilit...multa bafta, si promit ca a treia postare o sa fie la urmatoarea aniversare a prezentei mele pe acest forum .
Daca nu vedem stelele pe cer in zilele ignorantei noastre, asta nu inseamna ca ele nu exista.
gandacelu spune:
draga crimea,
hai sa raspund tot pe puncte, metodic, „ardeleneste”, no!
(scuze, idora, cand ma voi putea abtine sa dau replica probabil ca viata mea va lua o intorsatura majora, spre bine, desigur:)
-iertaciune pentru banuielile necurate aruncate asuprea domniei-voastre! cand cineva imi raspunde si are la numarul de mesaje 1, desi se vede din stilul de a raspunde ca stie atmosfera de pe site, mintea mea n-a avut decat o singura schema logica, falsa in acest caz! totusi ma bucur ca te-am scos din statutul de simplu observator, e pacat sa vorbesti mult (ca mine, normal!), dar si sa taci cand ai atatea de impartasit, nu?!
-curat hiperbolica! dar eu sunt un gandacel mic, si din unghiul meu totul se vede nespus de MAREEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!;)
-cat despre treaba cu campusul, hehehe, pe alocuri fuse si o mica ironie neobservata (am zis ca in oras nu sunt tunele – dar DIN PACATE!) apoi, ca nu vezi pe nimeni pe strada – adeca ma refeream egzactamente la oras, nu la campus, campus in care mai era o mica misculatiune – accentul meu pica explicit pe masina personala (cu care se deplsaeaza kebecosul de rand, dar nu si studentul de rand) – ce vreau a zice, pentru ultima oara si am tacut (zic eu!:) in tot timpul asta am mai iesit si afara, adica duminica la biserica aflata in chiar centrul orasului, si crede-ma ca nu prea vedem multe fetze de oameni (maxim 5!!!- pe o distanta bunicica de drum!) nu ca murisera cu totii, dar se deplasau in masini, nu pe strada, si asta dadea un sentiment straniu de vanilla sky, daca-mi permiteti comparatia oricum deplasata (si atacabila dpdv al filmului hehehe:) – de asemenea, dupa cele 2 luni de ger napraznic care ne-au (sur-)prins, iesita pe strazi (din obligatii de serviciu) – trebuie sa spun ca „activitatea” de pieton tindea frumusel catre zero... dar asta nu inseamna decat ca era deprimant, atata tot! si diferit de bucurestiul nostru...
-pentru a tz-shpea oara, montrealul e foarte diferit de quebec, asa mi s-a parut in scurtele vizite, si de aceea subliniez ca unui emigrant ii va fi mult mai usor sa se regaseasca in montreal decat in quebec, atata tot! gataaaaaaaaaaa! piuaaaaaaaaaaaaaa! stop!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
gandacelu spune:
acest topic idiot merita macar un lacat, daca nu mai mult, efasarea totala de pe forum!!!
pliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiz!
gandacelu spune:
... nu de alta, dar nu despre canada voiam sa vorbesc aici, ci, cu drag, despre romania!
gata, am tacut!!!
Emilly spune:
gandacelu topicul nu e deloc idiot din contra.
Poate ne impartasesti si noua frumusetile care te-au socat la intoarcere in tara dupa lunile petrecute pe meleaguri canadiene.
tata lu Toma spune:
Subiectul nu e idiot dar nu mai e de actualitate pentru ca io' vazui ca autoru' s-a trezit din starea de soc si face propuneri catre primarie pentru eradicarea "frumusetilor" patriei.
vlad - un cetatean cu drept de vot
beu spune:
Deci hai sa-mi dau si eu cu parerea despre iarna din Montreal.Obiectiv este mai frig ca in Romania, dar cand in casa sunt 27 grade si afara -25 tot nu este dracul asa de negru cum pare.Aici este iarna crunta cam 2 luni: ian. si feb.dar afara noi tot am iesit.Minus 40 grade erau cu vant deci afara erau cam -29 astea fiind extremele si temperatura asta este cam de cateva ori in timpul unei ierni.Mai crunt mi se pare sa traiesti in Romania sa ai studii superioare, doua servicii si sa nu poti sa-ti platesti decat intretinerea si sa cumperi ceva de mancare, sa contabilizezi cate banane mananca copilul sa te stresezi de la un salariul la altul si cand sa-ti cumperi o pereche de papuci sa fi blocat cu banii doua luni.Eu vorbesc din punctul de vedere al unuia care a trait pe pielea lui toate astea .Am scris ca sistemul de sanatate de aici nu este asa de bun pe cat se lasa sa se inteleaga dar nici nu te lasa sa mori pana la urma toate se rezolva.Totusi in tara asta si cei care nu au serviciu si sunt pe ajutor social se descurca mai bine ca in tara cu doua servicii.Eu cred ca sunt in Romania servicii bine platite poate nu am avut noi acces la ele dar cel puitin in orasul unde eram noi astea erau relativ putine si noi nu am avut acces la ele.Desi pentru mine emigrarea a fost ultimul lucru pe carea mi-l doream acum sunt bucuroasa ca sunt aici chiar daca in mintea mea ma gandesc ca poate cand voi iesi in pensie ma voi intoarce sa traiesc in tara.In rest toate bune.Mihaela