Divergente de opinii in educatia copiiilor!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rafyraf spune:

Buna Nora,

daca cei mici simt ca unul din parinti le tine partea eu cred ca nu e bine ,deci vorbeste cu sotul tau sa nu le mai ia apararea ....despre net .....eu stau foarte mult pe el (seara tarziu...si dimineata am probleme la sculare ) dar pt ingerasii mei nu o sa fiu DELOC IMPACAT cu ideea ca au voie mai mult de 15 minute la Pc...nu e prt. copii aceasta "masina"....am un amic care il lasa pe baiatul lui de 5 ani sa joace la Playstation2 ore in sir de dimineata pana seara .... intrebarea e DE ce face asta?....ca sa fie mai liber...nu ii ajuta cu nimic un joc pe pc sau pe comp.....desene animate de acord dar nu toata ziua ...mai bine facem activitati (plimbari , strand, vizite ,joaca cu ei , etc) ....nu e bine sa lasam numai un parinte sa se ocupe de copii dar nici sa-l "certam" pe celalat parinte spunad :lasa ca-s copii...eu prefer sa stau pe net cand ai mei dorm ca sa nu aibe un exemplu prost si sa creada ca e bine sa stai 3-4 ore din 24 pe comp

cu respecte

Rafy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gutman spune:

Buna,

Sunteti de invidiat, tu si sotul tau.

Adevarata ta problema nu sunt copii ci faptul ca stai toata ziua cu ei si nu prea ai altceva de facut.

Incearca sa gandesti asa:
- tu esti mama copiilor si ai grija de ei iar el este nu doar sotul tau care munceste si vine tarziu acasa ci si tatal copiilor. incearca sa nu uiti ca ai langa tine un barbat care dupa o zi de munca isi gaseste timp si pentru copii. e o piatra prtioasa de care trebuia sa ai grija. gandeste-te cate femei nu spun ca se ocupa singure de copii si barbatul de langa ele nu face nimic.
- pe de alta parte tu esti o nestemata si mai mare: o mama care se ocupa foarte mult de copii, care intelege ca sotul este obosit dupa serviciu si isi doreste ca treaba ei (ingrijitul copiilor si al casei) sa respãexcte doar regulile ei asa cum serviciul lui respecta reguli in care ea nu se amesteca. diferenta este ca i "serviciul" tau actual este si el implicat, deci trebuie sa aiba ceva de spus.

cred ca poti incerca urmatoarele:
- fa-le copiilor un program in asa fel incat seara sa fie atat de obositi incat sa nu reziste mai mult de ora 9. programul din timpul zilei este numai la mana ta desigur
inceasrca sa lasi
- lasa o saptamana, doua programul asa cu decurge: las-l pe el sa se joace cu ei, pe ei sa se culce mai tarziu, dar nu le modifica programul de dimineata si ziua (scularea la aceeasi ora). ar trebui ca ei sa se resimta si in timp sa se regleze de la sine programul.
cred ca nu e bine sa cresti copii cu interdictii multe, adica nu trebuie sa le interzici accesul la pc, tv, etc.
ceea ce le place mai mult trebuie folosit pentru a face ceeace nu le place la fel de mult.
accesul la pc, tv, etc. trebuie sa fie nu un drept al lor, ci mai degraba o recompensa pentru indeplinirea celorlalte sarcini pe cale le au de la tine (desenat, construit cu jucarii, ordine in jucarii, haine, ajutor pentru treburile casei, etc.)
nu uita de tendinta generala de a face ceea cenu suntem lasati sa facem (si e valabil si pentru sotul tau)
pe de alta parte nu poti sa-i spui lui sa nu se joace cu copii, dar poti discuta cu el sa se joace mai putin cu ei in timpul saptamanii si mai mult in weekend.

dupa cele doua saptamani stai de vorba cu sotul tau si vedeti care sunt schimbarile in evoluria copiilor: cu siguranta lui ii pasa de copii si va lua masurile pe care tu le doresti, daca ele sint necesare.

pentru a limita accesul la pc, tv nu interzice ci convinge. aratale copilor si sotului posibilele efecte nocive ale privirii timp indelungat la monitor/tv, fara sa faci din asta un "drob de sare". si mai poti sa iei masuri suplimentare de protectie: ,onitor /tv de generatie noua care are oricum radiatie si efecte mai putin nocive. discuta cu sotul tau aceasta problema la care cu siguranta se pricepe: care sunt standardele cele mai recente privind efectele permise pentru monitoare si tv.

si nu in ultimu, rand gandeste-te ce ai face tu (si ce vei face) atunci cadn ai serviciu si vii acasa dupa o zi de munca in care nu ti-ai vazut copii? ii lasi sa se culce sau furi putin timp sa te joci si sa vorbesti cu ei?

sunt multe probleme in jurul nostru dar sunt unele pe care ni le facem singuri.
intra pe forum si citeste ce probleme au alte cupluri si gandeste-te cat ar mai conta pentru tine ca problema ca el se joaca cu copii seara si nu ii lasa sa se culce la 8.30 daca:
- ar veni acasa beat,
- ati avea dispute fizice nu doar discutii,
- nu ar veni acasa la 8.30 ci la 12 sau mai tarziu,
- daca ar avea un servicu unde ar fi plecat 5 zile pe saptamana si v-ati vedea doar sambata si duminica cand ar fi prea obosit sa se mai joace cu copii si cu tine,
etc.

nu uita: sunteti o familie buna in care ambii parinti sunt interesati de copii, iar copii isi iubesc ambii parinti si armonia se vede din locul in care privesc eu spre voi.

va doresc ca peste 15 ani sa ai doar aceeasi problema.

cu simpatie,
ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Ancuta ,Ancuta ,am stat cu sufletul la gura si cu gindul la tine serile in care stiam ca esti la spital cu Marc si i-am povestit si sotului prin ce treci de una singura ,acum ca gasesc ceva scris de tine (bine ca nici nu am avut timp sa caut sa vad mai devreme ce faci) vad ca va disputati pe problema educatiei lu Marc !ufffffff! ca nu se mai termina o data intr-un fel cu barbatii astia !
Dar este bine stiut ca copilul datorita faptului ca sta mai mult timp cu mama cu ea i-si permite mai multe indiferent cit de des il pedepsesti tu s-au nu! Toata lumea stie acest lucru ,mama e mama si gata! tu crezi ca Luca cind nu ma asculta o ia la fund peste pempersi bineinteles dar o ia ,dau pina ma ustura pe mine mina ,adica de trei patru ori stiu ca el nu simte mare lucru dar i-i este frica mai mult de insemnatatea gestului ca de durerea provocata (care hai sa fim seriosi nu prea o simte prin pempers)! ei bine cu toate astea dupa o juma de ora (caci in momentul ala il si trimit in camera lui si-i interzic sa mai iasa) tot mami a lui sint tot se urca in capul meu si circul continua!si la mine ca si la tine el e mai tot timpul plecat si eu ma lupt singura cu totul inclusiv sa-l fac s amanince la prinz prin orce mijloc!
Iar cind vine tati este numa tati in fata ochilor si nu mai vede nimic altceva iar cel mai prost este ca tati il lasa sa se uite la tele la orce film,aud eu de la etaj zgomote de film de batae s-au impuscaturi si strig la el ei bine in momentul ala schimba programul si numai daca strig eu la el ,si figura asta se intimpla la noi in casa sistematic de cind era Luca mic ,el nu poate sa se priveze de un film "bun" numa asa pentru ca e rau pentru copil ,si noi ne certam de la asta ,la noi asta este marea problema !!!!!!!!!
Filmele de seara!!!!!!!!am renuntat si la cablu numa sa nu mai avem acces la filme prea iesite din comun ,avem doar programele nationale atit si totusi......a inceput si la noi nebunia si certurile din cauza educatiei copilului!

Aura&Luca,2 ani si 3luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://www.yamafoto.com/?ref=10692
http://www.yamafoto.com/?ref=6542

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Buna fetelor !
Tocmai ne-am intors dintr-o minunata vacanta de 2 saptamani in Spania si am vazut raspunsurile voastre!

Sunt mai multe de spus, dar acum sunt moarta de oboseala, scuze...

Mamica dulce! Ionut, esti dragut si ai dreptate, stiu ca sunt probleme mult mai mari, din nefericire...

Mai vorbim cand imi revin din oboseala asta. Am mers 11 ore cu masina, am ajuns azi dimineata la 4, la 8 copiii s-au trezit(dormisera bine-merci si in masina) si am mai fost si la serbarea de sfarsit de an! In casa e un dezastru, nici nu stiu de unde sa incep!

Pupici!

Nora, mamica lui Andrei si a lui Victor
http://community.webshots.com/user/NoraCosmin

Mergi la inceput