Divergente de opinii in educatia copiiilor!
Raspunsuri - Pagina 2
Nora spune:
Iris, ca tare ai fost simpatica! Apropos de legatura video-tv, aici m-ai lovit tare, ca tati al nostru e expert de-adevaratelea! A facut un super sistem intre video-statie audio-dvd-satelit si televizor de se minuneaza toata lumea! Adica, tehnic, e super misto, poti, de ex, sa inregistrezi de pe satelit pe video in timp ce te uiti pe dvd! Chestii complicate, sta zile intregi si deseneaza scheme( a facut electronica) si apoi le pune in aplicare, mandru nevoie mare. Iar cu computerul, ce sa mai zic, ca avem doua, legate in retea! Ii lasa pe copii sa se joace la calculatorul din camera noastra si-i "supravegheaza" cu Web-Cam din living!!! Aproape in fiecare zi mai vine cu vreo idee noua, super-tehnica, din care eu nu inteleg nimic! Si mai e si mandru sa le arate copiiilor. De fapt, si el e un copil si tocmai si-a gasit parteneri de joaca!
Hai ca mai vorbim, va pupacesc!
PS 30min/zi in fata calculatorului doar sau adunat cu televizorul? Ca daca-i doar calculatorul, poate n-ar fi asa grav, dar daca pun si televizorul...
Pe mine ma streseaza ca se holbeaza ca prostutii la niste ecrane, in loc sa se joace. De aceea, ma straduiesc mereu sa le fac alt program. Cand e vreme frumoasa iesim, dar ce te faci cu ploaia belgiana ca iti vine sa!
Nora, mamica lui Andrei si a lui Victor
http://community.webshots.com/user/NoraCosmin
elara spune:
Nu vazusem ca ai raspuns deja, ca am avut probleme cu calc si mesajul meu desi il scrisesem mai devreme s-a postat cam greu.
Aooleeeeeuuuuu, e FOARTE rau ca el nu e cpabil de o discutie serioasa. Imi pare foarte rau. Si cum v-ati intelers voi pana acum? Ca mie nu mi se pare o "comunicare autentica" ce e intre voi. Mi se pare ca tragi cam singurica la jug. Alte probleme cum le-ati abordat?
Auzi la el: ori face misto ori se enerveaza! Cam imatur. Ma mir ca l-ai suportat pana acum. Imi pare rau daca te dezamagesc dar eu nu as fi putut sta langa un om cu care sa nu pot discuta SI serios.
Nu-ti imagina ca nu stim si de gluma dar cand e de vorbit serios am cu cine vorbi si pt. mine e extrem de important.
Solutia cu lasatul acasa singur cu copii...mie mi se pare ca e asa ca luarea prin invaluire, o solutie asaaaa ca nu aveti "dialog" in cuplu si trebuie sa ajungeti la solutii de-astea asa sa-i arati tu lui cam cat de greu iti e tie.....ca el DE VORBA BUNA NU VREA SA PRICEAPA.
Mi se pare chiar trist cu ce te confrunti. Si asta-i doar in ceputul. Ce VETI face cand vor aparea ADEVARATELE probleme, daca lui "nu-i plac sedintele"?
Numai bine iti doresc si scuze daca am suparat cumva fiind asa sincera.
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni."
Seneca
Nora spune:
Elara, stai putin! Eu am expus niste probleme, nu am descris toata casnicia mea! Bogdan e un tip super-ok, adesea imatur, dar si de mai multe ori un parinte iubitor, devotat, un sot atent, cu care am ce vorbi! Si ne si iubim mult!
Ma bate Dumnezeu daca m-am facut gresit inteleasa, asa ca simt nevoia sa precizez. Tot ce-am spus e adevarat, avem probleme de comunicare de multe ori, dar cine nu are?
Pot sa scriu un subiect la fel de lung despre calitatile sotului meu, dar aici se discuta problemele, nu?
Multumesc, Elara, pentru urari, nu m-am suparat si eu va doresc voua numai bine.
Mai povestim.
ale spune:
Mda, si noi aveam cam aceleasi probleme.
Culmea este ca am gasit 'aliati' si rezolvarea unde nici nu te astepti. Am tot incercat sa ajung impreuna cu sotiorul la un program de comun acord pe care sa il impunem baiatului cel mare (6 ani) pentru play-station&calculator&tv. Nu a fost posibil cu diverse rationamente de genul : 'ca tu nu intelegi utilitatea jocurilor pe calculator, cum devzolvata ele bla-bla-bla' sau ca 'bietul copil, il vezi ce suparat e, nu ii poti interzice IAAAAAAR', etc,etc, etc.
Asa ca ... am ajuns la un program de comun acord impreuna cu copilul - l-am scris frumusel pe o bucata de carton colorata si l-am afisat pe perete. Luni o jumate de ora la desene, marti o jumate de ora la play-station, etc, etc.
Si seara, cand tati a ajuns acasa, i-am expus programul, cu mentiuna 'aprobat de copil' . De atunci nu mai avem probleme. Doar, din cand in cand, mai trebuie sa le arat programul.
elara spune:
Nora, te rog frumos sa ma scuzi. Stiu ca ai zis ca nu te-ai suparat dar simt nevoia sa ma scuz inca o data.
Foarte intelept ai spus "cine nu are probleme de comunicare uneori?".
Din nefericire si au am una mai veche si foarte dureroasa, care insa nu se arata mereu, a devenit o suferinta ascunsa care rabufneste cand si cand.
Am sa deschid un subiect separat caci simt nevoia sa flu cat mai multe pareri. De azi dimineata ma tot gandesc daca sa o fac sau nu, dar acum m-am decis.
Vezi tu, Nora, ieri cand am raspuns eram alt am, unul fericit. Azi sunt trista.
Am citit odata undeva ca de-a lungul intregii noastre vieti nu suntem nici macar un moment "aceeasi" fiindca permanent in interiorul nostru, in creier, pe plan emotional si intelectual dar si in organismul nostru se petrec tot felul de schimbari si chiar daca marea majoritate a timpului parem a fi aceeasi nu e decat faptul ca ceea ce ne este esential propriu ramane neschimbat dar niciodata nu vom gandi si simti, trai ceva "identic" cu ce am mai trait.
De aceea tind sa cred ca ieri gandeam asa iar azi te inteleg atat de bine. Si eu (ca, din fericire, multe alte femei de aici) as putea scrie un roman intreg numai despre cat de minunat este iubitul meu. Si totusi....
Nu stiu daca m-am facut pe deplin inteleasa. Sau poate camai rau am adancit confuzia.....
Numai bine tuturor va doresc si va rog sa ma scuzati ca am deviat putin de la subiect.
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni."
Seneca
Nora spune:
Da, Ale, si la noi se intampla sa ma inteleg mai usor cu Andrei, 5 ani, decat cu tati. Dar ideea cu programul desenat frumos pe un carton e buna. Precis o sa-i placa lui Andrei!
Cu taticii astia e mai greu, nu? Poate din prea multa dragoste sunt asa permisivi? Oricum, Bogdan nu are o atitudine permanent permisiva, uneori stie sa fie si foarte exigent.
Dialogul e asa de important, cum au spus toate fetele! Om mai vedea!
Elara,!
mamica dulce spune:
ma bucur ca am gasit subiectul,voiam sa deschid unul asemanator ,pentru ca si la noi exista o problema..
nora..la noi e invers...mi.as dori sa fie sotul meu ca al tau,Doamne cat mi.as dori!!!!
taticul lui Marc e un neamt de ala rigid...mie mi se pare ca exagereaza,ma supar ingrozitor,mi.e frica sa.-l las pe Marc cu el ca una doua pac o palma la fund,nu poate copilul sa faca mai nimic ca marc gata,nu asa tare,nu asa repede,nu asa,nu pe dincolo!
eu simt ca o iau razna de nervi,ma doare sufletul ..de vreo doua ori i.a dat si peste fata,nu tare,bineinteles,dar gestul asta ma omoara pur si simplu,acum nu.i mai da ,dar nu stiu ce ar face daca nu as fi de fata mereu.
Adevarul este ca Marc e un copil...pune in fund 3 adulti si el e tot in forma,e o obraznicatura,dar e din sangele lui asa,cu toate ca o sa par ca cioara care.si lauda puiul,eu ii multumesc lui Dumnezeu ca e un copil foarte inteligent,are o personalitate si un stil in el de ma termina fetelor,cauta o mie de modalitati sa faca ce vrea el,face numai pozne si numai lucruri de care ne crucim toti de unde stie,de unde ii vin ideile si cand nu e ca el..deja scandalul e maxim dar eu cred ca exista si alte solutii..nu are decat un an jumate
de doua zile sunt neagra de suparare..pana acum mi.a dat de inteles,sau cel putin asa simt eu,ca el neaga mereu,ca nu.mi respecta deloc munca mea ,ca mama..dar alaltaieri mi.a trantit.o clar ca Marc face ce vrea cu mine,ca nu sunt in stare sa.i impun limite si alte vorbe care m.au durut enorm si nu cred ca o sa le uit prea curand,mai ales ca eu nu consider ca are dreptate..poate daca l-.as bate pe marc de 3 ori pe zi ar fi mai bine.I.am spus..mai omule,tu esti mai tot timpul plecat,eu sunt atat de mult timp cu el,singura acasa,chiar crezi ca nu.i impun niste limite,ca nu fac nimic bun..uita.te cum arata ,ce stie,..de asta esti mandru,nu?
Si e atat de ingust si inchistat in ideile lui,sunt atat de dezamagita,nici nu mai pot sa discut cu el ca se supara ca ciobanul pe sat si nici nu face efortul sa inteleaga punctul meu de vedere.,imi este efectiv lehamite sa mai deschid subiectul ,orice zic nu e bine si el stie mai bine,efectiv imi bat gura degeaba si stric de tot ramasitele de aparente ca suntem in relatii normale sot/sotie..de ex,de la discutia de joi seara nu am pus mana unul pe celalalt si am vorbit strictul necesar,eu am senzatia ca am uitat sa zambesc,nu stiu cat o mai pot duce asa si ..of,rnu mai zic ´nimic.
offf..discutia asta a avut loc cand eram la plimbare..si apoi marc a inceput sa faca un teatru si un scandal monstruos pe strada..el mergea la 5 metri in fata si ma lasa ..cica sa .mi demonstreze cu un zambet pe buze ca intr.adevar nu ii impun nimic copilului..tocmai incepuse sa picure si copilul urla trantindu.se pe jos ca vrea in nu stiu ce gradina vecina,se zbatea in brate..vai ce teatru..in momente de astea ii dau si eu o palmuta peste pampers,dar numai cand e cu adevarat cazul.Eu cred ca daca ii dai la fiecare pas..apoi chiar ca nu mai are efect.
Pe de alta parte,sotul meu nu.i da de mancare,nu.l schimba,nu.-l plimba,se joaca doar cu el cand toate sunt facute si il pupa de noapte buna ,dupa ce ma lupt eu cu toate si cu toate ca are reactiile astea atat de tampite ca alt cuvant nu gasesc acum fata de copil.. Marc e topit sa se joace cu el.
sunt tare suparata,din tot ce v.am poivestit aici si alte faze,parca mi s.a umüplut pana in gat necazul,nu stiu daca o sa aveti rabdare sa cititi,dar macar m.am descarcat putin.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce
elara spune:
Mamicadulce, .
Iti doresc sa rezolvati neintelegerea cat de repede. Iti recomand topicul "cum ii lecuiti de istericale" - poate l-ai si vazut deja.
Si poate ca in felul acesta il vei linisti si pe sot.
Seneca
sinzi_ana spune:
Eu si sotul meu am stabilit ca atunci cand avem ceva divergente mergem in alta camera si discutam argumente pro-contra...desi David are 16 luni si inca nu e cazul, nu prea tine cu mersul in alta camera!!! Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, oricat de drepti si corecti am vrea sa fim tot mai "calcam stramb". Dar incercarea e un pas inainte.
Asa ca lasa-l si pe el sa fie "lupul cel rau" si mai inclina blanta in favoarea ta!!!
Sinzi si David
http://community.webshots.com/user/sinzi_ana
ralualexandrei spune:
La noi in casa eu sunt lupul cel rau sau jandarmul cum mi se mai spune si asta pt ca impun orele de culcare,eu nu le permit sa manance dulciuri inainte de masa,le spun cand sa inceteze cu joaca la calculator,la ce emisiuni au voie sa se uite la tv,etc,si pt ca de cele mai multe ori tati se inscrie in categoria copii,si bunii la fel,pt a evita discutiile in contradictoriu(care se poarta departe de urechile stim noi cui)inventez ca am nu stiu ce treaba si spal putina lasandu-i sa vada ce inseamna sa fii adus in pragul turbarii,cand ma intorc incep cu totii sa se planga :ca tatii a facut asa,ca Robert a facut pe dincolo,ca bunii nu mai poate,s.a.m.d.Asa ca dupa astfel de escapade am o lunga perioada de armonie in familie si toata lumea e multumita de reguli.
andrei