De ce cezariana???

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Buna fetelor,
am citit `pe sarite` ce s-a scris pana aici...
eu sunt pro cezariana, am sa va spun si motivele mele, dar as vrea mai intai sa stiti ca le admir pe cele care nasc normal, care se informeaza pe parcursul sarcinii si invata tehnici de usurare durerii, de gestionare a fricii etc. si stiu ca sunt f. multe femei care aleg cezariana ca pe un moft, pt ca asa nasc vedetele, pt ca au bani etc si nici nu fac efortul de a se interesa ce presupune aceasta operatie.
Totusi, a alege cezariana este o optiune personala!!! Tine de psihicul fiecareia, de organismul fiecareia, de bagajul emotional si de cunostinte cu privire la acest subiect!!!
Eu am ales cezariana pt ca strabunica, bunica si mama mea au avut ruptura de perineu si s-au chinuit toata viata cu problemele ce decurg din asta, desi mama s-a supus operatiei ulterior nasterii, aceasta a plesnit - eu eram destul de mare, am vizitat-o la spital si n-am sa uit durerea de pe chipul ei dupa acea operatie (si macar daca ar fi fost cu folos). Iar mama nu-i nici pe departe o persoana cu toleranta mica la dureri, dimpotriva e o curajoasa. Cand am ramas insarcinata cu Eric, mama nu mi-a sugerat sa nasc normal sau cu cezariana, insa stiam ca a avut doua nasteri foarte chinuitoare si cu rupturi de perineu, la fel bunica si strabunica mea si nimic nu m-ar fi putut determina a nasc normal.
Acum sunt la a doua sarcina si voi naste tot cu cezariana, chiar daca la prima, experienta n-a fost tocmai placuta datorita conditiilor din spital (eu m-am ridicat repede dupa operatie, iar durerea de dupa mi s-a parut suportabila). Acum am ales cu mai multa responsabilitate spitalul si medicul si cred ca o sa fie bine.
Ma deranjeaza vehementa unora de a fi de o parte sau alta a baricadei, desi rational si eu sunt pt nastere naturala si nu as sfatui pe nimeni sa faca cezariana... Ceea ce trebuie sa intelegem toate este ca fiecare om este diferit, gandeste, traieste si simte altfel. Si daca procedeaza altfel decat ni se pare noua normal, firesc - este decizia lui, el este cel care-si asuma riscul si traieste consecintele deciziei sale. Nu are nimeni dreptul sa-l condamne!!!
Cunosc femei care au nascut intr-o ora-doua si n-au simtit nimic (fara sa aiba prea multa scoala, fara sa se fi pregatit pt nastere) si femei care s-au chinuit cate o zi-doua ingrozitor desi erau bine informate si exerasera niscai tehnici moderne...
Deci, nu mai aruncati cu rosii, fetelor!!! Fiti mai ingaduitoare!!! Eu cred ca postarile acestea le sunt de folos celor nehotarate. E bine ca fiecare sa-si dea cu parerea `de ce cezariana?` , dar respectand parerea celorlalti, sau combatand-o numai cu argumente stiintifice (cum a facut-o doctorita)si fara a-i jigni pe ceilalti...
Tuturor numai bine!!! Sanatate mamicilor, burticilor si BBilor!!!
Dana si Eric

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaruta spune:

Dana, perfect de acord cu tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

Eu am avut doua nasteri. Normale, prima in limitele suportabilului, a doua destul de grea, copil voinicel, 4300 g. Peridurala, atunci, nu era o practica obisnuita, de care sa stie cei neinitiati. Sa va spun de ce nu as alege eu cezariana nici in ruptul capului: cum sa dorm eu la nasterea lor! Dintotdeauna mi-a placut sa ii initiez, sa paticip alaturi de ei la ceea ce fac. Si inainte de orice as vrea sa ii invat curajosi. Cum sa fac asta daca nu as indrazni sa ma doara? :)

Apoi e un act initiatic, o experienta a sacrului. Prin efort, durere si sange se naste un sufletel. Eu nu as fi putut sa renunt la experienta asta.
D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chri spune:

Erica, si eu sunt de acord cu tine si nu cred sa fi scris ceva nestiintific pana acum. Povestea ta cu perineul insa mi-a dat de gandit, pentru ca in cursul unei nasteri normale, medicul incearca sa protejeze perineul ca sa nu se rupa. De aceea, in momentul in care observa ca fatul nu prea are loc si risca o ruptura, el practica epiziotomia. Eu am avut la primul bb, caci a venit cu o manuta pe langa craniu. De durut nu doare foarte tare si se face cu anestezie locala. Chestia e ca dupa aceea se coase. Cusatura se face sub anestezie. Este de preferat ca femeii sa i se faca epiziotomie si nu sa se rupa, deoarece o ruptura nu se coase la fel de bine si frumos. Rupturile au in general mergini neregulate si e mai greu sa le unesti. Ceea ce spui tu cu mama si bunica, e intr-adevar de pe vremea lor. Sa speram ca astazi nu mai sunt lasate femeile sa se rupa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns regele spune:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=35519 despre nasterea prin cezariana cu 23 de ore de travaliu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicaosoian spune:

BRAVO FETELORRRR ,
este foarte frumos ca fiecare isi exprima sentimentele aici despre un lucru important din viata(zic eu).Am citit pe sarite discutiile dar sa va zic si eu parerea mea
Eu sant contra cezareanei desi am avuto,dupa 30 de ore de chin au hotarat sa ma taie-motivul?nu ma-m dilatat.Ma-m dus la spital cu 2 cm si mau taiatla 2 cm si jumatae,dupa tot felul de medecamente ca sa ma dilat dar nu a mers-asta e.La un momendat mi-au rupt apa ca au zis ca o sa ma dilat no wayyyyyy si uite asa am ajuns taiata
DAR vreau sa va zic ca conditile de aici nu se compara cu conditiile din RO cel putin asa am citit,din scumpa mea si draga nu ma scos nimeni ziceai ca sant printesa acolo mi se oferea totul cand doream si ce doream(mai putin mancare va dati seama nemancata de 30 de zile mai ales pentru o gravida)dar nu va speriati ca mi-au bagat glucoza pentru copil el era ok cu mancarea eu nuuuuuuuuuuuuuuuu.
operatia a reusit foarte bine in 13 min.a fost gataeu ma-m refacut foarte repede sau poate ca BUNUL DUMNEZEU mi-a dat puterea aia sa ma ridic din pat asa de repede sau poate plansul la ingerasul meu ma facut sa ma ridic din pat si sal iau in brate
Dar unde vreau eu sa ajung este ca imi pare foarte rau ca nu am nascut normal as fi vrut asa de mult sa vad si eu cum estesa nasti cum se naste normal de multe ori cand aud prietene ca au nascut normal va rog sa ma credeti ca sant invidioasa
EU va sfatuiesc sa nasteti normal ca ii mai bine si o sa si uitati mai usor,la cezariana ai un semn si nu-l uiti niciodata si gandestete ca daca vrei inca un bebe vei fi taiata din nou
succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy spune:

quote:
Originally posted by descintec

Si inainte de orice as vrea sa ii invat curajosi. Cum sa fac asta daca nu as indrazni sa ma doara? :)

Apoi e un act initiatic, o experienta a sacrului. Prin efort, durere si sange se naste un sufletel. Eu nu as fi putut sa renunt la experienta asta.
D.

"Copiii au mai multa nevoie de modele decat de critici"
poze la http://community.webshots.com/user/energy1602

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Descantec, dar daca nu ar fi fost posibil sa nasti natural (exista n cauze care impiedica nasterea vaginala), te-ai fi simtit mai putin mama ??? Sau ... ???

Leoaicele Daria & Giulia (16.08.2004.)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
http://community.webshots.com/user/giulia16

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

De--------------------------------------------------------------------------------

Eu am avut doua nasteri. Normale, prima in limitele suportabilului, a doua destul de grea, copil voinicel, 4300 g. Peridurala, atunci, nu era o practica obisnuita, de care sa stie cei neinitiati. Sa va spun de ce nu as alege eu cezariana nici in ruptul capului: cum sa dorm eu la nasterea lor! Dintotdeauna mi-a placut sa ii initiez, sa paticip alaturi de ei la ceea ce fac. Si inainte de orice as vrea sa ii invat curajosi. Cum sa fac asta daca nu as indrazni sa ma doara? :)

Descintec,cine ti-a spus ca vei dormi la nasterea lor?Cu epidurala sti absolut tot ce se intimpla si vezi copilul imediat.

Anca si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Erica,ai perfecta dreptate.

Anca siBianca

Mergi la inceput