recapitulare HSG

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Eu nu m-am internat, nu m-am ras, nu am luat calmante. Daca trompele nu sunt permeabile doare mai tare si atunci cred ca se impun calmantele.La mine durerea a fost suportabila, ca o durere de ciclu dar scurta, am mai stat in cabinet dupa inca 10 minute maxim si am plecat acasa.
Nu cred ca se impune rasul, decat o toaleta normala, sa nu fii Neanderthal ca nu te simti bine oricum, in rest nu are nici o influenta, doar nu e operatie....
Tampoanele sunt utile pentru ca se scurge lichidul de contrast cateva ore dupa aceea.

Numai bine,
Lali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

scuzele mele, abia acum am vazut ca sunt intrebata ceva!

deci, am ajuns la giulesti dimineata, nu am dat nimic la asistenta care insa nu era cea firoscoasa pt ca era in concediu, nu mi-a luat sange ci doar cred ca era o proba de secretie, nu stiu ca nu am mai auzit nimic de asta apoi, m-am internat cu hainele mele, nu am primit pat pt ca erau ocupate si am asteptat si am asteptat...eram singura si pana la urma a mai aparut o colega, eu am luat scobutil fiola si indometacin supozitor, nu m-a durut prea tare, cam ca la ciclu dar cam ciudat, nu mi s-a facut decat o poza, de fapt cred ca au facut doua dar suprapuse si la distanta de zeci de secunde cel mult, am dat cate 100 la radioloaga si asistent dupa cand sa plec, am pierdut secole pana radioloaga a scris rezultatele, am sangerat mult, chiar si a doua zi, e posibil sa fi fost multa solutie din aia. am plecat pe la 12 pt ca am trecut sa vada doctora mea pozele, ea mi-a scris ca sunt invoita pe internare si am plecat acasa. m-am intors a doua zi sa fac o perfuzie dar nu am putut din cauza de sangerare si...cam asta-i!
interesant este ca eu aveam doua chisturi enorme, 5 si 6 cm pe ovare si totusi nu m-a durut prea tare desi se presupune ca astea apasa si pe trompe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shylili spune:

eu am facut hsg la spitalul polizu si a fost foarte dureros. concluzia este ca trompele sunt infundate si ca urmeaza sa fac o laparoscopie -sa incerce sa salveze macar una din ele.as vrea sa stiu daca intr-adevar sansele cresc dupa o astfel de operatie...

lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

quote:
Initial creeata de gila

Buna dragi aspirante!
Sunt foarte disperata momentan fiindca am facut sapt trecuta marti o histeroscopie, la prof. Ancar, dandul descoperind ca peretii uterului erau lipiti pe stanga, iar operatia a fost un succes (nici macar nu am sangerat). Dupa doau zile mi s-a facut HSG (nr.3)care a durut f rau si de atunci nu se mai opreste sangerarea. Sunt 9 zile de atunci.Eu am luat inca dinainte de operatie microginon(contraceptive) .L-am sunat pe dr. si a zis sa nu-mi fac probleme dar nu ma pot calma.Am avut chiar crize de nervi si am inceput sa simt ca ma doare locul unde am avut probleme.
A mai patit cineva ceva asemanator?
Mie mi-a spus prof. sa fac injectii cu Puregon si Pregnyl dar sincer mi-e teama ca deja s-a infundat ceva pe acolo (sa nu le fac degeaba)si de aceea simt durere si singerez.
Sper ca am fost destul de coerenta ca sa-mi puteti spune , cele care ati facut histeroscopie si HSG, daca ati patit la fel.
V amultumesc de pe acum pentru raspunsuri, caci si pana acum mi-ati fost de mare ajutor! Sa va de Dumnezeu tot ce va doriti!

quote:
Originally posted by heleny

Draga Gila,
eu dupa Hsg am avut hemoragie cca 3 luni. A durat atat pentru ca tot ma duceam la cate un doctor care nu reusea sa-mi dea un tratament eficient.La mine s-a gasit ulterior ureaplasma si micoplasma.Tu ai facut aceste analize inainte de HSG? Eu cred insa ca nu numai acesta a fost motivul ci pur si simplu fortarea, presiunea exercitata asupra urerului , trompelor etc. Si eu am avut crize de nervi si senzatia ca nu ma voi mai regla niciodata. Mi s-au prescris antibiotice pentru infectie si coagulante pentru oprirea sangerarii. Daca nu se opreste singura intr-o saptamana du-te la doctor ca sa-ti dea medicamente de oprire.
pupici
heleny

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Draga Gila,

Inteleg ca ai avut o SINECHIE uterina (peretii lipiti intre ei) si ti s-a facut o LIZA (o separare pe cale chirurgicala) a acestei sinechii.

Eu am facut HSG la Giulesti in iunie a.c. M-a durut pe moment, apoi a trecut, cac i aveam diclofenac si nurofen "la bord". Prima poza de la HSG a revelat o mica SINECHIE (la Giulesti se fac in general doua poze una dupa alta, la interval foarte scurt - minute, secunde, nu prea stiu exact). A doua a aratat un uter normal. Asadar, deduc, ca mi se lipisera si mie putin peretii uterului, dar sub presiunea substantei de contrast s-au desfacut.
N-am sangerat decat cum e normal, adica in ziua aceea. A doua zi s-a oprit, am avut doar o pata bej.
Totusi, am impresia ca la tine sinechia a fost mult mai severa, de aceea a si trebuit sa fie operata.

Nu ma pricep eu, dar imi pun problema asa, ca profan, mi se pare ciudat ca la doar doua zile (daca am inteles eu bine?) de la operatie ti s-a facut HSG. Poate ca doua zile ajung de obicei ca sa se refaca uterul dupa interventie. Dar de ce atata graba cu HSG-ul? Poate ca uterul tau se refacea un pic mai greu decat in 2 zile. Puteau si ei sa astepte o saptamana-dopa ... poate chiar pana la ciclul urmator. Doctorii te-ar fi putut avertiza sa nu concepi in acel ciclu (il puneai pe "monsieur" al tau sa stea cumintel pana cand erai sigura ca a trecut ovulatia, si gata... apropo, au aparaut si la noi teste de ovulatie in urina - 3 bucati = cca. 250.000 lei ... cu un kit dintr-astea aflai CAND ai ovulat si-apoi fara griji).

Ceea ce vrea sa spun e ca sangerarea ta dupa HSG poate, in opinia mea, sa se datoreze faptului ca aceasta investigatie ti s-a facut pra repede dupa operatia de separare a peretilor uterini. Dar asta nu inseamna ca nu va trece. E bine insa sa mai vezi si un doctor.

Multa sanatate!
Gabi

Mergi la inceput