recapitulare HSG

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

inapopescu - multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgianaI spune:

Mercedes, la noi, in Brasov, cel putin asa este la maternitate. HSG o face medicul radiolog. Dupa parerea mea, este chestia cea mai usoara care trebuie facuta. fata de altele cate am mai facut, asta a fost floare la ureche.
Iti doresc un BB cat mai repdede.
Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Relya spune:

Am facut si eu acum cateva luni Hsg(histerosalpingografie )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Relya spune:

Scuze...

si am procedat in felul urmator :
- am facut VSH-ul ( la indicatia medicului ginecolog ) - nu se face HSG daca VSH-ul este marit.
- m-am internat ( mi-am luat pijama, papuci de acasa ca sa evit jegurile din spital )
- mi-a facut asistenta o injectie ( papaverina, cred )si m-am prezentat la cabinetul de radiologie.
- nu am mancat ca n-am stiut daca trebuie sau nu, dar am aflat ca poti manca.
- nu m-am ras ( ca n-am stiut ) si nici nu s-a strambat nimeni pt chestia asta .
- dupa ce iti introduce instrumentarul ( cea mai neplacuta chestie )iti baga solutia si apoi iti face prima poza.
- dac trompele sunt infundate poate sa te doara mai tare, daca nu nu-i cine stie ce.
- dupa prima radiografie te trimite in salon jumatate de ora si dupa aia iti mai face o poza. ( proba cotte )
- dupa ce primesti pozele poti sa pleci din spital ( depinde ce ai stabilit cu medicul ginecolog la care te duci cu rezultatul pt. interpretare )
- cu banii...e cum vrei tu.
Bafta !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

quote:
Initial creeata de dandana

am citit tot ce s-a scris si mi-am dat seama ca sunt lucruri pe care nu le stiu. cine poate sa ma ajute cu un raspuns?

voi face la giulesti unde trebuie sa ajung la 7.30 la cabinetul ala de sterilitate sau cum ii spune
- in prima zi fara sangerare dar imi iau tampon pt siguranta neaparat
- am trimitere de la doctorita din giulesti, trimitere de la medicul de familie, adeverinta de la serviciu
- se va face o internare de o zi
- rezultatele se primesc in aceeasi zi si le citeste medica mea
- plicuri 300mii ginecolog, 200mii radiolog, ceva asistenta (asistente?)

intrebari:
- am voie sa mananc orice in dimineata aia? teoretic nu, pentru ca fiind vorba de internare iti va lua sange
- ce fel de calmant iau inainte si dupa daca ma doare burta cum pateste acum ilenya? piafen, cu 2 ore inainte
- imi iau haine cu mine? camasa de noapte, halat, papuci da
- cam cat dureaza? cateva minute, daca iti face si proba Cotte, mai stai un sfert de ora pana la a II-a radiografie
- chiar trebuie sa ma rad? nu mi s-a zis dar am citit pe aici nu trebuie

va rog sa-mi dati orice informatii suplimentare aveti fiinca sunt moarta de frica si nu-mi arde de amanunte administrative!

bafta!

Mergi la inceput

Relya ti-am trimis un PM
Mercedes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

in general se cere sa te razi, eu nu am stiut la hsg si au strambat din nas (hsg la medsana), sfatul meu este ca sa dai un telefon inainte sa intrebi, ca sa nu patesti urmatoarea chestie: sa te rada acolo o sora medicala cu aparat de ras antideluvian, cu lama separata (cum aveau tatii nostrii) pe care mi l-au fluturat pe la nas la giulesti inainte sa fac alta investigatie similara-histeroscopie, noroc ca eu, femeie patita, m-am ras acasa (neplacut moment sa fi.. cheala, recunosc)

cat despre durere concluzia mea este ca daca nu te doare inseamna ca ai trompe permeabile, daca te doare rau ai trompe infundate, daca te doare mediu sunt slab permeabile sau intortocheate

la giulesti au un meniu ca la restaurant si poti sa comanzi la cantin ce vrei sa manaci

Mergi la inceput

Ardit referitor la ,,giulesti au un meniu ca la restaurant si poti sa comanzi la cantin ce vrei sa manaci" foarte foarte frumos

Ardit ,Tia,Relya,GeorgianaI,inapopescu va multumesc pentru informatii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgianaI spune:

Pe mine nu m-au ras si nici io nu m-am ras. Mi-au zis ca nu este nevoie.
Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Nu trebuie sa te razi. E ca un control, nu are nimeni treaba cu partea exterioara.

Ana Maria

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput