recapitulare HSG

recapitulare HSG | Autor: dandana

Link direct la acest mesaj

am citit tot ce s-a scris si mi-am dat seama ca sunt lucruri pe care nu le stiu. cine poate sa ma ajute cu un raspuns?

voi face la giulesti unde trebuie sa ajung la 7.30 la cabinetul ala de sterilitate sau cum ii spune
- in prima zi fara sangerare dar imi iau tampon pt siguranta
- am trimitere de la doctorita din giulesti, trimitere de la medicul de familie, adeverinta de la serviciu
- se va face o internare de o zi
- rezultatele se primesc in aceeasi zi si le citeste medica mea
- plicuri 300mii ginecolog, 200mii radiolog, ceva asistenta (asistente?)

intrebari:
- am voie sa mananc orice in dimineata aia?
- ce fel de calmant iau inainte si dupa daca ma doare burta cum pateste acum ilenya?
- imi iau haine cu mine? camasa de noapte, halat, papuci
- cam cat dureaza?
- chiar trebuie sa ma rad? nu mi s-a zis dar am citit pe aici

va rog sa-mi dati orice informatii suplimentare aveti fiinca sunt moarta de frica si nu-mi arde de amanunte administrative!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

dandana, nu are de ce sa iti fie frica. sint fete care nu au simtit nimic nici in timpul procedurii nici dupa. depinde mult cit de permeabile sint trompele. durerile pot fi nu mai rele decit la menstruatie.

raspunsuri (ce mi s-a spus mie inainte de procedura):

-poti sa maninci orice dimineata
-eu am luat 2 advil (ibuprofen) inainte cu 2 ore
-dureaza citeva minute
-nu trebuie sa te razi.

Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nounou spune:

Dandana, ca sa faci HSG pe baza adeverintei de salariat va fi necesara o internare formala, deci IA-TI TOT CE TREBUIE (HALAT, PAPUCI) de acasa, altfel iti dau eu niste JEGURI! Neaparat.
Teoretic pana la pranzi scapi, dar asta e rutina.
Bafta!
Florina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:
Originally posted by nounou

Dandana, ca sa faci HSG pe baza adeverintei de salariat va fi necesara o internare formala, deci IA-TI TOT CE TREBUIE (HALAT, PAPUCI) de acasa, altfel iti dau eu niste JEGURI! Neaparat.
Bafta!
Florina

Umor involuntar! Florina nu te superi, da? Da asa am patit eu si nu a fost placut. La faza cu plicurile nu stiu ce sa te sfatuiesc ca eu nu am indesat nimic in buzunarele lor! Ashea de-a dreq!

Andreea
Victory belongs to those who believe in it the most!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

dandana,

androix are dreptate... poti sa nu dai nimic. eu am dat 50mii asistent cu solutia si 100mii dr. - bagate in buzunar dar dupa ce s-a terminat totul cind m-a chemat sa-mi dea filmul si am pus eu acolo 2-3 intrebari si de bucurie ca mi-a raspuns si mi-a placut cum m-a tratat dr. radiolog mai mult. dar SIGUR se putea sa nu dau nimic. serios!

cu papuci, halat, pijamale clar ia-ti de acasa daca nu vrei sa umbli pe acolo in jegurile lor. si tampon si ceva sadvisuri si de baut ceva ca eu nu mi-am luat si mi-a fost o foame ca stai ceva ore pe acolo... eu am ajuns la 7:30 si am plecat la 3. bine ca a venit tanti cu mincare in salon cit stateam in pat si fiind internata vezi ca ai dreptul sa servesti un prinz, poate si mic dejun. nu ca ar fi fost cine stie ce dar ti-am zis mie mi-era o foame si nu aveam nimic ca uitasem sa-mi iau.

ca analgezice eu mi-am pus un supozitor Diclofenac cu 1 ora inainte si eventual mai pui unu cu 15 min inainte sau imediat dupa.

eu am avut ceva durere dar ff scurt, poate doar 5 sec si cred ca fiindca trompele mele sint slab permeabile fiind filiforme si lichidul ala a fost bagat cu presiune mare ca sa urce pe ele... si de aici durerea aceea. dar mi-a trecut ff repede si n-am mai avut nimic. am stat totusi intinsa cam 2 ore dupa in salon si cu sosete si la cald. acasa am stat in pat inca 3-4 zile cu concediu medical ca sa ma refac.
acum ma simt bine. chiar am o speranta ca am ramas insarcinata din prima luna dupa HSG - am ceva senzatii ca se intimpla ceva acolo in uter de azi dim. sa dea Domnul asa sa fie si sa fie bine!

te pup si curaj la HSG ca nu e asa urit!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Androix

quote:

Bafta!
Florina

Umor involuntar! Florina nu te superi, da? Da asa am patit eu si nu a fost placut. La faza cu plicurile nu stiu ce sa te sfatuiesc
ca eu nu am indesat nimic in buzunarele lor! Ashea de-a dreq!

In timp ce scriam mi-am amintit prin ce am trecut eu si cat de bine mi-ar fi prin un asemenea sfat, eu m-am dus acolo habarnista si m-au luat ca atare . A fost una dintre cele mai ingrozitoare experiente, asa ca tastatura era destul de departe de degetele mele cand am scris.
Nu ma supar, Androix, am ras si eu copios acum!

Andreea

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Androix

quote:

Bafta!
Florina

Umor involuntar! Florina nu te superi, da? Da asa am patit eu si nu a fost placut. La faza cu plicurile nu stiu ce sa te sfatuiesc ca eu nu am indesat nimic in buzunarele lor! Ashea de-a dreq!

Andreea

In timp ce scriam mi-am amintit prin ce am trecut eu si cat de bine mi-ar fi prin un asemenea sfat, eu m-am dus acolo habarnista si m-au luat ca atare . A fost una dintre cele mai ingrozitoare experiente, asa ca tastatura era destul de departe de degetele mele cand am scris.
Nu ma supar, Androix, am ras si eu copios acum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

HSG este histerosalpinografia? Daca da, se face anestezie sau nu?
dandana cum a fost? inteleg din discutiile de dinainte ca urma sa faci si tu prin inie iulie
Eu voi face la inceputul lunii octombrie pentru a cunoaste daca trompele sunt permeabile
Astept sa-mi raspundeti

Mercedes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgianaI spune:

Si eu am facut HSG, dar nu mi-a facut anestezie de nici un fel. HSG a fost facuta de medicul radiolog si interpretata de medicul ginecolog.
Toata treaba nu dureaza mai mult de 10-15 minute si este o durere suportabila.
Bafta si sa dea Domnu sa iasa bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

GeorgianaI- multumesc si tie iti doresc sa ai cat mai repede un bebic
Eu sincer nici nu stiam ca exista radiologi in maternitati?
HSG este de competenta radiologilor?

Mercedes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapopescu spune:

asa este hsg se face la radilogie impreuna cu medicul ginecolog, durerea este suportabila si dureaza citeva minute

Mergi la inceput