Cum incepem educatia sexuala si cand?
Raspunsuri - Pagina 4
Maria2 spune:
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Am notat tot. Acum as vrea sa inchid subiectul dar nu stiu cum;poate ma poate ajuta un moderator?
mp
Andrada spune:
Maria,
te superi daca mai stam putin pe subiectul tau? Mie mi se pare interesant si l-as mai tine activ. Dar daca vrei sa-l inchizi pe asta, incepem unul nou nu-i bai
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
Maria2 spune:
Pe mine nu ma deranjeaza daca il mai tinem putin pe forum dar o sa te rog atunci cand crezi de cuviinta sa-l inchizi tu pentru ca nu stiu cum se face asta. Multumesc.
mp
descintec spune:
quote:
Originally posted by MadalinaM
Aceleasi povesti cu tati si mami care se string tare, tare in brate le spuneti si copiilor infiati?
Ar trebui cumva adaptata povestea?
Eu cred ca in cazul asta sint mai multe probleme, copilul trebuie sa aiba incredere in tot ce spun/fac parintii. Daca in momentul cind va afla totul despre el, despre parintii lui, despre sexualitate si despre orice altceva are o umbra de indoiala in ceea ce priveste "adevarurile" aflate anterior, relatia lor risca sa degenereze.
Eu nu am o solutie...poate voi!
Madalina, eu cred ca aceeasi poveste ar trebui spusa si copilului infiat. Si intr-adevar, mi se pare deosebita o relatie bazata doar pe adevar. Se formeaza o legatura de incredere intre parinti si copil atat de profunda si de frumoasa, ca nu merita sa treci pe langa asa ceva ametind copilul cu miciunele.
Undeva pe forum s-a discutat despre faptul ca un copil infiat e bine sa afle adevarul asta de cand e foarte mic, de la varsta primelor povesti. Daca in felul asta el stie ca a devenit copilul parintilor adoptivi in urma unei dorinte, alegeri constiente, de ce crezi ca nu i se poate spune cum a venit pe lume? Chiar mi se pare ca e un prilej bun pentru a-i spune ca s-a nascut printr-un act de iubire. Cred ca asta ar cantari mult in respectul de sine pe care trebuie sa i-l cultivi.
D.
adela2 spune:
Am si eu o prietena care a infiat o fetita foarte desteapta si reusita ( a luat-o la o luna si acum are 4 ani) dar cred ca e foarte greu sa faca ce zici tu Descintec.
descintec spune:
Draga Adela, un adevar ascuns , mai ales unul atat de esential, e ca o bomba cu ceas. Nu stii niciodata cand poate sa explodeze si ce fel de reactie va avea fetita. Daca as adopta un copil si i-as ascunde as simti mereu asta ca sabia lul Damocles deasupra capului.
Bineinteles ca fiecare parinte decide cum procedeaza.
D.