la intoarcerea in romania, ce anume v-a socat?(2)
Raspunsuri - Pagina 11
Cleomax spune:
quote:
Originally posted by ungureaa
? Nu vreau cutite la jugulare !
Adina si Gabriel
draga mea, io fusei aia care-am zis ceva de jugulara, stai linistita, am inteles exact ce ai vrut sa spui, doar ca se incinsesera spiritele si era sa fac o greseala, dar am vazut varsta la care ai plecat, iti inteleg mirarea.
Edip spune:
ungureea mama!!! dar poate nu intereseaza pe nimeni cati bani faci tu sau ce cheltuieli ai.... sau nu ai avut cui sa te lauzi:)) stai linistita ca nimeni nu munceste ca "tractorul"... se vede ca sistemul din canada si-a pus amprenta... asta e... cand vii la 9 ani poate e normal... idealul unui om normal e sa castige multi bani fara sa munceasca prea mult si sa se distreze... sa se simta bine... asta e.. romanii si nu numai ei... francezii, italienii si multi alti europeni mai au si cate o cafenea frumoasa unde sa stai la o "barfa" cu amicii, mai isi viziteaza si prietenii la o bere si se mai uita si la un sport... nu numai la hochei:)) de ce nu le-ai povestit ce muzee ai mai vizitat si la ce opere, spectacole ai mai fost? ca doar faci mai multi bani ca acolo.... si daca ai plecat la 9 ani din ro.. nu cred ca ai dreptul sa comentezi prea multe nestiind multe din ce se intampla pe acolo... bune sau rele...
Cleomax spune:
quote:
Originally posted by Edip
si daca ai plecat la 9 ani din ro.. nu cred ca ai dreptul sa comentezi prea multe nestiind multe din ce se intampla pe acolo... bune sau rele...
maaama ce m -am inerfat! sigur ard mancarea acuma.
cum iti pertmiti tu,edip, sa-i dai sau sa-i iei TU dreptul dianei sa comenteze? cu ce drept? cine-a murit si te-a lasat pe tine sef?
si ea si altii au acelasi drept ca ceilalti, atata timp cat au vazut lumina zilei acolo, au cetatenie romaneasca si au mirosit rahatu' din romania, au drept sa comenteze pana la loc comanda!~
iote domne ajungem sa luam dreptul la opinie
conchita spune:
quote:
Originally posted by OtiliaLia
Sarmana de tine.
Sincer, eu in 12 ani de scoala nu-mi amintesc nici macar o data ca la controalele medicale de la inceputul trimestrelor la mine in clasa sa se fi descoperit paduchi. Aveam si tigani in clasa si navetisti de la tara (mai expusi sa zicem). In ce colt ai locuit de te lauzi cu asa multime de paduchi ?
La gradinita da, imi aduc aminte ca una dintre fete (din familie de intelectuali !) a fost "dibuita" cu calatori fraudulosi in peruca domniei sale. A lipsit cateva zile de la gradinita si la intoarcere purta caciulita desi era cald... parintii o tunsesera chilug - ha ha ha.
Lia-S
haide mai ca nu e numa o scoala in Romania! Otilia?!
si eu am avut paduchi la gradinita, no! era o fetita rrom care folosise un pieptan din tomberon, iar toa'sa educatoare ne-a interzis sa ne jucam cu ea. eu nu tin minte toate numele colegilor actuali de la job, dar cum o chema pe fetita aia o sa tin minte o eternitate:Emi. si m-am jucat cu ea, si am luat paduchi, asa si? ba am avut si raie, laolalta cu toata clasa, in generala, ba am imprastiat si pe la familii, plus vecinii de bloc. de paduchi m-a scapat mama frezandu-ma la chelie, am si poza daca vrei, iar de raie cu lesie, pfiuu, parca si-acuma ii simt mirosul. poftim, ce haios poa sa fie.
membru simpatizant al Societatii paduchiosilor si raiosilor
Authority Zero
Garofitza spune:
Si io si ioAm scapat de paduchi numai cu gaz si foarfeca. Cine mai era in clasa intai, tunsa la chelie si cu bentita? Moi!
Garo
Sanatate, ca-i mai buna ca toate.
mica_gardenia spune:
Totul ia o turnura nu totul neasteptata...de la Romania mea de toate zilele la paduchii din copilariile nostre sau ale altora.
Am 22 de ani si traiesc aici(la romanica cea draga) tot de atat.
Voi..cei care ati plecat...e usor sa criticati..si sa spuneti ca
la subiectul cutare romanica e repetenta sau la punctul "x" al problemei a promovat....
Oameni buni...stiu ca sunt tanara si visatoare...veniti si ajutati-ne
sau invatati-ne cum sa ne ajutam singuri..
offf...
sa le luam pe rand..subiectele discutate..
1. "alegeri democratice"...ce gluma proasta...poate doar partial..eu cu ochishorii ashtia 2 ai mei am vazut cum la referendum..supraveghetorul de sala indesa in urna 20 de buletine de vot...(ce vrei in sala de alegeri nu erau decat vreo 3 alegatori..distrati..)si asha de la 5pm la 8pm ora inchiderii urnelor procentul a crescut fenomenal...sau poate asta se face doar la alegerea Constitutiei..nu si la alegerea "alesilor noshtrii..!!!"
2.tatal meu a trebuit sa plece de la Santierul Naval Oltenita si sa faca naveta la 50 de ani ai sai pana la Bucuresti (60 km)..si pt asta il respect enorm ca om..ca sa lucreze in Buc..pt ca Oltenita e un oras mort saracie lucie..acolo chiar miroase a saracie...shi ca Oltenita sunt multe orase de provincie ..
3.am urmat o facultate particulara buna..shi tzin sa precizez..ca acum, profesorii de la facultatile de stat profeseaza si la particulare...shi da.."PROSTIA SE PLATESHTE"..(a se citi sunt studentzi proshti shi la stat- cu sau fara axa- shi la particulara)
4.lindini am avut shi eu fiica de intelectual..dar m-a tzinut mama acasa pana m-a despaduchiat shi apoi m- a trimis la scoala...ca sa nu o fac de ras si pe ea si pe mine...:)
5.Ceashca...pt noi, tinerii..ceva extrem de vag..cand trebuia sa stam la coada la paine..ca era ratie..atat ne aducem aminte..shi ne uitam la TV la posturile bulgareshti..
6.Dictatura Iliescu..l-am votat in 2000 in runda a II-a ca sa nu iasa Vadim...dar acum regret amarnic...Sunt extrem de curioasa ce s-ar fi intamplat atunci cu Vadin in tara? Dezastru? Nu cred, acum..atunci..
7.la 14 ani a fost singura data cand am calatorit peste granite(pt 1 luna)..cand m-am intors acasa..era ca si cum m-as fi intors la o bunicuta cu ciorapi carpiti..cu placa in gura..care cam mirosea..par alb nepieptanat...ce vrei ii darmase vaca laptele cand o mulgea si i-a cam altoit 2 sa se lasa mulsa..
shi nu shtiu cum se face ca bunicutza..din povestea mea....se transforma in vaca...in vaca cea mulsa de bani de energie vitala...shi batuta pe deasupra..cum a fost la 1 mai..cand "toata" Europa a intrat in Europa(a ce citi UE), numai noi nu...(ma rog shi bulgarii..irelevant oricum..)
Romania mulsa de cei 0,1% cu venituri foarte mari.....
Sper sa ma simt bine alaturi de voi...membrii acestui forum..ma bucur ca v-am descoperit...pupici mamacilor shi viitoarelor mamici, dar nu-i uitatzi nici pe cei mici...lor la sarut manutzele....
OtiliaLia spune:
Distractia a fost ca eu n-am inteles care e treaba si nimeni dintre colegii de gradinita (sa trag concluzia ca si alta data s-or fi descoperit dar asisrtentele dragute n-au urlat in gura mare ?) ba mai mult i-am cerut mamei sa ma tunda si pe mine ! Multi ani mai tarziu mi-am dat seama ce a insemnat tunsul chilug.
Ca era familie de intelectuali ? Pai nu are nici o relevanta, era doar faptul ca atare.
Si raspunsul meu a fost mai mult "zeflemea" la adresa "paduchilor". (dar si realitatea relativa la existenta lor fizica)
Sorry daca am suparat pe careva !
OtiliaLia spune:
Cred c-ar fi cazul sa tac din gura... ca prea sare lumea in sus la experientele mele personale. Ce sa-i fac daca asta a fost lumea in care am crescut si trait 35 de ani ? Ma intorc cu placere de fiecare data in Romania ! Si ma doare sufletul sa vad cum unii nu au decat "amintiri triste" legate de ea.
Bineinteles fiecare cu viata lui cu experienta si trairile personale. Doar nu sunt eu de vina pentru necazurile altora ? Si ce rost ar avea sa ma "laud" cu viata mea normala din Romania ? Am stiut mereu sa ma adaptez la orice conditii ca sa am o viata de care sa ma bucur si sa nu-mi plang toata ziua de mila.
amuleta spune:
Pe mine nu m-a socat nimic la intoarcerea in Romania. Totul era exact asa cum m-am asteptat.
armandcp spune:
Crezi ca este usor pentru cei plecati sa critice ? Crezi ca nu doare cand vezi ca nu se intampla nimic viabil ?
Cei care au ales sa plece, au facut niste eforturi foarte mari. Pe care insa putini le realizeaza.
Chestia cu ajutatul, cred ca de multe ori s-a intamplat. Insa vine un moment cand ai senzatia ca vorbesti la pereti si atunci lasi balta totul.
Sa mai spun ca o parte mare din banii din Ro sunt bani veniti tocmai de la noi astia care criticam ?
Una din probleme vine din faptul ca nu se vrea in Romania sa se inteleaga ca de ajutat trebuie sa te ajuti singur si ca mai si trebuie muncit din cand in cand.
O a doua problema care eu personal o vad este acea atitudine de "mi se cuvine, am dreptul, imi trebuie" fara a da ceva insa inainte societatii sau a face ceva constructiv ptr ea.
Cu respect,
Armand
P.S. Pe mine nu cred ca m-a socat nimic la ultima mea vizita in Romania. Din contra, m-a mirat ca nu e mai rau.
http://community.webshots.com/user/armandcp