Cu incredere, spre Canada! (8)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

quote:
Originally posted by Ira

Multumesc mult pentru raspunsuri.
Astept lamuriri si din Montreal!

Si in Montreal e aceeasi schema de vaccinare.Zbor lin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungureaa spune:

Subscriu !
Deci si aici in Montreal se da vaccinul de hepatita in trei doze (cred ca e vorba de hep.A + B dar trebuie sa ma interesez). Se ofera gratuit la copii din clasa a - 4 - a care sint vaccinati obligatoriu. Daca vrei sa-l faci inainte (optional), platesti 35$ pe doza asa cum am facut eu, dupa ce mi-a recomandat doctorul s-o fac.
Pe curind !!!

Adina si Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Buna tuturor!Sunt o viitoare emigranta in Canada, Ontario, in prezent domiciliata in Germania.As dori informatii despre Toronto, orasul unde ne vom stabili;ma pot ajuta fetele ce locuiesc deja acolo?O prietena de-a mea, nemtoaica, ce a vizitat Toronto de cateva ori mi-a spus ca i-a placut mult.M-ar interesa si cateva daycare bune si gradinite pt.copilul nostru, ce va avea 8-9 luni cand vom ateriza in Canada.Numai bine va doresc si astept opinii si sugestii,
Ramona 15 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Am si eu nevoie de la voi, va rog frumos, de niste informatii despre adusul unei mame aici. Ne-am hotarit sa o aducem pe mama sotului si am vrea sa stim cum se procedeaza: invitatie – ce conditii trebuie sa indeplinim ca sa putem invita pe cineva, exista formulare sau invitatii tip si daca da, unde, cum trimitem aceasta invitatie... asigurare de sanatate facuta in tara (am auzit ceva de banca Tiriac) si cam cit costa; in ce perioada sint biletele de avion mai ieftine, daca e mai bine sa le ia dus-intors si ce linii ati folosit... ma rog, toate informatiile despre aducerea cuiva aici, fie si macar pentru o luna (noi am vrea sa stea 6, dar ea are probleme de sanatate si in fiecare luna trebuie sa ia reteta compensata de la policlinica – stie cineva daca ar putea primi, in cazul in care demonstreaza ca pleaca, aceste medicamente pe mai multe luni sau daca i le-ar putea lua si trimite altcineva, poate ca a mai fost vreun parinte in aceasta situatie si stie cum se procedeaza, pentru ca din cite stiu eu i le poate da doar pe o luna si trebuie sa se duca personal. Noi nu stim absolut nimic, este prima data cind vrem sa invitam pe cineva la noi. Astept cu nerabdare raspunsurile voastre. Ah, era sa uit! Cit dureaza tot procesul, adica din momentul in care are invitatia, sa zicem, in mina? Pentru ca nu vrem sa o aducem nici in mijlocul iernii, dar nici in mijlocul verii, care stiti cum sint aici, in Montreal. Va multumesc!

Cornelia, mamica Agatei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

quote:
Originally posted by Mona_B

Buna tuturor!Sunt o viitoare emigranta in Canada, Ontario, in prezent domiciliata in Germania.As dori informatii despre Toronto, orasul unde ne vom stabili;ma pot ajuta fetele ce locuiesc deja acolo?O prietena de-a mea, nemtoaica, ce a vizitat Toronto de cateva ori mi-a spus ca i-a placut mult.M-ar interesa si cateva daycare bune si gradinite pt.copilul nostru, ce va avea 8-9 luni cand vom ateriza in Canada.Numai bine va doresc si astept opinii si sugestii,
Ramona 15 sapt.

Ramona,

Cred ca nu te vei putea hotara sa alegi un daycare pt. copilul tau decat vazand cu ochii tai cateva. Conteaza foarte mult locatia deoarece distantele sint destul de mari aici. Daca te-ai hotarat sa dai copilul la un daycare in sistemul public la 8-9 luni, el va intra la categoria "infant" si cred ca te va costa in jur de 900 CAD full-time. Cred ca se merita sa-l dai la daycare daca tu vei lucra full-time altfel nu cred ca se merita decat daca vrei sa-l socializezi asa devreme. Yasmine a mea va merge in doua saptamani la un astfel de daycare, ramane sa va spun cum a fost. De conditiile care le ofera eu am fost incantata, acum ramane sa vedem diferentele intre teorie si practica.

Cristina

http://community.webshots.com/user/khristin107

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Buna Nelia,
NU stiu daca din ce oras esti, dar banuiesc ca procedura nu poate diferi foarte mult.
Eu in Toronto am facut asa:
- am luat o invitatie de la o agentie care vinde bilete de avion, pe care o completezi (numele vostru, numele vizitatorului, cat vrei sa stea, in ce perioada, adresa ta). Teoretic invitatia trebuie sa fie legalizata de un notar. Practic am auzit de nenumarati oameni care au trimis o simpla foaie de hartie.
- Letter of employment de la serviciu, in care se precizeaza unde lucrezi, de cand, ce salariu
- o dovada a adresei, eu am trimis copie dupa carnetul de sofer.
- ca sa fiu eu linistita am trimis si o copie dupa T4, dar nu e nevoie
- toate actele de mai sus eu le-am trimis si pentru mine si pentru sotul meu.

Cu toate actele astea, taxa de viza si pasaportul (valabil minim 6 luni de la data cadn vrea sa intre in Canada) se duce la ambasada. De obicei, la parintii peste 55 de ani, eu n-am auzit sa fie probleme. Viza se da in aceeasi zi.
Din momentul in care intra in Canada, in mod normal poate sta 6 luni (asta daca nu i se pune o alta data de iesire pe aeroport). Dupa 6 luni trebuie sa-i faci prelungire de viza.

Sper sa nu fi uitat nimic.

Eu am niste oferte de preturi pentru Bucuresti-Toronto de la Airtour Canada foarte bune pentru perioada octombrie-noiembrie. Daca te intereseaza, ti le pot trimite pe mail.
In general preturile sunt mai mici de la 15 Septembrie pana la 15 decembrie, si din 15 ianuarie pana prin aprilie.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

quote:
Originally posted by nelia

Am si eu nevoie de la voi, va rog frumos, de niste informatii despre adusul unei mame aici. Ne-am hotarit sa o aducem pe mama sotului si am vrea sa stim cum se procedeaza: invitatie – ce conditii trebuie sa indeplinim ca sa putem invita pe cineva, exista formulare sau invitatii tip si daca da, unde, cum trimitem aceasta invitatie... asigurare de sanatate facuta in tara (am auzit ceva de banca Tiriac) si cam cit costa; in ce perioada sint biletele de avion mai ieftine, daca e mai bine sa le ia dus-intors si ce linii ati folosit... ma rog, toate informatiile despre aducerea cuiva aici, fie si macar pentru o luna (noi am vrea sa stea 6, dar ea are probleme de sanatate si in fiecare luna trebuie sa ia reteta compensata de la policlinica – stie cineva daca ar putea primi, in cazul in care demonstreaza ca pleaca, aceste medicamente pe mai multe luni sau daca i le-ar putea lua si trimite altcineva, poate ca a mai fost vreun parinte in aceasta situatie si stie cum se procedeaza, pentru ca din cite stiu eu i le poate da doar pe o luna si trebuie sa se duca personal. Noi nu stim absolut nimic, este prima data cind vrem sa invitam pe cineva la noi. Astept cu nerabdare raspunsurile voastre. Ah, era sa uit! Cit dureaza tot procesul, adica din momentul in care are invitatia, sa zicem, in mina? Pentru ca nu vrem sa o aducem nici in mijlocul iernii, dar nici in mijlocul verii, care stiti cum sint aici, in Montreal. Va multumesc!

Cornelia, mamica Agatei

Nelia,

Soacra mea a venit la noi si a stat un an jumatate, iar mama mea pe perioada de vara 2 luni. La ambele le-am facut invitatie semnata de manuta noastra (ne-notarizata), si am anexat ambele adeverinte de salariat ca sa dovedim ca nu sint probleme cu intretinerea lor aici. Personal, n-am auzit de parinti care sa aiba probleme cu primirea vizei. Chiar si cumnatului meu care avea sub 30 ani i-au dat viza fara probleme. Noi am preferat ca ele sa ia viza pe 5 ani cu intrari multiple si pt. asta trebuie sa platesti in jur de 100$ parca la Banca Transilvania. Cat despre bilete de avion, clar sa ia dus-intors din RO pt. ca este mult mai convenabil. Nu stiu sa-ti spun de perioade convenabile sau mai putin pt ca soacra-mea a venit putin inainte de a naste eu si a avut data stabilita. Odata ce are toate actele stranse, nu trebuie decat sa se prezinte la Ambasada Canadei dimineata si dupa amiaza pleaca deja cu viza acasa. Sper ca te-am lamurit cat de cat,

Cristina

http://community.webshots.com/user/khristin107

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Buna Ramona,
Si eu sunt de aceeasi parere cu Khristin. Conteza unde stai, si trebuie sa vezi multe gradinite pana te hotarasti la una: sau nu-ti place gradinita, sau n-au locuri... Eu am vazut 15 pana m-am hotarat, si pana la urma l-am retras ca nu mai suportam sa-l vad bolnav la trei saptamani.
Pretul gradinitelor depinde de ce ofera, de varsta copilului, dar si de zona. Nu stiu cat costa pentru un copil de 9 luni, dar pentru 2 ani mai ieftin de 800 (in Toronto, in zona unde am cautat) eu n-am gasit. De expemlu in Woodbridge (asta e la N de Toronto), pentru un copil de 1 an costa 1000.
Daca ai alte intrebari, si stiu, iti raspund cu cea mai mare placere.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Irina, in ce stadiu te mai afli cu pregatirile? mii de scuze ca am uitat data decolarii din Ro, retin ceva cu iunie...gresesc? va doresc un zbor lin, o aterizare usoara si o lupta dreapta, cum se spune, cu emigrarea. veti reusi, sunt absolut convinsa, fara nici cel mai mic dubiu!

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Ira, maine aveti zborul, nu-i asa? Va dorim tot binele din lume, un zbor lin si placut si un inceput cit mai usor pe noul tarim! Daca da Domnul, poate ne vedem pe continent american!
A propos de zbor, de la ce virsta trebuie sa platesti bilet pt. copil si cu ce reducere? Multumesc de informatii (anticipat)!
Inca o data, drum bun si s-auzim numai de bine! Pliiiz, nu ne uita, sa ne mai scrii!

Home, wherever you are...

Simina & Andrei (Deiutzu)

Mergi la inceput