Isus si casnicia de azi
Raspunsuri - Pagina 4
Elenalove27 spune:
Emilia , tot ce pot sa iti spun este ca am inteles subiectul tau si imi place foarte mult.
Am citi si postarea ta si te felicit si va urez multa fericire si sanatate .
Elena Alvaro Alvaro-Daniel
Povestea lui Alvaro-Daniel "Invingatorul"
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19603
http://community.webshots.com/user/elenalove27
http://www.picturetrail.com/members/edit
Adela99 spune:
quote:
Originally posted by Emilia B.
Si uite asa, desi am avut o educatie destul de crestina, dar si din cauza ca nu am avut niste parinti care intr-adevar sa fie exemple 100% de ceea ce ar trebui sa insemne Fiu de Dumnezeu,[...]
Atunci efectiv ne uitam unul la altul si ne-am zis ca ori o luam pe drumuri separate, dar ar insemna sa ii facem jocul dracului, ori o luam de la capat, dar numai cu Dumnezeu pe scaunul de conducere, fara compromisuri de nici un fel, pentru ca asta ne-a adus aici, unul mic trage altul dupa el, si uite asa se ingroasa bolovanul...pana te darama. Am cazut in genunchi si ne-am rededicat lui Dumnezeu!
Sunt nedumerita ... cum se face ca v-ati indreptat catre Dumnezeu in momentele de criza, daca dupa cum am inteles, nu erati foarte credinciosi inainte? Ma intereseaza sincer. Ce s-a petrecut? Cum ti-ai dat seama ca cu ajutorul Lui veti reusi? Nu ma indoiesc ca asa e, doar incerc sa inteleg. Si ca sa nu ma avant in speculatii, intreb.
antoioana spune:
quote:
Originally posted by Catalina
Nu ma refeream neaparat la munca de duminica. Ma refeream la zilele saptamanii ...Asa ca de multe ori, cel putin in cazul meu, spun rugaciuni in gand spre serviciu sau mai citesc in metrou sau pur si simplu cand merg pe strada ...
Voi cum va descurcati cu asta ?
Catalina
Catalina, eu personal procedez ca si tine. Cel mai adesea spun rugaciunea inimii: "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatoasa!"...chiar si cand spal vasele. Inainte reuseam sa citesc in fiecare seara cate putin din biblie. Acum m-am lenevit :( si pe biblia mea s-a asternut praful:(. Cat despre sotia credincioasa si sotul necredincios, promit sa revin cu ceva frumos pentru tine! Oricum, roaga-te pt. el, pt. toti cei dragi si pentru dusmani.
Doamne ajuta!
anto
Emilia B. spune:
Adela, sunt atatea de spus... O sa incerc macar cate ceva, cat o sa reusesc.
amandoi am fost crescuti in familii crestine (ortodoxe), si am crescut cu Biblia pe masa, cum se spune. Din bunici traditie. Nu stiu daca ai auzit de Oastea Domnului (o miscare de trezire spirituala in Bis. Ortodoxa). Ei, stiam foarte bine ca toti suntem pacatosi si ca Dumnezeu L-a trimis pe Isus sa plateasca plata pentru pacatul si mizeriile noastre, ca sa ne dea o sansa de a ne putea reabilita dupa despartirea de El transmisa prin pacatul lui Adam si Eva, si putem fi considerati neprihaniti (sfinti, curati) prin sacrificiul Lui, daca credem.
In acelasi timp stiam si ca dusmanul lui Dumnezeu, satan, nu are alte intentii decat sa ucida (sperante, bucurie, pace, prosperitate, sanatate...), sa fure si sa distruga. De asta am spus ca daca ne-am fi despartit i-am fi facut jocul dracului. El uraste orice forma de credinciosie in promisiuni, legaminte.
Si ne-ar fi fost asa de usor sa ne urmam impulsul care vrea sa se autoprotejeze de a mai fi ranit vreodata si de a-si cauta propria comoditate prin a ne indeparta unul de altul. Si totusi am vrut sa-i semanam lui Isus, care are o dragoste neschimbatoare: indiferent de cum se prezenta situatia, sotul meu a apreciat mai mult dorinta mea de a sta langa Dumnezeu de atunci incolo, decat sa-mi pastrez imaginea buna. A vazut parerea mea de rau si realizarea faptului ca numai apeland la puterea lui, poti duce o viata dupa Voia lui.
Deci ne-am indreptat spre Dumnezeul despre care STIAM, si il cunosteam,dar fragmentar, insa nu-I experimentasem inca in toata splendoarea Prezenta, Puterea, Dragostea... desi o banuiam acolo...
S-o iau mai din urma:
Am avut un moment de mari nedumeriri pe la 15 ani la care Dumnezeu mi-a raspuns f clar (prin culmea: viitorul meu sot de care eram de pe atunci indragostita la max),fara ca el sa stie ca Dumnezeu lucra prin el, asa ca atunci mi-am dat seama cat de mult ma iubeste Dumnezeu si ii pasa de viata mea, si m-am daruit Lui, m-am convertit, am trait o experienta pentru care nu sunt cuvinte sa exprim, valuri de dragoste din cap pana in picioare!
Apoi am inceput sa merg asa, cu El, lucrurile n-au devenit subit roz, De fapt am vazut scris ca "in lume veti avea necazuri, dar indrazniti, caci Eu am biruit!". Si intr-adevar in unele chestii am biruit, in altele nu, si nu din cauza lui Dumnezeu ci din cauza mea, pentru ca nu Ii dadeam volanul mereu, multe domenii din viata mea ramasesera inca sub calcaiul meu... Efectiv nu stiu care exemple sa dau sa ma intelegeti, sunt asa de multe...
Eram oarecum cu fundul in doua barci, cum se spune, voiam sa-i fiu pe plac si lui Dumnezeu, dar continuam sa ma mai zbat si dupa aprecierea oamenilor, mai era mandrie de destelenit, superficialitate, frivolitate...
care apoi m-au dus in punctul de care v-am spus mai sus.
care m-a convins ca toate invataturile primite erau de fapt Adevarul.
Acum nu vreau sa invinuiesc pe nimeni, dar poate si din cauza ca nu gasisem (cel putin in cercul apropiat mie, ca am cunoscut si persoane de la care am avut multe de invatat in Oastea Domnului, dar aveam contacte rare) persoane care sa inteleaga in tot complexul ei identitatea pe care o avem in Hristos cand acceptam ceea ce a facut pentru fiecare, si Drepturile pe care le avem ca Fii de Dumnezeu (pentru ca in momentul convertirii, a nasterii din nou esti adoptat in Familia Lui si esti Mostenitor impreuna cu Hristos - va dati seama?? daca ar fi sa meditam bine la ce inseamna cuvintele astea...ooo, cum am mai iesi din carapacea noastra...), si ce inseamna sa fii considerat NEPRIHANIT, DREPT in ochii Lui, prin credinta, nu prin multele mele fapte bune, care sunt necesare ca dovada si efect al mantuirii mele, dar nu sunt cauza Mantuirii mele!
Din cauza asta am spus ca ne-am rededicat, si el era cam in aceeasi situatie cu mine.
Oricum, asta a fost sansa mea, sa aflu de mica adevarurile astea, sa mi se dea "mura-n gura". In schimb sunt ferm convinsa ca nimeni nu va avea nici o scuza la Judecata, traim in secolul informatiei, e suficient sa doresti sa afli mai multe despre Dumnezeu si ai atatea surse, carti, internet, biserici, etc.
Nu uitati: intotdeauna alegem: cand plecam de acasa cu cine ne intalnim, cat timp dedici persoanelor de la care ai de invata,si cat relatiilor "toxice" pentru suflet, in ce iti investesti gandurile...
Cam asta e.... deocamdata... revin...
Adela99 spune:
quote:
Originally posted by Emilia B.
[...] si ce inseamna sa fii considerat NEPRIHANIT, DREPT in ochii Lui, prin credinta, nu prin multele mele fapte bune, care sunt necesare ca dovada si efect al mantuirii mele, dar nu sunt cauza Mantuirii mele!
Multumesc frumos pentru raspuns!
Mi se pare foarte interesanta fraza de mai sus: sa inteleg ca nu e de ajuns sa fac fapte bune pentru a fi mantuita? Dar daca imi lipseste credinta sub forma asta pura - ca sa ma exprim asa - dar totusi sunt un om bun? Conteaza? Sau cele doua, credinta si faptele bune, merg doar mana in mana?
N-am auzit sau citit despre Oastea Domnului, dar am sa ma informez... doar cum bine spui si tu suntem in secolul imformatiei
P.S. Nu-mi dau seama daca sunt off-topic ... atentionati-ma daca considerati ca deviez de la subiect
ane2 spune:
Fetelor am si eu o nelamurire......poate ma ajutati voi sa inteleg....Adam si Eva sau casatorit(sa zic asa) si au facut copii da?e copii frati fiind sau casatorit si ei si au dat nastere altor copii nu? e asta nu e incest????????????? nu e mare pacat???????
Stiu ca nu are legatura cu subiectul insa v-as ruga sa ma lamuriti si pe mine...
Multumesc
Anita si Rachella -17.o1.2004
http://community.webshots.com/user/sugarbabe134
Nati spune:
Ane2, citeste capitolul 4 si 5,poate te lamureste,ca eu nu am gasit sa spuna ca mai erau si alti oameni in afara de Adam,Eva si copii lor. Or au mai fost si altii,ori nu conta incestul ca pacat la vremea respectiva.
http://www.crestinism-ortodox.ro/html/05/biblia_sfanta_scriptura/facerea.html
Or te vor lamuri fetele cum sta treaba.
Noi atragem catre noi ceea ce gandim,simtim si spunem.
Adela99 spune:
Se pare ca au mai fost si altii dupa link-ul pe care l-ai dat.
"16. Si s-a dus Cain de la fata lui Dumnezeu si a locuit in tinutul Nod, la rasarit de Eden.
17. Dupa aceea a cunoscut Cain pe femeia sa si ea, zamislind, a nascut pe Enoh. Apoi a zidit Cain o cetate si a numit-o, dupa numele fiului sau, Enoh."
P.S. Probabil Neandertali si Cromagnomi
Emilia B. spune:
Dragelor, parerea mea e ca, datorita faptului ca Biblia nu spune mai mult decat spune, eu nu m-as arunca in speculatii de nici un fel.
.
Desi noua ne este greu sa vedem din perspectiva asta, datorita culturii, preconceptiilor, etc, ni se pare oribil ca Cain, fiul lui Adam si Eva sa fi facut amor cu o sora de-a lui. Pentru ca Biblia spune apoi ca "Adam si Eva au mai avut fii si fiice".
Cel care a interzis ca fratele sa mai ia de nevasta pe sora lui a fost chiar Dumnezeu, nu stiu sa va zic exact unde, dar am citit asta in Bilie. Si din ce cauza?
Eu zic asa: Adam si Eva au fost perfecti din punct spiritual si fizic, dar odata intrat pacatul in lume prin ei, automat ca o consecinta a pacatului au aparut si bolile, si malformatiile genetice.
Acuma, cine are un pic de idee de genetica, stie ca, cu cat e combinatia dintre cei doi parteneri mai apropiata si asemanatoare ca bagaj genetic, cu atat vor fi sansele mai mari sa rezulte copii cu malformatii genetice. Adica daca ea are dominantele de anumite parti ale corpului malformate, (mutatii), si aceleasi gene dominante le are si el, rezultatul va fi 100% copil malformat, sau care poate nici nu va trai. In schimb, daca se unesc parteneri cu informatii diferite la care dominanta lui sanatoasa poate compensa recesiva ei din aceeasi categorie bolnava, cea dominanta... va domina, si in ceea ce priveste de ex. inima copilului va functiona corect.
Sper ca m-am facut inteleasa. deci tot din dragoste pentru noi oamenii, Dumnezeu a vrut sa ne prezerve rasa pe Pamant si a dat legea incestului.